ساعتچی

بیوگرافی حاج امین الحسینی، ادعای نتانیاهو در مورد حاج امین الحسینی و ارتباطش با هولوکاست

0

بیوگرافی حاج امین الحسینی، ادعای نتانیاهو در مورد حاج امین الحسینی و ارتباطش با هولوکاست

به تازگی نتانیاهو در سخنانی مدعی شده است که هیتلر نمی‌خواست یهودیان را نابود کند و یک مسلمان به نام حاج امین الحسینی او را متقاعد کرد که این کار را انجام دهد. حاج امین الحسینی متولد ۱۹۷۴ در فلسطین بود که در سال ۱۸۹۷ برابر با سال ۱۳ تیر سال ۱۳۵۳ درگذشت

دستور کشتار اسرائیلی ها به هیتلر توسط حاج امین الحسینی به ادعای نتانیاهو خبری است که اینروزها داغ شده و با واکنش های زیادی همراه شده است. در ادامه بیوگرافی حاج امین الحسینی را می خوانید

حاج امین الحسینی که بود؟

محمدامین حسینی (به عربی: محمد أمین الحسینی) (۱۸۹۷–۱۹۷۴ م) مفتی اعظم بیت‌المقدس و ملی‌گرای عربِ فلسطین تحت قیومیت بریتانیا بود. او از دشمنان جنبش صهیونیسم و از اعضای حزب نازی بود و در تشکیل لشکر کوهستانی سیزدهم وافن اس‌اس حنضر نقش کلیدی داشت و به دلیل اعمالش در بوسنی و هرزگووین و صربستان، به عامل مهم نفرت بین بوسنیایی‌ها و صرب‌ها تبدیل شد.

به تازگی نتانیاهو در سخنانی مدعی شده است که هیتلر نمی‌خواست یهودیان را نابود کند و یک مسلمان به نام حاج امین الحسینی او را متقاعد کرد که این کار را انجام دهد. حاج امین الحسینی متولد ۱۹۷۴ در فلسطین بود که در سال ۱۸۹۷ برابر با سال ۱۳ تیر سال ۱۳۵۳ درگذشت

حاج امین الحسینی کیست

بیوگرافی حاج امین الحسینی

حاج امین الحسینی متولد ۱۹۷۴ در فلسطین بود که در سال ۱۸۹۷ برابر با سال ۱۳ تیر سال ۱۳۵۳ درگذشت. حاج امین الحسینی مفتی فلسطین و از نخستین رهبران جنبش فلسطینی ها بر ضد سلطه انگلیس و صهیونیسم بود. و روحانی اسلامی و از بنیانگذاران بنیادگرایی اسلامی رادیکال مبتنی بر ملی گرایی، یهودستیزی ود که به توجیه اقدامات خشونت‌آمیز برای دستیابی به این اهداف می‌پرداخت.

دستور کشتار اسرائیلی ها به هیتلر توسط حاج امین الحسینی

محمدامین بن محمدطاهر الحسینی در اواخر قرن نوزدهم در قدس در خانواده‌ای ثروتمند و بانفوذ متولد شد. وی در قدس، قاهره و استانبول به تحصیل پرداخته و در سال ۱۹۱۰ در ارتش عثمانی به کار گرفته شد. به دنبال آنکه فلسطین از جانب سازمان ملل به قیمومیت بریتانیا درآمد، در سال ۱۹۲۱ توسط انگلیسی‌ها به عنوان مفتی اعظم بیت المقدس و رئیس شورای عالی مسلمانان منصوب شد. این مناصب باعث شد که الحسینی قدرتمندترین صدای مذهبی در جامعه مسلمانان فلسطین آن زمان باشد. در سال ۱۹۳۶، او رئیس کمیته عالی اعراب شد. الحسینی پس از اعلام غیرقانونی بودن این کمیته از جانب انگلیس، در سال ۱۹۳۷ مجبور به فرار از فلسطین تحت قیمومیت شد. الحسینی بقیه سال‌های دهه ۱۹۳۰ را در تبعید گذراند، ابتدا در لبنان و سپس در عراق.

