پولسازترین کار در حرفه حسابداری

0

حسابداری حرفه ‌ای پرتقاضا است و با توجه به بالا بودن درآمد حسابدار و پر رونق بودن بازار کار این شغل، همیشه برای این حرفه، علاقمندان زیادی وجود دارد.

 حرفه حسابداری

هر کسب و کاری، فعال در هر زمینه ‌ای، نیاز به یک حسابدار مجرب و قابل اعتماد دارد تا امور مالی و حسابداری او را مدیریت کند و در مواقعی نیز به صاحبان و مدیران کسب و کارها مشاوره‌ های مالی بدهد. شغل حسابداری یکی از پردرآمدترین مشاغل در تمام کشورهای جهان محسوب می ‌شود. در این مطلب قصد داریم پولسازترین کار در حرفه حسابداری را بررسی کنیم. مهم ترین مواردی که در ادامه به آنها می پردازیم، عبارتند از:

  • وضعیت بازار کار و آینده شغلی حسـابداری
  • پردرآمدترین مشاغل رشته حسـابداری
  • روش های افزایش درآمد در حسـابداری

بیشتر حسابداران حرفه ‌ای با مدرک کارشناسی یا یک گواهینامه معتبر، می ‌توانند به استخدام رسمی درآیند. بسیاری نیز به طور تجربی این حرفه را آموخته و در آن مشغول هستند. طبق گزارشات منتشر شده از سازمان آمار ایالات متحده، متوسط درآمد سالانه یک حسابدار در سال ۲۰۲۰ چیزی بالغ بر ۷۳۰۰۰ دلار بوده است. درآمد واقعی یک حسابدار بسته به نوع کاری که انجام می‌ دهد و صنعتی که در آن فعالیت می ‌کند، متغیر است. با این حال، شکی نیست که حرفه حسابداری جزو مشاغل پولساز است.

در نخستین گام این مقاله، می خواهیم بازار کار حسابداری را مورد بررسی قرار دهیم و به این سوال پاسخ دهیم که چرا شغل حسابداری، پر تقاضا است؟ با ما همراه باشید.

حرفه حسابداری

وضعیت بازار کار و آینده شغلی حسابداری

چرا تقاضا برای حسابدار زیاد است؟

به اعتقاد کارشناسان، حرفه حسابداری هیچ وقت دچار کسادی نمی‌ شود و آینده شغلی رشته حسابداری روشن است. تمامی کسب و کارها و شرکت ‌های کوچک و بزرگ، چه اقتصاد در حال رشد باشد چه با رکود مواجه شده باشد، نیاز به حسابدار، حسابرس، ممیز مالی یا مشاور مالی دارند. قوانین مالیاتی، شرکت ‌ها را ملزم می‌ کنند تا از یک حسابدار مالیاتی کمک بگیرند. موسسات مالی و خدمات حسـابداری نیز همواره و در هر شرایطی به فعالیت خود ادامه می ‌دهند. بنابراین نیاز به افرادی که از مهارت ‌های تحلیلی و ریاضیات بهر‌مند باشند همیشه وجود خواهد داشت.

از طرف دیگر، با تغییر و تحولاتی که در شیوه ‌های تجارت نوین به وجود آمده است، حسابداران مسئولیت ‌ها و وظایف پیچیده ‌تری پیدا کرده ‌اند. در شرکت ‌های بزرگ دنیا، حسابداری صرفا محدود به ثبت دفاتر و رسیدگی به حقوق و دستمزد کارکنان نمی ‌شود، بلکه حسابداران این شرکت ‌ها در خصوص مدیریت منابع مالی و سرمایه گذاری به مدیران مشاوره می‌ دهند، در تصمیم گیری‌ های کلان کمک می‌ کنند و در اتخاذ و تنظیم استراتژی ‌های آتی شرکت همکاری می‌ کنند. بسیاری از شرکت ‌ها و سازمان ‌های بزرگ برای جذب استعدادها با هم رقابت می‌ کنند و دلیل آن، اهمیت زیاد رشد مالی است.

پیش بینی می‌ شود که تا ۱۰ سال آینده فرصت ‌های شغلی مرتبط با حسابداری و حسابرسی ۷% افزایش یابد. حسابدارانی که می‌ خواهند از فرصت ‌های طلایی بیشترین استفاده را کنند و درآمد خود را افزایش دهند، باید دانش خود را از علم حسـابداری بالا ببرند و در خصوص صنایع و حوزه‌ هایی که بیشترین تقاضا و حقوق پیشنهادی برای حسابداران را دارند، آشنایی و آگاهی بیشتری کسب کنند. با این کار می‌ توانند برای آینده شغلی خود از حالا برنامه ریزی کنند.

