پیش بینی هوش مصنوعی از تاریخ شروع جنگ جهانی سوم واقعیت دارد؟ + فیلم
اخیرا ویدئویی از هوش مصنوعی درباره وقوع جنگ جهانی سوم منتشر شده که می گوید جنگ جهانی سوم بهزودی آغاز میشود! اما پیش بینی جنگ جهانی سوم توسط هوش مصنوعی تا چه حد واقعیت دارد؟
پیش بینی هوش مصنوعی از تاریخ شروع جنگ جهانی سوم واقعیت دارد؟ + فیلم
به تازگی ویدئویی از هوش مصنوعی دستیار صوتی آمازون – الکسا (Alexa)- منتشر شده که می گوید جنگ جهانی سوم به زودی آغاز میشود. اما باید توجه داشت که هوش مصنوعی یک ابزار ساخت دست بشر است و کسی نمی تواند حوادث این چنینی را پیش بینی کند. اما با بالا گرفتن درگیری ها میان کشورهای جهان از جمله درگیری فلسطین و رژیم صهیونیستی برخی رهبران مانند رهبر کره شمالی از وقوع جنگ جهانی سوم خبر داده است.
حالا حدس و گمان های به وقوع پیوستن جنگ جهانی سوم و پیشگویی هوش مصنوعی کاربران را نگران کرده و آنها را به چالش کشانده است.
تکراتو نوشت: در حدود ۶ ماه قبل، ویدیویی در شبکه اجتماعی منتشر شد که یکی از کاربران از دستیار هوش مصنوعی الکسا پرسیده که جنگ جهانی سوم چه زمانی آغاز میشود؟ این ابرازدر پاسخ گفته بود: جنگ جهانی سوم در ساعت ۶ بعدازظهر روز ۲۳ نوامبر ۲۰۲۳ برابر با ۲ آذر ۱۴۰۲ و با حمله موشکی روسیه به آلمان آغاز میشود!!
به بهانهی نزدیک شدن تاریخ پیشگویی الکسا درباره جنگ جهانی سوم و وقوع جنگ میان حماس و اسرائیل، از ChatGPT 3.5 پرسیدیم که آیا به جنگ جهانی سوم نزدیک هستیم یا نه؟ پیشبینی هوش مصنوعی اینچنین بود:
ارزیابی زمان وقوع و نزدیکی جنگ جهانی سوم یک کار پیچیده و نامشخص است. آخرین بهروزرسانی پایگاه دانش من در سپتامبر ۲۰۲۱ صورت گرفته و تا آن زمان، جهان در حال تجربه تنشهای ژئوپلیتیکی، درگیریهای منطقهای و چالشهای دیپلماتیک بود. با تمام اینها امّا پیش بینی وقوع یک جنگ جهانی با قطعیت قابل اتکّا، چالشبرانگیز است.
جامعه بینالمللی بهطورکلی میکوشد تا از راه دیپلماسی، اتحادیهها، سازمانهای بینالمللی (مانند سازمان ملل متحد) و مذاکرات دیپلماتیک از درگیریهای جهانی در مقیاس گسترده جلوگیری کند. درسهای آموخته شده از جنگهای جهانی ویرانگر قرن بیستم، اهمیت حل درگیری از طریق راهحلهای صلحآمیز را تقویت کرده است.
تداوم نظارت بر تحولات جهانی، حمایت از تلاشهای دیپلماتیک و ترویج همکاریهای بین المللی برای جلوگیری از تشدید درگیریها و وقوع یک جنگ جهانی ضروری است. امید این است که کشورها برای حل اختلافات و حفظ صلح و ثبات در مقیاس جهانی به همکاری با یکدیگر ادامه دهند. با اینحال، پتانسیل درگیریها و بحرانها همیشه وجود دارد و هوشیاری و دیپلماسی را در روابط بینالملل ضروری میکند.
جنگ جهانی سوم غیرقابل پیشبینی خواهد بود
ماهیت جنگ به گونهای تکامل یافته که در عین سادگی، پیچیدهتر شده است. جنگ جهانی آینده ممکن است شامل نبردهای سنتی با طرفهای مشخص نباشد. در عوض، جنگ میتواند شامل ترکیبی از بازیگران دولتی و غیردولتی باشد که درگیر جنگی نامتقارن هستند. این میتواند شامل جنگ چریکی، حملات تروریستی، حملات سایبری و تاکتیکهای دیگر باشد که برای خنثی کردن مزایای نظامی متعارف مخالفان قدرتمندتر طراحی میشوند.
علاوهبراین، جنگ اقتصادی یکی دیگر از جنبههای بالقوه یک جنگ جهانی است. با توجه به بههم پیوستگی اقتصاد جهانی، اقدامات اقتصادی مانند تحریمها و جنگهای تجاری میتواند تأثیرات گستردهای داشته باشد، اقتصادها را بیثبات کند و بر تنشهای سیاسی بیفزاید.
در این سناریو از جنگ جهانی سوم، این ابزارهای اقتصادی میتوانند با اثرات مخربی استفاده شوند. در نهایت، ظهور ارتباطات دیجیتال شکل جدیدی از درگیری را به وجود آورده است؛ جنگ اطلاعاتی. در عصر «اخبار جعلی»، کمپینهای تبلیغاتی و اطلاعات نادرست میتوانند بیش از پیش رواج پیدا کنند. دستکاری اطلاعات، با هدف گیج کردن، تضعیف روحیه یا گمراه کردن دشمن، میتواند سهم مهمی از درگیری های آینده باشد.
حواشی
جنگ جهانی سوم ( World War III) منازعهای فرضی است که مشخصاً بعد از جنگ جهانی دوم (۱۹۳۹–۱۹۴۵) رخ خواهد داد. این نبرد مقیاسی جهانی داشته و بیشینهٔ صاحبنظران بر این موضوع توافق دارند که این منازعه مسلماً نبردی هستهای بوده و طبیعتی ویرانگر خواهد داشت.
پس از جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم، آغاز جنگ سرد و توسعه، آزمایشها و استفاده از جنگافزار هستهای، گمانهزنیهای گستردهای در مورد جنگ جهانی بعدی به وجود آورد. مقامات کشوری و لشکری بسیاری از کشورها وقوع این نبرد را پیشبینی کردهاند و در بسیاری از کشورها این واقعه به صورت تخیلی بازسازی شدهاست. گسترهٔ مضامین استفاده شده دربارهٔ جنگ جهانی سوم از استفادهٔ محدود جنگافزار هستهای تا نابودی کامل سیارهٔ زمین متغیر میباشد.
جنگهایی که میتواند از طریق اتحاد یا مداخله به جنگ بین «قدرتهای بزرگ» مانند ایالات متحده، بریتانیا، روسیه، چین و هند تبدیل شود. یا اینکه یک «فرمانده سرکش» تحت هر قدرت هسته ای ممکن است یک حمله غیرمجاز انجام دهد که به جنگ کامل تبدیل شو
فناوریهای نوظهور، مانند هوش مصنوعی بهطور فرضی میتوانند در دهههای آینده خطر ایجاد کنند. گزارشی در سال ۲۰۱۸ رند کورپوریشن استدلال کردهاست که هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات مرتبط «تأثیر زیادی بر مسائل امنیت هسته ای در ربع قرن آینده خواهد داشت». یک هوش مصنوعی آینده فرضی میتواند توانایی بیثباتکنندهای برای ردیابی پرتابگرهای «پرتاب دوم» ایجاد کند.
نظرات