مبلغ زکات فطره و کفاره روزه ماه رمضان ۹۸ + فطریه سال ۹۸

0

مبلغ زکات فطره و کفاره روزه ماه رمضان ۹۸ + فطریه سال ۹۸

فطریه سال ۹۸ و زکات فطره ۹۸ اعلام شد و مبلغی که روزه داران و مردم باید به عنوان زکات فطریه بپردارند اعلام شد

با نزدیک شدن عید سعید فطر بحث مبلغ و میزان پرداخت فطریه داغ می شود و روزه داران و مسلمان در پی این هستند که بدانند علما و مراجع دینی فطریه ماه رمضان سال جاری را چه مبلغی اعلام می کنند
بر همین اساس میزان زکات فطره از طرف دفتر رهبر انقلاب اعلام شد که بر اساس آن، حداقل مبلغ فطریه برای هر نفر ۹۰۰۰ هزار تومان است.

فطریه سال 98

زمان وجوب زکات فطره

زمان وجوب زکات فطره از غروب شامگاه عید فطر است و مراجع تقلید، تأخیر پرداخت آن را بعد از نماز عید جایز نمی دانند، اما اگر کسی نماز عید را نخواند، باید فطریه را تا ظهر عید پرداخت کند.

مطلب پیشنهادی بخوانید : مقاله درباره عید فطر

موارد مصرف فطریه

این زکات برای فقرا در نظر گرفته می شود.
ولی اگر دسترسی به فقیر ندارد، می تواند مقداری از مال خود را به نیت فطره جدا کرده و برای مستحقی که در نظر دارد یا برای هر مستحقی کنار بگذارد و باید هر وقت که آن را می دهد نیت فطره کند.

اما اگر موقعی که دادن زکات فطره واجب است، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، احتیاط واجب آن است که بعداً بدون اینکه نیّت ادا و قضا کند(به قصد قربت) فطره را بدهد.

فطریه سال 98

مبلغ زکات فطره و کفاره ماه رمضان سال ۹۸

بر اساس اعلام آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطریه سال ۹۸ بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ نه هزار تومان (۹۰۰۰ تومان) و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ بیست و چهار هزار تومان (۲۴۰۰۰ تومان) و برنج داخلی، مبلغ شصت هزار تومان (۶۰۰۰۰ تومان) اعلام شده است. مردم در انتخاب هر یک از آن‌ها مخیر هستند.

میزان فطریه سال ۹۸

کفاره روزه غیر عمد مبلغ سه هزار تومان (۳۰۰۰ تومان) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ صد و هشتاد هزار تومان (۱۸۰۰۰۰ تومان) است.

لازم به ذکر است که براساس مسأله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند این‌ها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از این‌ها را بدهد کافى است.

در ضمن بنابر فتوای معظّم له اگر کسى فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگرى باشد فطریه او به عهده خودش است

نظرات