ساعتچی

پهپاد آکینجی چیست و چه ویژگی دارد؟ مشخصات و اطلاعات پهپاد بایرکتار آکینجی

0

پهپاد آکینجی چیست و چه ویژگی دارد؟ مشخصات و اطلاعات پهپاد بایرکتار آکینجی

پهپاد آکینجی با نام کامل پهپاد بایرکتار آکینجی یک هواپیمای بدون سرنشین ساخت شرکت بایکار در ترکیه است که از سال ۱۴۰۰ عملیاتی شده است. بایرکتار آکینجی (بیرقدار آخنجی)، پهپاد جنگی دوربرد و بلندپروازی است که برای یافتن محل سانحه بالگرد رئیس‌جمهور بر فراز جنگل‌های ارسباران پرواز کرد.

پهپاد آکینجی چیست و چه ویژگی دارد؟ مشخصات و اطلاعات پهپاد بایرکتار آکینجی

بیوگرافی و تاریخچه پهپاد آکینجی

پهپاد بایرکتار آکینجی یا هواپیمای بدون سرنشین آکینجی با استفاده از دوربین حرارتی و دید در شب، نقطه‌ای حرارتی پیدا کرد و اطلاعات آن را به مقامات امداد و نجات مخابره کرد. جالب‌تر اینکه اطلاعات مسیر پرواز آن به‌صورت آنلاین نیز در AirNav منتشر می‌شد و تا یک‌میلیون بازدیدکننده آنلاین، شب گذشته پرواز آکینجی را دنبال می‌کردند. این پهپاد درنهایت پس از پایان مأموریت به ترکیه بازگشت و با رسم پرچم ترکیه بر فراز دریاچه وان، فرود آمد.

به گزارش خبرآنلاین، بایرکتار آکینجی (بیرقدار آخنجی) محصول شرکت بایکار در ترکیه، پهپاد جنگی دوربرد و بلندپروازی است که از تابستان ۲۰۲۱ (۱۴۰۰) عملیاتی شده است. این پهپاد طی شب گذشته برای یافتن محل سانحه بالگرد رئیس‌جمهور بر فراز جنگل‌های ارسباران پرواز کرد.

پهپاد بایرکتار آکینجی با استفاده از دوربین حرارتی و دید در شب، نقطه‌ای حرارتی پیدا کرد و اطلاعات آن را به مقامات امداد و نجات مخابره کرد. جالب‌تر اینکه اطلاعات مسیر پرواز آن به‌صورت آنلاین نیز در AirNav منتشر می‌شد و تا یک‌میلیون بازدیدکننده آنلاین، شب گذشته پرواز آکینجی را دنبال می‌کردند. این پهپاد درنهایت پس از پایان مأموریت به ترکیه بازگشت و با رسم پرچم ترکیه بر فراز دریاچه وان، فرود آمد.

ویژگی‌های پهپاد بایرکتار آکینجی (بیرقدار آخنجی)

نام این پهپاد از عبارت «آخنجی» در ترکی عثمانی گرفته شده است. آخنجی‌ها، سواره‌نظام سبک ارتش عثمانی بودند که به لطف تسلیحات سبک و سرعت عمل، عنوان نیروهای پیشرو در خط مقدم عمل می‌کردند.

بیرقدار آکینجی با ۱۲٫۲ متر درازا و ۴٫۱ متر ارتفاع، از بال‌های وسیعی بهره می‌برد که گشودگی آن‌ها به ۲۰ متر می‌رسد و با بهره‌گیری از ۲ موتور توربوپراپ ملخی به ظرفیت هرکدام ۷۵۰ اسب‌بخار، می‌تواند با وزن بیشینه ۵٫۵ تن به آسمان بلند شود.

آکینجی با نیرویی که از موتورهای AI-450T Sich ساخت شرکت اوکراینی ایشنکو پراگرس-موتور دریافت می‌کند، می‌تواند با سرعت کروز ۲۸۰ کیلومتر بر ساعت (۱۵۰ نات) در ارتفاع ۳۰ هزار پا (۹۱۰۰ متری) تا ۲۵ ساعت به پرواز ادامه دهد و به برد پروازی ۷۵۰۰ کیلومتر دست یابد؛ هرچند که بیشترین سرعت آن به ۳۶۱ کیلومتر بر ساعت و سقف پرواز آن به ۴۵ هزار پا (۱۳۷۰۰ متر) می‌رسد.

پهپاد ترکیه ای آکینجی می‌تواند با پشتیبانی از جت‌های جنگنده، با هواپیماهای نظامی سرنشین‌دار هم عملیات مشترک برگزار کند. بدنه پهپاد و بال‌های گسترده آن که در بالای بدنه کار گذاشته شده‌اند، فضای بیشتری برای حمل سلاح‌های بزرگ‌تر و سنگین‌تر در اختیار آکینجی قرار داده است. موتورهای توربوتراپ، امکان فعالیت در شرایط آب‌وهوایی سخت را نیز در اختیار پهپاد قرار می‌دهد و انتهای زاویه‌دار بال به سمت بالا، جریان هوا را بهتر به سمت عقب بال هدایت می‌کند.

پهپاد آکینجی از ۳ سیستم پرواز، یکی اصلی و دو سیستم اضطراری استفاده می‌کند. سیستم‌های اویونیک آن به هوش مصنوعی مجهز است و می‌تواند به شکل خودکار، نیمه‌خودکار، کنترل از کابین خلبان جنگنده F-16 ارتش ترکیه و کنترل از داخل هواپیمای آواکس هدایت شود. ترکیه حتی ادعا دارد که به لطف دو سیستم ارتباط ماهواره‌ای نصب‌شده روی آکینجی، می‌تواند پهپاد را با ماهواره‌های داخلی خود نیز هدایت کند.

