ساعتچی

درصد پورسانت فروش در صنایع مختلف چقدر است؟

0

مفهومی بسیار مهم که در صنایع و کسب‌وکارهای گوناگون وجود دارد، درصد پورسانت فروش است. در واقع این درصد به افرادی تعلق می‌گیرد که در معاملات فروش برخی از کالاها در صنایع خاص مشارکت می‌کنند. باید این درصد را به‌عنوان یک مزیت و دستمزد در مشارکت در نظر داشته باشید.

پورسانت فروش

نکته مهمی که دررابطه‌با این دستمزد وجود دارد این است که در صنایع گوناگون این درصد به‌شکل متفاوتی محاسبه می‌شود. همراه ما باشید تا در ادامه این مطلب آموزشی نکاتی را دراین‌رابطه باهم بررسی کنیم.

پورسانت چیست؟

اولین چیزی که باید برای درک پورسانت فروش ارائه کنیم، معنای اصلی پورسانت است. پورسانت یا Pourcentage یک لغت فرانسوی بوده و معادل فارسی آن درصد معنی می‌شود. در پاسخ به اینکه پورسانت چیست باید گفت که به افرادی تعلق می‌گیرد که در معاملات گوناگون نقش داشته و در آن مشارکت می‌کنند.

درصد پورسانت فروش به چه معنا است؟

انواع گوناگونی برای درصد پورسانت وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها پورسانت فروش است. این نوع پورسانت در صنایعی خاص وجود دارد و شرایط گوناگونی را نیز برای پرداخت و محاسبه دارد. باید گفت که این درصد به فروشنده‌ای که میان شرکت ارائه‌دهنده کالا و مشتری قرار گرفته پرداخت می‌شود.

درصد آن نیز در کارخانه‌ها و ارائه‌دهندگان مختلف متفاوت بوده و بستگی به برنامه ریزی فروش شرکت مد نظر دارد. به‌طور مثال، یک فروشنده قادر است برای هر فروش، ۵درصد پورسانت اضافه دریافت کند. این امر می‌تواند در کنار حقوق پایه یا حتی بدون آن نیز باشد.

عوامل مؤثر در درصد پورسانت

میزان پورسانت فروش به عوامل مختلفی بستگی داشته و هرکدام اهمیت زیادی دارند. برای به‌دست‌ آوردن میانگین پورسانت فروش باید موارد گوناگونی را بررسی کنید. از مهم‌ترین این عوامل باید به حجم کل فروش، سابقه کاری و تجربه و سختی فروش اشاره کنیم.

حجم فروش به‌گونه‌ای است که نسبت به آن یک پورسانت در نظر گرفته می‌شود؛ اما درصورتی‌که فروشنده حجم بیشتری را فروخته باشد، درصدی اضافه دریافت خواهد کرد. هرچقدر سابقه فروشنده بالاتر باشد، قطعا پورسانت آن نیز افزایش خواهد یافت. در انتها نیز اگر سختی فروش یک محصول بیشتر بوده و در جاهای کمتری خریدار دارد، باید به‌ازای فروش مقدار کمی از آن پورسانت بالایی به فروشنده تعلق بگیرد.

درصد پورسانت مناسب برای هر کسب‌وکار

سوالی که بسیاری از افراد دررابطه‌با درصد پورسانت فروش پرسیده‌اند این است که کدام درصد پورسانت برای کسب‌وکار ما مناسب است؟ باید گفت که مشخص‌کردن این درصد به موارد مختلفی بستگی دارد. شما باید با بررسی این موارد بهترین درصد پورسانت را برای فروشندگان خود در نظر بگیرید. معیارهای مهمی که در این امر تأثیر دارند عبارت‌اند از:

  • میزان پرداختی رقبا
  • اعتمادبه‌نفس و تجربه فروشنده
  • متوسط زمانی بسته‌ شدن معامله
  • میزان ارتباط مورد نیاز برای بستن معامله
  • میزان هزینه محصول و خدمات
  • عوامل جغرافیایی مانند سختی و شرایط کار در منطقه

