راهنمای تعمیر و نگهداری از دیزل ژنراتور ها
در این محتوا قصد داریم به بررسی راهنمای اولیه تعمیر و نگهداری از دیزل ژنراتور ها را به صورت مختصر و مفید بپردازیم پس با ما همراه باشید.
دیزل ژنراتور دستگاهی است که عمدتا به عنوان منبع تامین برق اضطراری یا دائم به کار با توجه به میزان توان خروجی در کارخانه ها، شرکت ها و ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد. شما پس از تماس با مجموعه بینش ابتکار خاورمیانه و دریافت مشاوره فنی و استعلام قیمت دیزل ژنراتور ، در نهایت دستگاه خود را انتخاب و اقدام به خرید دستگاه خود خواهید کرد.
پس از خرید و نصب و جانمایی دستگاه نکته ای که بسیار حائز اهمیت است فاز تعمیر و نگهداری دستگاه است. در این محتوا قصد داریم به طور مختصر در خصوص ایرادات مرسوم و راه های نگهداری اولیه دیزل ژنراتور ها صحبت کنیم.
مراحل تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور
- داشتن برنامه سرویس و نگهداری دوره ای:
شاید بتوان گفت که مهمترین بخش در فرآیند نگهداری، داشتن برنامه سرویس دوره ای منظم هفتگی، ماهانه و سالانه است. دلیل اهمیت برنامه سرویس منظم جایی مشخص می شود که با بررسی منظم دستگاه، ایرادات مشکلات فنی و اولیه دستگاه شناسایی شده و از بروز خسارات و هزینه های جدی دستگاه جلوگیری می شود. به طور مثال آزمایش بانک بار دستگاه (مثلا دیزل ژنراتور پرکینز ) که معمولا سالانه مورد آزمایش قرار میگیرد از انباشت آلاینده ها و رطوبت دستگاه جلوگیری کرده و از مشکلات بزرگتر دستگاه جلوگیری می کند.
- سرویس دوره ای سیستم سوخت رسانی و فیلتر های دستگاه :
سوخت مهمترین بخش در فرآیند تولید انرژی برق در دیزل ژنراتور هاست. همواره بایستی از داشتن سوخت کافی در مخزن خود اطمینان داشته باشید و هر ۱۰۰ یا ۱۵۰ ساعت کار دستگاه ، روغن و فیلتر های روغن را تعویض نماییم. همچنین تعویض فیلترهای هوای دستگاه هم هر ۲ یا ۳ بار تعویض فیلتر روغن انجام شود. این کار علاوه بر بالا بردن راندمان دستگاه سبب کاهش خطرات و خرابی های احتمالی موتور دیزل می شود.
- سرویس دوره ای روغن دستگاه
بررسی میزان سطح روغن و چسبندگی روغن بایستی به صورت دوره ای مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که دستگاه نشتی یا روغن ریزی داشته باشد یا روغن خاصیت خود را از دست داده باشد، علاوه بر اینکه دستگاه بد کار می کند، ممکن سیستم موتور دیزل به مشکل اساسی نظیر سایدگی سیلندرها و سوپاپ ها دچار شود.
- سرویس دوره ای مایع خنک کننده:
مایع خنک کننده دستگاه که عموما در بخش رادیاتور دستگاه ریخته می شود. در طول محیط موتور در چرخش بوده و باعث خنک کردن دستگاه می شود. بررسی دوره ای میزان و سطح این مایع از جوش آوردن و خرابی دستگاه به وسیله گرمای موتور جلوگیری خواهد کرد.
- اهمیت دادن به ایرادات رایج در دیزل ژنراتور ها:
بخشی از ایرادات در اکثر دستگاه های دیزل ژنراتور رایج است. به طور مثال مشکل در دور موتور دستگاه ایراد رایجی است که ممکن است هم در دیزل ژنراتور کامینز و هم در برند بادوین وجود داشته باشد. پیشنهاد می شود حتما با ایرادات رایج دیزل ژنراتور ها آشنایی داشته باشید تا در صورت بروز از متخصصین و تعمیرکاران مجرب در این خصوص استفاده نمایید.
مشکلات رایج فنی در دیزل ژنراتور ها:
همانطور که در بخش قبل گفته شده توجه به ایرادات رایج دیزل ژنراتور ها و داشتن آگاهی نسبت به آن به روند تعمیر و نگهداری دستگاه بسیار کمک می کند. ایرادات رایج دستگاه معمولا به سه دسته ایرادات فنی موتور، ایرادات ژنراتور و ایرادات تابلو برق مربوط می شود. به طور مثال ایرادات مرسوم در سیستم موتور عبارت است از : مشکل در روشن شدن دستگاه، مشکل در دور موتور دستگاه، بد کار کردن دستگاه و وجود صداهای نادرست و تغییر رنگ دود دستگاه اشاره نمود.
مشکلات رایج در ژنراتور ها شامل : پایین آمدن ولتاژ ژنراتور تحت بار، زیاد یا کم بودن یا صفر بودن ولتاژ دستگاه است. در نهایت برخی از مشکلات تابلو برق شامل : خراب بودن استارت ، برد کنترلی و سنسورها در تابلو برق نام برد.
توجه مهم : در نظر داشته باشید که بایستی تمامی مراحل نگهداری و تعمیر دیزل ژنراتور ها به وسیله متخصصین و تعمیرکاران حرفه ای این حوزه انجام شود و از انجام فعالیت های یاد شده توسط خود جدا خودداری نمایید.
خلاصه مطلب:
با توجه به مطالب گفته شده، در این محتوا سعی بر آن شد که با مراحل تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتورها، سرویس دوره ای دستگاه و مشکلات رایج در دیزل ژنراتور ها آشنا شویم. شما می توانید در صورت نیاز به کسب اطلاعات فنی و فروش در خصوص تامین برق اضطراری مجموعه خود با کارشناسان فنی و فروش بینش ابتکار خاورمیانه تماس گرفته و از مشاوره رایگان کارشناسان این حوزه بهره مند شویم./۲۹۰۸۳۲
راه های ارتباطی مجموعه بینش ابتکار خاورمیانه:
آدرس وب سایت : https://bineshebtekar.com/
شماره های تماس : ۰۲۱۸۸۲۸۸۳۷۴ – ۰۲۱۸۸۲۶۱۷۶۰
نظرات