ساعتچی

بیماری گال (Scabies) چیست؟

0

بیماری گال به یک نوع بیماری عفونی واگیردار گفته می شود که روش های مختلفی جهت سرایت آن به دیگران وجود دارد. Sarcoptes scabiei، یک نوع حشره ریزی است که می تواند این بیماری را در فرد ایجاد کند. این کنه در زیر پوست باعث ایجاد کانال هایی به منظور تخمک گذاری می شود. در پی این بیماری، خارش های شدید پوستی ایجاد می شود. این نوع بیماری با یک سری علائم همراه می باشد. خارش های شدید و ایجاد جوش های قرمز و برجسته در نواحی مختلف بدن از جمله مهمترین علائم شایع این بیماری به شمار می روند. گال از طریق تماس مستقیم پوستی و همچنین از طریق لباس و وسایل آلوده به فرد منتقل می شود. یک سری درمان های خاصی جهت از بین بردن این بیماری وجود دارند اما بهترین راه، پیشگیری از ابتلا به آن می باشد. شستشوی منظم لباس ها و ملحفه ها از جمله مهمترین روش های جلوگیری از ابتلا به این بیماری پوستی به شمار می روند. اگر میخواهید همه چیز را درباره گال بدانید اینجا کلیک کنید.

گال

در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا شما عزیزان را با بیماری گال و نکات مهمی که باید در این رابطه بدانید، آشنا نماییم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

بیماری گال (Scabies) چیست

شایع ترین علائم بیماری گال

برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که شایع ترین علائم بیماری گال چیست. اگر در رابطه با علائم گال بیشتر بدانید، می توانید به موقع جهت درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید. از جمله مهمترین علائم این بیماری عبارتند از:

خارش شدید پوستی

خارش، یکی از اصلی ترین و شایع ترین علائم بیماری گال می باشد. این خارش معمولا در شب تشدید می شود و ناراحتی و بی خوابی بیمار را در پی دارد.

ایجاد کانال های زیرپوستی

کنه ها که مهمترین عامل ایجاد این بیماری هستند در زیر پوست حرکت می کنند. این کنه ها باعث ایجاد کانال هایی به منظور تخمک گذاری و زندگی در زیر پوست می شوند.

جوش های قرمز و برجسته

در نتیجه فعالیت کنه ها در زیر پوست و واکنش ایمنی بدن به بیماری گال، جوش های قرمز و برجسته در نواحی مختلف بدن ایجاد می شوند.

شایع ترین علائم بیماری گال

قرمزی پوست

از جمله مهمترین علائم بیماری گال، ایجاد قرمزی بر روی پوست است. قرمزی معمولا در نواحی آلوده و ملتهب پوست نمایان می شود.

تورم و کهیر

در برخی از موارد، امکان دارد پوست فرد دچار تورم و کهیر شود. البته این علائم در معدودی از بیماران که دارای این نوع بیماری هستند، مشاهده می شود.

علائمی که در جملات بالا ذکر نمودیم، در نواحی مختلف بدن از جمله دست، مچ، آرنج، کف پا و اطراف ناف ظاهر می شوند. در صورت عدم پیگیری و درمان بیماری گال، امکان دارد که عوارض جدی و خطرناکی برای فرد ایجاد شود. در صورت بروز هرگونه علائم فوق، نیاز است که حتما به یک پزشک متخصص بیماری های پوستی مراجعه کنید و درصدد درمان بیماری گال باشید.

بیماری گال و انواع مختلف آن

بیماری گال انواع مختلفی دارد که باید در رابطه با آن بیشتر بدانید. از جمله رایج ترین انواع این بیماری عبارتند از:

گال معمولی (Typical Scabies)

Typical Scabies، شایع ترین نوع بیماری گال می باشد که توسط کنه Sarcoptes scabiei ایجاد می شود. علائم این بیماری شامل خارش شدید، ایجاد جوش های قرمز و کهیر بر روی پوست می باشد.

گال نروژی (Crusted Scabies)

این نوع گال در مقایسه با سایر مدل های این بیماری، نادرتر می باشد و حالت شدیدتری دارد. در این نوع حالت، تعداد زیادی کنه در زیر پوست وجود دارند که باعث ایجاد پوسته های ضخیم و خشن بر روی پوست می شوند. این نوع بیماری بیشتر در افراد مسن یا افراد دارای نقص ایمنی مشاهده می شود.

