بیوگرافی حمید نوری و همسرش و فرزندان +سوابق شغلی و زندان
بیوگرافی حمید نوری و همسرش و فرزندان +سوابق شغلی و زندان
حمید نوری با نام مستعار حمید عباسی متولد ۹ اردیبهشت ۱۳۴۰ در تهران است. او کارمند سابق قوه قضاییه در زندان رجایی شهر می باشد که پس از ۵ سال زندان در سوئد در تاریخ ۲۶ خرداد ماه ۱۴۰۳ با دو زندانی سوئدی تبادل و آزاد شد. ادامه بیوگرافی حمید نوری کیست؟ و همسر و فرزندان حمید نوری و سوابق و شغل در ایران با عکس های این چهره را در مجله حرف تازه می خوانید
بیوگرافی حمید نوری
حمید نوری کارمند سابق قوه قضاییه متولد ۹ اردیبهشت ۱۳۴۰ در تهران است. او پس از ۵ سال بازداشت غیرقانونی در سوئد به ایران بازگشت. حمید نوری که با نام مستعار «حمید عباسی» در دهه شصت در قوه قضاییه فعالیت داشته و از سال ۱۳۷۰ خود را بازنشست کرد
علت بازداشت و اتهامات
«حمید نوری» کارمند سابق قوه قضائیه که از سال ۱۳۷۰ خود را بازنشست کرده و از آن زمان شغل آزاد داشت، آبان ۱۳۹۸ برای رسیدگی به حل اختلافات شخصی آشنا به سوئد سفر و در بدو ورود به فرودگاه استکلهم توسط پلیس این کشور بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان انفرادی به سر میبرد. اتهام حمید نوری بر اساس ادعاهای واهی تعدادی از اعضای گروهک تروریستی منافقین این است که در مقطعی از زمان زندانبان آنها بوده است
اتهام حمید نوری بر اساس ادعاهای واهی و متناقض گروهک تروریستی منافقین این بود که آنها مدعی شده بودند نوری در مقطعی، زندانبان منافقین در ایران بوده است. این موضوع که مبنای محکمه سوئدی قرار گرفت، سبب شد تا اصل برائت و حق آزادی رفتوآمد این شهروند ایرانی از سوی مقامهای سوئدی نقض شود. این تبعه ایرانی پس از ۲۰ جلسه دادگاه بیستوهشتم آذر ۱۴۰۲ در دادگاه تجدیدنظر و در اقدامی سیاسی و به دور از روند عادلانه به حبس ابد محکوم شد.
حمید نوری در مصاحبهای با انتقاد از روند دادگاهی خود و سیستم قضائی سوئد گفته بود: «خودشان کیفرخواست را تهیه کردند، دفاع را تعیین کردند، آنها دعاوی شفاهی و کتبی شاکیان را پذیرفتند، ادعاهای شاهدان را شنیدند که در اصل شاکی بودند، اما به من اجازه شهادت ندادن و بالاخره مرا محکوم کردند. شما به این چه میگوئید؟»
ماجرای آزادی و تبادل با دو زندانی سیاسی
حمید نوری شهروند ایرانی روز شنبه بعد از پنج سال حبس در زندانهای سوئد با وساطت عمان و در جریان تبادل زندانیان بین ایران و سوئد به کشور بازگشت و در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال خانواده خود و همسر و دختر و پسر و مادر خود و تعدادی از مقامات وزارت خارجه و قوت قضائیه قرار گرفت.
مجید نوری فرزند حمید نوری از آزادی پدرش در آستانه اعیاد قربان و غدیر پس از ۱۶۸۰ روز اسارت خبر داد و کاظم غریبآبادی در پیامی نوشت: «خرسندم به اطلاع ملت عزیز ایران برسانم که آقای حمید نوری که از سال ۹۸ در سوئد در بازداشت غیرقانونی به سر میبرد، آزاد و به کشور بازخواهد گشت. این موفقیت مرهون تلاش همکارانم در قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه، بهویژه برادرم، شهید امیرعبداللهیان است.»
عکس مادر حمید نوری
حمید نوری در فرودگاه مهرآباد و پس از بازگشت به ایران از خانواده، مردم ایران و دست اندرکاران تشکر کرد و گفت: پرونده بسیار سخت و پیچیده و مهم و حساس و پراضطراب و پردلهرهای بود و زحمات فرانوانی کشیده شد و با دعاهایی که خانوادهام و مردم عزیز و دوستانم و همکاران کردند، یقین دارم که دعاها موثر بوده و خدا کمک کرد.
