بیوگرافی تقی عسگری پیشکسوت شیرجه ایران و همسر و فرزندانش +عکس جدید و افتخارات
بیوگرافی تقی عسگری پیشکسوت شیرجه ایران و همسر و فرزندانش +عکس جدید و افتخارات
تقی عسگری پیشکسوت شیرجه ایران ملقب به پدر شیرجه ایران متولد بهمن سال ۱۳۰۳ در تهران می باشد و در حال حاضر ۱۰۰ سال سن دارد. او نخستین مدال ایران در اولین دوره المپیک آسیایی را در قبل از انقلاب را کسب کرده و از سال ۱۳۲۳ تا سال ۱۳۴۴ ۹ بار به مقام قهرمانی و ۲ بار عنوان نایب قهرمانی مسابقات شیرجه قهرمانی کشور را کسب کرده است. تقی عسگری بهمن ماه ۱۴۰۲ از به عنوان سفیر ورزش فدراسیون ورزش های آبی جهان در مسابقات قهرمانی جهان انتخاب شد و در حال حاضر به عنوان مسئول کمیتهٔ عمران فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلوی ایران فعالیت میکند. در ادامه بیوگرافی تقی عسگری اسطوره شیرجه ایران کیست و همسرش و فرزندان و عکس و سوابق وی را در ادامه از مجله حرف تازه می خوانید:
تقی عسگری قهرمان شیرجه ایران که نزدیک به ۱۰۰ سال سن دارد هنوز ورزش را رها نکرده و آخرین پرش شیرجه خود را به صورت افتخاری در بهمن ماه ۱۴۰۲ در حضور حسین المسلم ، رئیس فدراسیون ورزش های آبی جهان در «مرکز آبی حمدان» به آب زد و مدال طلا را کسب کرد. تقی عسگری، ورزشکار و عضو پیشین تیم شیرجه ایران، در آستانه صد سالگی، برای حضور در مسابقات بینالمللی قهرمانی ورزشهای آبی جهان FINA ۲۰۲۴ که در دوحه برگزار میشود، به تخته پرش بازگشت.
- نام کامل: تقی عسگری
- زاده: بهمن ماه ۱۳۰۳
- زادگاه: محله تجریش تهران
- لقب: پدر شیرجه ایران
- وضعیت تاهل: متاهل
- افتخارات: ۹ بار قهرمان آسیا و المپیک
- شغل فعلی: مسئول کمیتهٔ عمران فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلوی ایران
- سال های شروع فعالیت: از قبل از انقلاب
بیوگرافی و تصاویر تقی عسگری قهرمان شیرجه ایران
تقی عسگری اسطوره شیرجه ایران متولد بهمن سال ۱۳۰۳ در تهران می باشد. لو به عنوان پدر شبرجه ایران شناخته میشود و آخرین حضورش در مسابقات کشوری را در سن ۴۱ سالگی و با مقام قهرمانی به پایان رساند. تقی عسگری در حال حاضر به عنوان مسئول کمیتهٔ عمران فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلوی ایران فعالیت میکند.
تقی عسگری پدر شیرجه ایران کیست؟
پدر شیرجه ایران تقی عسگری متولد بهمن ماه ۱۳۰۳ است. او اهل تجریش تهران است و از سن کودکی بطور حرفه ای ورزش شنا را دنبال کرده است. او در سن ۲۰ سالگی و در سال ۱۳۲۳ نایب قهرمان رشته شیرجه کشور را کسب کرد.
سوابق از قبل از انقلاب تا اکنون
عسگری شناگر ایرانی از یال های قبل از انقلاب وارد رسته شنا شد و بدون مربی توانست به میادین بین المللی پای لگذارد. او در آن سال ها ۹ بار به مقام قهرمانی و ۲ بار هم به عنوان نایب قهرمانی کشور رسید. وی در بخش بین الملل هم با حضور در بازی های آسیایی دهلی نو در سال ۱۳۳۰ موفق شد در دو رشته شیرجه از سکو و تخته برای اولین بار در تاریخ ورزش شیرجه کشور و در میدان مهم بازی های آسیایی به روی سکو برود و دو مدال ارزشمند را از آن خود کند.
عسگری از همان ابتدا هر بار که تصویری از یک حرکت ورزشی میدید، دوست داشت آن را انجام دهد. یک بار تصویری از یک قهرمان ژیمناستیک دید که با دستان خود، روی میله پارالل ایستاده بود. او نمیتوانست میله پارالل بسازد. به همین خاطر دست به کار شد. گودالی در زمین حفر کرد و آن گاه دسته بیل را روی گودال گذاشت! حالا او میتوانست مثل همان عکس، با دستانش روی میله بایستد. با کمی تمرین به رؤیای خود رسید. او شنا کردن را هم به همین روش آموخت؛ بدون اینکه مربی داشته باشد و تنها با نگاهکردن آبتنی بزرگترها در حوضها و استخرهای محل.
