بیوگرافی و سوابق مصطفی پورمحمدی + همسر و فرزندان و عکس
بیوگرافی و سوابق مصطفی پورمحمدی + همسر و فرزندان و عکس
مصطفی پورمحمدی کیست؟ بیوگرافی مصطفی پورمحمدی و همسر و فرزندانش + عکس ها و سوابق مصطفی پورمحمدی زندگینامه مصطفی پورمحمدی نامزد تایید صلاحیت شده در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، سوابق و سمت های مصطفی پورمحمدی را در ادامه از مجله حرف تازه میخوانید.
بیوگرافی مصطفی پورمحمدی
مصطفی پورمحمدی، روحانی و سیاستمدار متولد اول دی ماه سال ۱۳۳۸ در شهر قم است. پدرش اصالتاً اهل رفسنجان و خیاط بود و مادرش یزدی بود. او دارای مدرک سطح چهار فقه و حقوق اسلامی و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز از سال ۱۳۹۷ و مدرس دانشگاه امام صادق و از سال ۱۳۷۵ رئیس هیئت امنای مرکز اسناد انقلاب اسلامی است.
اصالت و زندگینامه
مصطفی پورمحمدی در قم متولد شد. نام پدرش حاج حسين پورمحمدی (شرافت) و نام مادرش منصورهالسادات مدرسی سریزدی است. او مصادف با شب ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قم یه دنیا امده است. عموی او عباس پورمحمدی از روحانیون مشهور رفسنجان و اصغر پورمحمدی رئیس شبکه تلویزیون پسرعموی او است. انتساب خاندان وی، از سوی مادر، به آيت الله العظمي حائری می رسد.
مرحوم پدرش خياط بوده و لباس افراد روحانی را می دوخت و از زمان دوران پهلوی از مبارزان بود. مادرش از خانواده عالمان قم و از نوادگان حضرت آيت الله العظمي حاج شيخ عبدالكريم حائری يزدی بود. او علوم دینی را در حوزه علمیه خوانده و چند سالی هم در درس خارج فقه و اصول، در محضر عالمان قم، تلمذ کرده بود.
در بیوگرافی مصطفی پورمحمدی آمده، آن سالها پدرم با يكي از عموهايم، که در تهران تجارتی به هم زده بود، شراكت داشت و ما نیز بناچار در محله سراسیب دولاب و بعد در حوالی خیابان پیروزی، پایتخت نشین شدیم. دو ـ سه سالی در تهران بودم. اين سالهای تهران نشینی برایم بياد ماندني بود. در مدرسه تابش، وضع تحصيلي و معلمان خوبی داشتم. مادرم زندگی در تهران را خوش نمیداشت و پدرم هم در کسب و کار جدیدش، گرفتار مشكلاتي شد و بد آورد؛ پس به وطن مألوف خودمان، قم، برگشتیم و پدر دوباره با شغل سابقش آرام گرفت. بازگشت به قم براي من اسباب توفيق بزرگي شد و زمینه طلبه شدنم را فراهم کرد.
سوابق شغلی
پورمحمدی روحانی و سیاستمدار اهل ایران است. او بیشترین فعالیت های شغلی خود را در دادگستری گذارنده و مدتی دادستان بوده است. وی دوران ابتدایی را در قم گذارند و سپس به تهران کوچ کرد.
پور محمدی فعالیت خود را از سال ۱۳۵۸ بهعنوان دادستان انقلاب اسلامی آغاز کرد و تا سال ۱۳۶۵ بهعنوان دادستان خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و خراسان فعالیت نمود. وی از ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۶ رئیس اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸ قائممقام وزیر اطلاعات بود. او در دولت نهم از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ بهعنوان وزیر کشور فعالیت میکرد و در فاصله سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ ریاست سازمان بازرسی کل کشور را برعهده داشت. وی در دولت یازدهم از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ وزیر دادگستری بود.
همسر و فرزندان
از زندگی شخصی و خصوصی مصطفی پورمحمدی و همسرش و فرزندان وی اطلاعاتی در دست نیست.