مشخصات فنی هواپیمای بدون سرنشین آکینجی

رادار بومی فعال اسکن الکترونیکی (AESA) به نام «مراد»، رادار SAR/GMTI، سیستم نظارت و شناسایی، جنگ الکترونیک، واحد اطلاعات سیگنال (SIGINT) و SATCOM، قابلیت‌های راداری و اطلاعاتی فراوانی در اختیار آکینجی قرار می‌دهند.

آکینجی می‌تواند تا ۱۳۵۰ کیلوگرم محموله در داخل و خارج بدنه حمل کند که ۴۰۰ کیلوگرم آن را محموله شناسایی تشکیل می‌دهد. سامانه اپتیکی با دید حرارتی و هدف‌گیری لیزری که به درون بدنه جمع می‌شود و دوربین هدایت روی دم هواپیما که دید کامل از بالا را برای اپراتور فراهم می‌کند، محموله شناسایی را تشکیل می‌دهد.

مشخصات فنی پهپاد آکینجی

جستجو پهپاد آکینجی برای پیدا کردن لاشه هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی

در جریان جستجو برای پیدا کردن لاشه هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش، یک پهپاد ترکیه ای از نوع آکینجی بایراکتار به کمک تیم جستجو آمد. پهپاد آکینجی (AKINCI۰۱) ترکیه که به تجهیزات دید در شب مجهز بود شب گذشته وارد آسمان ایران شد تا محل سقوط هلیکوپتر حامل رئیس جمهور ایران را پیدا کند.

پهپاد بایراکتار آکینجی یک هواپیمای بدون سرنشین با مداومت پروازی بالاست که شرکت بایکار ترکیه آن را تولید می کند. این پهپاد در واقع جانشین پهپاد تاکتیکی تی بی ۲ بایراکتار است. آکینجی برای انجام عملیات های مختلف طراحی شده و دارای سیستم ارتباطی ماهواره ای دوگانه، رادار هوا به هوا، سیستم های پشتیبانی الکترونیکی، رادار اجتناب از خود و رادار دیافراگم مصنوعی برای نقشه برداری از سطح زمین است.

فیلم پهپاد آکینجی ترکیه

این پهپاد اولین بار در سپتامبر ۲۰۱۹ در نمایشگاه هوانوردی استانبول به نمایش درآمد. طول این پهپاد ۱۲.۲ متر، ارتفاع آن ۴.۱ متر، طول بال هایش ۲۰ متر و حداکثر وزن آن در هنگام برخاستن نیز ۵,۵۰۰ کیلوگرم است. آکینجی از دوم موتور توربوپراپ با قدرت هر کدام ۷۵۰ اسب بخار استفاده می کند که ساخت یک شرکت اوکراینی است. برد عملیاتی پهپاد آکینجی ۵,۰۰۰ کیلومتر بوده و با مداومت پروازی ۲۰ ساعته به سرعت کروز ۲۵۰ و حداکثر سرعت ۳۸۵ کیلومتر بر ساعت دست پیدا می کند. ظرفیت حمل محموله این پهپاد ۱,۳۵۰ کیلوگرم است.

پهپاد ترکیه ای بایراکتار آکینجی در ادامه ی پروازهای آزمایشی اش موفق به ثبت رکوردی جدید در حداکثر ارتفاع شد و ارتفاعی معادل ۱۲.۲ کیلومتر را به ثبت رساند. این رکورد در روز ۱۱ مارس ۲۰۲۲ در حین یک پرواز آزمایشی به ثبت رسید.

ویژگی های پهپاد آکینجی

پهپاد آکینجی-بی با کمک سرمایه های محلی و ملی و توسط شرکت بایراکتار تحت هدایت ریاست صنایع دفاعی توسعه پیدا کرده است. دو موتور با توان ۷۵۰ اسب بخار و مجموع ۱,۵۰۰ اسب بخار، انرژی این پهپاد را تامین می کنند.

این پهپاد در شرایط هوای زمستانی، طی پروازی آزمایشی در آسمان شهر «چورلو» به رکورد ارتفاع ۱۲ کیلومتری از سطح دریا دست یافته بود.

سال ساخت و تولید

پهپاد بایراکتار آکینجی که طی مراسمی با حضور رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان در ۲۹ اوت ۲۰۲۱ رونمایی شده بود رکورد قبلی بالاترین ارتفاع پرواز در صنایع هوانوردی ترکیه را با ۱۱.۶ کیلومتر در اختیار داشت.

پهپاد بایراکتار آکینجی

ترکیه در حال حاضر از این پهپاد برای محافظت از قلمرو خود و نیز به انجام رساندن کارهای عملیاتی استفاده می کند. تاکنون ۶ فروند از این پهپادها به نیروهای امنیتی ترکیه پیوسته اند. ترکیه برای صادر کردن این پهپاد با دو کشور نیز قرارداد منعقد کرده است. به گفته ی منابع آگاه، این قراردادها امسال در تاریخ های ۲۲ فوریه و ۲ مارس امضا شده اند. اما گفته نشده که این دو کشور کدامند. بر مبنای این قرارداد، بایراکتار آکینجی و سامانه های زمینی متناوباً از سال ۲۰۲۳ به بعد تحویل خواهند شد. / خبرآنلاین و ویکی پدیا

نظرات