از استخر منظریه شمیران تا المپیک
تقی عسگری قهرمان بازنشسته شیرجه ایران آن روزها استخری در محله «منظریه» در شمیران وجود داشت که هر تابستان پر از شناگر میشد و حالا میخواستند با هم مسابقه بدهند. برای تقی کافی بود که نحوه شناکردن و شیرجهزدن آنها را ببیند و هر روز درس تازهای یاد بگیرد. دوران مدرسه او نیز به همین شکل سپری شد؛ با درس و کمک به پدر در کارها و ورزش. سرانجام هم سربازی. حالا دیگر به قدری ماهر شده بود که تصمیم گرفته بود در مسابقههای شیرجه قهرمانی کشور شرکت کند.
عسگری بعدها در سال ۱۳۴۵ هم در بازیهای آسیایی شرکت کرد. در بازیهای آسیایی «بانکوک» (تایلند) بهخاطر افتخارات او، از وی دعوت شد که داور مسابقههای شیرجه باشد. بعدها در بازیهای آسیایی تهران و المپیک «مونترآل» نیز او افتخار داوری مسابقهها را بهدست آورد. رابطه او و شیرجه هنوز هم قطع نشده است. حالا او بعد از سالها قهرمانی، مربیگری و داوری، نقشههای استاندارد استخرهای شنا و شیرجه را طراحی میکند، با این امید که نوجوانان و جوان ایرانی در استخرهایی با استاندارهای بینالمللی به رشتههای آبی بپردازند و از دنیای ورزشهای آبی لذت ببرند. پسر فعال و نکتهبین دیروز، حالا «پدر شیرجه ایران» لقب گرفته است و مجسمه او را در موزه «کمیته ملی المپیک ایران» میتوان دید.
از قهرمانی بدون مربی تا خداحافظی از شنا در سن ۴۱ سالگی
آخرین سالی که تقی عسگری در مسابقات قهرمانی کشور شرکت کرد ۴۱ سال سن داشت و پس از کسب مقام نخست با دنیای قهرمانی خداحافظی کرد و از آن پس این چهره سرشناس ورزش شیرجه کشور به دلیل سوابق درخشان و تکرار ناشدنی فوق با لقب «پدر شیرجه ایران» نامیده و شناخته می شود.
تصاویر و عکس جدید تقی عسگری
تقی عسگری اسطوره شیرجه ایران با دعوت فدراسیون ورزش های آبی جهان در «مرکز آبی حمدان» و هماهنگی های صورت گرفته توسط مسئولان فدراسیون شنا و کمیته ملی المپیک راهی مسابقات ورزش های آبی قهرمانی جهان به میزبانی دوحه قطر شد. حسین المسلم ، رئیس فدراسیون ورزش های آبی جهان در جریان رقابتهای جهانی به میزبانی قطر، از تقی عسگری پیشکسوت شیرجهروهای جهان تجلیل کرد و او را به عنوان سفیر فدراسیون جهانی برگزید.
او در مسابقات بازیهای آسیایی دهلی نو سال ۱۳۳۰ موفق شد در دو رشته سکو و شیرجه دو مدال نقره برای ایران کسب کند.
افتخارات
تقی عسگری، ورزشکار و عضو پیشین تیم شیرجه ایران، در آستانه صد سالگی، برای حضور در مسابقات بینالمللی قهرمانی ورزشهای آبی جهان FINA ۲۰۲۴ که در دوحه برگزار میشود، به تخته پرش بازگشت.
وی در بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ در دهلی نو، دو نشان نقره و برنز را کسب کرد، از جمله مدال نقره در مسابقات پرش از سکوی ۱۰ متر و مدال برنز در پرش از تخته ۳ متر. عسگری پس از پانزده سال، در بازیهای آسیایی ۱۹۶۶ نیز شرکت کرد و هفتم شد. وی به عنوان پدر شیرجه ایران شناخته میشود.
مستند پرنده آبی زندگی نامه تقی عسگری پدر شیرجه ایران
مستند سینمایی “پرنده آبی” زندگینامه تقی عسگری پدر شیرجه ایران به کارگردانی کاوه بهرامی مقدم روز پنج شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۶ در پردیس سینمایی چهارسو تهران اکران شد.
جدیدترین اثر کاوه بهرامی مقدم کارگردان سینمای مستند ایران با عنوان “پرنده آبی” به روایت زندگی تقی عسگری پدر شیرجه ایران اختصاص دارد.
