بیوگرافی آیتالله اسدالله بیات زنجانی + زندگی شخصی و فعالیت های وی
آیتالله اسدالله بیات زنجانی، متولد ۲ دی ماه ۱۳۲۰ در زنجان می باشد. وی مرجع تقلید برجسته و سیاستمدار ایرانی است و با دیدگاههای نوین و انتقادی خود، نقش مهمی در تحولات فقهی و سیاسی ایران ایفا کرده است. برای آشنایی بیشتر با بیوگرافی آیتالله اسدالله بیات زنجانی و زندگی شخصی و همسر و فرزندان بیات زنجانی، نظرات و فعالیتهای ایشان، با سایت حرف تازه همراه باشید.
بیوگرافی اسدالله بیات زنجانی
آیت الله اسدالله بیات زنجانی در ۲ دی ۱۳۲۰ در روستای آقبلاغ، واقع در ۲۵ کیلومتری زنجان، به دنیا آمد. خانواده او از راه کشاورزی زندگی میکردند و او تحصیلات ابتدایی خود را در مکتبخانه روستا آغاز کرد. در ۱۳ سالگی به زنجان رفت و در حوزه علمیه زنجان به تحصیل پرداخت. سپس در ۱۹ سالگی به قم رفت و در حوزه علمیه قم نزد اساتیدی چون سید محمد حسین طباطبایی، مرتضی حائری یزدی، کاظم شریعتمداری، سید روحالله خمینی و دیگران به تحصیل ادامه داد.
همسر و فرزندان اسدالله بیات زنجانی
بیات زنجانی دارای چند فرزند و نوه می باشد. محمد مصطفی بیات زنجانی و سوسن بیات زنجانی فرزندان وی می باشند. محمد مصطفی بیات زنجانی، لیسانس هنر و سوسن بیات زنجانی فوق لیسانس معماری، دانشگاه اصفهان هستند
آیتالله بیات زنجانی در دوران پیش از انقلاب اسلامی ایران، به دلیل فعالیتهای سیاسی خود بارها ممنوعالمنبر شد و در زندانهای مختلفی از جمله زندان قصر محبوس گردید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد و مدتی نیز به کار قضاوت پرداخت. او با رأی مردم ماهنشان، از توابع استان زنجان، به دوره اول مجلس شورای اسلامی راه یافت و در دورههای دوم و سوم نیز نماینده مردم زنجان و طارم بود.
بیات زنجانی کیست
اسدالله بیات زنجانی در خانوادهای مذهبی در روستائی واقع در ۲۵ کیلومتری زنجان فعلی و از توابع بخش زنجانرود به دنیا آمد .
وی با ورود به مکتبخانۀ روستا تحصیلات ابتدائی را آغاز کرده و طبق روال آن ایام پس از اتمام یادگیری روخوانی قرآن کریم، گلستان سعدی، تاریخ معجم و بعضی از دیگر کتب ادبیات فارسی را در همان روستا به اتمام رساند، تا اینکه در سنّ سیزده سالگی همراه با خانواده ، روستا را به مقصد شهر زنجان ترک کرده و در حوزه علمیه زنجان برای ۶ سال به تحصیل پرداخت.
بیات زنجانی در ۱۹ سالگی و بعد از کسب رضایت پدر به قم رفت و در حوزه علمیه قم نزد اساتیدی چون آیات امام خمینی، علامه طباطبایی، مرتضی حائری یزدی، شریعتمداری، میرزا هاشم آملی، محقق داماد، منتظری، اراکی، محمد مفتح، شهید مطهری و محمداسماعیل صائنی زنجانی ادامه تحصیل داد.
بازداشت و زندان بیات زنجانی
وی همزمان با تحصیل به مبارزه علیه رژیم پهلوی پرداخت و پس از چندین بار بازداشت موقت و ممنوعالمنبر شدن، در سال ۱۳۵۱از سوی ساواک بازداشت و به یک سال زندان محکوم شد و پس از طیّ دورۀ محکومیت در زندان کمیتۀ مشترک و زندان قصر از زندان آزاد شد.
وی پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد و مدتی نیز به کار قضاوت پرداخت. سپس با رأی مردم ماهنشان، از توابع استان زنجان، به دورۀ اول مجلس شورای اسلامی راه یافت و در دورههای دوم و سوم مجلس شورای اسلامی نیز نماینده مردم زنجان بود. او از اعضا و موسسین مجمع روحانیون مبارز، مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و مجمع نمایندگان ادوار مجلس به شمار میرود.
با پایان کار مجلس سوم، بیات زنجانی مجددا فعالیتهای علمی خود در حوزه علمیه را ادامه داد و به تدریس درس خارج فقه و اصول پرداخت. همزمان، با ارائه دو پایاننامه در مقام استادیاری دانشگاه نیز به فعالیت علمی پرداخت.
تحصیلات
در مکتبخانه روخوانی قرآن، گلستان سعدی، تاریخ معجم و بعضی از دیگر کتب ادبیات فارسی را فراگرفت و در ۱۳ سالگی به شهر زنجان رفت و در حوزه علمیه زنجان برای ۶ سال به تحصیل پرداخت در ۱۹ سالگی به قم رفت و در حوزه علمیه قم نزد اساتیدی چون سید محمد حسین طباطبایی، مرتضی حائری یزدی، کاظم شریعتمداری، سید روحالله خمینی، میرزا هاشم آملی، محقق داماد، حسینعلی منتظری، محمد علی اراکی، محمد مفتح، مرتضی مطهری و محمداسماعیل صائنی زنجانی ادامه تحصیل داد.
سوابق و فعالیت های وی
آیتالله بیات زنجانی از اعضا و مؤسسین مجمع روحانیون مبارز و مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم است. او پس از پایان کار مجلس سوم، به تدریس درس خارج فقه و اصول در حوزه علمیه قم پرداخت و همزمان به فعالیتهای علمی در دانشگاه نیز مشغول شد. او تألیفات متعددی در زمینههای فقهی و دینی دارد که از جمله آنها میتوان به کتابهای «درآمدی بر خودسازی» و «الفقه الرقی» اشاره کرد.
آیتالله بیات زنجانی در جریان وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، مواضع تندی گرفت . او همچنین در انتخابات ریاست جمهوری سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ نیز از حامیان حسن روحانی بود. دیدگاههای سیاسی و فقهی او در برخی موارد همیشه مورد حاشیه بوده است.
آیتالله بیات زنجانی همچنان به فعالیتهای علمی و تدریس در حوزه علمیه قم ادامه میدهد و به عنوان یکی از مراجع تقلید شیعه شناخته میشود. او در زمینههای مختلف فقهی و دینی نظرات و دیدگاههای خود را ارائه میدهد و به تربیت طلاب و دانشجویان مشغول است.
نظرات