تحصیل در کانادا

0

مهاجرت برای تحصیل در کانادا

کانادا میزبان ۲۱ عدد از ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا است و از بین ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا نیز، ۳۲ عدد از آن ها را در اختیار دارد. طبق بررسی های انجام شده در سال های اخیر، ۵۷۲ هزار و ۴۱۵ نفر دارنده ی مجوز تحصیل در کانادا وجود دارد که در موسسه های آموزشی مختلف کانادا مشغول به تحصیل هستند. همچنین، کانادا دارای تعداد زیادی از رشته های برتر دنیاست و برخی از امکانات تحقیقاتی و موسسات دانشگاهی پیشرو در جهان را هم در اختیار دارد. به همین جهت، یکی از محبوب ترین مقاصد دنیا برای مهاجرت تحصیلی است.

 تحصیل در کانادا

چگونه می توان برای تحصیل در کانادا مهاجرت کرد

نیازمندی های مهاجرت تحصیلی به کانادا را بشناسید

درخواست موفقیت آمیز برای یک مؤسسه آموزشی در کانادا مستلزم درک شرایط مختلف برای مدارس و دوره هایی است که آن ها ارائه می دهند. داوطلبان همچنین باید قوانین و مقررات مربوط به فرآیند درخواست برای مجوز تحصیل را هم به طور دقیق تجزیه و تحلیل کنند. در حالت ایده آل، شما باید حداقل از یک سال قبل، برنامه ریزی برای اخذ مجوز تحصیل در کانادا را شروع کنید.
الزامات مشترک برای همه دانشگاه ها و موسسات، شامل گذرنامه معتبر، تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی به همراه مدرکی مبنی بر قبولی در آزمون های زبان درخواست شده با حداقل نمره لازم، و مدرکی مبنی بر تمکن مالی کافی جهت اثبات  اینکه می توانید هزینه تحصیل خود و همچنین هزینه های زندگی در کشور را تامین کنید، می شوند.

رشته و دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید

اولین قدم در انتخاب یک دانشگاه برای تحصیل در کانادا، انتخاب یک مرکز آموزشیِ واجد شرایط است که اصطلاحا Designated Learning Institute نامیده می شوند. دلیل اهمیت این موضوع در این است که تنها تحصیل در موسسات DLI می تواند منجر به اقامت پس از تحصیل در کانادا شود.

هنگام درخواست برای تحصیل در کانادا، باید رشته تحصیلی مورد نظر خود را هم انتخاب کنید. ساختار دانشگاهی کانادا نسبت به تغییر دروس انعطاف پذیر است. اما با این حال، بهتر است از قبل گزینه های خود را با هم مقایسه کنید و رشته ای را انتخاب کنید که واقعاً به دنبال کردن آن علاقه دارید و می توانید از آن برای درآمدزایی استفاده کنید.

شرکت در آزمون زبان

اگرچه اخذ پذیرش و تحصیل در تعداد زیادی از دانشگاه های کانادا نیاز به مدرک زبان ندارد و شما می توانید پذیرش مشروط از آن ها بگیرید، اما برای اینکه زندگی راحتی در کانادا داشته باشید و بهتر ارتباط برقرار کنید، باید در یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسوی مهارت کسب کنید. آیلتس بهترین آزمون برای مهارت در زبان انگلیسی است. برخی از موسسات آموزشی کانادا، نمره آزمون Cambridge English: Advanced یا TOEFL را نیز می پذیرند. برای زبان فرانسه، می توانید آزمون های DALF، DELF یا TCF را انتخاب کنید. اگرچه آزمون TEF رایج ترین گزینه است. نمره مورد نیاز در هر یک از این آزمون ها نیز به شرایط تعیین شده توسط موسسه آموزشی مورد نظرتان بستگی دارد.

برای دانشگاه ها اپلای کنید.