در ادامه، یک لیست جامع از پولسازترین کار در حرفه حسابداری برای شما فراهم کرده ایم.

حرفه حسابداری

پردرآمدترین مشاغل رشته حسابداری

معرفی پولسازترین کار در حرفه حسابداری

فرصت ‌های شغلی زیادی در زمینه حسابداری برای ثبت، پیش بینی یا استراتژی مالی وجود دارد. شرکت‌ ها، سازمان ‌ها و حتی افراد زیادی به تخصص حسابداری نیاز دارند. قطعا بانک‌ ها، شرکت ‌های بیمه و سایر مؤسسات مالی جزو گزینه ‌هایی هستند که هر حسـابداری می ‌تواند روی آن حساب کند.

در ادامه این مطلب، شما با پردرآمد ترین شغل حسابداری آشنا خواهید شد که در تمام کشورهای جهان تقاضای زیادی دارند:

کارمند حسابداری

کارمندان حسـابداری وظایف مختلفی را بر عهده دارند که به حسابداران کمک می‌ کند تا امور مالی یک سازمان را حفظ و مدیریت کنند. برخی از وظایف این افراد ممکن است شامل تشکیل پرونده، ردیابی درآمدها و بدهی ‌ها، تهیه گزارش و نگهداری سوابق باشد. همچنین ثبت و نگهداری تراکنش‌ های روزانه، تطبیق حساب‌ ها، حسابداری حقوق و دستمزد، مدیریت قراردادها و موارد بسیار دیگر را می ‌توان جزو وظایف کارمند حسابداری برشمرد.

دفتردار

دفترداران مسئول حفظ وقایع مالی روزانه یک شرکت هستند. آنها وظیفه ثبت و ارائه صورت وضعیت مالی و گزارش به مدیریت و سایر ناظران را دارند. بعضا ممکن است حیطه وظایف دفتردار و حسابدار همپوشانی داشته باشد، اما به طور اصولی وظایف دفتردار با کارمند حسـابداری تفاوت دارد.

تحلیلگر اعتبار

تحلیلگران اعتبار، وظیفه جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ‌ها از پیشینه مالی افراد برای ارزیابی اعتبار آنها را برعهده دارند. این گروه اغلب برای بانک ‌ها یا شرکت ‌های بیمه کار می ‌کنند تا شایستگی متقاضی را برای وام تعیین کنند. همچنین ممکن است در بررسی و بازبینی حساب ‌های مشکل‌ ساز مشارکت کنند.

مسئول تطبیق

مسئول تطبیق، باید از مطابقت کلیه پرونده‌ ها، تصمیمات و وظایف مالی مربوط به شرکت با قوانین کشور اطمینان حاصل کند. همچنین باید تطبیق عملیات شرکت با استانداردهای درون سازمانی را مدیریت کند. بدون حضور یک مسئول تطبیق، شرکت ‌ها و سازما‌ن‌ ها خود را در معرض نقض قوانین و در نتیجه آسیب‌ های احتمالی مثل کاهش سطح اعتبار و جریمه قرار می‌ دهند.

حرفه حسابداری

حسابرس یا ممیز مالی

وظیفه حسابرس بررسی پرونده ‌های مالی یک کسب و کار یا یک فرد است تا مطمئن شود که محاسبات به صورت صحیح و دقیق ثبت شده و تمام امور و مسائل مالی در نظر گرفته شده است. حسابرسان هم برای ارزیابی اسناد حسابداری و هم در موارد خاص که مشکوک به جرایم مالی هستند، فراخوانده می ‌شوند.

حسابرسان افرادی باوجدان و قابل اعتماد هستند و ماهیت شغل آ‌نها ایجاب می‌ کند تا بسیار دقیق و جزئی ‌نگر باشند. حوزه حسابرسی خود به چند دسته مختلف مثل حسابرسی دولتی، حسابرسی قضایی، حسابرسی داخلی و مستقل و غیره تقسیم می ‌شود.

مشاور مالی شخصی

مشاوران مالی شخصی با افراد مختلف کار می ‌کنند و برای ارزیابی و توسعه برنامه های مالی مطابق با اهداف آنها راهکار ارائه می ‌دهند. این مشاوران ممکن است توصیه‌ هایی برای سرمایه گذاری داشته باشند، حساب ایجاد کنند یا راه‌ هایی برای کاهش هزینه ‌ها در زمینه‌ های مختلف پیشنهاد کنند. این گروه ممکن است به صورت انفرادی یا برای موسسات مشاوره مالی کار کنند و به مشتریان خدمات ارائه نمایند.