دیدار با موسیلینی و هیتلر

در ۲۱ نوامبر ۱۹۴۱، الحسینی به برلین پرواز کرد و در آنجا در ۲۸ نوامبر با هیتلر ملاقات کرد. هیتلر به گرمی از الحسینی استقبال کرد، هرچند از صدور بیانیه حمایت عمومی خودداری کرد. آلمانی‌ها الحسینی را در یک ویلای مجلل در برلین اسکان دادند، اما از مشخص کردن برنامه‌های خود برای جهان عرب یا جای الحسینی در آن برنامه‌ها خودداری کردند. با این حال از او برای کمک به استخدام حدود ۲۵،۰۰۰ مسلمان بوسنیایی در وافن اس اس (Waffen SS) در سال ۱۹۴۳ استفاده شد.
حسینی در ۵ آبان ۱۳۲۰/ ۲۷ اکتبر ۱۹۴۱ با موسولینی مذاکره کرد، که در نتیجه آن دولت‌های آلمان و ایتالیا متعهد شدند از استقلال و آزادی کشورهای عربیِ زیر سیطره استعمار بریتانیا حمایت کنند.

وی سپس عازم آلمان شد و در ۳۰ آبان ۱۳۲۰/ ۲۱ نوامبر ۱۹۴۱، درباره حمایت از استقلال کشورهای اسلامی و مبارزه با صهیونیسم، با هیتلر مذاکره کرد

با اشغال آلمان در ۱۳۲۴ش/ ۱۹۴۵، حسینی ناگزیر به سویس رفت، ولی به سبب فشار انگلیسی‌ها، به وی پناهندگی داده نشد و او به فرانسه رفت.
سرانجام، حسینی با کمک دوستان خود، در ۱۳۲۵ش/ مه ۱۹۴۶ مخفیانه عازم قاهره شد. در آن‌جا مورد احترام و تکریم ملک فاروق قرار گرفت اما دولت مصر، زیر فشار انگلیسی‌ها، فعالیت سیاسی او را محدود کرد.

الحسینی در پایان جنگ جهانی اول به حمایت از پادشاهی عربی سوریه در دمشق مستقر شد. پس از شکست فیصل اول، ناسیونالیسم او به فلسطین متمایل شد و به بیت‌المقدس بازگشت. او از ۱۹۲۰، در حین تلاش برای استقلال فلسطین به عنوان کشوری عربی با صهیونیسم مخالفت می‌ورزید و رهبری علیه تأسیس اسرائیل بود. او از ۱۹۲۱ تا ۱۹۳۷ مفتی اعظم بیت‌المقدس بود و از این جایگاه برای ترویج اسلام و در عین حال پیشبرد یک ناسیونالیسم عربی غیر اقراری علیه صهیونیسم استفاده می‌کرد.

وی پس از شکست شورش عرب‌ها در زمان قیومیت بریتانیا بر فلسطین در سال ۱۹۳۹ به عراق فرار کرد و پس از سقوط دولت ملی مخالف انگلیس در عراق (که خودش در شکل‌گیری آن نقش فعالی داشت)، از آنجا به ایران، سپس ترکیه رفت و در نوامبر ۱۹۴۱ به آلمان نازی گریخت. فرار او در میان فلسطینیان شادی بسیاری همراه داشت. او با شخص هیتلر، گورینگ و دیگر مقامات بلندپایهٔ حزب نازی دیدار کرد. در آن جا به عضوگیری مسلمانان، به‌ویژه مسلمانان اهل بوسنی و هرزگوین برای عضویت در یگان ویژه و لشکر کوهستانی سیزدهم وافن اس‌اس حنضر پرداخت.

مبارزه با مهاجرت یهودیان

مهمترین مساله آن سال‌ها مهاجرت روزافزون یهودیان به فلسطین بود. امین تلاش فراوانی کرد تا از این مهاجرت و فروش اراضی فلسطینیان به یهودیان جلوگیری شمرد. در ۱۹۳۴ مردم فلسطین در یافا به رهبری امین در اعتراض به ورود یهودیان به خاک فلسطین سر به شورش برداشتند که سرکوب شد. او خود، فروش اراضی را شرعا تحریم کرد که فتاوای مشابه صادر کنند. به دنبال درگیری‌های خشونت آمیز، در ۱۹۳۵ قیام عزالدین قسام روی داد. شواهد فراوان نشان می‌دهد که این قیام با اطلاع و همکاری امین صورت پذیرفت. در همان سال با ابتکار امین، «سازمان جهاد مقدس» با عضویت گروه‌های مخفی کوچکی تشکیل شد تا مبارزه مسلحانه‌ای را آغاز کند. امین، عبدالقادر حسینی را به فرماندهی این سازمان برگزید. در همین اوان عبدالرحمن بنا (برادر شیخ حسن البنا) ضمن دیدار با حاج امین، حمایت اخوان المسلمین را از جنبش فلسطین اعلام کرد.

