راهنمای رابطه جنسی پس از زایمان | زمان شروع روابط زناشویی بعد از زایمان

0

راهنمای رابطه جنسی پس از زایمان | زمان شروع روابط زناشویی بعد از زایمان

رابطه جنسی پس از زایمان : نیاز جنسی یکی از نیازهای طبیعی در زندگی زناشویی است اما پس از زایمان زن، برخی اوقات میل به ارتباط و فعالیت جنسی در زنان کم می شود و مرد نیز دچار استرس خواهد شد.

در این مقاله به برسی علل اختلال فعالیت جنسی زنان پس از زایمان می پردازیم. روزهای پس از زایمان و دوران شیردهی، تجربه جدیدی برای پدر و مادر است.

تغییرات جسمی و روانی بسیار زیادی در بدن مادر ایجاد می شود بنابراین روابط جنسی نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. مدیریت زوجین در کنترل مشکلات این دوران و حفظ رابطه مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

رابطه جنسی پس از زایمان

رابطه جنسی پس از زایمان

یکی از نکات مهم توجه به شرایط روانی زن پس از زایمان است. اغلب مادران پس از تولد نوزاد احساس خستگی و افسردگی می کنند، بنابراین حمایت عاطفی و درک وضعیت روحی زن نخستین گام برای بهبود روابط عاطفی است.

اگرچه زن ممكن است در اوایل دوره پس از زایمان، از نظر فیزیولوژیك، توان لازم برای شروع روابط زناشویی را داشته باشد، ولی ممكن است از آمادگی روانی مناسبی برخوردار نباشد.

زوجین باید قبل از شروع روابط جنسی، روش پیشگیری از بارداری مناسبی را انتخاب نمایند. این کار استرس و نگرانی را کاهش داده و موجب بهبود روابط عاطفی و جنسی می شود.

توصیه می شود قبل از شروع روابط جنسی پس از زایمان، حتما با پزشک خود مشورت کنید. در صورت نیاز می توانید از مشاوره روانشناسی نیز کمک بگیرید. عدم آگاهی زوجین در این دورران موجب افسردگی و احساس گناه در زن و همچنین احساس سرخوردگی در مرد می شود.

رابطه جنسی پس از زایمان از چه موقع باید شروع شود؟

چه پس از زایمان طبیعی و چه پس زایمان سزارین، تا زمانی که زن خونریزی دارد نباید رابطه جنسی داشته باشد .دستگاه تناسلی بعد از زایمان حدود شش هفته طول می کشد تا به حالت عادی برگردد, پس بهتر است تا ۶ هفته بعد از زایمان روابط زناشویی نداشته باشید.

البته در زایمان طبیعی، به علت اینکه زایمان از مجرای تناسلی زن انجام می شود، باید روابط جنسی کمی دیرتر شروع شود. ممکن است زن با شروع رابطه جنسی درد داشته باشد.

شاید این درد به دلیل خشکی مخاط مجرای تناسلی باشد. در این حالت میتوانید از ژل‌ های مخصوص لغزنده كننده واژن استفاده کنید. این ژل ها را به راحتی میتوانید از داروخانه ها تهیه کنید. تغییر پوزیشن هنگام رابطه جنسی نیز می‌تواند در کمتر کردن درد موثر باشد.

علل كاهش فعالیت جنسی پس از زایمان و رفع آنها:

احساس درد در هنگام نزدیکی: درد در حین نزدیکی که معمولا ناشی از بخیه محل زایمان است، حتی در صورت التیام نیز می‌تواند موجب كاهش فعالیت جنسی زنان شود.

در این مرحله با مراجعه به پزشک و معاینه توسط او، وضعیت بخیه های زایمان مشخص شده و اضطراب و نگرانی زوجین به خصوص زن برطرف می شود.

توجه افراطی به نوزاد:

برخی از مادران آن چنان گرفتار نوزاد و نگهداری از او می شوند که وظایف خود را به عنوان یک همسر فراموش می کنند. مدیریت خانواده و حفظ روابط از مواردی است که زنان باید در مورد آن آگاهی های لازم را کسب کنند.

نگرانی در مورد وضعیت جسمی:

برخی از زنان پس از بارداری و زایمان به دلیل تغییرات جسمی زیاد و افزایش وزن احساس خجالت کرده و به دلیل نگرانی در مورد وضعیت ظاهری خود از رابطه جنسی سرباز می زنند.

باید این اطمینان به زن داده شود که تغییرات جسمی او پس از زایمان طبیعی بوده و به مرور زمان به حالت اول باز می گردد.

خستگی:

بارداری و زایمان موجب خستگی بسیار زیادی در زنان می‌شود. مسوولیت، نگهداری از نوزاد و بر هم خوردن نظم خواب نیز مادر را با مشکلاتی همراه می سازند.

بنابراین تمایل او به ارتباط جنسی کاهش می یابد. در طول شبانه روز باید ساعاتی برای استراحت مادر در نظر گرفته شود تا خستگی مفرط اختلالی در روابط عاطفی زوجین ایجاد نکند.

افسردگی پس از زایمان:

بسیاری از زنان پس از زایمان، دوره ای از افسردگی را تجربه می کنند. این حالت به ویژه در زایمان اول شایع تر است. از دست دادن میل جنسی یكی از ویژگی‌های شاخص این بیماری است.

این بیماران نیازمند حمایت و درمان مناسب هستند. برای حل این بحران از روانپزشک و روانشناس کمک بگیرید.

رابطه جنسی پس از زایمان

 

نکاتی درباره شروع فعالیت زناشویی بعد از زایمان:

۱ فعالیت جنسی در هر ۲ شیوه زایمان طبیعی و سزارین پس از توقف خون‌ریزی می‌تواند از سر گرفته شود ولی بهترین زمان ۶ هفته بعد از زایمان است.

۲ از آنجا که تولید استروژن توسط شیردهی مهار می‌شود، خشكی واژن ممكن است اتفاق بیفتد و به همین دلیل، بهتر است از ژل‌های مرطوب‌كننده استفاده شود.

۳ باید حین رابطه زناشویی، فشار كمتری به سینه‌ها وارد شود و از وضعیت‌های مناسب استفاده شود.

۴ زوجی که تازه پدر و مادر شدن را تجربه می‌کنند، در صورت مواجه شدن با مشکل در زمینه روابط زناشویی باید به مراکز مشاوره جنسی در کلینیک‌ها مراجعه و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.

۵ فقدان رابطه زناشویی در دوران پس از زایمان نباید زن و شوهر را سرد كند؛ بلكه آنها باید بیشتر به یكدیگر عشق بورزند و یك رابطه گرم و صمیمی به وجود آورند زیرا وقت و فرصت كافی برای مراحل فیزیكی ابراز علاقه و عشق به‌مرور پیش خواهد آمد.

رابطه زناشویی بعد از زایمان ممكن است تا مدتی ناراحت‌كننده باشد ولی با حوصله و ملایمت همسر به تدریج به حالت طبیعی برمی‌گردد.

نظرات