ویزای استارتاپ؛ راه اندازی کسب و کار خود
دلایل زیادی ممکن است باعث شود که کارآفرینان به فکر مهاجرت استارتاپی بیفتند. برای مثال گاهی نبود زیرساختهای مناسب، عدم حمایت دولتی و دسترسی محدود به بازارهای جهانی موجب میشود کارآفرینان مقصد دیگری را برای توسعه بیزینس خود انتخاب کنند.
به هر حال برای تبدیل ایده به واقعیت، نیاز به زیرساختها و منابع کافی دارید. علاوه بر اینها، تورم و بحرانهای جهانی تاثیر زیادی بر اقتصاد کشورها گذاشتهاند. به همین علت میبینیم که در اکثر کشورها، برنامههای متنوعی در زمینه ویزای استارتاپ ایجاد شدهاند. در واقع، ویزای استارتاپ نه تنها به شما کمک میکند تا ایدههای خود را به واقعیت تبدیل کنید، بلکه به کشور میزبان هم در جذب استعدادهای بینالمللی و تقویت شرایط اقتصادی کمک میکند. به همین علت اگر ایدهای نوآورانهای دارید و میخواهید آن را در شرایط مطلوبی پیادهسازی کنید، ویزای استارتاپ میتواند بهترین گزینه برایتان باشد.
در این مطلب شما را با موضوع مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ و شرایط اخذ ویزای استارتاپ در بعضی از پرطرفدارترین کشورها آشنا خواهیم کرد.
مهاجرت از طریق استارتاپ
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که «ویزای استارتاپ» دقیقا چیست؟ به زبان ساده، ویزای استارتاپ مجوزی است که به شما اجازه میدهد تا با ایده نوآورانهتان به کشوری دیگر بروید و کسبوکار خودتان را راهاندازی کنید. ویزای استارتاپ میتواند به شما کمک کند تا با دسترسی به بازارهای بینالمللی و منابع گسترده، کسبوکار خود را با سرعت بیشتری توسعه دهید. دلیل اصلی این موضوع این است که کشورهای میزبان این برنامهها، با ارائه تسهیلات مالیاتی و قانونی، در تلاش هستند تا شرایط بهتری را برای موفقیت استارتاپها و در نتیجه آن بهبود وضع اقتصادی خود فراهم کنند. در ادامه، شرایط مهاجرت از طریق استارتاپ در برخی از محبوبترین کشورهای دنیا را بررسی خواهیم کرد.
ویزای استارتاپ کانادا
ویزای استارتاپ کانادا از سال ۲۰۱۳ و به منظور جذب استعدادهای کارآفرینی به کانادا و تقویت اقتصاد کشور راهاندازی شد. از آن زمان تاکنون، این برنامه در سادهسازی روند اخذ ویزا و اقامت دائم برای سرمایهگذاران بسیار موفق عمل کرده است. از مزایای اصلی ویزای استارتاپ کانادا میتوان به امکان دریافت اقامت دائم در کوتاه مدت، حمایت دولتی، دسترسی به شبکههای سرمایهگذاری و در نهایت زندگی در شرایط خوب اشاره کرد. عموما برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا میتوانید به صورت انفرادی یا گروهی (حداکثر ۵ نفر) اقدام کنید. مدت زمان لازم برای بررسی پروندههای ویزای استارتاپ، حدودا ۳۸ ماه است. در صورتی که همه مراحل را با موفقیت از سر بگذرانید، مجوز کار ۱ ساله برای راهاندازی استارتاپ در کانادا برایتان صادر میشود. در حال حاضر، هزینه مورد نیاز برای ارسال درخواست ویزای استارتاپ کانادا، ۲۳۸۵ دلار کانادا است.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا
برای مهاجرت از طریق استارتاپ به کانادا لازم است که:
- هر متقاضی باید حداقل ۱۰ درصد از سهام شرکت را داشته باشد و مجموع سهام همه تیم هم باید به بیش از ۵۰ درصد برسد: این شرط به منظور اطمینان از تعهد و مشارکت فعال تیم در کسبوکار است.
- نامه حمایتی از یک سازمان کانادایی بگیرید: برای دریافت ویزای استارتاپ، شما باید نامه حمایتی از یکی از سازمانهای تعیین شده کانادا (مانند انکوباتورها، شتابدهندهها یا سرمایهگذاران فرشته) دریافت کنید. این نامه تأیید میکند که ایده کسبوکار شما پتانسیل رشد را دارد.
