ساعتچی

بیوگرافی امیر سرتیپ غضنفر آذرفر و همسرش و فرزندان +‌علت فوت و سوابق و عکس

2

بیوگرافی امیرسرتیپ غضنفر آذرفر و همسرش و فرزندان +‌علت فوت و سوابق و عکس

تیمسار غضنفر آذرفر متولد ۱۳۱۸ در الیگودرز، استان لرستان بوده که در ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ در سن ۸۴ سالگی درگذشت. او نظامی و عضو ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده و سال ها به عنوان درجه دار و تکاور در ارتش قبل از انقلاب خدمت کرده بود. امیر سرتیپ آذرفر از سال ۱۳۳۶ وارد ارتش شاهنشاهی شد و تا بعد از انقلاب نیز در ارتش خدمت کرد. او در ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ دارفانی را وداع گفت. در ادامه بیوگرافی تیمسار غضنفر آذرفر و همسرش و فرزندان با عکس و سوابق و علت فوت سرتیپ دوم غضنفر آذرفر در ادامه از مجله حرف تازه می خوانید:

تیمسار غضنفر آذرفر

بیوگرافی تیمسار غضنفر آذرفر

غضنفر آذرفر تکاور و تیمسار ارتش در ۱۳۱۸ در الیگودرز، استان لرستان متولد شد و در ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ از دنیا رفت. او سرتیپ دوم تکاور نیروی زمینی ارتش ایران بود. وی با صدام حسین در کلاس‌های تکاوری بین‌المللی هم‌دوره بود و فرماندهی لشکر ۶۴ ارومیه، لشکر ۲۸ پیاده کردستان، لشکر ۳۰ پیاده گرگان و قرارگاه منطقه‌ای غرب را برعهده داشت. شهید علی صیاد شیرازی از شاگردان مرحوم آذرفر بود.

سوابق

امیر سرتیپ غضنفر آذرفر یکی از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۳۶ به عضویت ارتش شاهنشاهی ایران درآمد و در خلال جنگ ایران و عراق از فرماندهان نیروی زمینی ارتش بود و در عملیات‌های کربلای ۷، والفجر ۲ و والفجر ۴ حضوری فعال داشت. او در سال ۱۳۵۹ بر اثر اصابت ترکش خمپاره در پادگان مریوان از ناحیه دو پا مجروح شد وی پیش‌تر فرماندهی لشکر ۶۴ ارومیه، لشکر ۲۸ پیاده کردستان، لشکر ۳۰ پیاده گرگان و قرارگاه منطقه‌ای غرب را برعهده داشت. به دنبال پیروزی لشکر ۶۴ ارومیه در عملیات کربلای ۷ در اسفندماه ۱۳۶۵ سید روح‌الله خمینی طی تماس بی‌سیمی به وی تبریک گفت.

بیوگرافی و سوابق تیمسار غضنفر آذرفر

وی پس از گذراندن چندین سال تحصیل در خوزستان، به واسطه تشویق‌های دبیر فیزیکش به نام مجلسی و رئیس دبیرستان (به نام کرباسچی)، برای ادامه تحصیل راهی اصفهان و در دبیرستان ادب مشغول به تحصیل شد.

آذرفر پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، سال ۱۳۳۶ در دانشکده افسری ثبت‌نام و در طول تحصیل به زبان‌های انگلیسی و عربی تسلط پیدا کرد.

مرحوم آذرفر در دوره‌های آموزش تکمیلی ارتش، دوره مقدماتی، دوره هوابرد و رنجر و همچنین دوره جنگ‌های ویژه (کلاه‌سبزهای ایران) در شمار دانشجویان عالی قرار داشت.

امیر سرتیپ آذرفر سال ۱۳۳۹ به استخدام ارتش درآمد و پس از گذراندن دوران دانشکده افسری در لشکرهای کردستان و لرستان به عنوان فرمانده دسته مشغول خدمت شد و با گذراندن دوره‌های هوابرد و تکاور در داخل کشور با درجه ستوانی برای طی دوره‌های تکمیلی نظامی به خارج از کشور اعزام شد.

