بیوگرافی صباح شریعتی کشتی گیر ایرانی تیم آذربایجان که خبرساز شد +سوابق و عکس
صباح شریعتی (انگلیسی: Sabah Shariati)، زادهٔ ۱۱ دی ۱۳۶۷ در سنندج یک کشتی گیر فرنگی کار اهل ایران است که در المپیک ۲۰۲۴ پاریس با پرچم تیم آذربایجان در دستهٔ فوق سنگینوزن (۱۳۰ کگ) مسابقه داد. او در سال ۱۳۹۹ از ایران به کشور آذربایجان رفت و تغییر تابعیت داد. صباح شریعتی کشتی گیر ایرانی تیم آذربایجان شناخته میشود و رفتن او از ایران حواشی زیادی را به دنیال داشت. ادامه بیوگرافی صباح شریعتی کشتی گیر و همسرش همراه با عکس و سوابق وی در حرف تازه می خوانید.
صباح شریعتی در سال ۱ ژانویهٔ ۱۹۸۹ سنندج، ایران به دنیا آمده و در حال حاضر به عنوان کشتی گیر فرنگی کار در وزن ۱۳۰ کیلوگرم برای کشور آذربایجان مسابقه می دهد.
او دارای قد ۱٫۹۲ متر بوده و برندهٔ مدال برنز المپیک ۲۰۱۶ ریو و نیز دارندهٔ دو مدال نقره و برنز در بازیهای اروپایی ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ است.
بیوگرافی صباح شریعتی
صباح صالح شریعتی، کشتی گیر ۳۵ سال ایرانی الاصل کشور جمهوری آذربایجان، در المپیک ۲۰۲۴ پاریس با پرچم کشور آذربایجان مسابقه داد.
ازدواج و همسر صباح شریعتی
از زندگی شخصی و ازدواج و همسر این کشتی گیر فرنگی کار خبری منتشر نشده است.
سوابق
صباح شریعتی فرنگیکار سنگین وزن سنندجی چند سال است برای جمهوری آذربایجان کشتی میگیرد. کسب مدال برنز المپیک ۲۰۱۶ ریو بزرگترین افتخار او برای آذری هاست
صباح شریعتی کشتیگیر ایرانی الاصل در بازیهای المپیک ریو در وزن ۱۳۰ کیلو موفق به کسب مدال برنز شد. این کشتیگیر کشورمان ۳ سال قبل به آذربایجان رفت و موفق شد در المپیک ریو به بزرگترین آرزویش یعنی مدال برسد. میگوید آرزویش این بوده که این مدال را برای ایران کسب میکرد اما بعد از اینکه بارها برای حضور در مسابقات مختلف خط خورد تواناییاش را در کشور دیگری امتحان کرد.
او در دسته ۱۳۰ کیلوگرم بازیهای المپیک ۲۰۱۶ با حضور بزرگانی چون میخایین لوپز کوبایی و رضا کایالپ ترکیهای مدال برنز را کسب کرد.
علت مهاجرت و رفتن صباح شریعتی از ایران به آذربایجان
صباح شریعتی درباره علت رفتن به آذربایجان را اینگونه توضیح می دهد: از سال ۹۲ است که در این کشور هستم. زمانی که ایران بودم بعد از مدتی کشتی را کنار گذاشتم و به سراغ درس و دانشگاه رفتم. کارشناسی ارشد قبول شدم اما در همان زمان دوباره تمریناتم آغاز شد. فدراسیون آذربایجان به من گفتند چون کشتیگیر سنگینوزن ندارند برای آنها رقابت کنم.
مگر من کشتیام را از کجا شروع کردم؟ از ایران، از سنندج. در نوجوانی کشتی گرفتم به تیم ملی آمدم. در رده سنی جوانان هم به تیم ملی آمدم. اما برای مسابقات آسیایی اسم مرا خط زدند و گفتند آقای X از من بهتر است. بدون دلیل. یک بار یا ۲ بار پیش میآید که من چیزی نمیگویم اما به خاطر شرایط مالی و کاری نمیتوانم هر سال به تمرینات بیایم،نفر برتر باشم بعد خط بخورم و به خانه بروم. خیلی از دوستانم وقتی موفق نشدند کنار رفتند اما من این توانایی را داشتم و میتوانستم برای کشورم مدال بیاورم.