- حداقل ۱۴,۶۹۰ دلار کانادا تمکن مالی ارائه کنید: این مبلغ برای پوشش هزینههای زندگی در کانادا الزامی است. با این مدرک شما ثابت میکنید که توانایی مالی برای اقامت و راهاندازی کسبوکار خود را دارید.
- آیلتس ۵ (یا معادل آن در آزمون زبان فرانسوی) را داشته باشید: بر خلاف کشورهای هلند، فنلاند یا دانمارک، برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا، باید مدرک زبان معتبری به همراه سایر مدارک خود ارسال کنید.
ویزای استارتاپ فنلاند
فنلاند با ارائه ویزای استارتاپ، محیطی مناسبی را برای کارآفرینان و نوآوران ایجاد کرده است. این ویزای استارتاپ، اولین بار با هدف جذب استعدادهای بینالمللی و ترویج نوآوری در سال ۲۰۱۸ معرفی شد. فنلاند از نظر تحقیق و توسعه، امکانات آموزشی و حمایتهای دولتی، یکی از بهترین مقصدها برای کارآفرینی است. چراکه این کشور با تمرکز بر نوآوری و فناوریهای پیشرفته، محیط مناسبی را برای رشد و توسعه استارتاپها ایجاد کرده است.
به علاوه، شبکههای بزرگ و فعال از کارآفرینان و نوآوران در فنلاند به شما امکان میدهند تا از تجربیات و دانشهای آنها بهرهمند شوید و کسبوکار خود را به سرعت گسترش دهید. ویزای استارتاپ فنلاند معمولاً برای دو سال صادر میشود. البته قبل از ارسال درخواست باید بتوانید نامه تاییدیه از سوی بخش تجارت فنلاند دریافت کنید. هزینه درخواست ویزای الکترونیکی استارتاپ فنلاند ۴۵۰ یورو و هزینه درخواست ویزای به شکل حضوری، ۵۲۰ یورو است.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ فنلاند
برای مهاجرت از طریق استارتاپ به فنلاند، باید شرایط زیر را رعایت کنید:
- تیم شما باید حداقل از ۲ نفر تشکیل شود: این شرط به این منظور تعیین شده است که اداره مهاجرت مطمئن شود شما توانایی و مهارت کافی برای ایجاد یک بیزینس تازه را دارید.
- لازم است تاییدیه سازمان تجارت فنلاند (Business Finland) را بگیرید: این تاییدیه نشاندهنده این است که ایده کسبوکار شما نوآورانه است و پتانسیل بالایی برای موفقیت در بازار دارد. برای دریافت این تأییدیه، باید طرح کسبوکار خود را به دقت تهیه و ارائه کنید.
- باید حداقل ۱۲ هزار یورو پول در حساب خودتان داشته باشید: برای اقامت به عنوان یک فرد مجرد در فنلاند، حداقل به ۱۲ هزار یورو موجودی در حساب بانکی نیاز دارید. در صورتی که قصد داشته باشید با خانواده خود به فنلاند مهاجرت کنید، مبلغ مورد نیاز برای تمکن مالی به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
- حداقل ۶۰ درصد از سهام شرکت باید در مالکیت تیم شما باشد: این شرط نشان میدهد که شما به عنوان بنیانگذار اصلی، تعهد واقعی به موفقیت شرکت دارید. طوری که حاضر هستید ریسکهای مربوط به آن را هم بپذیرید.
ویزای استارتاپ دانمارک
دانمارک به دلیل داشتن محیط کسبوکاری پویا، امکانات گسترده برای کارآفرینان و سیستم حمایتی منسجم دولتی، یکی از مقصدهای جذاب برای راهاندازی استارتاپ به شمار میآید. علاوه بر این، دانمارک به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در حوزه فناوری و نوآوری، امکانات و زیرساختهای مناسبی را برای رشد و توسعه کسبوکارهای نوپا فراهم کرده است. برای همین هم اگر تیمتان حداکثر ۳ عضو دارد، پیشنهاد میکنیم شانستان را برای مهاجرت از طریق استارتاپ به دانمارک امتحان کنید. ویزای استارتاپ دانمارک ویزای استارتاپ دانمارک با اعتبار ۲ ساله صادر میشود؛ اما در صورتی که شرایط کسبوکارتان در دانمارک خوب پیش برود، میتوانید برای ۳ سال دیگر هم آن را تمدید کنید. برای مهاجرت از طریق استارتاپ به دانمارک باید ۳۳۵ یورو بپردازید.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ دانمارک
از شروط لازم برای دریافت ویزای استارتاپ دانمارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- باید تمکن مالی ۱۹ هزار یورویی ارائه دهید: این پول جهت تامین هزینههای زندگی برای ۱ سال است. اگر همراه خانوادهتان بخواهید به دانمارک مهاجرت کنید، باید تمکن بیشتری تهیه ارائه دهید.
