ساعتچی

متن کامل ذکر کبیره برای حاجت روایی و اموات با معنی فارسی

0

ذکر کبیره چیست متن کامل ذکر کبیره برای حاجت روایی و اموات با معنی فارسی

متن کامل ذکر کبیره برای حاجت روایی و اموات با معنی فارسی

ذکر کبیره چیست خواندن ذکر کبیره موجب استجابت دعا و حاجت روایی می‌شود و توسط پیامبر اسلام و حضرت علی بسیار توصیه شده است.

روایتی از امام علی (ع) ذکر شده که در آن به خواندن ذکر کبیره اشاره دارد و می فرماید: در مواقع گرفتاری و زمانی که از رفع مشکلات ناتوان هستید، ذکر کبیره را  بخوانید.

پیامبر اسلام (ص) فرمودند: “صلوات بر پیامبر، آب دادن به تشنگان و دوستی با علی (ع)”. امام علی (ع) نیز در رابطه با اهمیت ذکر صلوات بر پیامبر اکرم (ص) تاکید کرده و فرمودند: “دعاهای خود را با ذکر صلوات آغاز کنید و با آن نیز ختم کنید تا دعای شما پذیرفته و استجابت یابد

زمان خواندن ذکر کبیره

ذکر کبیره یکی از دعاها و اذکار مهم است که برای برآورده شدن حاجات و رفع مشکلات و استجابت دعا خوانده میشود.

خواندن این ذکر زمان خاصی ندارد و در هر زمان می توانید این ذکر را مخصوصا سر نماز و نیمه شعبان و ایام و مناسبت های مذهبی بخوانید

متن کامل ذکر کبیره

ذکر کبیره معمولاً به صورت زیر بیان می‌شود: الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله، الله اکبر، الله اکبر، و لله الحمد.

امام علی ع برای برآورده شدن حاجات و رفع گرفتاری فرمودند: این دعا را با اطمینان قلبی بخوان و در پایان حاجت خود را از خداوند بخواه:

اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِاِسْمِکَ الْعَظیمِ الْأَعْظَمِ الْأجَلِّ الْأَکْرَمِ الْمَخْزُونِ الْمَکْنُونِ النُّورِ الْحَقِّ الْبُرْهانِ الْمُبینِ.

خدایا! من از تو درخواست می‌کنم به نام بزرگ اعظم، اجل اکرم و گرامی‌ات که مخزون و مستور است، آن نامی که نور و حق و برهان روشن است.

الَّذی هُوَ نُورٌ مَعَ نُورٍ وَ نُورٌ فی نُورٍ وَ نُورٌ عَلی کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ فَوْقَ کُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ تُضیی ءُ بِهِ کُلُّ ظُلْمَهٍ وَ یُکْسَرُ بِهِ کُلُّ شِدَّهٍ وَ کُلُّ شَیْطانٍ مَریدٍ وَ کُلُّ جَبّارٍ.

آن نامی که نور است و با نور و از نور و نور در نور است، و نور است به روی هر نوری، روشنی است بالای هر نوری، نوریست که با او هر تاریکی روشن و شکسته شود، با آن شدتی و هر شیطان سرکشی، هر جبار با عنادی که قرار نگیرد.

عَنیدٍ لاتَقَرُّبِهِ اَرْضٌ وَ لایَقُومُ بِهِ سَماءٌ وَیَاْمَنُ بِهِ کُلُّ خائِفٍ وَیَبْطُلُ بِهِ سِحْرُ کُلِّ ساحِرٍ وَبَغْیُ کُلِّ باغ وَحَسَدُ کُلُّ حاسِدٍ وَیَتَصَدَّعُ.

با آن زمینی پایدار نماند به آن آسمانی و با آن هر خلاف و ترسویی در امان است و با آن جادوی هر جادوگری باطل شود، ظلم و حسد هر حسادت کننده‌ای به زحمت و سختی افتد.

لِعَظَمَتِهِ الْبَرُّوَ الْبَحْرُ وَیَسْتَقِلُّ بِهِ الْفُلْکُ وَ حَتّی حینَ یَتَکَلَّمُ بِهِ الْمَلَکُ فَلایَکُونُ لِلْمَوْجِ عَلَیْهِ سَبیلٌ وَ هُوَ اسْمُکَ الْأَعْظَمُ الْأَعْظَمُ الْأَجَلُّ الْأَجَلُّ النُّورُ الْأَکْبَرُ.

از عظمتش هر خشکی، دریا و مستقل و کشتی پایدار شود تا وقتی که فرشته با آن سخن گوید، پس در این هنگام موج دریا بر او راهی ندارد و آن نام اسم اعظم اجل و نور اکبر تو است.

الَّذی سَمَّیْتَ بِهِ نَفْسَکَ وَاسْتَوَیْتَ بِهِ عَلی عَرْشِکَ وَاَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیْتِهِ وَ اَسْئَلُکَ بِکَ وبِهِمْ اَنْ تُصَلَّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَالِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی کَذا وَکَذا.