گال بین انگشتان (Interdigital Scabies)

Interdigital Scabies به گال بین انگشتان معروف می باشد. این نوع کنه ها عمدتا در بین انگشتان دست و پا رشد می کنند و باعث ایجاد خارش و قرمزی در این نواحی می شوند.

گال پستانی (Mammary Scabies)

در خانم ها، این نوع گال ممکن است در ناحیه پستان ها ایجاد شود. از جمله مهمترین علائم این نوع بیماری، بروز خارش و قرمزی پوست در ناحیه پستان ها می باشد.

بیماری گال و انواع مختلف آن

آیا بیماری گال قابل درمان است؟

یکی از مهمترین دغدغه هایی که ذهن بیماران را به خود درگیر کرده است، در رابطه با درمان بیماری گال می باشد. خوشبختانه باید بگوییم که این بیماری با درمان های موضعی که به صورت کرم یا لوسیون هستند، برطرف می شود. البته باید در نظر داشت که کرم ها و لوسیون ها جهت از بین بردن کنه ها باید حداقل ۸ ساعت و حداکثر ۲۴ ساعت بر روی پوست باقی بمانند. در برخی از موارد حاد، نیاز به درمان خوراکی است. پزشک با بررسی وضعیت بیمار، داروهای خوراکی را جهت درمان تجویز می کند. این داروها به طور موثرتری کنه های موجود در بدن را از بین می برند. یک سری دستورالعمل های پیشگیرانه جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری وجود دارند که باید توسط بیمار رعایت شوند. ضد عفونی کردن محیط، شستشوی لباس ها، ملحفه ها، وسایل در آب داغ و استفاده از سموم حشره کش در این رابطه بسیار توصیه می شود.

قابلیت انتقال بیماری گال به دیگران

آیا بیماری گال از قابلیت انتقال به دیگران برخوردار است؟ یکی از مهمترین ویژگی های این بیماری، قابلیت انتقال آن به دیگران می باشد. شایع ترین روش انتقال گال، تماس مستقیم پوستی با فرد مبتلا است. کنه ها از طریق تماس پوستی به فرد دیگر منتقل می شوند. از سوی دیگر، این کنه ها می توانند بر روی سطح اجسام از قبیل لباس، رختخواب، مبلمان و سایر موارد تا مدت زیادی زندگی کنند. هر گونه لمس با اشیای آلوده می تواند باعث انتقال این بیماری به سایر افراد شود. ناگفته نماند که مادران باردار مبتلا به گال، می توانند این بیماری را به نوزاد یا کودک خود به راحتی منتقل نمایند.

روش های جلوگیری از ابتلا به گال

روش های جلوگیری از ابتلا به بیماری

یکی از مهمترین اقدامات جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری گال، انجام فعالیت های پیشگیرانه می باشد. از جمله مهمترین روش های پیشگیری از ابتلا به این بیماری عبارتند از:

  • شستن مرتب دست ها با آب و صابون
  • پرهیز از تماس پوستی با افراد مبتلا
  • عدم استفاده مشترک از حوله، لباس و ملحفه افراد آلوده
  • شستشوی لباس ها، ملحفه ها و وسایل آلوده در آب داغ
  • ضدعفونی کردن منظم اشیا در محل زندگی
  • استفاده از سموم حشره کش جهت از بین بردن کنه های موجود در محیط
  • غربال گیری و درمان به موقع افراد در تماس با مبتلایان
  • جداسازی و درمان افراد مبتلا تا زمان بهبودی کامل
  • انجام معاینات دوره ای و درمان سریع افراد مبتلا

کلام آخر

در این مقاله سعی نمودیم تا شما عزیزان را با بیماری گال، انواع و روش های پیشگیری از ابتلا به آن آشنا نماییم. این بیماری در واقع یک نوع بیماری عفونی پوستی است که از قابلیت انتقال به دیگران برخوردار می باشد. اگر به این بیماری مبتلا هستید، جای نگرانی وجود ندارد. زیرا این نوع بیماری با یک سری درمان های دارویی و خوراکی به طور کامل از بین خواهد رفت. در صورت مشاهده هرگونه علائم ضروری است که به یک پزشک متخصص بیماری های پوستی در این زمینه مراجعه کنید و جهت درمان به موقع اقدامات لازم را انجام دهید./۲۹۰۳۰۴

منبع: webmd.com

نظرات