- مشارکت فعال در راهاندازی استارتاپ داشته باشید: شما باید نشان دهید که مشارکت فعالی در راهاندازی استارتاپ خود دارید. به عبارت سادهتر، نباید فقط به عنوان سرمایهگذار منفعل در پروژه حضور داشته باشید، بلکه موظف هستید کارهای مدیریتی و عملیاتی در کسبوکارتان را هم بر عهده بگیرید.
- تاییدیه از پنل کارشناسان اداره تجارت دانمارک دریافت کنید: باید تاییدیه از پنل کارشناسان اداره تجارت دانمارک دریافت کنید. این تاییدیه نشان میدهد که ایده کسبوکار شما نوآورانه است و پتانسیل رشد و موفقیت در بازار دانمارک را دارد. برای دریافت این تاییدیه، باید یک برنامه کسبوکار جامع و دقیق ارائه کنید که شامل توضیح محصول یا خدمات، تحلیل بازار، برنامه مالی و استراتژی بازاریابی باشد.
ویزای استارتاپ هلند
یکی از مقصدهای مناسب مهاجرتی برای کارآفرینی، هلند است. هلند امکانات زیادی را برای استارتاپها فراهم میکند. برای همین هم هر ساله افراد زیادی با این روش موفق به کسب اقامت هلند میشوند. هلند به دلیل زیرساختهای قوی، موقعیت جغرافیایی استراتژیک و دسترسی به بازارهای اروپایی، مقصد جذابی برای کارآفرینان و استارتاپها است. جدای از اینکه این کشور یکی از بالاترین استانداردهای زندگی در سطح جهان را دارد، دولت هلند هم همیشه با سیاستهای حمایتی تلاش کرده است محیط مناسبی را برای رشد و توسعه استارتاپها فراهم کند. نکته قابل توجه در مهاجرت از طریق استارتاپ به هلند این است که این ویزای استارتاپ فقط برای ۱ سال اعتبار دارد. البته شما اجازه دارید تا ۳ ماه قبل از انقضای آن، مجوز اقامت را به خود اشتغالی تغییر دهید. با تغییر وضعیت از استارتاپ به خود اشتغالی، میتوانید برای ۵ سال دیگر در هلند بمانید. هزینه لازم برای درخواست ویزای استارتاپ هلند ۳۸۰ یورو است.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ هلند
برای دریافت استارتاپ ویزا هلند، باید:
- با تسهیلگر مورد تأیید دولت هلند همکاری کنید و با آنها قرارداد داشته باشید: تسهیلگرها معمولاً شامل شتابدهندهها، مراکز نوآوری و شرکتهای مشاورهای هستند که میتوانند به شما در توسعه ایده و راهاندازی استارتاپ کمک کنند.
- بودجه کافی (حداقل ۱۷ هزار یورو) برای زندگی در هلند ارائه دهید: حداقل مبلغ مورد نیاز ۱۷ هزار یورو است که باید به عنوان تمکن مالی در حساب بانکی به نام خود داشته باشید. ارائه این مبلغ برای پوشش هزینههای زندگی و فعالیتهای اولیه کسبوکارتان ضروری است.
- مشخصات خود و تسهیلگر را در اتاق بازرگانی هلند (Kamer van Koophandel) ثبت کنید: این ثبتنام نشاندهنده تعهد شما به راهاندازی و توسعه کسبوکار در هلند است. با این کار دولت و اداره مهاجرت هم راحتتر میتوانند بر فعالیت شما و کسبوکارتان نظارت کنند.
ویزای استارتاپ انگلیس
در حال حاضر ویزای استارتاپ انگلیس (Start-up visa) از دسترس خارج شده است. به همین دلیل کارآفرینانی که قصد ایجاد بیزینس جدید دارند، باید برای ویزای بنیانگذار نوآور (Innovator Founder) درخواست دهند. پس از دریافت این ویزا، شما ۳ سال فرصت دارید تا کسبوکار خود را در انگلیس راهاندازی کنید. در صورت موفقیت، در نهایت پس از ۵ سال زندگی و پرداخت مالیات، میتوانید برای اقامت دائم درخواست بفرستید.