حسابدار ارشد

حسابداران ارشد وظیفه نظارت بر واحد حسابداری شرکت ‌ها و سازمان ‌ها را بر عهده دارند. همچنین امور مالی شرکت را مدیریت کرده و از صحت، دقت و به روز بودن گزارشات و صورت ‌های مالی اطمینان حاصل می‌ کنند. بر خلاف کارمندان حسـابداری، حسابداران ارشد مجبور نیستند وظایف اداری مثل ورود داده‌ ها، تهیه ترازنامه یا به روز رسانی دفاتر حسابداری را انجام دهند. در برخی موارد، حسابداران ارشد بین کارمندان حسـابداری و مدیران ارتباط برقرار می ‌کنند و بر رویه‌ ها و سیاست ‌های حسـابداری سازمان و تطبیق آنها با خط مشی کلی سازمان نظارت می ‌کنند.

تحلیلگر بودجه

تحلیلگران بودجه مسئول تعیین زمان، مکان و مقدار پولی هستند که یک سازمان باید خرج کند. این گروه اغلب وظیفه دارند چندین طرح بودجه را در سراسر شرکت یا سازمان مدیریت کنند تا مطمئن شوند که پول و منابع مالی به درستی خرج می ‌شود. همچنین در فرایندهای تصمیم گیری به مدیران کمک می‌ کنند. این گروه معمولا به صورت مستقل کار می‌ کنند و تحلیل ‌های خود را در قالب پروپوزال به مدیران گزارش می ‌کنند.

تحلیلگر مالی

تحلیلگران مالی مسئول ردیابی وضعیت سهام، اوراق قرضه و سایر سرمایه گذاری ‌های شرکت یا سازمان هستند تا توصیه ‌ها و پیش بینی‌ های لازم را ارائه دهند. این گروه اهداف شرکت یا سازمان را در نظر گرفته و ارزیابی می‌ کنند که کدام تصمیمات مالی سود بیشتری به همراه خواهد داشت. همچنین وظایفی مثل جمع ‌آوری و سازماندهی داده ‌ها، تجزیه و تحلیل سوابق، پیش بینی و ارائه راهکار، تهیه و ارائه گزارشات را انجام می ‌دهند.

حرفه حسابداری

حسابدار و مشاور مالیاتی

حسابداران و مشاوارن مالیاتی بسته به موقعیت افراد یا کسب و کارها، مسئولیت تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی را بر عهده دارند. این گروه همه اطلاعات لازم را جمع آوری می ‌کنند، داده ها را به طور دقیق و موثق ارسال می ‌کنند و هر ساله، نتیجه تسلیم به موقع اظهارنامه مالیاتی را محاسبه می‌ کنند. همچنین در خصوص معافیت ‌های مالیاتی و راه‌ های قانونی برای کسر مالیات به شرکت ‌ها و کسب و کارها مشاوره می ‌دهند.

استاد دانشگاه رشته حسابداری

اساتید حسابداری مسئول تهیه برنامه درسی در مورد حسابداری و امور مالی برای مؤسسات آموزش عالی هستند. آنها همچنین برای اطمینان از انتقال موفقیت آمیز دانش و اطلاعات به دانشجویان، امتحان و آزمون طراحی می‌ کنند و به دانش ‌آموزان و دانشجویان تکلیف می ‌دهند.

حسابدار قضایی

حسابداران قضایی به بررسی وقایع مالی در پرونده ‌های قضایی و جرایم می‌ پردازند. این گروه اساسا با مؤسسات مالی و مراجع قضایی و قانونی همکاری می ‌کنند تا به طور کامل درک کنند که طرف‌ های درگیر در پرونده چگونه پول و منابع مالی را در طول بازه ‌های زمانی مختلف خرج، ارسال یا دریافت کرده ‌اند.

حسـابداری قضایی در پرونده‌ های کلاهبرداری و اختلاس بسیار کاربرد دارد و سعی می‌ کند ماهیت جرایم مالی را برای دادگاه توضیح داده، نحوه وقوع جرم را مشخص کرده، راهکارهایی برای پیشگیری از وقوع دوباره جرم پیشنهاد داده، و افراد دخیل در فعالیت‌ های مالی غیرقانونی را به دادگاه معرفی کند. در مواقعی که یک شرکت در معرض ضررهای اقتصادی هنگفت و حتی ورشکستگی قرار می ‌گیرد، یک حسابدار قضایی می ‌تواند نقش مهمی در احیای شرکت ایفا کند.