سخنان الحسینی علیه یهودیان در برنامه‌های تبلیغاتی وی به نمایندگی از رایش سوم بسیار خصمانه بود. در مارس ۱۹۴۴، او یک سخنرانی ایراد کرد و اینگونه به تشویق وتهییج شنوندگان خود پرداخت: “برخیز و برای حقوق مقدس خود بجنگ. یهودیان را هر کجا یافتی بکش. با این کارت، خدا، تاریخ و دین را خشنود خواهی ساخت. ” وی پس از مدت کوتاهی که از سوی متفقین در فرانسه در بازداشت خانگی بود، به خاورمیانه بازگشت و به فعالیت خود پس از سال ۱۹۴۵ در مصر و لبنان و ترویج خشونت علیه یهودیان و در جهت نابودی اسرائیل تا زمان مرگش در سال ۱۹۷۴ در بیروت ادامه داد.

برخی اقدامات علمی و فرهنگی

از اقدامات علمی و فرهنگی مهم امین، تاسیس مراکزی برای آموزش جوانان فلسطینی بود به جای دارالایتام که قبلا در اختیار خارجیان بود، دار الایتام الصناعیه را ایجاد کرد که هدف آن تربیت یتیمان، ضمن آموزش صنعت و حرفه بود. در ۱۹۲۴ به منظور آموزش علوم جدید به فلسطینیان دانشکده اسلامی را تاسیس کرد که تا ۱۹۳۷ که سال خروج وی از فلسطین بود، پابرجا بود. بسیاری از مبارزان بعدی فلسطینی از همین مراکز بیرون آمدند. او همچنین گروه‌هایی را برای تحصیل به الازهر و دیگر مراکز فرستاد.

وفات و درگذشت حاج امین الحسینی

وفات و درگذشت حاج امین الحسینی

حاج امین الحسینی، در ۱۳ تیر ۱۳۵۳/ ۴ ژوئیه ۱۹۷۴ در بیروت درگذشت و جنازه او با شکوه تمام تشییع و در مقبرة الشهدای این شهر دفن شد.

تحریف تاریخ توسط نتانیاهو

صائب عریقات، از سیاستمداران ارشد فلسطینی، گفته است: “نتانیاهو آن قدر از فلسطینی‌ها متنفر است که حتی حاضر است هیتلر را هم از کشتار ۶ میلیون یهودی مبرا کند.”

اسحاق هرتزوگ، رهبر حزب کارگر اسرائیل حرف‌های نخست‌وزیر را “تحریف خطرناک تاریخی” توصیف کرده و از او خواسته است که به سرعت حرف‌هایش را تصحیح کند.”

به گزارش آسوشیتدپرس حتی موشه یعلون، وزیر دفاع اسرائیل و از چهره‌های نزدیک به بنیامین نتانیاهو، هم از تایید این حرف‌های او خودداری کرده و گفته: “نمی‌دانم که نخست‌وزیر چه گفته است. تاریخ خیلی خیلی روشن است.”

موشه زیمرمن، پژوهشگر برجسته در حوزه هولوکاست و یهودستیزی در دانشگاه عبری اورشلیم، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت بنیامین نتانیاهو در بحثی کلان به خاطر اهداف سیاسی مطلبی را بیان کرده که با واقعیت جور در نمی‌آید.

ادعای نتانیاهو

نخست وزیر اسرائیل، نتانیاهو در ادعای جدید و جنجالی خود که هیچ پایه و اساس علمی و تاریخی ندارد ادعا کرد یک مسلمان از هیلتر خواست که یهودیان را بسوزاند. محمد امین الحسینی به هیتلر گفت اگر تو یهودیان را از آلمان اخراج کنی، همه آن ها به فلسطین می آیند. هیتلر از او پرسید: “خوب با آن ها چه کنم؟” او نیز پاسخ داد: “یهودیان را بسوزان”

نتانیاهو در سخنانی مدعی شده است که هیتلر نمی خواست یهودیان را نابود کند و یک مسلمان به نام حاج امین الحسینی او را متقاعد کرد که این کار را انجام دهد.

منابع: ویکی شیعه، نبض بورس، همشهری

نظرات