ساعتچی

راز عجیب،فلسفه گره زدن سبزه در سیزده بدر که باید بدانید

0

فلسفه گره زدن سبزه در سیزده بدر : در روز ۱۳ فروردین که به روز طبعیت هم شهرت دارد،مردم سبزه گره می زنند اما جالب است راز این پدیده را بدانید. در ادامه همراه ما باشید.

راز عجیب،فلسفه گره زدن سبزه در سیزده بدر که باید بدانید

راز عجیب،فلسفه گره زدن سبزه در سیزده بدر که باید بدانید

اولین باور :

در کتاب اوستا فردی به نام کیومرث نخستین انسان و نخستین پادشاه نامیده شده است. این فرد دارای یک دختر و پسر با نام های مشیه و مشیانه بوده که بنا بر گفته های حمزه اصفهانی در کتاب سنی ملوک الارض و انبیا، در روز سیزدهمین فروردین با یکدیگر ازدواج کرده اند. این ازدواج به عنوان نخستین ازدواج بشریت شناخته شده است اما علامت این وصال و ازدواج در تاریخ، دو شاخه گره زده شده به هم بوده است؛ ازاین‌رو برای بازگشایی بخت و ازدواج، امروزه دختران و پسران جوان به همین نشانه، گیاهان و سبزه ها را گره می زنند.

باوری دیگر:

ریشه در آیین های آریایی داشته و بر این اساس پایه گذاری شده است. بر اساس این باور در روز ۱۳ فروردین، ایزد آب به صورت یک اسب سفید در آسمان حرکت می کند. در این روز تشتر (ایزد آب) با اَپوش (دیو خشکسالی) می جنگد؛ ازاین‌رو بانوان که نمایندگان آناهیتا (ایزد آب) هستند، باید در کنار جوی ها بنشینند و به گره زدن سبزه ها مشغول شوند. عده ای بر این باورند که گره زدن سبزه ها در ۱۳ فروردین سبب گره گشایی مشکلات و مصائب زندگی خواهد شد؛ اما سیزده به درهای امروزی شباهتی به سیزده به درهای دیرین ایرانی ندارند. در گذشته سبزه را در این روز به نشانه احترام به طبیعت در دل زمین می کاشتند اما امروزه شاهد رها شدن آن ها در دل طبیعت هستیم. در هنگام گره زدن سبزه باید به این نکته توجه کرد که نباید ساقه ها و اعضای گیاه شکسته شود؛ زیرا این امر به مرگ و خشک شدن آن منجر می گردد. اگر گره زدن با دقت و ظرافت انجام گردد، با رشد گیاه گره ها باز شده و به طبیعت آسیبی وارد نخواهد شد.

نظرات