کاهش مصرف آب در فضای سبز با استفاده از چمن مصنوعی به جای چمن طبیعی

0

در سال‌های اخیر، با افزایش نگرانی‌ درباره بحران آب و کمبود منابع آبی، نیاز به پیدا کردن راهکارهای جدید و اقتصادی برای ایجاد فضاهای سبز و زیباسازی محیط‌های شهری، بیشتر از قبل حس می‌شود. یکی از این راهکارها، استفاده از چمن مصنوعی به جای چمن طبیعی است. این تغییرات، به میزان زیادی باعث کاهش مصرف آب و کم شدن هزینه‌های نگهداری از فضاهای سبز می‌شود و در این مطلب می‌خواهیم کمی بیشتر به آن بپردازیم.

چمن مصنوعی

نیاز به مراقبت و صرف هزینه بالا برای نگهداری از چمن‌های طبیعی

چمن طبیعی، برای رشد و حفظ سرسبزی خود، نیاز به آب زیادی دارد و این میزان آب، در روزهای مختلف سال متغیر است. مثلا در زمستان، برای هر متر مربع از این زمین‌ها به حدود ۲ لیتر آب نیاز است و این مقدار در روزهای گرم تابستان به ۱۰ لیتر می‌رسد. بنابراین ممکن است در شهرهای بزرگ که با کمبود منابع آبی مواجه هستند، به مرور زمان، مشکلات جدی ایجاد شود.

از طرفی چمن طبیعی برای حفظ کیفیت و زیبایی خود، به مراقبت‌های مداوم، مانند هرس، کوتاه کردن و استفاده از سم و کود هم نیاز دارد. این فعالیت‌ها نه تنها زمان‌بر هستند، بلکه هزینه‌های اضافی را هم در پی خواهند داشت. اغلب مدیران فضاهای سبز شهری، به دنبال پوشش‌هایی می‌گردند که علاوه بر کاهش مصرف آب، به نگهداری و مراقبت کمتری هم نیاز داشته باشند.

چمن مصنوعی، راه‌حلی پایدار برای ایجاد فضاهای سبز شهری

چمن مصنوعی، یک جایگزین مناسب برای چمن طبیعی است که نسل جدید آن، با طرح و بافت الهام گرفته از جزئیات چمن‌های طبیعی، ظاهر زیبا و جذاب‌تر دارد.

چمن مصنوعی

این چمن‌ها به ‌عنوان یک پوشش سبز دائمی، به مراقبت‌های مستمر نیاز نداشته و به همین دلیل از نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه هستند. همچنین استفاده از آنها در فضاهای سبز شهری، اثرات خود را روی پیشگیری از بحران آب نیز می‌گذارد.

یکی دیگر از ویژگی‌های خوب چمن‌های مصنوعی جدید، امکان استفاده چند منظوره از آن‌هاست. این چمن‌ها می‌توانند هم برای مناظر طبیعی و هم به عنوان کفپوش در فضاهای تفریحی و زمین‌های بازی استفاده شوند.

راحتی در نصب چمن مصنوعی نیز یکی دیگر از مزایای آن است. این چمن‌ها نیاز به زیرساخت‌های پیچیده و چسب‌های به خصوص و گران قیمت نداشته و می‌توانند روی هر سطحی، از جمله خاک، بتن و آسفالت نصب شوند. مثلا برای نصب چمن مصنوعی روی خاک باغچه، کافی است تراکم خاک را بالا برده و با ریختن یک لایه شن، سطح مناسبی ایجاد شود. سپس با استفاده از لایه ژئوتکستال، نصب چمن را به راحتی انجام خواهد شد.

انتخاب بهترین چمن‌های مصنوعی از مجموعه چمنزار

چمنزار یک شرکت معتبر است که انواع مختلف چمن مصنوعی تزئینی را برای کاربری‌های مختلف را ارائه می‌دهد. چمن‌های مصنوعی در این مجموعه، در دو نوع مناسب برای فضاهای پرتردد و کم‌تردد تولید شده‌اند. چمن‌های مخصوص فضاهای پرتردد، برای فضاهای سبز شهری بوده و با وزن الیاف بیشتر و تراکم بالاتر تولید می‌شوند تا دوام بیشتری داشته باشند. از سوی دیگر چمن مصنوعی برای بالکن یا فضاهایی مثل تراس و حیاط و به طور کلی چمن‌های مخصوص مناطق کم تردد، طراحی شده‌اند تا باعث زیباتر شدن آن فضاها شوند و در نتیجه تراکم زیادی در الیاف آنها دیده نمی‌شود.

چمن مصنوعی

چمن‌ مصنوعی‌های شرکت چمنزار، با ارتفاع‌های مختلفی تولید شده و به فروش می‌رسند. این مقدار بین ۱۵ تا ۳۵ میلی‌متر است. بنابراین هر کسی می‌تواند با توجه به نوع استفاده و سلیقه شخصی خود، به راحتی پوشش مناسب و مورد نظرش را انتخاب کند. از آنجایی که نوع و مدل چمن مصنوعی انتخاب شده، برای فضاهای مختلف، روی زیبایی این مناطق اثرگذار است، مشاوران مجموعه چمنزار، قبل از خرید نهایی، اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار می‌دهند. این مشاوره بدون پرداخت هزینه صورت گرفته و به شما کمک می‌کند تا دقیقا محصولی را بخرید که به آن نیاز دارید.

کلام آخر…

همانطور که در این مطلب هم گفته شد، استفاده از چمن مصنوعی برای زیباسازی شهرهای مختلف، به عنوان یک راهکار پایدار و اقتصادی، به کاهش مصرف آب و هزینه‌های نگهداری این فضاها، کمک می‌کند. از آنجایی که نیاز به حفظ منابع آبی، بیشتر از قبل احساس شده و در عین حال برای زیبا کردن محیط‌های شهری راهی به جز استفاده از این پوشش‌ها وجود ندارد، به نظر می‌رسد نصب چمن مصنوعی یک انتخاب بسیار هوشمندانه باشد. شما هم نظرات خود را در این باره با ما به اشتراک بگذارید. به نظرتان آیا چمن مصنوعی می‌تواند جایگزین مناسبی برای نمونه‌های طبیعی این پوشش‌ها باشد؟ / ۳۴۵۳۴۰

نظرات