تحلیلگر ریسک

تحلیلگران ریسک مسئول ارزیابی ریسک‌ های مالی هستند که از تصمیمات تجاری مهم ناشی می ‌شوند. این گروه اغلب برای شرکت‌ های بیمه کار می ‌کنند و از ابزارهای حرفه ‌ای، مثل نرم افزارهای حسـابداری و ابزارهای تحلیلی، برای محاسبه بهترین و بدترین نتایج ممکن استفاده می ‌کنند.

این گروه مسئول پیش بینی تغییرات و روندهای آتی و همچنین پیش بینی هزینه ‌ها هستند. این حرفه نیاز به تخصص بالایی دارد. تحلیلگران ریسک ممکن است در بخش ‌های فروش، بازرگانی، بازاریابی، خدمات مالی یا بانکداری خصوصی و غیره کار کنند و در حوزه ‌های مختلف اعتباری، بازار، عملیاتی یا نظارتی تخصص داشته باشند.

ناظر مالی

ناظر مالی مسئول نظارت بر عملیات‌ های مالی سازمان است که شامل مواردی چون حسابداری، حسابرسی و بودجه می ‌شود. معمولا، این گروه به طور مستقیم با ناظر شرکت یا مدیر مالی شرکت در ارتباط هستند و گزارش می ‌دهند. ناظران مالی تجربه زیاد و سابقه طولانی در حوزه حسـابداری دارند.

توسعه دهنده نرم افزار حسابداری

توسعه دهندگان نرم افزار حسابداری مسئول طراحی، تولید، پشتیبانی و بهبود نرم افزارهایی هستند که سازمان ‌ها، شرکت‌ ها و کسب و کارهای مختلف برای مدیریت امور مالی و حسابداری خود از آنها استفاده می ‌کنند. این گروه اغلب از نزدیک با تیم ‌ها یا افرادی که از نرم افزارهای حسـابداری استفاده می ‌کنند در ارتباط هستند تا اطمینان حاصل کنند که نرم افزار حسابداری در دستیابی به اهداف سازمانی به آنها کمک نموده و کار آنها را آسان‌ تر و دقیق ‌تر می ‌کند.

مدیر مالی

مدیران مالی بر سلامت اقتصادی و مالی یک سازمان نظارت و مدیریت می‌ کنند. این گروه در بالاترین سطوح سازمانی تصمیم گیری می ‌کنند تا اهداف مالی سازمان را محقق سازند و برای سلامت مالی سازمان در دراز مدت استراتژی‌ می ‌چینند. این گروه اغلب به عنوان بخشی از یک تیم کار می ‌کنند و به توانایی تحلیلی و مهارت ‌های ارتباطی عالی نیاز دارند. مدیر مالی باید اطلاعات به روز شده ‌اي از قوانین و مقررات مالی، مالیاتی و تجاری داشته باشد و از وضعیت بازار و تغییرات و نوسانات آن مطلع باشد.

اکنون که با لیست پولسازترین کار در حرفه حسابداری آشنا شده اید، می خواهیم به روش های دستیابی به درآمد بیشتر با حسابداری بپردازیم.

حرفه حسابداری

روش های افزایش درآمد در حسابداری

راهکارهای رسیدن به پولسازترین کار در حرفه حسابداری

پیش ‌تر لیست پولسازترین کار در حرفه حسابداری را معرفی کردیم، اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه می ‌توان درآمد بیشتری در زمینه حسابداری به دست آورد؟ در هر حرفه روش ‌ها و راهکارهایی برای افزایش درآمد وجود دارد. برای اکثر شغل ‌ها دو گروه کارفرما و کارمند وجود دارد که معمولا کارفرمایان درآمد بیشتری دارند، اما در مورد حرفه حسابداری چنین ذهنیتی وجود ندارد. حسابداری در واقع فرآیند یادگیری، به کارگیری و نتیجه گیری است. در ادامه راهکارهایی را به شما می‌ گوییم که باعث افزایش درآمد در حسابداری و رسیدن به پولسازترین کار در حرفه حسابداری می ‌شود.

افزایش مهارت ‌های مربوط به حسابداری

در مشاغل مربوط به حسابداری آموخته‌ های آکادمیک و تئوری لازم است ولی کافی نیست. شرکت در دوره‌ های مختلف حسابداری مانند دوره‌ های حسابداری بازار کار باعث می ‌شود از نزدیک با ثبت رویدادهای مالی آشنا شوید. شرکت در دوره ‌های عملی و کاربردی در کوتاه مدت می ‌تواند به شما کمک کند که به یک حسابدار حرفه‌ ای تبدیل شوید.

