علت تجمع حامیان طالبان در پارک ملت چه بود

0

علت تجمع حامیان طالبان در پارک ملت چه بود

حوالی ساعت ۱۸ عصر جمعه ۱۰ مرداد، بی‌بی‌سی به نقل از یکی از کاربران فیسبوک به نام «عارف احمدی» خبر از تجمع حامیان طالبان در پارک ملت تهران میداد که این گروه خود را «حامیان طالبان» نامیدند در ادامه علت و جزئیات ماجرا با با عکس در مجله حرف تازه مشاهده کنید

عکسهای لورفته از تجمع حامیان طالبان در پارک ملت + علت تجمع طالبان در پارک ملت چه بود

چزئیات تجمع طالبان در پارک ملت تهران

عارف احمدی یکی از مهاجران افغانستانی در ایران گفت که روز جمعه در پارک ملت تهران کنار این افراد رفتم تا عکس بگیرم، اجازه نمی‌دادند ولی وقتی پشتو حرف زدم اجازه دادند و این عکس‌ها را گرفتم.

این شهروند مهاجر افغانستانی در صفحه فیس‌بوک خود با انتشار این مطلب نوشت: “آتش‌بس سه روزه عید بر طالبان مقیم تهران هم تاثیر مثبت گذاشته، بصورت آزادانه و با پرچم بی‌رنگ شان گشت و گذار می‌کنند و از صلح و آرامش لذت می‌برند. کنارشان رفتم تا عکس بگیرم، اجازه نمی‌دادند ولی وقتی کمی پشتو حرف زدم و اختر مبارکی کردم آرام‌تر شدند و این چند فریم عکس را گرفتم. گفتم اگر اشرف غنی اینجا می‌بود برای‌تان بستنی هم می‌داد ولی اگر آدم شوید و برای همیشه صلح کنید و دست از شرارت و آدم کشی بردارید، خودتان هم می‌توانید بستنی بخرید و از دیگر مزایای صلح و آرامش کیف کنید.”

عکسهای لورفته از تجمع حامیان طالبان در پارک ملت + علت تجمع طالبان در پارک ملت چه بود

 

در همین رابطه زهرا منصوری خبرنگار انصاف نیوز حدود ساعت ۲۰ به پارک ملت رفت ولی در آن ساعت هیچ نشانه‌ای از تجمع و تجمع کنندگان در هیچ کجای پارک نبود. بنا بر این گزارش، در آن ساعت فضای پارک کاملا عادی بود و هیچ خبری از تجمع کنندگان و پلیس نبود. مردم هم مانند همه عصرهای جمعه مشغول تفریح بودند. دو افغان با لباسی مشابه افراد در عکس کاربر فیسبوک در پارک دیده شدند و از آنها درباره‌ی تجمع پرسیده شد. یکی از آن‌ها سکوت کرد و دیگری که کمی هم ترسیده بود، گفت: ما در تجمع شرکت نکردیم، از صبح خبر داشتیم که قرار است تجمع شود ولی سر کار رفتیم و به تجمع نرسیدیم.

او درباره جزئیات تجمع به انصاف نیوز گفت: حدود بعد از ظهر بود که در پارک جمع شده بودند. پلیس‌ها چند نفر را گرفته‌اند و بقیه هم احتمالا رفته‌اند. احتمالا یا رفته‌‌اند میدان آزادی یا پارک آب و آتش.

آنها خواستند که عکس‌های منتشر شده‌ی تجمع را ببینند. وقتی عکس‌ها را دیدند آنکه ابتدا سکوت کرده بود، گفت: «این‌ها که کار بدی نکرده‌اند، همانطور که شما با پرچم کشور خود در جاهای دیگر عکس می‌گیرید اینها هم عکس گرفته‌اند». آنها دیگر به هیچ سوالی پاسخ ندادند.

عکس و فیلم تجمع حامیان طالبان در پارک ملت تهران روز جمعه 10 مرداد

جزئیات تجمع طالبان از زبان نگهبان پارک ملت

یکی از نگهبانان پارک ملت درباره‌ی این تجمع می‌گوید: حدود ساعت ۱۴:۳۰ بعد از ظهر چند نفر افغانستانی وارد پارک شدند و ما که نمی‌توانستیم در حالت عادی از ورود آنها جلوگیری کنیم. پرچم‌ها را هم گویا در کیف خود گذاشته بودند‌. آنها در قسمت بالای پارک پرچم طالبان را در دست گرفتند و به دیگران نشان می‌دادند. چند عکس هم گرفتند.