اکنون زمان آن است که با لیست دانشگاه های مناسب برای خود تماس بگیرید، شرایط و نیازمندی های آن ها را جویا شوید و هرچه زودتر، برایشان اقدام کنید. ارسال درخواست برای دوازده دانشگاه می تواند منطقی باشد. اما شما باید هزینه درخواست را هم در نظر بگیرید که از ۱۰۰ تا ۲۵۰ دلار متغیر است. توصیه می کنیم که به طور تصادفی یا شانسی برای آن ها اپلای نکنید. گزینه هایتان را با هم مقایسه کنید، موسسه های آموزشی و رشته هایی که ترجیح می دهید را پیدا کنید و یک یا دو گزینه هم به عنوان بکاپ در ذهن خود داشته باشید.
اگر خودتان اپلای می کنید، هنگام پر کردن فرم درخواست مراقب باشید و اطمینان حاصل کنید که اطلاعات کاملا دقیق را همراه با شواهد مستند ارائه می دهید. اما توصیه اکید ما این است که به خاطر حساسیت موضوع، این کار را به متخصصین تراست بسپارید تا خیالتان از اخذ پذیرش راحت باشد. پس از انجام این کار، باید مدتی صبر کنید تا درخواست شما بررسی شود و سپس، اقدامات بعدی را انجام دهید.

برای استادی پرمیت اپلای کنید.

اکنون که یکی از موسسه های آموزشی معتبر کانادا آماده پذیرش شما می باشد،‌ وقت آن رسیده که برای استادی پرمیت کانادا درخواست دهید. انجام این کار را به متخصصین تراست بسپارید تا بهترین نتیجه ی ممکن را به دست بیاورید. در صورتی که تمامی اسناد و مدارک مورد نیاز را در اختیار مشاوران تراست قرار دهید، جای هیچ نگرانی بابت اقدامات بعدی نیست.

به کانادا سفر کنید.

پس از بررسی درخواست شما و انجام مصاحبه، در صورت لزوم، افسر مهاجرت در مورد صدور مجوز تحصیل شما تصمیم می گیرد. در صورت پذیرش درخواست شما، اکنون زمان آن رسیده که برای سفر به کانادا شروع به برنامه ریزی کنید. مجوز تحصیل شما یک تاریخ شروع خواهد داشت که از آن تاریخ، لازم الاجرا خواهد شد. به خاطر داشته باشید که قبل از این تاریخ اجازه ورود به کانادا را نخواهید داشت. بر این اساس سفر خود را برنامه ریزی کنید.

شروع به تحصیل در کانادا کنید.

افسر مهاجرت قبل از اینکه به شما اجازه ورود به کانادا را بدهد، مجوز و سایر مدارک شما را در گیت ورودی بررسی می کند. این مرحله نهایی تشریفات مهاجرت است و اکنون می توانید بر شروع ماجراجویی خود به عنوان یک دانشجوی بین المللی در کانادا تمرکز کنید.

مراحل مهاجرت برای تحصیل در کانادا

مراحل مهاجرت برای تحصیل در کانادا را می توان به ۵ دسته ی کلی تقسیم کرد. با توجه به اینکه مهاجرت تحصیلی به کانادا یک تصمیم ناگهانی نیست که یک شبه محقق شود و نیازمند فراهم آوردن اقدامات زیادی می باشد، اولین مرحله ی این کار، فراهم آوردن مقدمات قبل از اپلای و اقدام برای اخذ پذیرش از دانشگاه های مورد نظر است.
در مرحله ی بعد، متقاضی باید اقدام به اخذ پذیرش نماید و پس از آن نیز برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام کند. بعد از این مرحله، متقاضی به کانادا سفر می کند، مراحل بعدی ثبت نام در دانشگاه و اقدامات تکمیلی را انجام خواهد داد و تحصیل خود را هم آغاز خواهد نمود. وی پس از اتمام دوره تحصیل خود می تواند در کانادا بماند و در صورت پیدا کردن کار مرتبط با رشته ی خود، ویزای کاری و بعد از آن، اقامت دائم خود را دریافت کند.
توضیحات فوق، تنها کلیت پروسه ی مهاجرت تحصیلی به کانادا و مراحلی است که باید طی شود. طبیعتا، جزئیات بسیار زیادی وجود دارد و این، یک فرایند طولانی است که هم نیاز به مقداری هزینه دارد و هم زمانبر است. جدا از وقت و هزینه، اسناد و مدارک زیادی هم باید ارائه شود و شرایط متقاضی هم باید برای تحصیل در کانادا مناسب باشد. بنابراین، به دلیل پیچیدگی این فرایند، حتما باید با مشاوران و متخصصین تراست برای این کار مشورت کنید و تحت نظر آن ها این مراحل را پشت سر بگذارید.