بعد از المپیک ۲۰۱۶ ریو که به دلیل مشکلات اقتصادی و کمبود بودجه، آقا جمشید به همکاریش با فدراسیونکشتی آذربایجان خاتمه داد، کار برای من خیلی سخت شد. بارفتن آقا جمشید، کادرفنی ایرانی تیمملی هم رفتند و آن زمان خیلی عذاب کشیدم تا دوباره با شرایط عادت کنم. آقای فرید عدنانی مربی سنگینوزنها خیلی برایم زحمت میکشید و همیشه بالای سرم بود و همه برنامههایم را زیرنظر داشت. با رفتن آقا جمشید، عدنانی، ایوب آزموده، فواد رحمانی و بقیه اعضای ایرانی کادرفنی تیمملی، که واقعا دلسوزانه کار میکردند و یار و یاور منهم بودند، تنهای تنها شدم. سامان طهماسبی هم رفت، از نظر روحی روانی و تحمل شرایط غربت، خیلی عذاب کشیدم.
المپیک ریو ۲۰۱۶
صباح شریعتی، در سال ۲۰۱۶ در المپیک ۲۰۱۶ ریو در وزن ۱۳۰ کیلو حاضر بود که در مسابقه اول رابی اسمیت از آمریکا را شکست داد اما در دور بعد از رضا کایالپ کشتیگیر ترکیه شکست خورد و با توجه به حضور این کشتیگیر در فینال، به دیدار شانس مجدد رفت. او در اولین مسابقه شانس مجدد اروین کارابالو از ونزوئلا را شکست داد و به دیدار ردهبندی راه یافت. وی در دیدار ردهبندی ادوارد پوپ کشتیگیر آلمانی را شکست داد و مدال برنز را به دست آورد.
انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس
کشتیگیر ایرانیالاصل تیم ملی آذربایجان، در آخرین روز مسابقات کشتی انتخابی المپیک پاریس، موفق شد در آخرین گزینشی المپیک سهمیه گرفته و خودش را به پاریس برساند.
با برگزاری کشتیهای مقدماتی و نیمه نهایی شش وزن المپیکی کشتی فرنگی نفرات زیر مقابل حریفان به برتری رسیده و سهمیه المپیک گرفتند.
بخشی از مصاحبه تغییر تابعیت صباح شریعتی
شریعتی می گوید: به دلیل حق کُشیها ۴ سال کشتی را بوسیدم و گذاشتم کنار
جمشید خیرآبادی که سرمربی تیمملی آذربایجان شد، بهمن گفت اگر میخواهی به کشتی ادامه بدهی، اینجا هم هست و میتوانی اینجا کشتی بگیری، من هم رفتم باکو، ابتدا یک ماه به اردو میرفتم و فقط تمرین میکردم. آقا جمشید به آنها گفته بود کشتیگیر با استعدادی است و میتواند افتخارآفرینی کند. مسئولان فدراسیونکشتی آذربایجان هم آمدند در اردو کار مرا دیدند، برای ماندنم و حضورم در تیمملی آذربایجان، همه کارها را انجام دادند و برای آنها کشتی گرفتم.
* اولین مسابقهای که برای آذربایجان کشتی گرفتم مسابقات جام جایزه بزرگ باکو سال ۲۰۱۳ بود که طلا گرفتم. چون در سنگینوزن کشتیفرنگی مدال نداشتند، این طلا برای آنها خیلی ارزشمند بود.
* بعد از آن مسابقات، توانستم در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو مدال برنز بگیرم. در بازیهای اروپایی سالهای ۲۰۱۵ نقره و ۲۰۱۹ برنز گرفتم. در بازیهای کشورهایاسلامی هم به مدال برنز رسیدم. در مسابقات جهانی هم پنجم شدم و سهمیه المپیک را بهدست آوردم.
