علت درگذشت آیت الله یوسف صانعی + بیوگرافی آیت الله یوسف صانعی و همسر و فرزندانش

0

آیت الله یوسف صانعی مرجع تقلید در ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ درگذشت. در ادامه بیوگرافی کامل و زندگینامه پر بار آیت الله صانعی و عکس های شخصی  و همسر و فرزندان وی و استفتاعات و آثار و مراسم تشییع و خاکسپاری این عالم گرانقدر را در مجله حرف تازه میخوانید

علت درگذشت آیت الله یوسف صانعی + بیوگرافی آیت الله یوسف صانعی و همسر و فرزندانش

 

بیوگرافی آیت الله یوسف صانعی و همسر و فرزندانش

یوسف‌ صانعی متولد ۱۳۱۶ در روستای نیک آباد – درگذشت ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ در قم ،مجتهد شیعه اهل ایران است.او عضو شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و سابقه عضویت در دادستانی کل کشور، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری و امامت جمعه شهر قم را در زندگینامه خود دارد و او از شاگردان امام خمینی بود و امام را «شخصیت ممتاز تاریخ اسلام» معرفی می‌کند.

آیت‌الله صانعی در سال ۱۳۵۲ تدریس درس خارج اصول فقه و در سال ۱۳۵۴ش تدریس درس خارج فقه را آغاز نمود و در سال ۱۳۷۲ رساله عملیه خود را منتشر نمود.

برخی نظرات فقهی آیت‌الله صانعی

برخی مبانی و نظرات فقهی آیت‌الله صانعی مورد مناقشه قرار گرفته است. بلوغ دختران در سیزده سالگی، خروج زن از خانه بدون نیاز به اذن شوهر، برابری قصاص و دیه زن و مرد، ارث غیر مسلمان از مسلمان و محرمیت فرزندخوانده از جمله فتاوای منافشه‌انگیز صانعی است. وی عدالت عرفی را بر بسیاری از احکام اسلامی مقدم می‌داند و معتقد به کرامت ذاتی انسان با هر اعتقادی است.

علت درگذشت آیت الله یوسف صانعی مرجع تقلید

 

زندگی شخصی و خانواده

یوسف‌ صانعی، در سال‌ ۱۳۱۶ش در روستای نیک‌آباد (ینگ‌آباد) از توابع‌ «جرقویه» در استان‌ اصفهان‌ به‌ دنیا آمد.پدربزرگ او ملایوسف از روحانیون مشهور بود که در فلسفه شاگرد جهانگیرخان و در فقه از شاگردان میرزا حبیب‌الله رشتی به شمار می‌رفت.پدر او محمدعلی نیز روحانی بود

همسر آیت الله یوسف صانعی کیست

یوسف صانعی، در مهرماه ۱۳۴۳ در سن ۲۷ سالگی ازدواج کرد.شروع زندگی متأهلی او با فقر همراه بود از این‌رو همسرش با بافتن وسائل سنتی، اجاره ماهیانه خانه‌شان را پرداخت می‌کرد.

فرزندان آیت الله یوسف صانعی

همسر این عالم گرانقدر در سال ۱۳۹۰ش فوت کرد و او یک دختر و دو پسر است

زندگینامه یوسف صانعی مرجع تقلید

درگذشت آیت الله یوسف صانعی

دفتر آيت الله العظمی صانعى در پی ارتحال ایشان در بیانیه ای اعلام کرد که ضمن عرض تسلیت به پیشگاه مقدس حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداء، ملت شریف و بزرگوار ایران، مراجع معظم تقلید و حوزه های علمیه، اعلام می‌دارد با توجه به وصیت آن عزیز سفر کرده، در ایام کرونا هیچگونه مراسم از تشییع و… برگزار نمی ‌گردد.

همچنین در بیانیه آمده: در ایام شهادت حضرت امام زین العابدین (علیه السلام) روح بلند آزاد مرد عرصه علم و اجتهاد، فقیه نواندیش، بقیة السلف شاگردان حضرت امام خمینی(سلام الله علیه)؛ حضرت آیت الله العظمی صانعی (قدس سره) به دیدار معبودش شتافت و کوله‌ باری از غم و اندوه را بر دل مشتاقانش قرار داد.