تحصیل در کانادا

هزینه های زندگی هنگام تحصیل در کانادا

موضوع بعدی، هزینه های زندگی در کانادا هستند که مجددا به یک سری فاکتور مختلف بستگی دارند. شهر و استان محل سکونت به همراه سبک زندگی خود فرد، مهم ترین فاکتورها محسوب می شوند. هزینه زندگی در هر یک از شهرها و استان های کانادا با یکدیگر متفاوت است و می تواند بین ۱۵۰۰ تا ۲۱۰۰ دلار در ماه متغیر باشد. برای اینکه درک بهتری از این موضوع به دست بیاورید، برخی از مهم ترین هزینه های زندگی دانشجویی در کانادا را در این بخش نام می بریم :
۱ لیتر شیر : ۲.۳۴ دلار
۱ کیلو گرم برنج : ۴.۰۴ دلار
۱ شانه تخم مرغ ۱۲ عددی : ۳.۳۱ دلار
۱ کیلو گرم پنیر صبحانه : ۱۲.۶۳ دلار
۱ کیلو گرم فیله مرغ : ۱۳.۱۳ دلار
۱ کیلو گرم گوشت قرمز : ۱۴.۷۹ دلار
۱ کیلو گرم سیب : ۳.۹۵ دلار
۱ کیلو گرم موز : ۱.۷۰ دلار
۱ کیلو گرم پرتقال : ۴ دلار
۱ کیلو گرم گوجه فرنگی : ۳.۹۴ دلار
۱ کیلو گرم سیب زمینی : ۲.۷۳ دلار
۱ کیلو گرم پیاز : ۲.۶۲ دلار
۱ وعده غذا برای دو نفر در رستوران های متوسط : ۶۵ دلار
۱ وعده غذا در رستوران مک دونالد : ۱۰ دلار
بلیط یک طرفه ناوگان حمل و نقل عمومی : ۳.۰۵ دلار
۱ لیتر بنزین : ۱.۲۵ دلار
اجاره ماهیانه یک واحد آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر : ۱ هزار و ۲۶۱ دلار در ماه
اجاره ماهیانه یک واحد آپارتمان یک خوابه در خارج از شهر : ۱ هزار و ۲۶۱ دلار در ماه

بهترین رشته برای تحصیل در کانادا

اگرچه با تحصیل در تمامی رشته های کانادا می توان آینده شغلی درخشانی داشت، اما بدیهی است که برخی از رشته ها برای تحصیل در کانادا بهتر هستند و دانشجویان راحت تر می توانند از طریق آن ها، در شرکت های برتر کانادا استخدام شوند. در اینجا ما به برخی از رشته های برتر دانشگاه های کانادا که فرصت های شغلی بزرگی برای محصلین خود به همراه خواهند داشت اشاره می کنیم :
کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی
علوم کامپیوتر / فناوری اطلاعات
تجارت و امور مالی
مهندسی برق، عمران، مکانیک و صنایع
مدیریت مهندسی و مهندسی صنایع پتروشیمی
پزشکی، دندان پزشکی، علوم زیستی، و مراقبت های بهداشتی
پرستاری

درباره قیمت دلار کانادا بخوانید.

پرتقاضاترین رشته ها برای تحصیل در کانادا

با توجه به اینکه تعداد افرادی که به منظور تحصیل به کانادا سفر می کنند دائما رو به افزایش است، پیدا کردن فرصت های شغلی مناسب، کمی چالش برانگیزتر شده است. اما از طرفی می توان با یک برنامه ریزی خوب و شناخت نیازهای کنونی بازار کار کانادا، فرصت های شغلی بسیار پردرآمدی پیدا کرد. به همین علت، نیاز است که با پرتقاضاترین رشته های تحصیلی در کانادا آشنا شوید.
توسعه وب
مدیریت منابع انسانی
مهندسی برق
مهندسی عمران
حقوق
پرستاری
دامپزشکی
مشاوره مالی
مدیریت کسب و کار
حسابداری
داروسازی
فناوری اطلاعات و IT
مهندسی کامپیوتر
مهندسی نرم افزار
مهندسی شیمی و نفت
علوم داده