* در مسابقات انتخابی تیم ملی جوانان سال ۲۰۰۹ اول شدم. در مسابقات بین المللی جام حیدرعلی اف باکو هم اول شدم. در بین همه فرنگیکاران نوجوان و جوان اعزامی فقط من طلا گرفتم و میان همه آزادکاران اعزامی هم عرفان امیری طلا گرفت. (در آن مسابقات مرحوم بابک قربانی، محمد حاتمی و … هم تیمی ما بودند.)
* باتوجه به همان موفقیتهایی که کسب کردم، قرار بود به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شوم. اسمم در سایت فدراسیون برای اعزام به آسیایی فیلیپین قرارداشت ولی در اردوی اخر و قبل از اعزام به قهرمانی آسیا مرا خط زدند.
* سرمربی فرهاد اسماعیل نژاد بود. هیچ بهانهای هم برای این کار نداشتند. در انتخابی و تورنمنت برون مرزی اول شده بودم ولی مرا خط زدند. میگفتند هیات کشتی مازندران به فدراسیون فشار آورده و فدراسیون هم قبول کرده مرا خط بزنند و کشتی گیر مازندران را اعزام کنند.
* به غیر از جمشید خیرآبادی هیچ کس به فکر دفاع از حق من نبود. او فقط مربی من بود ولی مثل یک پدر، مثل یک مسئول واقعی، به هرکسی که میتوانست مراجعه کرد و توضیح داد و دلیل آورد و فریاد زد و جنگید ولی زورش به فدراسیون و آنهایی که حق کشی میکردند، نرسید و او هم مثل من مجبور شد شاهد این حق کشی باشد.
کشتی را رها کردم
از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ کشتی را رها کردم و رفتم دنبال درس و دانشگاه (دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه گرگان بودم) و برای تامین هزینه دانشگاه کارگری میکردم تا هزینهای به پدرم و خانواده تحمیل نکره باشم. درسم را ادامه دادم تا لیسانس گرفتم. فقط در مسابقات دانشجویی شرکت میکردم. آنجا هم دو سال در مسابقات کشوری اول شدم و برای اعزام به مسابقات دانشجویی بازهم مرا خط میزدند. از نظر روحی مرا نابود کردند. دیگر همان کشتی دانشگاهها را نیز کنار گذاشتم. واقعا داشتم دیوانه میشدم. هرچه زحمت میکشیدم بینتیجه بود و دیگران را بهجای من اعزام میکردند.
برای حضور در لیگ برتر کشتی ایران هیچ مشکلی ندارم
در سالهای گذشته هم از بعضی تیمها پیشنهاد داشتم ولی قسمت نبود که در لیگ کشتی بگیرم. اما امسال شرایط فرق میکند. برای کمک به تیم شهرم سنندج، انشاءالله هم برای لیگ برتر و هم جام باشگاههای جهان هر کمکی از دستم برآید انجام میدهم و، چون شهر زادگاهم میزبان جام باشگاههایجهان شده و قرار است در لیگبرتر هم تیم بدهند، اگر از من بخواهند با جانودل برای شهر و دیارم و خوشحال کردن همشهریان عزیزم کشتی میگیرم
افتخارات
بازیهای المپیک تابستانی
مدال برنز – جایگاه سوم ۲۰۱۶ ریو ۱۳۰ کگ
بازیهای اروپایی
مدال برنز – جایگاه سوم ۲۰۱۹ مینسک ۱۳۰ کگ
مدال نقره – جایگاه دوم ۲۰۱۵ باکو ۱۳۰ کگ
قهرمانی کشتی اروپا
مدال نقره – جایگاه دوم زاگرب ۲۰۲۳ ۱۳۰ کگ
جام جهانی کشتی
مدال نقره – جایگاه دوم ۲۰۱۷ آبادان ۱۳۰ کگ
مدال طلا – جایگاه اول ۲۰۱۵ تهران ۱۳۰ کگ
مدال برنز – جایگاه سوم ۲۰۱۴ تهران ۱۳۰ کگ
بازیهای کشورهای اسلامی
مدال برنز – جایگاه سوم ۲۰۲۱ قونیه ۱۳۰ کگ
مدال برنز – جایگاه سوم ۲۰۱۷ باکو ۱۳۰ کگ
نظرات