ایمپلنت دندان چیست؟ + هزینه و مراحل انجام کاشت دندان و دیگر نکات مهم ایمپلنت دندان

0

ایمپلنت دندان : کاشت یا ایمپلنت دندان راهی مناسب و عالی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است. در ادامه حف تازه برای شما عزیزان تمام نکات مهم درباره کاشت دندان را آماده کرده است. همراه ما باشید.

ایمپلنت دندان چیست؟ + هزینه  و مراحل انجام کاشت دندان و دیگر نکات مهم ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟ + هزینه و مراحل انجام کاشت دندان و دیگر نکات مهم ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست :

ایمپلنت‌ ها با قرار گرفتن در بافت لثه و زیر استخوان فک مثل یک ریشه دندان طبیعی عمل می‌کنند. درواقع ایمپلنت دندان همان پیچ فلزی است که درون استخوان قرار می‌گیرد و پس از گذشت چند ماه به بافت آن پیوند می‌خورد. این پیچ به نوعی طراحی شده که جسم خارجی تلقی نشود و سازگاری درستی با فک شما خواهد داشت.

جنس ایمپلنت دندان از چیست ؟

ایمپلنت های اولیه از تیتانیوم خالص ساخته شده بودند، که مقداری نرم بودند، به همین دلیل آلیاژ آن تولید شد تا این ویژگی های منفی جبران شوند. امروزه، بیش از ۹۵% از ایمپلنت های دندانی که کار گذاشته می شوند آلیاژ تیتاینوم هستند.

انواع کاشت دندان :

  • ایمپلنت داخل استخوانی یا اندوستیل
  • ایمپلنت روی استخوانی یا ساب پریوستیل

داخل استخوانی : این نوع کاشت برای اکثر افراد مناسب هستند. نوع رایج این ایمپلنت ها، ایمپلنت پیچی شکل است که امروزه به طور فراوانی استفاده می شود. در این نوع از ایمپلنت دندان با استفاده از دریل دندانپزشکی، آن را در داخل استخوان فک فرو می‌ریزند و به تدریج استخوان با آن جوش می‌خورد و یکپارچه می‌شود.

روی استخوانی :

ایمپلنت به شکل پلاک شبیه به ایمپلنت روی ریشه دندان است. تحت بی‌حسی موضعی، برشی روی لثه ایجاد می‌شود و ایمپلنت شکل پلاک روی استخوان فک قرار می‌گیرد. حدود سه تا شش ماه طول می کشد تا لثه های شما بهبود یابد و پس از آن یک اباتمنت به ایمپلنت متصل می شود.

جنس ایمپلنت دندان

مراحل انجام کاشت دندان

پس از بی ‌حسی محل درمان، سوراخی در استخوان فک ایجاد می‌شود تا پایه تیتانیومی در داخل آن قرار بگیرد.سپس قطعه ‌ای به نام هیلینگ کپ بر روی پایه نصب می‌شود و لثه روی آن را پوشانده و بخیه می‌شود. اکنون مرحله یکپارچگی استخوان آغاز شده است که چندین ماه طول می‌کشد.ممکن است در این مدت برای این که جای دندان خالی نماند، از دندان مصنوعی موقتی برای پر کردن جای خالی استفاده شود که صرفاً جنبه زیبایی دارد و نمی‌توان از آن برای جویدن استفاده کرد.پس از این که استخوان به ایمپلنت جوش خورد، مرحله بعدی آغاز می‌شود.فاصله بین این دو مرحله ممکن است دو تا شش ماه باشد. در این مدت هیچ فشاری نباید در ایمپلنت وارد شود چرا که ممکن است باعث تکان خوردن آن و عدم موفقیت درمان شود.عملاً برای اطمینان از این که درمان به خوبی پیش رفته و عفونتی اتفاق نیفتاده است، برای چکاپ باید به دندانپزشک مراجعه کنید

هزینه  :

هزینه امپلنت دندان تکی بسته به برند و کیفیت آن از ۶ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان متغیر است. اگر بخواهید یک ایمپلنت مناسب و در عین حال باکیفیت را انتخاب کنید، معمولاً باید حدود ۱۵ میلیون تومان به ازای هر واحد ایمپلنت هزینه کنید. متاسفانه بعضی بیمه ها کاشت دندان را تحت پوشش خود قرار نمی دهند.

 

نظرات