تقی عسگری نخستین مدال ایران در اولین دوره المپیک آسیایی را در کارنامه دارد. او به عنوان پدر شیرجه ایران شناخته می شود و نسل های بعدی این رشته از شاگردان او به شمار می روند.
مصاحبه خواندنی تقی عسگری درباره زندگینامه شخصی و افتخاراتش
تقی عسگری درباره قعالیت های اخیر خود در ۹۹ سالگی گفت: این روزها به خاطر دیسک کمرم که آن را عمل کرده ام یک ورزش صبحگاهی در منزل لازم است انجام بدهم. بعد هم به توصیه پزشکان هفته ای سه جلسه برای راه رفتن و آب درمانی به استخر می روم. حوصله داشته باشم روی سکه یک متر هم می روم و چند تا هم حرکت می زنم.
زندگی شخصی و خصوصی تقی عسگری پدر شیرجه ایران
تقی عسکری در مصاحبه ای با خبرنگار ورزشی می گوید: محل زندگی من تجریش است که آن موقع ده تجریش نام داشت. ما در باغی زندگی می کردیم که یک استخر هم داشت و از بچگی با بچه های محل شنا را یاد گرفتم. می دیدم که بچه های بزرگتر چه حرکاتی انجام می دهند و با نگاه کردن پشتک و وارو را یاد گرفتم و از لبه استخر انجام می دادم. به مرور به استخر منظریه رفتیم و آنجا هم سکو بود هم تخته چوبی یک متر. باز هم نگاه کردم ببینم از این ارتفاع دیگران چطور حرکت می زنند و من هم کارشان را تقلید کردم.
استخر امجدیه اولین مسابقه ای بود که شرکت کردم. مسابقه انجام شد و در تخته دوم و در سکو اول شدم.
حضور در مسابقات آسیایی
این ورزشکار پیشکسوت با بیان اینکه درباره مسابقات آسیایی دهلی داستانهای زیادی دارم، ادامه داد: در زمانی که مسابقات بازی های آسیایی شروع شد ما استخر زمستانی نداشتیم و علاقمندان فقط در سال ۳ ماه تمرین می کردند، نیمه دوم شهریور مسابقات قهرمانی انجام می شد و همه دنبال کارشان می رفتند. متاسفانه مسابقات آسیایی در اسفند ماه انجام می شد و یک ماه مانده به مسابقه به ما می گفتند آماده شوید.
من و آقای منوچهر خموش فقط در سالن با حرکات نرمش و انعطافی خودمان را آماده کردیم تا کاروان ورزشی ایران به سمت دهلی حرکت کرد. ما فقط ۴ روز آنجا تمرین کردیم تا مسابقات شروع شد.
مشکلات بازنشستگی
تقی عسگری درباره بازنشستگی و حال و هواب اینروزهای خود ادامه داد: من بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی دارم. در فدراسیون مسئول کمیته عمران هستم و به دلیل اینکه بازنشسته هستم بازرسان قبول نکردند و گفتند ایشان حق ندارد کار کند. فدراسیون از طرق مختلف به من حقوق می دهد.
من تجربه بالایی دارم و استاندارد ایران هم استخر شیرجه ندارد. من هم رییس کمیته فنی استاندارد ایران و هم در کمیته عمران فدراسیون شنا هستم و این طرح را در این جا پیاده می کنم اما متاسفانه شرکت توسعه کوچکترین استفاده ای از ما نکرد.
پدر شیرجه ایران از همان ابتدا به شنا علاقه داشت و تابستان با بچههای محل به استخر منظریه میرفت. در آن استخر یک تختهی چوب یک متری و دو سکوی ۲٫۵ متر و ۴ متر وجود داشت. در همان روزهای ابتدایی مسئول استخر مرحوم امیر علایی متوجه حرکات عسگری شد و با تشویق اعلایی او هر روز به استخر میرفت و آموزش می دید.
وی میگوید: پس از چند هفته مسابقهای برگزار شد. مربیام از من خواست در آن مسابقه شرکت کنم. با وجود شرکت چند شیرجهروی تهرانی در آن رقابتها از سکوی ۴ متر توانستم قهرمان شوم. برای این مقام کاپی به من اهدا شد از خوشحالی در پوست خود نمیگنجیدم همان کاپ انگیزهام را را برای ادامه شیرجه چند برابر کرد.
داور بین المللی شیرجه
تقی عسگری مدتی در عرصه مربیگری مشغول شد. مدرک داوری بینالمللی در شیرجه را کسب کرد و دو بار با دعوت فدراسیون جهانی، دو مسابقه بین المللی را قضاوت کرد؛ البته به دلیل مشغله به کاری، خیلی زود مربیگری را کنار گذاشت.
نظرات