سن مناسب برای فرستادن کودکان به مهد کودک
اگر مادری شاغل باشد شاید نیاز چندانی به یافتن پاسخ این سوالات نداشته باشد. چرا که وضعیت خاص او ایجاب می کند ساعاتی از روز را در کنار فرزندش نباشد و مهد کودک می تواند گزینه ای برای سپردن کودکش به آنجا باشد. ولی در صورت شاغل نبودن مادر، آیا باز هم لزومی بر استفاده کودکان زیر ۵ سال از مهد کودک وجود دارد؟
در این خصوص لیلی انگجی عضو هیات علمی و مدیر مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی ابراز می کند :« توصیه ما برای استفاده مادران از مهدکودک نه فقط به جهت گذران ساعاتی از روز و صرف نگهداری و مراقبتهای بهداشتی و تغذیه ای کودک است، بلکه هدف عمده استفاده از مهد کودک، رشد و تربیت اجتماعی و آموزشهای ویژه ای است که به صورت غیر مستقیم به کودکان داده می شود و تنها مادرانی قادرند از عهده آن برآیند که خود آموزش های لازم را دیده باشند و علاوه بر آن امکانات متنوع آموزشی نیز در اختیار داشته باشند.
مهد کودک با داشتن امکانات متنوع تر ، فرصت های بیشتری برای رشد خلاقیت، استقلال ، سازگاری های فردی و اجتماعی ، رشد حواس و…. می تواند فراهم کند و از وابستگی های بین مادر و کودک بخصوص در خانواده های تک فرزند می کاهد.»
بهترین سن رفتن به مهد کودک
کودک به طور طبیعی تا حدود ۲ سالگی ممکن است دچار اختلال اضطراب جدایی شود و بهتر است که نزدیک به مادرش بماند. بعد از این سن رفتن به مهدکودک برای فرزندتان مناسب میشود و بهتر است به جای منزل مادربزرگ و اقوام به مهدکودک رفته و در یک محیط اجتماعی قرار بگیرد. اگر شاغل نیستید، به شما توصیه میشود تا ۲ سالگی کودکتان را به مهدکودک نفرستید. سن دو تا سه سالگی سن مناسبی است که کودک چند ساعت در روز را خارج از منزل بگذراند. در این صورت کمتر شاهد احتمال اختلال اضطراب جدایی در کودکان خواهید بود
نحوه برخورد با کودکی که برای رفتن به مهد مقاومت میکند
در فرستادن کودک به مهدکودک صبور باشید و بدانید در طی فرایند اجتماعی شدن کودک، او نیاز به زمان دارد. بهتر است روزهای اول مدتی در مهدکودک حضور داشته باشید و تا حواس کودکتان پرت شد از محیط فرار نکنید. با کودک صحبت کنید و دقیق به او بگویید که کی برمی گردید. سعی کنید از قولی که داده اید تخطی نکنید. اگر روزهای اول حضورکودک در مهدکودک کوتاه مدت باشد مشکلی نیست. میتوانید به تدریج زمان آن را افزایش دهید. میتوانید روزهای اول یک اسباب بازی یا پتوی مورد علاقه اش را در وسایلش قرار دهید تا کودک از آن شیء آشنا قوت قلب و حس خوب بگیرد..
مزایای رفتن به مهد کودک
- مهدکودک بستر مناسبی برای آمــوزش کودکان متناسب با سن کودک شما میباشد. در مهد کودک مهارتهایی از جمله شمارش یا شعرهای کودکانه یا زبان دوم به آنها آموخته میشود.
- فرستادن کودک به مهدکودک رشد اجتماعی را تسهیل میکند. کودک یاد میگیرد چگونه با کودکان هم سن خود و همینطور با مربیان تعامل کند.
- مهدکودک اولین فرصت برای تجربه اســتقلال کودکان از مادر میشود.
- کارگروهی مثل گروه سرود، نمایشهای عروسکی و تئاتر و سایر بازیهای گروهی که انجام میدهند، باعث میشود یاد بگیرد و بداند چطور با دیگران همکاری کرده تا به هدف مشترکی دست پیدا کنند.
- فرستادن کودک به مهدکودک به پرورش قوای ذهنی و همینطور مهارتهای جسمانی وی کمک میکند.
- ساعاتی که کودک در مهدکودک سپری میکند فرصت خوبی برای مادر است تا به امور شخصی خود بپردازد یا استراحت کند.
- کودک با قرار گرفتن در محیط مهد کودک برای مدرسه رفتن و ورود به محیط اجتماعی گستردهتر آماده میشود.
جمع بندی:
در جمع بندی لازم به ذکر است که باید هر کوکی را در نسبت با موقعیت خودش بسنجیم. براین اساس باید دریابیم که کودک در چه سنی آمادگی شروع مدرسه و رفتن به مهد را دارد. ولی توصه کلی برای بهترین سن ورود کودک به مهد کودک سن ۵ سالگی میباشد.
شما میتوانید برای داشتن تجربهای متفاوت از فرستان کودکتان به مهدکودک به صورت حضوری و یا از طریق سایت پرچین،با مجموعه ما آشنا شوید./۳۱۳۶۲۷
نظرات