بیوگرافی ابومحمد الجولانی رهبر گروه تحریر الشام +سوابق و عکس
بیوگرافی ابومحمد الجولانی رهبر گروه تحریر الشام +سوابق و عکس
بیوگرافی ابو محمد الجولانی
ابومحمد الجولانی با نام اصلی احمد حسین الشرا رهبر گروه تحریر الشام متولد سال ۱۹۸۲ در ریاض پایتخت عربستان است. او در طول سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ در عراق مشغول جنگ بوده و از سال ۲۰۱۱ وارد سوریه شد و گروه تحریر الشام را تاسیس کرد. هم اکنون ابو محمد الجولانی سرکرده گروه تحریر الشام است و نقش زیادی در جنگ داخلی سوریه داشته و سوابق مبارزاتی زیادی دارد.
بیوگرافی ابومحمد الجولانی
او کودکی و نوجوانی خود را در برخی مناطق مرفه دمشق پایتخت سوریه گذرانده است. «هویت رهبر گروه تروریستی هیات تحریر الشام ابومحمد الجولانی با نام واقعی و حقیقی (احمد حسین الشرا) است.
یکی از هم کلاسیهای سابق الجولانی در سوریه میگوید که وی دانش آموزی لاغر و تمیز بود. وی فردی باهوش بود. با این حال به شدت منزوی و درون گرا بود. با توجه به حرفه پدرش که مشاور اقتصادی دولت سوریه بود و مادرش نیز یک معلم بود، از وی انتظار میرفت تا بهترین رفتارها را متناسب با موقعیت خانواده اش داشته باشد.
ابو محمد الجولانی کیست
حرف تازه- “ابومحمد الجولاني” در دوران نوجوانی به شهر دیرالزور نقل مکان کرد. اگر چه پدرش پیشینهای دهقان و کشاورز داشت، خودِ او در یک خانواده طبقه متوسطِ شهری در عربستان به دنیا آمد و اصالتا سعودی می باشد.
پدر ابومحمد الجولانی، کار خود را به عنوان یک کارمند دولت در وزات نفت و همچنین یک عضو شورای محلی در استان قنیطره سوریه در فاصله سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۶ آغاز کرد. با این حال، همزمان با تشدید تنشها و دشمنیها میان احزاب بعث عراق و سوریه، با توجه به گرایشهای الجولانی به سمت رژیم عراق، در نهایت وی از سوریه فاصله گرفت و عازم عربستان شد. وی در عربستان نیز در وزارت نفت این کشور فعال شد.
پدر محمد الجولانی در ادامه راه خود، یک دفتر املاک باز کرده و در عین حال، یک سوپر مارکت نیز افتتاح کرده که توسط پسرانش اداره میشده است. این خانواده شهری که تا حد زیادی خودکفا بودند، محیطی بودند که ابومحمد الجولانی تا حد زیادی در آن رشد کرد و بزرگ شد. با این همه، در تمامی این دوران تنها چیزی که الجولانی و خانواده وی را اذیت میکرد، صفت “آواره” برای آنها بود که از طرف دیگران به این خانواده نسبت داده میشد (آواره از محله اصلی زندگی
او اقتصاددانی بود که در سال ۱۹۴۶ در بلندیهای جولان متولد شد و قویا تحت تاثیر جنبش پان عربی و رئیس جمهور انقلابی مصر، “جمال عبدالناصر” بود. در دهه ۱۹۶۰، همزمان با اوجگیری احساسات پان عربی و موفق شدن کودتاهای بعثیها در عراق و سوریه، وی از سوریه خارج شد و جهت تحصیل در رشته اقتصاد، عازم دانشگاه بغداد شد. وی بار دیگر در اوایل دهه ۷۰ میلای به سوریه بازگشت. دورهای که با کودتای حافظ اسد و رسیدن وی به قدرت به عنوان رئیس جمهور جدید در سوریه همزمان شد.
ازدواج و همسر
ازدواج الجولانی با دختر مورد علاقه اش به شدت با مخالت از سوی هر دو خانواده مواجه شد و در نوع خود، در ذهن الجولانی، تاثیرگذاری منفی را از خود برجا گذاشت.
سوابق نظامی
ابومحمد الجولانی اولین مراحل آموزش نظامی را به پایان برد و به دانشکده پزشکی دانشگاه دمشق رفت و دوسال پزشکی خواند و در سال سوم دانشگاه به عراق رفت.
الجولانی به گروه القاعده و شاخه عراقی آن بعد از تجاوز سال ۲۰۰۳ میلادی آمریکا به عراق پیوست و زیر فرماندهی ابومصعب الزرقاوی و جانشینان او کار می کند. در صفوف گروه القاعده به سرعت پیشرفت کرد و مدارج ترقی را پیمود تا اینکه از مقربان الزرقاوی شد.