شرایط اخذ ویزای اسـتارتاپ انگلیس
برای اخذ ویزای بنیانگذار نوآور باید شرایط زیر را برآورده کنید:
- ایده کسبوکارتان توسط یک سازمان حمایتی انگلیسی تأیید شده باشد: این سازمانها به عنوان حامیان شما عمل میکنند و ایده کسبوکارتان را از نظر نوآوری و قابلیت اجرا، مورد ارزیابی قرار میدهند. این سازمانها میتوانند شامل مراکز رشد، شتابدهندهها یا دیگر نهادهای مرتبط با توسعه کسبوکار باشند.
- به زبان انگلیسی در سطح B1 یا بالاتر تسلط داشته باشید: برای اثبات تسلط خود به زبان انگلیسی، باید نمرات قبولی در آزمونهای معتبر مانند IELTS یا TOEFL ارائه دهید. به طور معمول این سطح زبان برای تضمین ارتباط موثر در بازار کار انگلیس لازم است.
- ثابت کنید که حداقل ۵۰ هزار پوند سرمایه شخصی برای سرمایهگذاری در کسب و کار خود را دارید: این سرمایه باید برای راهاندازی و توسعه کسب و کارتان کافی باشد. یادتان باشد که باید نشان دهید این مبلغ از منابع قانونی تأمین شده است.
جدول مقایسه ویزای اسـتارتاپ کشورها
برای درک بهتر تفاوتهای میان انواع ویزای استارتاپ، خلاصهای از شرایط و وضعیت کشورهای مختلف را در جدول زیر برایتان آماده کردهایم.
کشور |
مدت اعتبار ویزا |
هزینه درخواست |
تمکن مالی مورد نیاز |
شرایط خاص |
کانادا |
۱ سال |
۲۳۸۵ دلار کانادا |
حداقل ۱۴,۶۹۰ دلار کانادا |
حداقل ۱۰% سهام شرکت برای هر متقاضی، نامه حمایتی از یک سازمان، آیلتس ۵ (یا معادل در آزمون زبان فرانسوی) |
فنلاند |
۲ سال |
۴۵۰ یورو (الکترونیکی) / ۵۲۰ یورو (حضوری) |
حداقل ۱۲ هزار یورو |
تیم حداقل ۲ نفره، تأییدیه سازمان تجارت فنلاند، حداقل ۶۰% سهام در مالکیت تیم |
دانمارک |
۲ سال |
۳۳۵ یورو |
۱۹ هزار یورو |
مشارکت فعال در راهاندازی استارتاپ، تأییدیه از پنل کارشناسان اداره تجارت دانمارک |
هلند |
۱ سال |
۳۸۰ یورو |
حداقل ۱۷ هزار یورو |
همکاری با تسهیلگر مورد تأیید دولت هلند، ثبت مشخصات در اتاق بازرگانی هلند (Kamer van Koophandel) |
انگلیس |
۳ سال |
۱۱۹۱ پوند |
۵۰ هزار پوند |
تأییدیه ایده کسبوکار توسط سازمان حمایتی در انگلیس، تسلط به زبان انگلیسی در سطح B1 یا بالاتر |
نتیجه گیری
در این مطلب متوجه شدیم که کشورهایی مثل کانادا، فنلاند، دانمارک و هلند با ارائه ویزای استارتاپ، محیط مناسبی را برای جذب کارآفرینان به وجود آوردهاند. همانطور که در این مقاله خواندید، هر کشوری شرایط خاص خود را برای ویزای استارتاپ دارد، اما چیزی که بین همه این کشورها مشترک است نوآوری در عین سادگی است. یعنی ایدههایی که زندگی و امور روزمره را راحتتر میکنند. همین موضوع نشان میدهد که برای مهاجرت از طریق استارتاپ نیازی به نوآوری همه جانبه و عجیب و غریب نیست. تا وقتی از یک راهکار آسانتر برای حل مشکل استفاده کرده باشید، شانس خوبی برای مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ خواهید داشت. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید از طریق تکمیل فرم یا تماس تلفنی با ما در ارتباط باشید./۳۳۲۶۹۶
نظرات