ساعتچی

بیوگرافی آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی و همسر و فرزندان +‌عکس

0

بیوگرافی آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی و همسر و فرزندان +‌عکس

بیوگرافی موحدی کرمانی همراه با توضیحاتی درباره زندگینامه آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی و همسر و فرزندان وی و عکس و سوابق ایشان در اختیار شما قرار داده ایم. موحدی کرمانی با ۹۳ سال سن در حال حاضر رئیس سنی مجلس خبرگان رهبری است.

بیوگرافی آیت الله موحدی کرمانی

بیوگرافی آیت الله موحدی کرمانی

محمدعلی موحدی کرمانی متولد سال ۱۳۱۰ کرمان روحانی و سیاستمدار ایرانی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، رئیس مجلس خبرگان رهبری از سال ۱۴۰۳ و امام جمعه موقت تهران از سال ۱۳۹۱ و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز است.

بیوگرافی آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی و همسر و فرزندان +‌عکس

اصالت و شجره نامه

محمدعلی موحدی کرمانی در خانواده ای کاملا مذهبی و روحانی در کرمان متولد شد. پدرش حاج شیخ عباس از روحانیون و وعاظ مشهور کرمان بود، او به دلیل اعتبار بالایی که در میان مردم شهر داشت در زمان رضا شاه علی رغم یک دست شدن شکل لباس ها، مجوز لباس روحانیت دریافت کرده بود.

تحصیلات

محمد علی موحدی کرمانی تحصیلات مقدماتی اش را در حوزه علمیه کرمان سپری کرد، و پس از آن برای ادامه تحصیل راهی حوزه علمیه قم و زیر نظر آیات عظام بروجردی، محقق داماد و امام خمینی (س) به تحصیل مشغول شد. وی برای ادامه تحصیل مدتی را نیز در حوزه علمیه نجف زیر نظر آیت الله صالحی، شیخ الرئیس، مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حقیقی کرد.

در سال ۱۳۳۵ در نجف اشرف از محضر مرحوم آیت الله العظمی خوئی و آیت الله العظمی میرزا باقر زنجانی بهره برده است، او مدتی کوتاه را نیز در مشهد و در محضر آیت الله میلانی سپری کرد. پس از بازگشت از قم و نجف، چند سال در کرمان ساکن بود،

بیوگرافی آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی و همسر و فرزندان +‌عکس

کوچ به تهران

آیت الله موحدی کرمانی در سال ۱۳۴۸ به دعوت شهید باهنر راهی تهران شد و فعالیت های خود را در مسجد مسلم بن عقیل در شهرق تهران متمرکز کرد، و آن جا را به یکی از پایگاه های اصلی مبارزه علیه رژیم پهلوی در شرق تهران تبدیل کرد.

همسر و فرزندان آیت الله موحدی کرمانی

همسر و فرزندان موحدی کرمانی

۵ فرزند حاصل ازدواج آیت الله موحدی کرمانی می باشد. بزرگترین فرزندش ۶۰ ساله و کوچکترین فرزند ۴۸ سال دارد. بزرگترین فرزند خانواده فاطمه ۶۰ ساله و کوچکترین محمدحسین با ۴۸ سال سن هست

موحدی کرمانی دارای ۳ پسر به نام‌های محمدحسن،محمدحسین و عباس و دو دختر به نام‌های فاطمه و سکینه هست و از نظر گرایشات سیاسی و اعتقادی با پدرمان همسوو هم‌نظر هستند

محمدحسین موحدی کرمانی فرزند آیت‌الله موحدی کرمانی درباره پست جدید پدرش به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: چند روز پیش وقتی به پدرم به شوخی، ریاست جلسات مجمع تشخیص توسط وی رو تبریک گفتم، ایشون لبخندی زدند و این شعر رو از اسفار ملاصدرا خواند: { کل ما فی الکون وهم او خیال / او عکوس فی المرایا اوظلال} یعنی هرچه که در هستی هست، همه وهم یا خیالاتی بیش نیست و یا عکس‌هایی است در آینه و یا سایه‌هایی بیش نیست. یعنی مقامات دنیوی، خیالاتی بیش نیستند.

فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آیت الله موحدی کرمانی تاکنون سفارشی در حق فرزندان کردند، گفت: کل برادران و خواهران در اینکه حاج‌آقا سفارشی به کسی در مورد ما بکنند ناامید هستندبه گونه‌ای که در هیچ موضوع مالی و تحصیلی سفارش مارو به جایی نکرده‎اند.