سوابق تحصیلی
وی مقدمات و سطح عالی (فقه، اصول فقه و فلسفه) را در قم در مدرسهٔ حقانی خارج فقه و اصول را در مشهد، قم و تهران به پایان رساند. پورمحمدی در سطح چهار فقه و حقوق اسلامی (معادل دکترا) در حوزهٔ علمیه تحصیل کرده است.[۹] او مؤلف دو جلد کتاب در رابطه با حقوق سیاسی، مبانی نظری اندیشهٔ سیاسی در اسلام و مباحث سیاسی و اجتماعی است. وی همچنین مقالاتی علمی پیرامون حق، مبانی نظری حکومت دینی، نظارت، ارتداد و سیاست خارجی نگاشته است
فعالیت های سیاسی
مصطفی پورمحمدی در سال ۱۴۰۲ در انتخابات مجلس خبرگان رهبری نامزد شد که صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان در ابتدا رد شد و سپس مورد تأیید قرار گرفت وی در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ از سوی محمود احمدینژاد رئیسجمهور وقت ایران برای تصدی وزارت کشور به مجلس معرفی و در اردیبهشت ۱۳۸۷ از این مقام برکنار شد. پورمحمدی در جریان دفاعیه خود در مجلس نهم برای تصدی وزارت دادگستری، دلیل برکناری خود را اعتراض به اختلاسهای گسترده در دوره ریاست جمهوری احمدینژاد دانست.
وی در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفت و وزیر دادگستری دولت یازدهم شد.
مصطفی پورمحمدی در روز دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در وزارت کشور برای انتخابات ریاستجمهوری دوره چهاردهم ثبتنام کرد و در ۲۰ خرداد صلاحیت وی توسط شورای نگهبان احراز شد. پورمحمدی پیشتر در سال ۱۳۹۲ نیز برای انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرده بود
بررسی نامزدهای انتخابات ۱۴۰۳؛ مصطفی پورمحمدی کیست
مصطفی پورمحمدی یکی از نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری است که سابقه وزارت کشور، ریاست سازمان بازرسی کل کشور و دبیر کل جامعه روحانیت مبارز را در کارنامه خود دارد.
فهرست سایر سوابق علمی- پژوهشی:
عضو مؤسس حوزه علمیه مسجد سلیمان
عضو هیئت مدیره جامعه الزهرا (حوزه علمیه خواهران – قم)
عضو هیئت امنا مرکز اسناد انقلاب اسلامی
مسئولیتها
دادستان انقلاب اسلامی خوزستان، بندرعباس، کرمانشاه و مشهد (۱۳۵۸ تا ۱۳۶۵)
دادستان انقلاب نظامی در مناطق غرب کشور (۱۳۶۵)
رئیس اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی (۱۳۶۹ تا ۱۳۷۸)
مشاور ریاست دفتر و مدیرگروه «سیاسی-اجتماعی» دفتر رهبری (۱۳۸۱ تاکنون)
معاون و جانشین وزیر اطلاعات (۱۳۶۶ تا ۱۳۷۸)
قائممقام وزیر اطلاعات (۱۳۷۸–۱۳۷۶)
مدیر گروه بررسیهای استراتژیک وزارت اطلاعات (۱۳۶۸)
معاون و قائم مقام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران (۱۳۸۱–۱۳۶۳)
عضو هیئت مدیره جامعه الزهرا قم (۱۳۶۶ تا کنون)
عضو و رئیس هیئت امناء مرکز اسناد انقلاب اسلامی (۱۳۷۵ تاکنون)
عضو هیئت مؤسس حوزه علمیه مسجد سلیمان
استاد دانشگاه امام صادق (۱۳۷۹ تاکنون)
وزیر کشور در دولت احمدینژاد (پس از دو سال و نیم کنار گذاشته شد)
جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ناجا (۱۳۸۷–۱۳۸۴)
ریاست سازمان بازرسی کل کشور به حکم شاهرودی رئیس قوه قضائیه
رئیس هیئت مؤسس مؤسسه آموزش عالی طلوع مهر (۱۳۹۰ تا کنون).
وزیر دادگستری در دولت روحانی (۱۳۹۲ تا۱۳۹۶)
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز (۱۳۹۷ تاکنون)
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی (۱۴۰۰ تاکنون)
نظرات