تحصیلات

وی پس از گذراندن چندین سال تحصیل در خوزستان، به واسطه تشویق‌های دبیر فیزیکش به نام مجلسی و رئیس دبیرستان (به نام کرباسچی)، برای ادامه تحصیل راهی اصفهان شد و در دبیرستان ادب مشغول به تحصیل شد.
وی تحت تأثیر هورفر معلم تاریخ دبیرستان ادب پس از فراغت از تحصیل از دانشکده افسری، در رشته تاریخ و ادبیات تحصیلاتش را ادامه داد
وی پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، در سال ۱۳۳۶ در دانشکده افسری ثبت نام کرد. وی در طول تحصیل به زبان‌های انگلیسی و عربی تسلط پیدا کرد.

غضنفر آذرفر اهل کجاست

امیر سرتیپ آذرفر در دوره‌های آموزش تکمیلی ارتش، دوره مقدماتی، دوره هوابرد و ریجر و همچنین دوره جنگ‌های ویژه (کلاه‌سبزهای ایران) در شمار دانشجویان عالی قرار داشت

امیر سرتیپ غضنفر آذرفر اهل کجاست

امیر سرتیپ دوم غضنفر آذرفر در سال ۱۳۱۸ در روستا مغانک، در جنوب شهرستان الیگودرز در استان لرستان زاده شد شد. وی پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، در سال ۱۳۳۶ در دانشکده افسری ثبت نام کرد. وی در طول تحصیل به زبان‌های انگلیسی و عربی تسلط پیدا کرد. او با درجه عالی دوره‌های آموزش تکمیلی ارتش، دوره مقدماتی، دوره هوابرد، تکاوری و همچنین دوره جنگ‌های ویژه (کلاه‌سبزهای ایران) را پشت سر گذاشت.

علت فوت امیر سرتیپ غضنفر آذرفر

علت فوت امیر سرتیپ دوم غضنفر آذرفر

تیمسار “غضنفر آذرفر” دلاور و ارتشی افتخارآفرین لرستانی و فاتح عملیات کربلای ۷ طی سال های دفاع مقدس و پس از آن، در سن ۸۴ سالگی بر اثر کهولت سن در اصفهان درگذشت.

سوابق نظامی بعد از انقلاب

“غضنفر آذرفر” با شروع جنگ تحمیلی، امیر آذرفر فرماندهی تیپ ۱۸۴ خرم آباد را قبول کرد و همراه با دیگر فرماندهان دلیر ارتش همچنین امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی به جنگ با دشمن متجاوز پرداخت و بیش از گذشته به ارائه لیاقت و کاردانی خود پرداخت به طوری که امیر صیاد شیرازی در خاطرات کتاب ناگفته‌های جنگ در مورد آذرفر می‌گوید:« استاد بنده در رنجر بود خیلی شجاعت هم دارد، چراکه می‌جنگند خوب تحریک می‌کند و خودش نیز اهل عمل است؛ نیروها از او خیلی حساب می‌برند. بچه‌های سپاه پاسداران هم دوستش دارند با این‌که کمی لجباز هم هست ولی دوستش دارند به خاطر صداقت و راستی و درستی و شجاعتش.»

پس از عملیات فتح المبین، آذرفر مسئولیت‌های بسیار مهمی مانند فرماندهی تیپ ۳۰ گرگان مستعد در خوزستان و لشکر ۲۸ کردستان را بر عهده گرفت و نقش بسیار مهمی در عملیات پیروزمند والفجر ۴ ایفا کرد و سپس در تابستان ۶۵ به فرمانده لشکر ۶۴ ارومیه منصوب شد.

شرایط ویژه این لشکر یعنی مستقر بودن در مناطق صعب العبور و برف گیر استان آذربایجان غربی از یک‌سو و درگیری همزمان لشکر با ارتش رژیم بعثی عراق و نیروهای ضد انقلاب از سوی دیگر حساسیت خاصی به فرماندهی آن می‌بخشید. اما آذرفر که به درجه سرهنگی رسیده بود با کوله باری از تجربه و با اتکا به دانش بالای خود در زمینه جنگ‌های کوهستانی درخشان‌ترین دوران حیات نظامی خود را در این لشکر سپری کرد.

