آیا کاشت ناخن در بارداری ضرر دارد ؟ + عوارض کاشت ناخن در بارداری چیست
آیا کاشت ناخن در بارداری ضرر دارد : عوارض و خطری برای کاشت ناخن در بارداری وجود ندارد اما نکاتی هست که باید حتما رعات کرد تا سلامت جنین به خطر نیوفتد. در ادامه همراه ما باشید.
خطر کاشت ناخن در بارداری
مهمترین خطری که در خصوص کاشت ناخن وجود دارد این است که طی طولانی مدت در معرض بخار و هوای ناشی از موادی که استفاده میشود، قرار میگیرید.این مواد بخارهایی را تولید میکند که بیشتر خانمهای باردار به آن حساساند و منجر به حالت تهوع میشود. حتی در برخی از افراد سقط جنین را به همراه داشته است.از دیگر اثرات آن میتوان به تجمع باکتری یا عفونت قارچی در اطراف ناحیه ناخن اشاره کرد و در نهایت امکان ایجاد آلرژی وجود دارد. در کاشت ناخن گاهی اوقات از متریالی مانند متیل متاکریلات استفاده میشود که ناخنها را به هم پیوند میدهد. هنگام انواع کاشت ناخن در بارداری این ماده میتواند، برای هر فردی مضر واقع شود. متیل متاکریلات در افراد باعث خوابآلودگی میشود. از طرفی چنانچه برای طولانیمدت در معرض آن قرار بگیرید، میتواند پوست شما را تحریک نماید. البته ممکن است مقدار میزان ناچیزی از ماده باندینگ استفاده شود و درصد بسیار پایینی از آن باقی بماند. پژوهشگران اثرات این ماده را در خانمهای باردار آزمایش نکردند.البته چون دانشمندان ثابت کردهاند که این ماده برای سلامتی خطراتی را به همراه دارد، بهتر است از آن دوری کنید. چنانچه در دوران بارداری میخواهید ناخنهای خود را مانیکور کنید، از ناخن کار بخواهید تا از مادهای استفاده نماید که در آن متیل متاکریلات وجود نداشته باشد.
نکاتی برای مراقب از کاشت ناخن در دوران بارداری
بهتر است از آرایشگاه بخواهید تا از مواد ترکیبی جایگزین مانند (EMA) اتیل متاکریلات ethyl-methacrylate استفاده کنند.
اگر کاشت ناخن را در سه ماه اول بارداری انجام ندهید، احتمال بروز خطرات زیادی را به دلیل وجود عوارض جانبی کاهش می دهید.
از استنشاق گازی که هنگام کار، به دلیل ترکیب مواد بوجود می آید خودداری کنید. این گازها می توانند برای جنین مضر باشند.
یک آرایشگاه معتبر پیدا کنید. بهتر است در آرایشگاه قبلی خود این کار را انجام دهید.
کاشت ناخن را در فضایی که سیستم تهویه هوای مناسب دارد انجام دهید
عوارض کاشت ناخن در بارداری :
گفته می شود قرار گرفتن در فضایی که میزان تراکم استون در آنجا بسیار زیاد است، احتمال خطر سقط جنین را نیز افزایش می دهد گرچه هنوز مدارک کافی در مورد غلظت استون آسیب رسان در دوران بارداری در دسترس نیست.تصور می شود اگر به دفعات در معرض حلال های مورد استفاده در کاشت ناخن قرار بگیرید، روی رشد جنین تاثیر گذاشته و احتمال تاخیر در رشد و ناتوانی در یادگیری افزایش می یابد. همچنین به دلیل اینکه ناخن اکرلیک طبیعی نیست احتمال افزایش خطر عفونت های باکتریایی و قارچی نیز افزایش می یابد.
نظر کلی این است که کاشت ناخن به طور مستقیم سلامت شما یا جنین را در طول دوران بارداری تهدید نمی کند ولی بهتر است در دوران بارداری از کاشت ناخن خودداری کنید.