آن نامی که خود را با آن نام گذاری کردی و بر عرشت قرار گرفتی، روی کنم به سوی تو به وسیله محمد و خاندانش. و از تو درخواست می‌کنم به خودت و به فرستادگانت می‌فرستم به حاجت اینکه…

پس از خواندن این ذکر، حاجت خود به هر نیتی و حاجتی که خواندید از خداوند درخواست کنید

خواندن ذکر کبیره برای اموات

برای اموان و رفع گرفتاری‌ها و ثواب برای مردگان، آیت‌الله بهجت توصیه کردند که برای آن‌ها نیز از ذکر کبیره بهره‌برداری شود. علاوه بر این ذکر، باید اعمال زیر انجام گیرد:

قرائت یک مرتبه سوره حمد

خواندن چهار قل (سوره‌های توحید، کافرون، ناس و فلق)

هفت مرتبه خواندن سوره قدر

خواندن سه مرتبه آیت‌الکرسی

این اعمال برای رفع گرفتاری‌ها و برکت برای اموات بسیار موثر است

ذکر کبیره یکی از مهم‌ترین اذکار برای برآورده شدن حاجات، رفع مشکلات و تقویت دعاها است. با خواندن این ذکر با نیت خالصانه، می‌توان از برکات فراوان آن بهره‌برداری کرد. همچنین، برای کمک به اموات و رفع گرفتاری‌های آن‌ها نیز این ذکر مورد تاکید قرار گرفته است. انجام این اذکار در کنار صلوات بر پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع)، موجب اجابت دعا و برکت در زندگی می‌شود.

ثواب و فضیلت های ذکر کبیره:

هر انسانی در زندگی متناسب با فطرت خود در پی رسیدن به حاجات و آرزوهای خود در کمال آرامش روحی و روانی است. بخش اعظم حاجات توسط پرستش خداوند و توکل بر او بدست می آید.
کلمه صلوه در اصل به معنای انعطاف بوده و صلاه خدا بر پیغمبر (ص) به معنای انعطاف او به وی است، به وسیله رحمتش، البته، انعطافی مطلق، چون در آیه شریفه صلات را مقید به قیدی نکرده و همچنین صلاه ملائکه او بر آن جناب، انعطاف ایشان است بر وی، به اینکه او را تزکیه نموده و برایش استغفار کنند و صلات مومنین بر او انعطاف ایشان است به وسیله درخواست رحمت برای او.(المیزان، ج ۶۱، ص۷۰۵)

ذکر استغفار نیز فقط برای آمرزش گناهان نیست بلکه این ذکر علاوه بر آثار و فواید مادی و معنوی بسیار، دعایی برای استجابت حوائج در دنیا و آخرت است.

ختم صلوات برای اجابت دعا

خداوند در قرآن کریم از مؤمنان خواسته است که به سوی او با وسیله و واسطه ای تقرب جویند:

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ وَجَاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ ﴿سوره مائده، آیه۳۵﴾

ای اهل ایمان! از خدا پروا کنید و دست آویز و وسیله ای [از ایمان، عمل صالح و آبروی مقرّبان درگاهش] برای تقرّب به سوی او بجویید؛ و در راه او جهاد کنید تا رستگار شوید.

صلوات به معنای واسطه قرار دادن واسطه های فیض الهی برای تقرب به خدا و درک رحمت الهی است.

چنانکه در تفسیر این آیه، معصوم (ع) در روایاتی فرمودند:”منظور از وسیله در این آیه، ما اهل بیت هستیم.” (تفسیرالمیزان، ج ۵، ص ۵۱۷)

در روایت است که هر کسی حاجتی از خداوند دارد، ابتدا صلوات بر پیامبر (ص) و آل او (ع) گوید سپس حاجت بخواهد و سپس صلوات گوید، زیرا خداوند کریم تر از آن است که دو طرف دعا را مستجاب کند و وسط آن را مستجاب نشده رها نماید، زیرا صلوات بر پیامبر (ص) و آل او (ع) محجوب و در پرده باقی نمی ماند و حتماً مستجاب می شود.(اصول کافی، ج ۲، ص ۲۵۲)

از صلوات، در روایات به عنوان برترین اعمال یاد شده، چنانکه خوارزمی در مناقب خود از ابوعلقمه نقل کرده که روزی پیغمبر(ص) نماز صبح را با ما گزاردند.

خواندن استغفرالله برای اجابت دعا

مرحوم آیت الله بهجت فرمودند:هر جا کم آوردی، حوصله نداشتی، گرفته بودی، پول نداشتی، باطریت تموم شد تسبیح را بردار و صد مرتبه بگو استغفر الله ربی و اتوب الیه …آروم می شوی … استغفار فقط برای توبه و آمرزش از گناهان نیست…
خداوند در قرآن می فرماید:

وَإِلَی ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا قَالَ یَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَکُمْ مِنْ إِلَهٍ غَیْرُهُ هُوَ أَنْشَأَکُمْ مِنَ الأرْضِ وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَیْهِ إِنَّ رَبِّی قَرِیبٌ مُجِیبٌ (سوره هود، آیه ۶۱)

و به سوی قوم ثمود، برادرشان صالح را [فرستادیم] گفت:ای قوم من! خدا را بپرستید؛ شما را جز او هیچ معبودی نیست، و او شما را از زمین به وجود آورد و از شما خواست که در آن آبادانی کنید؛ بنابراین از او آمرزش بخواهید، سپس به سوی او بازگردید؛ زیرا پروردگارم [به بندگانش] نزدیک و اجابت کننده دعای آنان است.

«اِستَغفروا ربَّکم اِنَّه کانَ غَفّاراً یرسِلِ السَّماءَ علیکُم مِدراراً ویمدِدکُم بِاَموال وبنین وَیجعَل لَکُم جَنّاتٍ ویجعَل لکم اَنهاراً؛ از پروردگار خود آمرزش بخواهید که او بسیار آمرزنده است؛ تا باران های مفید و پر برکت را از آسمان بر شما پیوسته دارد و شما را با مال بسیار و فرزندان متعدّد یاری رساند و باغ های خرّم و نهرهای جاری به شما عطا فرماید. (نوح، ۱۰- ۱۲)

نظرات