نگهبان پارک تعداد آنها را حدود ۱۰ نفر خواند و درباره‌ی جزئیات گفت: مدت زمان زیادی نتوانستند تجمع کنند. فقط به اندازه‌ای که ما خبردار شویم و به آنها برسیم و بگیرمشان، ما آنها را گرفتیم و به کلانتری ۱۴۵ تحویل دادیم و پرچم را از آنها گرفتیم. یعنی زمان محدودی بود و برای ما عجیب است در همین زمان کم اخبار آن منتشر شد. چون به آنها اجازه ندادیم تا ادامه بدهند.

او ادامه داد: در طی روز، افغانستانی‌‌های زیادی به این پارک می‌آیند؛ حالا یکبار هم این اتفاق افتاد. بلاخره کار ده نفر بیشتر نبود‌ اما سریع رسانه‌ای شد. مثلا ممکن است در روز یک نفر بیاید و اینجا پرچم داعش را بر افراشته کند، احتمالا سریع در شبکه‌های بی‌بی‌سی و من‌وتو می‌گویند پرچم داعش در پارک ملت تهران برافراشته شد.

تعداد تجمع کنندگان

«محمدعارف احمدی»: تعدادشان زیاد بود، حدود ۷۰ تا ۹۰ نفر ولی چون دسته دسته نشسته بودند در عکس مشخص نیست. من دقیقا ساعت ۱۶:۰۳ به پلیس زنگ زدم و وقتی پلیس حدود ۲۰ دقیقه بعد آمد پرسید مشکل چیست و من گفتم طالبان آزاد است که پرچمش را دربیاورد؟ شاید شما نترسید ولی ما از اینها می‌ترسیم. وقتی پلیس آمد تجمع پراکنده شد ولی من ندیدم کسی را دستگیر کند. نگهبانان پارک کاری نداشتند وقتی پلیس آمد آن‌ها هم آمدند.

اما بی‌بی‌سی نیز به نقل از احمدی مدعی شد که شمار این افراد به ۷۰ نفر می‌رسید، موضوعی که در پست این فعال رسانه‌ای افغانستانی وجود نداشت و تصاویر منتشر شده نیز آن را تایید نمی‌کند؛ خبر برافراشته شدن پرچم طالبان در تهران واکنش‌هایی را نیز در پی داشت

یکی از نگهبانان پارک ملت شمار این افراد را حدود ۱۰ نفر خواند و افزود: مدت زمان زیادی نتوانستند تجمع کنند، فقط به اندازه‌ای که ما خبردار شویم و به آنها برسیم و بگیریم‌شان؛ ما آنها را گرفتیم و به کلانتری ۱۴۵ تحویل دادیم و پرچم را از آنها گرفتیم. یعنی زمان محدودی بود و برای ما عجیب است در همین زمان کم اخبار آن منتشر شد، چون به آنها اجازه ندادیم تا ادامه بدهند.

«راحله مسعود» یک کاربر افغانستانی نیز با انتشار ویدئویی از تجمع حامیان دولت افغانستان و طالبان در کنار یکدیگر در ترکیه و گرفتن عکس در کنار پرچم‌های افغانستان و طالبان، گزارش بی‌بی‌سی را تلاشی برای خدشه‌دار کردن روابط بین دو کشور ایران و افغانستان دانست.

وی خطاب به این گزارش گفت: «بلندگوهای بی‌بی‌سی برای تجمع حامیان طالبان در ترکیه چه گفتنی دارید!».

دردسر انتشار عکسها

عارف احمدی فعال رسانه‌ای افغانستانی نیز ضمن ابراز پشیمانی از انتشار این تصاویر و نیز بازتاب این خبر گفت: متأسفانه بی‌بی‌سی عکس‌ها را بدون اجازه‌ام منتشر کرده است، نمی‌خواهم این بازنشر باعث دردسر من شود.

به هر حال، داستان خون‌شریکی و همراهی دو ملت ایران و افغانستان که از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده است، داستان ناتمامی است که با رخ دادن مشکلی، هر جنگ و نبردی، صحنه‌هایی از آن برجسته و به تصویر کشیده می‌شود و با تبلیغات منفی رسانه‌ها و بدخواهان دو ملت رنگ نمی‌بازد.

نظرات