شرایط مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به کانادا

شما با داشتن دیپلم دبیرستان می توانید برای تحصیل در دانشگاه ها و سایر مراکز آموزشی کانادا اقدام کنید. اما یکی از مهم ترین نکاتی که باید مد نظر داشته باشید، گپ تحصیلی است. در صورتی که ۳ سال از زمانی که دیپلم خود را دریافت کرده اید سپری شده باشد و در طی این مدت هم به کاری مرتبط با رشته خود نپرداخته باشید، شرایط سختی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا خواهید داشت.

اما اگر ادامه تحصیل داشته باشید یا تجربه کار مرتبط با رشته خود داشته باشید، شرایط شما مساعد خواهد بود.
نکته بعدی در خصوص شرایط لازم برای مهاجرت تحصیلی به کانادا، داشتن تمکن مالی است. شما باید بتوانید از پس هزینه های تحصیل در کانادا و زندگی در این کشور بر بیایید. بخشی از این هزینه ها ممکن است توسط بورسیه، فاند، وام دانشجویی و سایر کمک هزینه ها، تامین شوند. اما برای باقی مانده ی آن ها، باید ثابت کنید که تمکن مالی کافی را در اختیار دارید. در خصوص سایر شرایط تحصیل در کانادا نیز می توانیم به داشتن مدرک زبان اشاره کنیم که آن هم اجباری نیست و فقط، شرایط را تسهیل خواهد کرد.
همچنین، برای تحصیل در هر مقطع باید مدارک و ریزنمرات مقاطع قبلی خود را ارائه دهید. داشتن توصیه نامه، انگیزه نامه، معدل مناسب، رزومه تحصیلی و کاری، نمره آزمون GRE و GMAT برای برخی از رشته ها (در مقاطع بالا نظیر دکتری) نیز جزو شرایطی هستند که ممکن است بسته به دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر خود، لازم داشته باشید.

تحصیل در کانادا

تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان

به افرادی که درمورد مدرک زبان برای تحصیل در کانادا نگران هستند، باید اعلام کنیم که خوشبختانه امکان تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان هم وجود دارد. بسیاری از دانشگاه های کانادا در اکثر مقاطع تحصیلی (بیشتر در کارشناسی و کارشناسی ارشد) این امکان را برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا فراهم آورده اند که بدون رسیدن به سطح زبان یا نمره خاصی و حتی بدون داشتن مدرک زبان هم تحصیل کنند.
دانشگاه های کانادا به این افراد پذیرش مشروط می دهند. یعنی پذیرش دانشگاه مورد نظر، مشروط به سپری کردن دوره زبان است و متقاضی باید قبل از شروع دوره اصلی تحصیلی، یک دوره زبان سپری کند. اگر هنوز هم به سطح مطلوب نرسید، مجددا در این دوره یا دوره های دیگر شرکت خواهد کرد تا به سطح قابل قبولی برسد و بتواند دوره اصلی تحصیل خود را آغاز کند.
برای مدارس و دبیرستان های کانادا، اغلب اوقات نیازی به ارائه مدرک زبان نیست. اما توجه داشته باشید که دانش آموز ابتدا تعیین سطح خواهد شد. در مقطع کارشناسی، دانشگاه های برتر و رنک بالای کانادا معمولا نیاز به ارائه مدرک زبان، بدون نیاز به نمره ی چندان بالایی دارند و اکثر دانشگاه ها هم پذیرش مشروط به دانشجویانی که مدرک زبان ندارند، می دهند. در مقطع کارشناسی ارشد، تعداد دانشگاه هایی که پذیرش مشروط می دهند، کم تر از مقطع لیسانس می شود، اما هنوز هم غالبا دانشجویان را بدون مدرک زبان هم پذیرش می کنند. اما در مقطع دکتری، سخت گیری ها بیشتر است و دانشجویان باید حداقل مدرک زبان با نمره متوسطی داشته باشند تا پذیرش بگیرند.

نظرات