علت درگذشت رضا قطبی، بیوگرافی رضا قطبی اولین رییس تلویزیون ایران
بیوگرافی رضا قطبی اولین رییس تلویزیون ایران +علت درگذشت رضا قطبی
رضا قطبی متولد فروردین ۱۳۱۷ در لاهیجان بود که در تاریخ ۵ شهریور ۱۴۰۳ در پاریس درگذشت. عبدالرضا قطبی اولین رییس سازمان تلویزیون دولتی ایران در پیش از انقلاب بود که در سن ۸۶ سالگی در پاریس درگذشت. در ادامه بیوگرافی رضا قطبی پسر دایی فرح پهلوی و اولین رییس تلویزیون ملی ایران و علت فوت و سوابقش را می خوانید
بیوگرافی رضا قطبی
رضا قطبی متولد فروردین ۱۳۱۷ در تهران، اولین و آخرین رئیس رادیو و تلویزیون ملی ایران و پسر دایی فرح دیبا می باشد. پدرش همسر بانو شیده هنرپیشه سینمای قبل از انقلاب بود
او فرزند محمدعلی قطبی مهندس ساختمان و مقاطعه کار و لوئیز صمصام بختیاری بود. همچنین پسردایی فرح دیبا همسر محمدرضاشاه پهلوی بود و ۶ ماه بزرگتر از او بود. وقتی پدر فرح درگذشت، او مادرش به منزل پدر رضا نقل مکان کردند و رضا و فرح بیشتر کودکی شان را با هم گذراندند. به گفته فرح «رضا برادرم شد» برادری که او هیچگاه نداشت. قطب الدین محمد لاهیجی، جد رضا قطبی از جمله علما و ریاضیدانان قرن یازدهم هجری بود.
رضا قطبی در زمان تبعید شاه، مورد لعن و نفرین او واقع شده و تقریباً هیچگاه با خانواده سلطنتی دیدار نمیکرد. پس از تبعید، رابطه اش با شاه به پایینترین حد خود رسید. والدین او طلاق گرفتند با این که در دهه ۱۹۷۰ قطبی پای ثابت مهمانیهای دربار و نزدیکترین و معتمدترین مشاور ملکه بود
سوابق
رضا قطبی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه ایتالیاییها و دوره دبیرستان را در مدرسه فرانسویها گذراند. او در دبیرستان البرز تحصیل کرد. دوره تحصیل او در دبیرستان مصادف با دوره ای از هیجان و کنشگری سیاسی بود، و قطبی نیز فعال شد و در گروهی شبهفاشیستی، عمیقاً ضدکمونیستی و شدیداً ملیگرا به نام حزب پان ایرانیست پیوندهایی برقرار کرد. این گروه نیروهای مبارز علیه کمونیسم را پشتیبانی میکرد و مشهور به زد و خورد مخالفانش بود. قطبی نیز در دوره دبیرستان اقلاً یک بار در این تقابلات فیزیکی با کمونیستها درگیر شد.
سپس به کمک بورس خیریه ایزابل تهران به همراه دخترعمهاش فرح دیبا جهت ادامه تحصیل رهسپار فرانسه شد و در رشته مهندسی برق در پلیتکنیک پاریس مشغول به تحصیل گردید. او در دروس ریاضی از استعداد خوبی برخوردار بود. او در آنجا نیز پیوندهایش را با رفقای پان ایرانیستش که تا آن زمان مخالف شاه شده بودند حفظ کرده بود. این ارتباطات و پیوند نزدیک رضا و فرح بعدها موجب اوج گرفتن شایعاتی شد که ملکه نیز پیش از ازدواجش عضوی از اپوزیسیون بوده است.
او پس از ازدواج فرح پهلوی با محمدرضاشاه پهلوی در سال ۱۳۳۸، تحصیلات خود را به پایان رساند و به ایران بازگشت و به دربار راه پیدا کرد.
رضا قطبی پسر دایی فرح پهلوی کیست
رضا قطبی پسر دایی فرح پهلوی و اولین رییس تلویزیون ملی ایران درگذشت! او از اعضای اصلی گروه سیاسی فرح پهلوی بود.
مهندس عبدالرضا «رضا» قطبی، سیاستمدار ایرانی و رئیس تلویزیون ملی ایران از سال ۱۳۴۲ تا انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ بود. او استاد ریاضی دانشگاه صنعتی آریامهر بود.
رضا قطبی، رییس رادیو و تلویزیون ملی ایران از سال ۱۳۴۲ مقدمات راهاندازی این سازمان را با همراهی فرخ غفاری و سیروس هدایت فراهم کرد.
رابطه فرح و رضا قطبی
محمدعلی مسعود انصاری، پسرخاله فرح، او را از اعضای اصلی حلقه گروه سیاسی فرح میداند که خواست آنها اصلاح مملکت براساس سلیقه خود و گرفتن قدرت از طریق فرح بود. به گفته انصاری، رضا قطبی رادیو و تلویزیون را گسترش داد و اکثر افرادی که برایش کار میکردند او را دوست داشتند. خاطرات چهرههای با سابقه تلویزیون در پیش از انقلاب گواه این حرف است.
رضا قطبی که بود؟
قطبی در دفتری وابسته به وزارت اطلاعات و جهانگردی مشغول به کار شد و طرحهای مربوط به تأسیس یک تشکیلات بزرگ تلویزیونی را تهیه کرد، تا اینکه در ۲۷ سالگی به مدیر عاملی تشکیلات جدید «سازمان تلویزیون ملی ایران» منصوب شد و تا سال ۱۳۵۷ خورشیدی این سمت را برعهده داشت. انتصاب وی در هالهای از ظن به خویشاوندسالاری قرار داشت. وی توانست رادیو و تلویزیون ایران را به صورت منظم راه بیندازد و توسعه دهد.ادغام شبکههای مختلف تلویزیونی در این دوره در این سازمان ایران را دارای گستردهترین پخش تلویزیونی در آسیا بعد از ژاپن کرد
وی همچنین مدیر عامل سازمان هنر شیراز بود که از سال ۱۳۴۶ عهدهدار برگزاری جشن هنر شیراز بود. گفته میشود که قطبی و شجاعالدین شفا پیشنهاد دهندگان طرح تغییر تقویم کشور از هجری خورشیدی به شاهنشاهی بودند.
پس از انقلاب
رضا قطبی پس از انقلاب اسلامی، مدتی در تهران بهصورت مخفیانه زندگی کرد تا اینکه فرح پهلوی با پرداخت هزینهای کلان راه خروج وی را فراهم کرد و پس از مرگ شاه بار دیگر قطبی به حلقه یاران فرح پیوست. او در آمریکا نیز به فعالیتهای مخابراتی اشتغال داشته است. / ویکی پدیا
نظرات