ساعتچی

منظور از سندروم کاروشی چیست + ماجرای رواج مرگ بر اثر سندروم کاروشی

0

منظور از سندروم کاروشی چیست + ماجرای رواج مرگ بر اثر سندروم کاروشی

سندروم کاروشی گونه ای از عوامل مرگ افراد از کادر درمان و پرستاران و پزشکان گرفته تا کارگران و کارمندان اطلاق می‌شود و حالا گفته میشود پایش به ایران باز شده است. به این معنی که نمونه هایی از مرگ افراد به علت کار زیاد یا سندروم کاروشی مشاهده شده است حالا منظور از سندروم کاروشی چیست + ماجرای رماجرای رواج مرگ بر اثر سندروم کاروشی در بین کادر درمان و کارمندان و پرستاران و پزشکان !! که اینروزها گاهی به گوش می رسد

سندروم کاروشی چیست

سندروم کاروشی چیست؟

“سندروم کاروشی” یا مرگ بر اثر کار زیاد با بالا رفتن تعداد پرستارانی که فوت می‌کنند افزایش یافته است. این پدیده، علاوه بر ژاپن، در کره جنوبی و چین نیز شایع است. در ایران نگرانی‌ها درباره مرگ ناشی از سندروم کاروشی، با بالا رفتن تعداد پرستارانی که فوت می‌کنند، افزایش یافته است.

سندروم کاروشی Karoshi syndrome در زبان ژاپنی به معنای مرگ ناشی از کار زیاد یا مرگ ناگهانی ناشی از کار حرفه‌ای گفته می‌شود.

وزارت بهداشت ژاپن تایید کرده که کاروشی به دو شکل اتفاق می‌افتد. اولین حالت آن مرگ ناشی از خستگی و بیماری‌های قلبی ناشی از کار زیاد و دومین مورد خودکشی‌هایی است که دلیل اصلی آن مشکلات روانی ناشی از کار و فعالیت بیش از حد است.

دومین نوع کاروشی در صورتی قابل تشخیص است که کارمند حداقل ۱۶۰ ساعت در یک ماه یا در سه ماه متوالی هر ماه ۱۰۰ ساعت اضافه کاری داشته باشد.

علت مرگ

دلیل پزشکی اصلی مرگ‌های کاروشی، عبارت‌اند از سکته قلبی و سکته مغزی ناشی از فشار روانی و رژیم لاغری است.

منظور از سندروم کاروشی چیست + ماجرای رواج مرگ بر اثر سندروم کاروشی

سندروم کاروشی در ایران

طی یک ماه گذشته، ۳ نفر از پرستاران ما در خواب فوت کردند و دلیل فوت‌شان، «سندروم کاروشی» و مرگ بر اثر کار زیاد بود.

دبیرکل خانه پرستار ایران در مصاحبه ماه قبل خود گفته بود: طی یک ماه گذشته، ۳ نفر از پرستاران ما در خواب فوت کردند و دلیل فوت‌شان، «سندروم کاروشی» و مرگ بر اثر کار زیاد بود.

امروز، پرستاری که در بیمارستان‌های ما کار می‌کند، یک پرستار خسته و بی‌انگیزه و فرسایش داده شده است که اگر مهاجرت نمی‌کند، ترک کار می‌کند و تغییر شغل می‌دهد.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار کشور توضیح داده بود: امروز استاندارد جهانی اروپا، ۱۰ پرستار به ازای هزار نفر جمعیت است که البته در بعضی کشورها مثل بلژیک و دانمارک، به ازای هزار نفر جمعیت حدود ۱۱ یا ۱۲ پرستار دارند که قطعا با چنین وضعی، خدمت رسانی در این کشورها در سطح بسیار مناسبی است.

استاندارد سازمان بهداشت جهانی هم حداقل ۳ پرستار و به‌طور میانگین، ۵ الی ۶ پرستار به ازای هزار نفر جمعیت است که امروز در کشورهای گرجستان و ارمنستان که از نظر کیفیت و سطح خدمات پزشکی، سال‌ها از ما عقب‌ترند این استاندارد رعایت می‌شود در حالی که طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۱۸ در ایران ۱.۶ پرستار به ازای هزار نفر جمعیت فعال بوده و در واقع، تعداد پرستاران ما، معادل نصف حداقلی است که سازمان بهداشت جهانی تعیین کرده است.

حتی برابرسازی تعداد پرستار و تخت بیمارستانی هم نشان می‌دهد که تعداد پرستار در کشور ناکافی است، چون به ازای هر تخت بیمارستانی باید ۲.۲ پرستار فعال داشته باشیم که از این تعداد، ۰.۴ نفر، نیروی غیرحرفه‌ای و کمک‌بهیار است و بنابراین، برای هر تخت بیمارستانی باید ۱.۸ پرستار داشته باشیم که امروز این عدد به‌طور میانگین ۱.۱ است.

در ماه ژوئن نیشیموتو، ۳۴ ساله در یک دعوی حقوقی نادر به دنبال جبران استرس ناشی از کار بیش از حد، برنده شد. او وقتی در سال ۲۰۱۷ میلادی به عنوان سرپرست یک باشگاه راگبی فعالیت می‌کرد، بعد از ۱۴۴ ساعت اضافه کاری دچار یک حمله عصبی شد. و به همین دلیل از آن مرکز شکایت کرد و درنهایت از دادگاه پیروز بیرون آمد.

کارشناسان می‌گویند معلمان به دلیل قانونی که ده‌ها سال از عمر آن می‌گذرد، اساسا از دریافت اضافه کاری محرومند و همین باعث شده که در برابر کار بیش از حد، آسیب پذیرتر شوند.

تحقیقات روزنامه مائینچی نیز نشان می‌دهد که در ده سال منتهی به ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۶۰ مورد مرگ معلمان در مدارس دولتی به دلیل کار بیش از حد به ثبت رسیده است.

منبع: دلگرم و تجارت نیوز

نظرات