حکم ظرف شستن در شب و آیا شستن ظرف در شب جایز است یا خیر؟

0

شستن ظرف در شب : انجام دادن برخی اعمال در شب مکروه بوده و جایز نیست. اما در مورد ظرف شستن در شب و آیا شستن ظرف در شب جایز است یا خیر؟ در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.

حکم ظرف شستن در شب و آیا شستن ظرف در شب جایز است یا خیر؟

ظرف شستن در شب

شستن ظرف در شب جایز است و حتما قبل از خواب ظروف کثیف غذا را بشویید و نمیز کنید. زیرا بنا به روایت بزرگان دین اگر ظرف طعام را نشسته باقی بگذارند و شستن ظرف شب را به صبح موکول کنند باعث فقر و نداری میشود. اما جارو کردن در شب جایز نیست و حتما صبح و در روز خانه را جارو کنید.

آیا شستن ظرف در شب جایز است یا خیر؟

ازآنجاییکه شعار دین اسلام پاکیزگی و نظافت است پس کارهای روزمره خانه مانند جارو کردن و شستن ظرف و لباس و رفت و روب منزل باید به دقت و روزانه باشد. اما برخی کارها در شب جایز نیست و باعث فقر و تنگدستی میشود و باید به روز و صبح موکول کرد؛ مانند جارو کردن در شب که به گفته بزرگان دین شب ها اتاق و خانه را جارو نکنید اما ظرف های کثیف را تا صبح در آشپزخانه رها نکنید و حتما بشویید.

شب ظرف ها را شسته، گاز را تمیز کنید. مواد غذایی را در یخچال مرتب کنید. و زباله ها را بیرون ببرید. اگر می خواهید که صبح خوبی در آشپزخانه شروع کنید حتما باید ظرف ها را بشویید. تلمبار کردن کوهی از ظروف نشسته در ظرفشویی نه تنها بدترین منظره ی دم صبح را می سازد بلکه تمیز کردن آن ها را هم سخت تر می کند.

ظرف شستن در شب

امام صادق ع می فرماید: (غَسْلُ الاِْناءِ وَ کَسْحُ الْفِناءِ، مَجْلَبَهٌ لِلرِّزْقِ؛)

شستن ظرف و جارو زدن جلو در منزل، باعث جلب روزى مى شود.

یادتان باشد خالی کردن سطل زباله سطل زباله منبع میکروب و بوی بد و کثیفی است. این سطل اگر پر باشد تمام پشه های خانه را به خود جذب کرده و بوی بدی ایجاد می کند. همچنین هر چه بیشتر این سطل در جای خود بماند وضعیت بدتری پیدا می کند. در نتیجه خالی کردن آن قبل از خواب یکی از کارهایی است که هرگز نباید فراموش کنید.

برخی از کارها باعث فقر و تنگدستی می‌شود که عبارتند از:

از مکروهات، اتاق و منزل را کثیف و چرک نگه داشتن است که علاوه بر کراهت، مورث فقر می باشد.
جارو کردن در شب؛ یعنی وقتی که منزل کثیف شد، شب جاروب کند.
ظرف طعام را نشسته و چرب باقی بگذارند؛ مثلا شستن ظرف شب را به صبح موکول کنند.
ظرف آب را سر باز گذاردن است؛ مثلا خمره، یا کوزه سر باز نیاید باشد.
نشستن بدن و لباس است. البته هر مکروهی را که انسان به واسطه مکروهی اش ترک کرد، ثوابش به او داده می شود؛ خواه سرش را بدانند یا نداند.
خشک کردن بدن با لباس است.
دوختن لباس پاره شده است در حالی که آن را پوشیده. و علامه مجلسی می فرماید: «ظاهر روایت اعم است از این که خودش بدوزد، یا دیگری آن را بدوزد، پس باید لباس را از تن درآورد، آن وقت دوخت».
نشستن در آستانه در است.
با دست نشسته چیز خوردن. مستحب است انسان قبل از غذا خوردن، هر دو دست را بشوید (هر چند امروز مردم از فیض این مستحبات محرومند).
دیگر از مکروهاتی که موجب فقر است، در حال جنابت چیز خوردن است، مگر این که غسل کند، یا اگر دسترسی به غسل ندارد، وضو بگیرد، یا این که دستهایش را بشوید و مضمضه و استنشاق را سه مرتبه انجام دهد.
روی نان که در سفر گذاشته می شود، چیز دیگری بگذارد؛ مثلا قاپ پلو را روی نان می گذارد، این بسیار بد و مکروه است، این بی اعتنایی به نان است.
از موجبات فقر، اهانت به خرده نان است، دو ر ریختن و پامال نمودن پاره های نان مکروه و مورث فقر است.
بعضی از محققین فرموده اند اختصاص به خرده نان ندارد بلکه مثلا خرده برنج هم همین است. نسبت به میوه جات هم همین حکم را دارد؛ حتی روایاتی وارد است که اگر کسی میوه ای را نیم خورده کند و تتمه اش را در دست و پا بیندازد، منتظر فقر باشد.

نظرات