آیت‌الله صانعی در سال ۱۳۵۲ش تدریس درس خارج اصول فقه و در سال ۱۳۵۴ش تدریس درس خارج فقه را آغاز نمود و در سال ۱۳۷۲ش رساله عملیه خود را منتشر نمود.

برخی مبانی و نظرات فقهی آیت‌الله صانعی مورد مناقشه قرار گرفته است. بلوغ دختران در سیزده سالگی، خروج زن از خانه بدون نیاز به اذن شوهر، برابری قصاص و دیه زن و مرد، ارث غیر مسلمان از مسلمان و محرمیت فرزندخوانده از جمله فتاوای منافشه‌انگیز صانعی است. وی عدالت عرفی را بر بسیاری از احکام اسلامی مقدم می‌داند و معتقد به کرامت ذاتی انسان با هر اعتقادی است.

آیت الله صانعی در ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ش در قم درگذشت.

عکس و بیوگرافی همسر و فرزندان آیت الله صانعی

سالهای فعالیت سیاسی

آیت‌الله صانعی نقل می‌کند که با شروع مبارزات امام خمینی علیه حکومت شاهنشاهی، در خدمت امام بوده و اغلب فعالیت‌های پیش از انقلاب او را فرهنگی و تبلیغی دانسته‌اند؛ البته امضای یوسف صانعی بر بیش از ۳۰ اعلامیه رسمی پیش از انقلاب در دفاع از امام خمینی و علیه حکومت پهلوی وجود دارد و به مدت کوتاهی در سال ۱۳۵۷ش بازداشت شد.

سوابق و مناصب

آیت‌الله صانعی در اسفند ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان منصوب گردید و از دی ماه ۱۳۶۱ش تا تیر ۱۳۶۴ش دادستان کل کشور بود و در دوره‌ای از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود و در اولین دوره مجلس خبرگان رهبری بود که بیش از دو میلیون رای آورد. او همچنین در دوره‌ای امام جمعه شهر قم بود.

عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندگی امام خمینی در شورای عالی بازسازی مناطق جنگی از دیگر مسئولیت‌های او بود.

مرایسم تشییع و خاکسپاری صانعی

مرجعیت

یوسف صانعی در اوایل انقلاب در صدا و سیما رساله (توضیح‌المسائل) روح‌الله خمینی را آموزش می‌داد و پس از کناره‌گیری از کلیه مناصب حکومتی به قم رفته و درس خارج خود را ادامه داد.

برای اولین بار رساله توضیح‌المسائل وی در سال ۱۳۷۲ هجری شمسی چاپ شد.صانعی احکام فقهی نویی به ویژه دربارهٔ حقوق زنان و حقوق غیرمسلمانان داشت. علاوه بر چاپ جداگانه،‌ جلد ۱ تا ۱۰ این کتاب در یک مجلد نیز چاپ شده است

اساتید و دروس حوزوی

مصطفی اعتمادی، امام موسی صدر، جعفر سبحانی و محمدتقی ستوده از اساتید دروس سطح یوسف صانعی بودند. او در درس خارج فقه و اصول، در کلاس اساتیدی همچون محمد محقق داماد، محمد علی اراکی و عباسعلی شاهرودی شرکت کرد و نیز یک سال در درس آیت‌الله بروجردی حضور یافت.با این حال بیش‌ترین حضور او در درس امام خمینی است.

آثار آیت الله یوسف صانعی

کتاب‌هائی مانند رساله توضیح المسائل، استفتائات قضایی در ۲جلد، مجمع المسائل در ۳جلد و… از آثار یوسف صانعی است.بیشتر نظرات وی توسط موسسه فقه الثقلین تدوین و چاپ شده است که یکی از آن‌ها مجموعه فقه و زندگی است.

نظرات