روش های بازسازی ساختمان و بازسازی و نوسازی خانه ۱۴۰۱
یک ساختمان با گذر سال ها و استفاده از آن و به دلیل رو به رو شدن با اتفاقات و بلایای طبیعی متفاوت می تواند دچار آسیب های ظاهری و سازه ای شود. سطوح آن می تواند دچار ترک یا ریزش شود، نمای آن دچار ریزش، شکستگی، از دست دادن رنگ و ظاهر اولیه ی خود شود، سازه ی آن می تواند سست شود و … و برای تمامی این موارد باید حتما چاره ای اندیشید تا بتوان دوباره و دوباره از ساختمان استفاده نمود به طوری که هم دارای ظاهر مناسبی باشد و هم مستحکم و ایمن بنظر برسد. اصلی ترین کاری که می توان برای ساختمان هایی با این وضعیت انجام داد بازسازی ساختمان می باشد. آشنایی با روش های بازسازی ساختمان درواقع به شما کمک می کند تا جانی دوباره به ساختمان خود بخشیده و ارزش آن را بیش از گذشته کنید و بتوانید یک ساختمان قدیمی را به ساختمانی امروزی تبدیل نمایید. با بازسازی ساختمان می توانید ایرادات مختلف ساختمان خود را رفع کرده و آن را مستحکم تر و ایمن تر و زیباتر از آنچه که بود جلوه دهید. اما باید این نکته را در نظر بگیرید که ساختمان باید در ابتدا بررسی شده تا مهندس مربوطه بتواند تشخیص دهد چه نوع بازسازی برای ساختمان شما نیاز بوده و چه روش هایی را باید استفاده نماید تا ساختمان را بهبود ببخشد.
روش های بازسازی ساختمان
برای بازسازی ساختمان شیوه ها و روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام از این روش ها با توجه به دلیلی که ساختمان مورد بازسازی قرار گرفته و یا خواست کارفرما و صلاحدید مهندس مربوطه مورد استفاده قرار می گیرند. بعضی از این روش ها با ویژگی ها و نوع کاری که انجام می دهند عبارتند از:
-
روش آرتیستیک
این روش در بازسازی که مرمت هنری نیز نامیده می شود درواقع به این صورت است که طراح و مهندس مسئول می تواند تغییراتی که نیاز است را با صلاحدید خود در ساختمان ایجاد کند. درواقع مهندس مربوطه می تواند با تکیه بر دانش و تجربه ی خود تمام مهارت و ایده های خود را برای بهتر شدن ساختمان هم از نظر ظاهری و هم از نظر سازه ای می تواند به کار گیرد و هر گونه تغییری در ساختمان مجاز می باشد. اگر قسمتی از فضاهای خانه نیاز به کم شدن یا زیاد شدن فضا و متریال داشته باشد طراح می تواند خود تصمیم گرفته و این کار را انجام دهد.
-
روش آرکنولوژیک
به این نوع بازسازی و نوسازی خانه مرمت علمی گفته شده و این به این معنا می باشد که در بازسازی ساختمان ها به این روش ابتدا مرمت گر مربوطه باید حتما ساختمان را از نظر علمی مطالعه کرده و تمام جزییات مختلف آن را درک نماید و نیازهای آن را برای بازسازی و مرمت متوجه شود. در این روش از بازسازی ساختمان مقاوم و همچنین مستحکم تر کردن ساختمان بسیار مهم بوده و اصل اساسی بازسازی محسوب می شود و بسیار قابل توجه است. این نوع بازسازی بیشتر برای ساختمان هایی که در طی گذر سال ها به دلایل مختلف دچار آسیب هایی شده و یا قسمت هایی از آن جدا شده است مفید می باشد. در این نوع بازسازی ظاهر ساختمان تنها مرمت شده و تغییری نمی کند . یعنی می توان گفت درواقع بعد از بازسازی ساختمان مانند روز نخست خود خواهد شد.
-
روش حفاظتی
در این روش مهندس مربوطه تمرکز خود را روی بازسازی کلی ساختمان گذاشته و به همین دلیل به مطالعه کلی ساختمان روی می آورد. درواقع مرمت گر تلاش خود را می کند تا ساختمان جان دوباره ای بگیرد و همچنان قابل استفاده باقی بماند به همین دلیل به صورت کلی بازسازی می شود.
