موارد مصرف و کاربردهای داروی فاویپیراویر Favipiravir

0

موارد مصرف و کاربردهای داروی فاویپیراویر Favipiravir

داروی فاویپیراویر با نام اصلی Favipiravir مرحله بالینی شامل ۳۴۰ بیمار در ووهان و شنژن داشته و در ادامه توضیحاتی درباره این دارو و موارد مصرف و آیا واقعا کرونا را درمان میکند؟ و ماجرای مصاحبه دکتر محمدرضا هاشمیان و دربارهاین دارو و پایخ وزارت بهداشت برای اثر بخشی داروی فاویپیراویر را بخوانید

موارد مصرف و کاربردهای داروی فاویپیراویر Favipiravir

داروی فاویپیراویر چیست؟

پایگاه خبری گاردین نوشت: ” ژانگ شینمین، یک مقام مسئول در وزارت علوم و فناوری چین بیان کرد که داروی فاویپیراویر که توسط شرکت Fujifilm ساخته شده است، نتایج مثبتی را در مرحله بالینی شامل ۳۴۰ بیمار با علائم کرونا ویروس در ووهان و شنژن داشته! این دارو از درجه ایمنی بالایی برخوردار است و به وضوح در آزمایش‌های بالینی انجام داشته، موثر بوده

بیمارانی که در شهر شنژن این دارو را دریافت کرده اند، بعد از حدود ۴ روز بهبود یافته اند و این در حالیست که این ایام براى افراد مبتلا، بدون دریافت این دارو به طور متوسط ۱۱ روز است. همچنین در عکس‌های رادیولوژی ۹۱ درصد از بیماران تاثیر داشته است و باعث بهبودی در ریه‌های افراد مبتلا به ویروس کرونا شده است؛ در حالی که این درصد برای افرادی که این دارو را دریافت نکردند حدودا ۶۲ درصد است.

توجه: البته تاکنون شرکت تولید کننده این دارو که با نام “avigan” نیز شناخته می‌شود، هیچ اظهار نظری در اینباره نکرده است!

داروی فاویپیراویر برای کرونا

مینو محرز قائم مقام انجمن حمایت از بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اثر بخشی این داور گفت: متاسفانه در یک چنین موقعیت‌هایی عده‌ای دعوا‌های جناحی را وارد میدان می‌کنند که البته باعث تاسف است. هیچ کدام از این دارو‌ها از نظر جهانی تائید نهایی برای درمان ویروس کرونا را نگرفته اند.

داروی فاویپیراویر مقداری در کشور وارد شده و به برخی از افراد که مبتلا به ویروس کرونا نیز بوده اند داده شده است. هنوز در حال بررسی این دارو هستیم.

داروی فاویپیراویر در ایران

فرامرز اختراعی رئیس سندیکای تولید کنندگان مواد اولیه دارویی گفت: تولید دارو در کشور کار آسانی نیست که بلافاصله پس از اظهار نظر شخصی این دارو تولید شود، این دارو تاییدیه FDA نداشته و ساخت شرکت فوجی ژاپن است و رگولاتوری ژاپن آن را تایید کرده است و در کشور چین با شیوع کرونا تاییدیه آن در چین نیز صادر شد که نتیجه مثبتی هم دریافت شده است.

وی افزود: همان موقع ایران درخواست این دارو را برای انجام تحقیقات به چین داد و ۱۵هزار دوز از این دارو در اختیار کشورمان قرار گرفت و در چند بیمارستان برای انجام آزمایش‌های بالینی مورد استفاده قرار داده شد. با گذشت زمان تجربه این که این دارو در بهبود وضعیت بیماران می‌تواند نقش مثبتی ایفا کند درحال آشکار شدن است و هنوز نتایج آزمون بالینی آن کامل نشده است.

بیشتر بخوانید : بیوگرافی و عکس های

داروی فاویپیراویر برای درمان کرونا

آیا داروی فاوی پیراویر کرونا را درمان میکند؟

در پی مصاحبه دکتر محمدرضا هاشمیان، یکی از متخصصین بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص داروی فاوی پیراویر (favipiravir)، معاون درمان وزارت بهداشت به نمایندگی از کمیته علمی مستقر در معاونت درمان وزارت بهداشت، اطلاعیه‌ای صادر کرد.