همسر و فرزندان غضنفر آذرفر

همسر و فرزندان غضنفر آذرفر

غضنفر آذرفر در سال ۶۴ ازدواج کرد و دارای فرزند و نوه می باشد. او در سال های اواخر عمر در اصفهان زندگی می کرد. امیر آذرفر درباره همسرش و آشنایی با همسرش می گوید: اختر، همسرِ من از فارغ التحصیلان مسائل جغرافیایی از دانشگاه اصفهان است و یکی از افتخارات انسانی‌ام، داشتن چنین همسری است که در شرایط جنگیِ بسیار سخت ایران و عراق با داشتن یک فرزند پسرِ کوچک، زمانی‌که ما را به ارومیه منتقل کردند، بدون حتی سرِ سوزنی شکایت، سختی‌های منطقه را به جان خرید؛ او در آن زمان، در یک خانه فرماندهی بسیار بزرگ و ترسناک بدون سوخت و گرمای مناسب، زندگی کرد و در دبیرستان لعیا به تدریس پرداخت؛ او برای رفت و آمد خود به مدرسه در برف و سرمای شدید، بسیار مشکل داشت و خودروهای زیادی از ارتش در خانه فرماندهی پارک بود؛ اما همیشه به او تاکید می‌کردم که «مبادا از این خودروها استفاده کنی، سعی کن یک روحیه و شخصیتی از خود، ارائه کنی که مردم بدانند ما برای ماموریت مقدس دفاعِ از آنها به این منطقه آمده‌ایم، نه برای رفاه و مسائلی از این دست؛ آبروی من و شما به کفش‌های کهنه‌ای است که با آن به مدرسه می‌روی؛ و باید ثابت کنی که درویش اخلاقی هستیم؛ ما نباید از امکانات ارتشی استفاده کنیم تا مبادا تصور شود که افرادی سوء استفاده‌گر هستیم؛ بلکه ما مرد جنگی باشرفی هستیم که می‌خواهیم جان‌مان را فدای مردم‌مان کنیم»؛ البته هرگز هم تظاهر اسلامی و ریا نداشتیم.

درگذشت امیر سرتیپ دوم غضنفر آذرفر

سمت ها و منصب ها

فرماندهی لشکر ۶۴ ارومیه ۱۳۶۷–۱۳۶۵
در سال‌های ۱۳۳۶ تا ۱۳۳۸ و سال‌های ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۳، خدمت در کردستان (وی همزمان در این مناطق به تدریس مباحثی چون ریاضیات و زبان در دبیرستان‌ها پرداخت)
فرماندهی لشکر ۲۸ کردستان
فرماندهی لشکر ۸۴ لرستان
فرماندهی قرارگاه غرب

غضنفر آذرفر همکلاس صدام کیست

 درگذشت امیر سرتیپ دوم غضنفر آذرفر

امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش با صدور پیامی، درگذشت امیر سرتیپ دوم غضنفر آذرفر، فرمانده اسبق لشکر ۶۴ ارومیه و فاتح عملیات کربلای ۷ را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی ارتش، متن پیام به این شرح است:
در این پیام آمده: خبر درگذشت ناگهانی و عروج آسمانی مرد حماسه‌ساز سال‌های دفاع مقدس، سرباز ارتش اسلام و مجاهد نستوه، امیر سرتیپ دوم آذرفر، موجب تأسف و تألم خاطر همگان در نیروی زمینی ارتش شد.
مرحوم امیر سرتیپ دوم غضنفر آذرفر قهرمانی ایثارگر و رزمنده‌ای مخلص بود که جراحات و صدمات متعدد ناشی از دوران هشت سال دفاع مقدس را مدالی پرافتخار و عطیه‌ای الهی بر خود می‌دانست.
ایشان در ایمان، رشادت، اخلاص و ولایت‌مداری، اسوه‌ای تکرارنشدنی بود و فقدان این سرباز مخلص میهن، همرزمان آن بزرگوار در ارتش مکتبی و ولایی را متأثر کرد.
اینجانب به نیابت از تمام همرزمانم در نیروی زمینی محوری قهرمان ارتش، درگذشت امیر سرتیپ دوم غضنفر آذرفر را خدمت خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می‌نمایم و از درگاه خداوند متعال، برای آن مرحوم علوّ درجات و برای بازماندگان صبر جمیل را خواهانم.

2 دیدگاه در “بیوگرافی امیر سرتیپ غضنفر آذرفر و همسرش و فرزندان +‌علت فوت و سوابق و عکس

  1. فرزاد گفت:

    یادش گرامی و نامش جاودان باد، بزرگ مرد وطن.

  2. سرلشگر مهرداد خدادادی ارپناهی گفت:

    خدا بیامرزدت ای غیور مرد 🇮🇷❤️💪

نظرات