زندگینامه آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی

فعالیت های سیاسی در دوران پهلوی

موحدی کرمانی در کرمان نیز توسط نیروهای ساواک ممنوع المنبر شده بود. از دیگر اقدامات وی در دوران مبارزاتش می توان به دیدارهای متعدد ایشان با امام خمینی (س) در نجف و کربلا اشاره کرد، او از موسسین جامعه روحانیت مبارز تهران بوده در این ملاقات ها برنامه های جامعه روحانیت مبارز را به عرض امام می رساندند و دستورات مهم ایشان را به اعضای شورای مرکز منتقل می کردند، ایشان از ابتدا به عنوان یکی از اعضای شورای مرکزی آن فعالیت داشته است.

آیت الله موحدی کرمانی در حزب جمهوری اسلامی ایران نیز فعالیت می کرد، و به عنوان یکی از اعضای شورای مرکزی و عضو داوری حزب حضور داشته است. ایشان در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم کرمان راهی مجلس شد، و پس از آن در ادوار دوم، سوم، چهارم و پنجم به نمایندگی از مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر به مجلس راه یافت.

سوابق و سمت ها

آیت الله موحدی کرمانی بعد از به شهادت رسیدن آیت الله شهید اشرفی اصفهانی به عنوان امام جمعه کرمانشاه برگزیده شد، در این دوران بیشتر زمان خود را در جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور داشت. از مسئولیت های موحدی کرمانی در مجلس شورای اسلامی می توان از ریاست کمیسیون امور داخلی مجلس، ریاست کمیسیون امور دفاعی مجلس، رئیس هیات اجرایی بین المجالس و نائب رئیسی مجلس شورای اسلامی یاد کرد.

همسر و فرزندان آیت الله موحدی کرمانی

پس از پایان جنگ تحمیلی آیت الله موحدی کرمانی تا سال ۱۳۸۴ به مدت ۱۴ سال به عنوان نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران حضور داشت، او از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است، ایشان همچنین در تمامی ادوار به عنوان نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری حضور داشته است.

در سال ۱۳۹۱ نیز با حکم مقام معظم رهبری به عنوان امام جمعه موقت تهران منصوب شده است. ایشان پس از درگذشت آیت الله مهدوی کنی در ۱۱ آذر ماه سال ۱۳۹۳ به اتفاق آرای اعضا به عنوان دبیر کل جامعه روحانیت مبارز برگزیده شد.

موحدی کرمانی از مؤسسین جامعه روحانیت مبارز تهران به‌شمار می‌رود که از ابتدا تاکنون به عنوان یکی از اعضای شورای مرکزی فعالیت داشته‌است. وی بعد از انقلاب، در حزب جمهوری اسلامی به عنوان عضو شورای مرکزی و عضو داوری این حزب حضور داشته‌است. موحدی کرمانی در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم کرمان انتخاب شده و پس از ان در ادوار دوم تا پنجم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بود. ریاست کمیسیون امور داخلی مجلس و ریاست کمیسیون امور دفاعی مجلس و نیز نائب رئیسی مجلس شورای اسلامی از جمله مسئولیتهای وی در مجلس بوده‌است. وی همچنین در تمام ادوار مجلس خبرگان رهبری نماینده بوده‌است.

بیوگرافی آیت الله موحدی کرمانی

رئیس سنی مجلس خبرگان رهبری ۱۴۰۳

آیت الله موحدی کرمانی با ۵۵ رای از سوی اعضای مجلس خبرگان رهبری به ریاست این مجلس انتخاب شد.

پس از اتمام آیین افتتاحیه مجلس خبرگان رهبری، جلسه غیر علنی آغاز شد و با برگزاری انتخابات، آیت الله محمدعلی موحدی‌کرمانی نماینده مردم تهران به مدت دوسال به عنوان رئیس خبرگان انتخاب شد.
طبق آیین نامه داخلی مجلس خبرگان رهبری آیت الله موحدی کرمانی برای مدت ۲ سال رییس این مجلس خواهد بود.ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح امروز سه‌شنبه با حضور مسولان کشوری و لشکری و با صدور پیام از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد.در جریان برگزاری مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، آیت الله محمد علی موحدی کرمانی با ۵۵ رای به عنوان رییس مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. در این جلسه ۸۳ عضو خبرگان حضور داشتند.پیش از این آیت الله احمد جنتی عهده‌دار این سمت بود اما در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان کاندیدا نشد. بنابراین حضور آیت الله جنتی در این مجلس رسما به پایان رسید.

نظرات