خطرات ناخن مصنوعی در بارداری چیست :
ناخن مصنوعی در واقع یک قطعه پلیمری شبیه به ناخن است که با استفاده از چسب مخصوصی بر روی بستر ناخن های شما چسبانده شده و سپس به کمک انواع لاک ها و … تزیین می گردد. این ناخن ها موقتی بوده و معمولا هیچ تاثیری در استحکام ناخن های شما ندارند. یکی از نگرانی ها در مورد استفاده از ناخن مصنوعی توسط بانوان باردار، استنشاق بوی حاصل از چسب آن است. به همین دلیل توصیه می شود که در حین انجام کارحتما در محلی با تهویه هوای مناسبی قرار داشته باشید و کار کاشت توسط یک ناخن کار ماهر انجام شود تا احتمال بروز عفونت و قارچ به حداقل برسد.یکی از مشکلاتی که ممکن است بعد از کاشت ناخن و یا چسباندن ناخن مصنوعی که به مدت طولانی باقی می ماند با آن مواجه شوید، ابتلا به قارچ ناخن است. احتمال بروز قارچ در مواردی که حباب های هوا در زیر ناخن وجود داشته باشند بیشتر است. بنابراین برای بانوان باردار درصورت ایجاد حباب های هوا توصیه می شود که در اسرع وقت برای برداشتن ناخن های کاشته و یا چسبانده شده اقدام کنند.در دوران بارداری احتمال بروز حساسیت در بدن بانوان بسیار زیاد است. به همین دلیل توصیه می کنیم درصورتی که با استفاده از یک لاک معمولی در دوران بارداری ناخن هایتان زیبا می شوند، در دوران بارداری تا حد امکان از انجام این گونه کارها پرهیز کرده و آنها را به بعد از زایمان خود موکول کنید.
ژلیش در بارداری مضر است ؟
این نوع لاک ها برخلاف لاک های معمولی بعد از گذاشته شدن بر روی ناخن ها باید دستانتان را در زیر یک دستگاه UV قرار دهید تا به این ترتیب لاک در عرض یک دقیقه خشک شده و مدت طولانی باقی خواهد ماند. این لاک ها بسیار براق بوده و حداقل به مدت ۱۸ روز کاملا سالم بر روی ناخن های شما باقی خواهند ماند. به طور کلی مراحل ژلیش کردن ناخن ها ۲۵ تا ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید.لاک های ژلیش معمولا حاوی MMA یا مونومر متیل متاکریلات است که می تواند برای مادران باردار خطرناک باشد. این لاک ها به راحتی پاک نمی شوند. اقدام به پاک کردن آنها توسط مواد تیز و برنده همچون سوهان ناخن، می تواند به بستر ناخن ها آسیب جدی وارد کرده و مادر را در معرض ابتلا به انواع عفونت ها و قارچ های ناخن قرار دهد.اشعه UV که در حین انجام ژلیش ناخن استفاده می شود دارای امواجی با طول موج بالا و قدرت کم است. بعید به نظر می رسد که این امواج بتواند از پوست و لایه های شکم عبور کرده و به جنین رسیده و او را تحت تاثیر قرار دهد. اما برخی مطالعات نشان می دهد که استفاده طولانی مدت از این اشعه می تواند احتمال ابتلای فرد را به سرطان پوست افزایش دهد. گرچه مطالعات انجام شده در این زمینه بسیار ناکافی است اما با توجه به حساس شدن پوست بدن در دوران بارداری به انواع عوامل محیطی توصیه می شود که بانوان باردار تا حد امکان از انجام این گونه کارها پرهیز کرده و آنها را به بعد از زایمان موکول کنند. درصورتی که قصد انجام این کار را در دوران بارداری دارید، لازم است که نزد یک ناخن کار ماهر رفته و حتماً در تمامی مراحل کار، در یک محل با تهویه هوای مناسب باشید.
همراه ما باشید
نظرات