بعداز ترور الزرقاوی در حمله هوایی آمریکا در سال ۲۰۰۶ میلادی، الجولانی از عراق خارج شد و به لبنان رفت و گمان می رود که وی بر امر آموزش “جند الشام” مرتبط با گروه القاعده نظارت داشته است.
دستگیری و زندان
ابو محمد الجولانی بار دیگر از لبنان به عراق رفت و آمریکایی ها او را بازداشت و در زندان بوکا زندانی کردند که اداره آن را آمریکایی ها برعهده داشتند. وی در سال ۲۰۰۸ میلادی آزاد و فعالیت نظامی خود را با به اصطلاح “دولت اسلامی در عراق” به سرکردگی ابوبکر البغدادی آغاز کرد.
مسیر شکل گيري تفکر ايدئولوژيک ابومحمد الجولانی سرکرده تحرير الشام
جولانی در آگوست سال ۲۰۱۱ وارد سوریه شد. در آن زمان، گروهی از افراط گرایانِ سوری و عراقی نیز وی را همراهی میکردند. آنها به همراه خود محمولهای از سلاح نیز به همراه داشتند. امری که به نوعی آغازی بر جاه طلبیهای الجولانی در خاک سوریه بود و تبعات بسیار گستردهای را نیز نه تنها در سوریه، بلکه در منطقه خاورمیانه با خود به همراه داشته است.
میدل ایست آی نوشت: «هویت رهبر گروه تروریستی هیات تحریر الشام (النصره سابق) دیگر برای هیچکس، راز و امری مخفی نیست. سال گذشته ابومحمد الجولانی نام واقعی و حقیقی خود را فاش کرد (احمد حسین الشرا) و اخیرا نیز در جریان یک مصاحبه، او به طرز گسترده تری به پیشنه خانوادگی و زندگی خود اشاره کرد (امری که برای رهبران گروههای شورشی تا حد زیادی یک تابو است و از آن دوری میکنند).
پس از سالها تحقیق و پژوهش در مورد شخصیت و زندگی ابومحمد الجولانی و همچنین سخنرانیهای وی، اکنون میتوان تا حد زیادی رد پای تفکرات خاص الجولانی و همچنین ایدئولوژی وی را رهگیری کرد.
سال ۲۰۰۳، الجولانی با حمایت شبکههای گروههای افراطی در سوریه، وارد عراق شد و به گروه “سرایاالمجاهدین” که یگ گروه افراطی کوچک و فعال در استان موصل عراق بود، پیوست. این گروه، در بیعت با “ابومصعب الزرقاوی” بود. فردی که گروه القاعده در عراق را در سال ۲۰۰۴ بنیان گذاشت. این تشکیلات بعدها در قالب “داعش” خود را نشان دادند.
الجولانی اندکی بعد در عراق بازداشت شد (در سال ۲۰۰۴) و تا سال ۲۰۱۰ در زندان به سر میبرد. با این حال، بر اساس آنچه منابع اطلاعاتی و خبری گفته اند، الجولانی به خوبی میتوانسته خود را با شرایط قومی عراق و حتی لهجه عربی مردم آن منطقه هماهنگ کند. وی به طور خاص در موصل فعال بود. شاید به همین دلیل بود که وی به عنوان یک فرد تاثیرگذار در یک کمپ آمریکایی در نزدیکی بندر ام القصر عراق بازداشت بود. وی حتی با اطلاعاتِ شناساییِ غلط توانسته بود بازجوهای آمریکایی را که همکارانی عراقی داشتند را نیز قانع کند که وی یک شهروند عراقی است.
جولانی در بازداشت خود با بسیاری از افراط گرایانی که بعدها فرماندهان داعش در عراق و سوریه شدند، رابطه نزدیکی برقرار کرد. وی پس از آزاد شدن از زندان، تا حد زیادی از این ارتباطات استفاده کرد و جزو افراد رده بالا در چهارچوب گروه داعش شد. البته که وی در این دوران به دنبال فرصتی بود تا اهداف و جا طلبیهای دور و دراز خود را محقق کند.
تاسیس تحریر الشام
در آگوست سال ۲۰۱۱، جولانی وارد سوریه شد. در این رابطه، گروهی از افراط گرایان سوری و عراقی نیز وی را همراهی میکردند. آنها به همراه خود محمولهای از سلاح نیز به همراه داشتند. امری که به نوعی آغازی بر جاهطلبیهای الجولانی در خاک سوریه بود و تبعات بسیار گسردهای را نیز نه تنها در سوریه، بلکه در منطقه خاورمیانه با خود به همراه داشته است. بدون تردید مسیر الجولانی جهت تبدیل شدن به رهبر شورشیان گروه هیئت تحریر الشام، مسیری طولانی و پیچیده بوده و وقایعی بسیاری نظیر آنچه در این گزارش گفتهشد، در شکل دهی به این موضوع، نقش بازی کرده اند».
نظرات