ساختارهای مهم پورسانت دهی فروش

باید گفت که برای درصد پورسانت فروش ساختارها و انواع گوناگونی در نظر گرفته‌اند. هرکدام از شرکت‌ها مدل‌های متفاوتی را استفاده می‌کنند تا میزان پرداختی به فروشنده مشخص شود. از مهم‌ترین این ساختارها باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • ۱۰۰% پورسانت: بدون حقوق دریافتی و فقط پورسانت
  • حقوق پایه + پورسانت: دریافت حقوق به‌صورت ساعتی و پورسانت به میزان فروش
  • پورسانت طبقه‌بندی‌شده: افزایش میزان درصد با رسیدن به یک سهمیه مشخص
  • پورسانت درآمد: محاسبه براساس هزینه‌های محصول
  • پورسانت حاشیه سود ناخالص: محاسبه براساس درصد فروش کالا
  • پورسانت با فوق‌العاده: دریافت حقوق تضمین‌شده به‌علاوه پورسانت
  • پورسانت رسوبی: محاسبه ازطریق حساب‌های موجود جهت ایجاد درآمد
  • حجم منطقه: محاسبه براساس حجم فروش و درآمد در یک منطقه مشخص و تقسیم میان اعضای یک منطقه مشترک
  • پورسانت چند برابری: چند برابر شدن پورسانت درصورت رسیدن به یک سهمیه مشخص از فـروش

جدول درصد پورسانت فروش در صنایع گوناگون

پورسانت فروش

نکته‌ای بسیار مهم که باید برای درک میزان پورسانت فـروش آن را بدانید این است که در صنایع مختلف، میزان درصد پورسانت به‌شکل متفاوتی محاسبه می‌شود. به همین دلیل بهتر است جدول میانگین پورسانت برای هر صنعت را بررسی کنید. این جدول به‌صورت زیر است.

صنعت مد نظر درصد پورسانت فروش میانگین
آژانس‌های مسافرتی ۳۵%
عمده‌فروشی ۳۴%
خرده‌فروشی ۳۶%
بیمه ۳۳%
املاک ۲۸%
مخابرات ۳۵%
داروخانه‌ها ۳۵%
نرم‌افزار به‌عنوان سرویس یا SaaS ۳۲%
تبلیغات ۳۲%
خودرو ۳۰%
مالی ۳۲%

تعیین منصفانه درصد پورسانت فروش

برای اینکه بتوانید به‌صورت منصفانه میزان پورسـانت فروش را بررسی کنید، باید حتما مواردی را در نظر داشته باشید. درصد معقولی که برای این کار وجود دارد، به حقوق پایه و ارزش فروش و حتی زمان مورد نیاز برای بستن معامله بستگی خواهد داشت. نسبت میانگین حقوق پایه به‌اضافه درصد پورسانت در ایالات متحده به میزان ۶۰ به ۴۰ است.

روش‌هایی برای افزایش پورسانت فروش

امری که فروشندگان و معامله‌گران در شرکت‌های مختلف به‌دنبال آن هستند این است که چگونه میزان درصد پورسـانت فروش را افزایش دهند. باید گفت که این درصد به خودتان بستگی داشته و باید مواردی را در نظر داشته باشید.

از روش‌های جدید بازاریابی استفاده کنید تا محصولات بیشتری را بفروشید. سعی کنید میزان بازخوردها را مثبت کرده و با هدف گرفتن بازار اصلی، مشتریان مهم را در نظر بگیرید. مدیریت زمان به‌صورت عاقلانه و کارشناسی‌ فروش نیز از نکاتی است که می‌توان شما را در این امر کمک کند.

بهره‌گیری از نرم افزار SAP

پورسانت فروش

اگر می‌خواهید به‌راحتی بهترین میزان میزان پورسـانت فروش را محاسبه کرده و آن را به فروشندگان خود ارائه دهید، پیشنهاد می‌شود که از نرم افزار SAP استفاده کنید. SAP یکی از بزرگ‌ترین نمونه‌های ERP در دنیا بوده و در شرکت‌های گوناگونی استفاده می‌شود. کاربرد اصلی آن مدیریت کسب‌وکار و منابع است. شما می‌توانید برای استفاده از این نرم‌افزار و راه‌کارهای آن به وب‌سایت Msys مراجعه کنید.

جمع‌بندی

شرکت‌های مختلف برای اینکه بتوانند به‌راحتی محصولات خود را بفروشند، نیازمند پرداخت درصد پورسانت فروش هستند. درصد پورسانت در واقع مبلغی است که شرکت‌ها به فروشندگان خود به‌ازای فروش حجم مشخصی از محصول و کالا در نظر می‌گیرند.

رپورتاژ/۲۹۵۶۷۲

نظرات