ساعتچی

بیوگرافی حسین انتظامی + چالشگر نامزدهای ریاست جمهوری

0

بیوگرافی حسین انتظامی + چالشگر نامزدهای ریاست جمهوری

حسین انتظامی روزنامه‌ نگار و مدیر رسانه‌ ای متولد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۴۶ در مشهد می باشد و دارای مدرک دکترای مدیریت استراتژیک دانشگاه عالی دفاع ملی است. او که دارای سوابق مطبوعاتی و فرهنگی می باشد. این روزها به عنوان به کارشناس فرهنگی با پرسیدن سوالات بی پروایانه در مناظرات کاندیداهای ریاست جمهوری بیشتر به چشم آمده است. در ادامه بیوگرافی کاملی از سوابق حسین انتظامی را در حرف تازه بخوانید

تحصیلات

انتظامی دارای مدرک کارشناسی مهندسی شیمی (گرایش صنایع پالایش) از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد مهندسی فرایند از دانشگاه صنعتی شریف، کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش انرژی از دانشگاه آزاد اسلامی و دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی است. او در حال حاضر مسئولیت کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی را نیز برعهده دارد و از فعالین رسانه ای و دبیر کمیسیون دسترسی آزاد به اطلاعات است. در ادامه به ارائه بیوگرافی کاملی از سوابق کاری حسین انتظامی در این بخش حرف تازه می پردازیم

سوابق سیاسیحسین انتظامی
سوابق سیاسی

حسین انتظامی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴، عضو ستاد انتخاباتی علی لاریجانی و رئیس کمیته رسانه بود و در دوران حضور لاریجانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، مسئولیت سخنگویی آن نهاد را بر عهده داشت.

سوابق مطبوعاتی

حسین انتظامی مدیریت مطبوعاتی خود را از سال ۱۳۶۸ و با مدیریت دفتر روزنامه قدس در تهران آغاز کرد. سپس بین سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ در گروه نشریات ابرار، با سمت قائم مقام و سردبیر ارشد فعالیت داشت. تأسیس مؤسسه جام جم در اردیبهشت ۱۳۷۹، یکی از اقدامات اساسی او در حوزه روزنامه‌نگاری است. دوران موفق انتظامی در جام‌جم باعث شد تا در سال ۱۳۸۴ به عنوان مدیرعامل مؤسسه همشهری و مدیرمسئول روزنامه همشهری انتخاب شود. تأسیس سایت همشهری آنلاین در مرداد ۸۵ و همچنین چاپ روزنامه همشهری عصر از جمله اقدامات وی در مؤسسه همشهری بود. انتظامی در خرداد ۱۳۸۷ از این سمت کناره‌گیری کرد.
بین سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲، حسین انتظامی رئیس شورای سیاستگذاری خبرآنلاین را برعهده گرفت که یکی از بنگاه‌های مطبوعاتی خصوصی ایران است. او همچنین در ۸ دوره پیاپی توانست با رای مدیران مسئول رسانه‌ها، به عنوان نماینده آنان در هیئت نظارت بر مطبوعات انتخاب شود

سوابق مدیریت فرهنگی

او بین سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عهده‌دار مدیریت اداره کل مطبوعات داخلی شد و یک سال نیز ریاست ستاد جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌ها را برعهده گرفت.
او شهریور ۱۳۹۲ و پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگشت و با حکم علی جنتی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی را برعهده گرفت. سپس در دی ۱۳۹۶ همزمان به عنوان دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شد. در دولت دوم حسن روحانی او از معاونت مطبوعاتی به سازمان سینمایی رفت و ابتدا سرپرستی و در ادامه ریاست سازمان متولی سینما در ایران را برعهده گرفت.

کتاب ها

روزنامه‌نگاری و روزنامه‌داری
مدیریت مطبوعاتی (تأملی در اقتصاد و سازمان مطبوعات)
نقطه: مجموعه مقالات دربارهٔ روزنامه‌نگاری و مدیریت رسانه
ناوبری وب؛ یافته‌های عملی در روزنامه‌نگاری آنلاین و مدیریت داده
ژئوپلیتیک علم
پاپاراتزی نیستم

درباره او

پس از تودیع انتظامی از مدیریت مؤسسه جام‌جم، کتابی تحت عنوان «تودیع مکتوب» با تألیف علیرضا معزی و رضا مقدسی توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده‌است.ابوالفضل زرویی نصرآباد نیز شعر طنزی دربارهٔ دوران حضور او در جام‌جم سرود.

محمد دلاوری در کتاب روزنامه‌نگاری بدون درد و خون ریزی، یک فصل را به گفتگو با حسین انتظامی و تجربیاتش دربارهٔ مطبوعات اختصاص داده‌است

مناظرات و سولات بی پروا

این روز‌ها و در حالی که هنوز مناظره‌ها به عنوان مهمترین برنامه‌های انتخاباتی آغاز نشده‌اند، بین برنامه‌های تبلیغاتی، «میزگرد فرهنگی» که عصر‌ها از شبکه ۲ سیما پخش می‌شود، بیشتر مورد توجه قرار گرفته و میان چهره‌های حاضر در برنامه‌ها، نه خود نامزدها، بلکه یک کارشناس فرهنگی است که بیش از دیگران به چشم آمده حسین انتظامی است . او با سؤالاتش مهمترین لحظات ۳ میزگرد اول فرهنگی را رقم زد.
انتظامی ابتدا با پرسش صریح و غیرمنتظره از محمدباقر قالیباف، درباره ۲ خبرنگار منتقد او که در روز‌های اول تبلیغات بازداشت شدند، توجهات را جلب کرد و روز بعد با سؤال جالبی که از امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، درباره احتمال انصراف او پرسید. روز سوم هم با اصرار برای اخذ پاسخ شفاف از سعید جلیلی درباره برخورد با بی‌حجابی، منتقد جواب مبهم او شد؛ چنان که پاسخ دوپهلوی قالیباف درباره فیلترینگ اینستاگرام را هم نقد کرد.
حسین انتظامی
سؤالات انتظامی از نامزد‌ها صریح، شجاعانه و البته با لحن مؤدبانه است و کسی توقع ندارد آنها را از قاب صداوسیما بشنود. او با نگاه ژورنالیستی، نظرات اجتماع بزرگی از مردم را نمایندگی می‌کند که معمولا در رسانه ملی نادیده گرفته می‌شوند. در شرایطی که کارشناس دیگر از نامزد‌ها می‌خواهد برنامه مقابله با فضای رهای شبکه‌های اجتماعی ارائه دهند، انتظامی پرسش واقعی مردم را می‌پرسد: آیا فیلترینگ را برخواهند داشت؟
اگر امروز حسین انتظامی در قاب رسانه توجهات را جلب کرده و عده‌ای به شوخی می‌گویند کاش نامزد انتخابات بود، به علت سابقه و دانش رسانه‌ای، توجهش به افکار عمومی، شجاعت او و البته اقدام جالب صداوسیماست که او را در چنین قابی قرار داد. آن هم در حالی که معمولاً تلویزیون به پرسش‌کنندگانی روی خوش نشان می‌دهد که با جواب‌های دوپهلو قانع شوند و به مثابه یک ژورنالیست، به دنبال دغدغه‌های واقعی مردم نباشند.

نظرات