ساعتچی

طریقه خواندن نماز یکشنبه ذی‌القعده + بهترین زمان خواندن نماز یکشنبه ذی القعده

0

طریقه خواندن نماز یکشنبه ذی‌القعده + بهترین زمان خواندن نماز یکشنبه ذی القعده

طریقه خواندن نماز یکشنبه ذی القعده و نماز یکشنبه های ماه ذی القعده چند رکعت است؟ و زمان و وقت خواندن نماز یکشنبه ذی القعده ,سوره ها و دعاها و نماز یکشنبه ذی القعده چگونه خوانده میشود و چند رکعت است و نیت نماز یکشنبه ذی القعده چگونه است؟ را در این بخش از مجله حرف تازه میخوانید.

طریقه خواندن نماز یکشنبه ذی‌القعده + بهترین زمان خواندن نماز یکشنبه ذی القعده

زمان اصلی خواندن نماز یکشنبه ذی القعده

نماز یکشنبه ماه ذی القعده، از اولین ساعات روز یکشنبه ماه ذی‌القعده تا پایان روز می توان اقامه کرد و ساعت مشخصی برای خواندن این نماز تعیین نشده است.

نماز یکشنبه ذی القعده چهار رکعت (دو نماز دو رکعتی) است و زمان اصلی خواندن این نماز در هر ساعتی از روز می‌توان آن را خواند. توجه کنید که این نماز فقط مختص ماه ذی القعده نیست و شما می توانید در یکشنبه سایر ماه‌ها نیز برتی حاجت و ازدواج و رفع گرفتاری و ثواب به‌جای آورید

نیت نماز یکشنبه ذی القعده

این نماز در ماه ذی‌القعده خوانده می شود و نیت آن همون نماز روز یکشنبه هست، نیت خاصی ندارد

نحوه خواندن

نماز یکشنبه ذی‌القعده در یکی از روزهای یکشنبه ماه ذی‌القعده خوانده می‌شود و فضائل بسیاری از جمله آمرزش گناهان و باایمان مردن برای آن در روایات آمده است.

چگونگی ادای نماز یکشنبه ذی‌القعده مهم است و برای خواندن این نماز لازم است در یکی از یکشنبه‌های ماه ذی‌القعده، غسل کرده و برای نماز وضو بگیرد و سپس دو نماز دو رکعتی مانند نماز صبح به نیت نماز یکشنبه ماه ذی‌القعده به‌جا آورد که در هر رکعت، یک‌بار سوره حمد و سه بار سوره توحید و یک‌بار سوره ناس و یک‌بار سوره فلق خوانده می‌شود و پس از پایان چهار رکعت، هفتاد بار استغفار کرده (گفتن ذکری مانند اَستَغفِرُ اللهَ و اَتوبُ إلیه) و آنگاه یک‌بار ذکر لا حول و لا قوه الا بالله بگوید و در پایان این دعا را بخواند:

«یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ»

تاریخچه و علت

نماز یکشنبه ماه ذی‌القعده ثواب زیادی ذکر شده، از جمله از رسول اکرم(ص) نقل شده هر کس این نماز را به جا آورد، توبه‌اش‌ مقبول و گناهانش آمرزیده می‌شود، دشمنان او در روز قیامت از او راضی شوند، با ایمان می‌میرد، دین و ایمانش از وی گرفته نمی‌شود؛ قبرش گشاده و نورانی شده و والدینش از او راضی گردند؛ مغفرت شامل حال والدین او و ذریه او گردد؛ توسعه رزق پیدا کند؛ ملک الموت با او در وقت مردن مدارا کند؛ به آسانی جان دهد و…

سید بن طاووس در کتاب اقبال الاعمال، بخش اعمال ماه ذی القعده روایتی را که مستند این نماز است از انس بن مالک از پیامبر(ص) نقل می‌کند.

متن سوره حمد

﴿بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ۱﴾

﴿الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ٢ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ٣ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ٤ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ٥ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ ٦ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ ٧﴾

متن سوره توحید

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

﴿قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ١ اللَّهُ الصَّمَدُ ٢ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ٣ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ ٤﴾

ذی القَعدة یا ذوالقَعدة الحرام، یازدهمین ماه از ماه‌های قمری است. این ماه از ماه‌های حرام (محرم، رجب، ذی القعدة و ذی الحجة) است که جنگ در آن حرام است. ذی‌القعده جزو ماه‌های حج (شوال، ذی‌القعده و ذی‌الحجه) نیز به شمار می‌رود. ماه‌هاى حج، ماه‌های بجا آوردن اعمال حج هستند

ذو القعده از قعود و نشستن گرفته شده و از آنجا که اعراب در این ماه از جنگ فرو می‌نشستند، آن را به این نام نامیده‌اند. سید بن طاووس در فضیلت این ماه می‌گوید: «ماه ذی القعده ماهی است که به هنگام شدّت و گرفتاری، زمان خوبی برای دعاست، و برای رفع ظلم و ستم و دعا بر ضد ظالم مؤثّر است». به گفته وی این ماه «ماه اجابت دعا» نامیده شده است. ازاین‌رو، باید اوقاتش را غنیمت شمرد و در آن روزه حاجت گرفت».

میرزا جواد ملکی تبریزی نیز در کتاب المراقبات می‌نویسد: «این ماه، اولین ماه حرام سال است که در آن جنگ حتی با کافران، حرام است، پس حکم جنگ و مخالفت با خداوند در آن چگونه است؟! در این ماه‌ها باید قلب و بدن بیش از سایر ایام از گناه و نافرمانی خدا نگه داشته شوند.»

منابع:

قمی، مفاتیح الجنان، ۱۳۸۷ش، اعمال ماه ذی‌قعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.
ابن‌طاووس، اقبال الإعمال، ۱۴۰۹ق، ج۱، ص ۳۰۸.
قمی، مفاتیح الجنان، ۱۳۸۷ش، اعمال ماه ذی‌قعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.
ملکی تبریزی، المراقبات، ۱۴۲۲ق، ص۲۳۶.
ابن طاووس، اقبال الإعمال، ۱۴۰۹ق، ج۱، ص۳۰۸.
قمی، مفاتیح الجنان، ۱۳۸۷ش، اعمال ماه ذی‌قعده، نماز روز یکشنبه، ص۳۴۴.

نظرات