مطالعه مقالات و اخبار حسابداری

انواع دوره ‌های حسابداری هرچقدر هم که کامل باشند، باز هم کافی نیستند. زیرا اطلاعات مربوط به دانش حسابداری هر روزه به روز می‌ شوند. برای اینکه از آخرین اطلاعات مربوط به حسابداری آگاه شوید، می ‌توانید به سایت ‌های معتبر مراجعه کرده، در کانال‌ های مربوط به اخبار حسـابداری عضو شده و مقالات کاربردی مربوط به حسـابداری را مطالعه کنید.

افزایش مهارت‌ کار با نرم افزار حسابداری

در گذشته تصوری که افراد از شغل حسـابداری داشتند، پر کردن فرم ‌های مختلف و کاغذ بازی بود. امروزه نرم افزارهای حسـابداری حرفه ‌ای زیادی طراحی شده ‌اند که تقریبا تمامی سازمان ‌ها و کسب و کارها از این نرم افزارها استفاده کرده و یا نرم افزارهای حسـابداری مربوط به کسب و کار خود را دارند. تسلط به این نرم افزارها باعث افزایش احتمال استخدام شما در سازمان‌ های مختلف می ‌شود.

پذیرفتن پروژه ‌های مالی خاص

پروژه‌ هایی که در یک مدت زمان کوتاه می‌ توانند درآمدزایی بالایی را برای شما رقم بزنند. این پروژه ‌ها می ‌توانند تاثیر بسیار مثبتی در سوابق کاری شما داشته باشند. پروژه ‌های خاصی که معمولا دارای حساسیت زیادی از طرف صاحب آن هستند، می ‌توانند نقش بسزایی در شخصیت یک حسابدار داشته باشند. از نمونه‌ های این پروژه‌ ها می ‌توان مدیریت مالی سریال ‌های تلویزیونی، رادیویی و برنامه‌ های تولیدی شبکه‌ های اجتماعی را نام برد. حال ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه می ‌توان تعداد پروژه‌ های حسابداری را افزایش داد؟ در زیر نکاتی برای افزایش این پروژه‌ ها معرفی شده ‌اند.

  • بهینه سازی و مدیریت زمان
  • استفاده از تجربیات حسابداران با تجربه و با سابقه زیاد
  • کسب تجربه کاربردی
  • بهبود روابط اجتماعی و افزایش نگرش تیمی
  • توجه بیشتر به رسانه‌ ها
  • داشتن تسلط کامل به نرم افزار‌های حسـابداری

شبکه سازی

شبکه سازی برای هر کسی که به دنبال پیشرفت حرفه ای خود در حسابداری است، بسیار مهم است. ایجاد یک شبکه قوی در داخل صنعت می تواند فرصت های شغلی جدیدی را ایجاد کند و راهنمایی های ارزشمندی را ارائه دهد و به افراد کمک کند تا از آخرین روندها و پیشرفت ها در این زمینه به روز بمانند.

کارآفرینی

بسیاری از حسابداران با درآمد بالا با راه اندازی شرکت های حسابداری خود یا سرمایه گذاری های مرتبط با حسابداری به موفقیت خود دست یافته اند. این امر مستلزم تمایل به ریسک، هوش تجاری قوی و درک عمیق از صنعت مالی است.

جمع بندی

به پایان این مطلب رسیدیم. همانطور که می دانید، حسابداری یک شغل پرطرفدار و پرتقاضا است و هرساله، افراد زیادی تصمیم می گیرند به این بازار کار وارد شوند. فرصت های شغلی گوناگونی در مسیر حسابداران قرار می گیرد که هر کدام درآمد های متغیر و متنوعی دارند. سوالی که برای فعالان حوزه حسـابداری بسیار مهم است این است که پولسازترین کار در حرفه حسـابداری کدام است؟

در ابتدای این مقاله، وضعیت بازارکار و آینده شغلی حسابداری را بررسی کردیم و گفتیم که به دلیل گسترش کسب و کارها و رونق اقتصادی کشورها، تقاضا برای این شغل افزایش خواهد یافت. سپس به معرفی پردرآمدترین و پولسازترین کار در حرفه حسابداری پرداختیم و یک لیست از مشاغل حسابداری با درآمد بالا به شما ارائه دادیم.

در پایان، به روش ها و راهکارهای افزایش درآمد با حسابداری پرداختیم تا تمامی علاقمندان این حرفه بتوانند به مراتب و درآمدهای بیشتر دسترسی پیدا کنند.

رپورتاژ / ۳۲۲۳۷۱

نظرات