-
روش سبکی
روش سبکی که درواقع روش آناستیلوز نیز نامیده می شود روشی از بازسازی و نوسازی خانه است که در آن ساختمان نسبت به شکل اولیه ی خود تغییری نمی کند و تنها قسمت های آسیب دیده ی آن مرمت شده یا جایگزین می شوند. نکته ای که در این روش بازسازی بسیار قابل اهمیت است این است که سبک اولیه ی طراحی ساختمان باید رعایت شده و تمامی متریال ها و … جدیدی که در ساختمان استفاده می شود باید الگو گرفته از فرم و متریال های ابتدایی ساختمان و هماهنگ با آن ها باشد تا تغییر زیادی در آن حس نشود.
-
روش تکمیلی
در این روش از بازسازی ساختمان تمامی قسمت های فرسوده ی ساختمان تخریب شده و مورد بازسازی و نوسازی قرار می گیرد. به این روش می توان دوباره ساختمان را احیا نمود و مانند یک ساختمان امروزی عمر جدیدی به آن بخشید. این روش بازسازی را می توان محبوب ترین روش بازسازی برای ساختمان های قدیمی و فرسوده دانست. با استفاده از روش می توان کاربری جدیدی نیز به ساختمان ها بخشید و به همین دلیل می توان ادعا نمود این روش امروزه بسیار پر کاربرد می باشد.
-
روش تیلت آپ
این روش بعد از جنگ جهانی دوم ابداع شد چرا که با ویران شدن شهرها و به دنبال آن ساختمان ها نیاز شدیدی به وجود ساختمان ها به ویژه ساختمان های مسکونی حس شد و نیاز بود که ساختمان ها با سرعت زیادی مورد بازسـازی قرار بگیرند. این روش به این صورت است که دیوارهای بتنی از قبل در کارگاه های مربوطه ساخته شده و وسایل حمل و نقل سنگین آن ها را بر سر پروژه و محل ساختمان آورده می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند. همانطور که این روش دارای مزیت سرعت بالای اجرا بوده می توان گفت این ایراد را دارد که گهگاهی باعث شکاف شده و بین دیوارها فاصله بیافتد.
-
روش وود استود و متال استوود
این روش که یکی دیگر از روش های نوین بازسازی در سرتاسر جهان می باشد به این صورت است که اسکلت اصلی ساختمان که از فلز و یا چوب می باشد را در کارگاه های مربوطه ساخته و به صورت پیش ساخته به محل پروژه با وسایل حمل و نقل سنگین می آورند. این روش باعث سرعت بخشیدن به کارها شده به صورتی که برای بازسازی یک ساختمان وقت زیادی صرف نخواهد شد و بسیار سریع ساختمان دوباره مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
هزینه ی بازسازی ساختمان قدیمی
هزینه ی بازسـازی ساختمان بستگی به موارد مختلفی دارد که از جمله ی این موارد می تون به قدمت ساختمان و میزان آسیب هایی که به آن وارد شده و نیازهای آن برای نوسازی و بازسـازی و … اشاره نمود. درواقع هر چقدر که ساختمان قدیمی تر بوده و آسیب های بیشتری داشته باشد در نتیجه نیازهای بیشتری داشته و به دنبال آن طراح و مهندس مربوطه باید اقدامات بیشتری برای نوسازی ساختمان انجام داده تا بتوانند آن را مانند یک ساختمان امروزی و جدید کند و در پی این اقدامات نیز از متریال های بیشتر و با کیفیت تری باید استفاده شود که هزینه ی این ها نیز روی هزینه ی نهایی تاثیر خواهد گذاشت. از طرفی متراژ ساختمان نیز تاثیر زیادی روی هزینه ی نهایی بازسـازی ساختمان دارد . درواقع می توان گفت که هر چقدر متراژ یک ساختمان بیشتر باشد متریال ها و اقدامات و وقت بیشتری باید صرف بازسـازی آن شود و به همین دلیل هزینه ی نهایی نیز بیشتر خواهد شد.
کلام آخر
برای داشتن یک بازسازی ساختمان و بازسازی اداری با کیفیت و خلاقانه باید از مهندسین و طراحانی کمک بگیرید که در این زمینه دارای تجربه و مهارت کافی می باشند. شرکت معماری هیرادانا را می توان یکی از شرکت های مطرح ایرانی دانست که در منطقه دارای تجربه های زیادی در زمینه ی بازسازی و نوسازی خانه، بازسازی ساختمان، بازسازی نما، بازسازی ویلا و … می باشد. شما می توانید برای انجام پروژه های بازسازی خود به شرکت بازسازی هیرادانا به آدرس www.hiradana.comمراجعه کرده و با دریافت کمک و مشاوره رایگان از مهندسین و طراحان این شرکت، ساختمان خود را به بهترین شکل ممکن بازسازی نمایید از طریق شماره ۰۹۱۲۵۷۵۴۹۲۱ با هیرادانا در ارتباط باشید.
نظرات