اطلاعات دارویی قرص Favipiravir

مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو در دوم فروردین امسال نامه‌ای مبنی بر توزیع ۱۵ هزار عدد قرص فاویپیراویر ساخت یک کارخانه چینی به دانشگاه بقیه‌اللّه ارسال کرده که در آن از این دانشگاه درخواست شده است تا طرح کلینیکال ترایال برای داروی فاویپیراویر انجام شود و درحال حاضر طرح کلینیکال ترایال برای این دارو تدوین شده است.

او ادامه داد: بیمارستان بقیه‌اللّه با هماهنگی سازمان غذا و دارو، داروی فاویپیراویر را در بیمارستان‌های امام خمینی(ره) تهران، مسیح‌دانشوری، رسول اکرم(ص)، بیمارستان خورشید اصفهان، شهید بهشتی کاشان، کوثر سمنان، ولایت قزوین، بیمارستان امام(ره) ساری و لبافی‌نژاد تهران توزیع کرده است.

قانعی تاکید کرد: به دلیل فشارهای روحی در فضای مجازی مطالبی منتشر می‌شود که نیت افراد خیر و برای نجات بیماران بستری در بیمارستان‌هاست اما به طور کلی به دلیل آنکه این دارو در ایران ثبت نشده و تاییدیه FDA آمریکا را ندارد، چاره جز کلینیکال ترایال نیست تا دارو با مجوز سازمان غذاودارو ثبت و اجازه تجویز پیدا کند.

او‌ ادامه داد: کارها با سرعت بالا و علمی انجام می‌شود و نتایج آن که ظرف دو تا سه هفته آینده استخراج می‌شود مبنای تصمیم‌گیری است. با حمایت معاونت علمی، تولید دارو در کشور شکل گرفته و مسئولان سازمان غذاودارو داروی مورد نظر را دیده است و در زمینه تولید داخل تصمیم‌گیری می‌کنند. ممکن است کار تحقیقات بالینی روی این دارو انجام شود یا در فهرست دارویی ایران به ثبت برسد

متن اطلاعیه وزارت بهداشت

** به اطلاع می‌رساند داروی مذکور هنوز در فارماکوپه ایران وارد نشده و در حال حاضر به عنوان یک دارو در یک کارآزمایی بالینی به کار گرفته شده و در اختیار چند مرکز درمانی از جمله بیمارستان مسیح دانشوری قرار گرفته است و تاکنون نتایجی از این تحقیق به این کمیته گزارش نشده است؛ لذا انجام هرگونه مصاحبه و ارائه هر نوع گزارش به عنوان تایید و یا رد اثربخشی این دارو مورد تایید کمیته نبوده و تخلف محسوب می‌شود.

تا کنون هیچ گزارش مکتوبی از اثربخشی این دارو از مراکز درمانی ازجمله مرکز مسیح دانشوری چاپ نشده و یا به وزارت بهداشت ارائه نشده است. صرف گزارش تجربی از یک اقدام درمانی در دنیای علم جایگاهی ندارد و چه بسا سبب نگرانی خانواده بیماران به جهت عدم تهیه و یا حتی احساس گناه در بازماندگان بیمارانی که به رحمت خدا رفته اند ایجاد کند.

بنابر اعلام وبدا، بدیهی است تمام دارو‌های مصرفی در درمان کرونا به عنوان ضدویروس و یا ضد التهاب، درمان قطعی نمی‌باشد آنچه ثابت شده، مراقبت صحیح از بیماران موثرترین راه کمک به درمان بیماران است که کادر درمانی مراکز بیمارستانی کشور ما از جمله عزیزان ما در بیمارستان مسیح دانشوری از موفق‌ترین‌های دنیای پزشکی محسوب می‌شوند که جای سپاس و قدردانی دارد.

بدیهی است پس از اتمام کار آزمایی بالینی مذکور، نتایج توسط کمیته علمی اعلام و در صورت تایید اثربخشی آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به تامین و توزیع دارو به منظور استفاده برای بیماران اقدام خواهد کرد

منابع: میزان، ایسنا، باشگاه جوان

نظرات