او گفت: پیام اول من تشکر است. خدا از شما قبول کند و اگر کاری کردید، به خاطر خدا انجام دادید و خدا از شما قبول کند.
حمید نوری در ادامه گفت: یک پیام کوتاه هم برای تروریستها، منافقین و در رأس آنها اسرائیل کودککش دارم که به این پرونده خیلی دلخوش کرده بود.
او در ادامه با اشاره به آوارگی منافقین در کشورهای دیگر از جمله آلبانی گفت: من حمید نوری و در آستانه عید قربان، عید غدیر و روز عرفه در تهران هستم. شما دلخوش کرده بودید، اما شما کجا هستید و من کجا هستم؟! شما میگفتید که خداوند هم نمیتواند حمید نوری را آزاد کرد ولی دیدید که خداوند من را در روز عرفه آزاد کرد.
همسر و فرزندان حمید نوری
وی سال ها پیش ازدواج کرده و دارای یک دختر و یک پسر می باشد. مجید نوری پسر وی است.
دختر و همسر حمید نوری در مصاحبهای با پرستیوی، تلویزیون انگلیسیزبان وابسته به جمهوری اسلامی ایران، دستگاه قضایی سوئد را به محروم کردن حقوق ابتدایی او متهم کردند. همچنین پسر او نیز در مصاحبهای با بیبیسی فارسی گفت دستگاه قضایی سوئد، بیش از ۲۵ ماه به پدر او اجازه ملاقات با اعضای خانوادهاش را نداد. کاظم غریبآبادی، دبیر ستاد حقوق بشر ایران این دادگاه را غیرقانونی، نمایشی و ناعادلانه و مغایر با اصول حقوق بشر و نقض عدالت قضائی خواند.
شغل حمید نوری در ایران
شغل حمید نوری در ایران از زبان پسرش مجید نوری و علت سفر به سوئد را در زیر بخوانید:
پدرم دهه ۶۰ در زندان کار میکرد، سمتهای مختلفی در بخش دادستانی داشت و از سال ۶۱ وارد زندان اوین شد. تعداد منافقینی که آن ایام در زندان بودند، زیاد بود و پدرم به دلیل شغلی که داشت ـ زندانبان ـ در مواجه مستقیم با آنها بود. طبیعتا اعضای منافقین باتوجه به ۱۰ سالی که پدرم در زندان کار میکرد، او را دیده بودند و میشناختند؛ بنابراین توطئهای را برنامهریزی میکنند. کاری به بحث قانونی یا غیرقانونی بودن آن ندارم. کار منافقین همین مدل توطئه و دردسر درستکردن است، کاری هم به این ندارند که فرد موردنظرشان کاری کرده یا خیر. کار منافقین فقط آزار و اذیت دیگران است. پدرم سال ۷۱ از دادستانی بیرون آمد و مشغول ساختوساز شد. فکر میکنم این مشکلات را فردی که پدرم واسطه ازدواج وی با یک خانم شده بود، ایجاد کرد. از آنجا که پدرم واسطه این ازدواج شده بود، وقتی که این خانواده دچار اختلاف میشوند، پدرم برای حل مشکل آنها به این سفر میرود؛ مسألهای که بهاشتباه در برخی رسانهها اینگونه عنوان شده که ایشان برای حل اختلافات خانوادگی خودمان راهی سوئد شدهاند درحالیکه این طور نبود. مدتها بود که آنها پدرم را دعوت میکردند تا به این موضوع ورود کند. حدود یک سالی شد اما ایشان دخالتی نداشت و میگفت خود طرفین باید مسائل و مشکلات را حل کنند تا اینکه ماجرا به نقطه بدی رسید و پدرم احساس وظیفه کرد تا برای حل مشکل آنها راهی شود و در نهایت مشخص شد که همه این کارها با توطئه منافقین برنامهریزی شده بود. پدر آبانماه ۹۸ به سوئد رفت و در بدو ورود به فرودگاه در حالی که هنوز از هواپیما بیرون نیامده بود، پای پلهها دستگیر شد.
نظرات