ساعتچی

۸ انشاء درباره حضرت علی (ع) برای مدرسه انشا در مورد امام علی کودکانه و ادبی

0

۸ انشاء درباره حضرت علی (ع) برای مدرسه انشا در مورد امام علی کودکانه و ادبی

انشا درباره امام علی : جدیدترین و زیباترین انشاء درباره حضرت علی (ع) با مقدمه و نتیجه و احادیث درباره امام علی (ع) و انشا در مورد حضرت علی ع با توصیفات زیبا با مقدمه و نتیجه در مورد حضرت علی و انشا امام علی (ع) چیست و توصیف زندگینامه وی با موضوعات مختلف در این صفحه از مجله حرف تازه مشاهده نمایید.

حضرت علی (ع) امام اول شیعیان است. او اولین امام شیعه در اسلام است که نسل های بعد امامان از او و همسر بزرگوارش فاطمه زهرا می باشد. امام علی از جهات مختلف برای مسلمانان مهم و با اهمیت است. او معروف به حیدر کرار و امیرالمومنین بوده و داماد حضرت محمد (ص) پیامبر اسلام است. امام حسن و امام حسین و حضرت زینب و ام کلثوم فرزندانش می باشد.

8 انشاء درباره حضرت علی (ع) برای مدرسه انشا در مورد امام علی کودکانه و ادبی

۸ انشاء درباره حضرت علی برای مدرسه

همانطور که میدانیم یکی از موضوعات انشا در مدارس کشورمان انشا در مورد حضرت علی و زندگینامه وی است و معلم ها از دانش آموزان می خواهند که انشایی را درباره امام علی بنویسند ما نیز در مجله حرف تازه ۸ انشا درباره حضرت علی (ع) برای شما گرداورده ایم.

مقدمه انشا حضرت علی : حضرت علی (ع) امام اول شیعیان است که در ۱۳ رجب به دنیا امده و در ۲۱ ماه رمضان به شهادت رسید.

بدنه: علی بن ابی‌طالب در ۱۳ رجب ۳۰ عام‌الفیل برابر با ۲۳ قبل از هجرت متولد شد. او فرزند ابوطالب و فاطمه بنت اسد، همسر فاطمهٔ زهرا، و پدر حسن، حسین و زینب است. سخن گفتن از امام علی سخن دیروز ما نیست، بلکه موضوع امروز ما است. امروزه در همه عرصه ها از عبادت و تربیت گرفته تا سیاست و عدالت، توجه به اندیشه و گفتار حضرت علی حقیقتی انکارناپذیر است. علی بن ابی‌طالب همواره از سوی شیعیان، جایگاه و منزلت ویژه‌ای داشته و پس از پیامبر (ص)، بهترین، باتقواترین و عالم‌ترینِ انسان‌ها و جانشین برحق حضرت محمد (ص) بوده است. بر این اساس برخی از صحابه از همان زمان حیات پیامبر اسلام (ص)، پیروان علی (ع) و دوستداران وی یعنی شیعه دانسته‌ می‌شده‌اند.

حضرت علی (ع) نخستین فرزند خانواده هاشمی است که پدر و مادر او هر دو فرزند هاشم اند. پدرش ابوطالب فرزند عبدالمطلب فرزند هاشم بن عبدمناف است و مادر او فاطمه دختر اسد فرزند هاشم بن عبدمناف می باشد.

فاطمه دختر اسد به هنگام درد زایمان راه مسجدالحرام را در پیش گرفت و خود را به دیوار کعبه نزدیک ساخت و گفت: خداوندا! به تو و پیامبران و کتاب هایی که از طرف تو نازل شده اند و نیز به سخن جدم ابراهیم سازنده این خانه ایمان راسخ دارم. پرودگارا ! به پاس احترام کسی که این خانه را ساخت، و به حق کودکی که در رحم من است، تولد این کودک را بر من آسان فرما!
لحظه ای نگذشت که دیوار جنوب شرقی کعبه شکافته شد. فاطمه وارد کعبه شد، و دیوار به هم پیوست. فاطمه تا سه روز در شریف ترین مکان گیتی مهمان خدا بود. دختر اسد از همان شکاف دیوار که دوباره گشوده شده بود بیرون آمد و گفت : پیامی از غیب شنیدم که نامش را علی بگذار.

حضرت علی (ع) تا سه سالگی نزد پدر و مادرش بسر برد و از آنجا که خداوند می خواست ایشان به کمالات بیشتری نائل آید، پیامبر اکرم (ص) وی را از بدو تولد تحت تربیت غیر مستقیم خود قرار داد. تا آنکه، خشکسالی عجیبی در مکه واقع شد. ابوطالب عموی پیامبر، با چند فرزند با هزینه سنگین زندگی روبرو شد. رسول اکرم (ص) با مشورت عموی خود عباس توافق کردند که هر یک از آنان فرزندی از ابوطالب را به نزد خود ببرند تا گشایشی در کار ابوطالب باشد. عباس، جعفر را و پیامبر (ص)، علی (ع) را به خانه خود بردند.
به این طریق حضرت علی (ع) به طور کامل در کنار پیامبر قرار گرفت. علی (ع) آنچنان با پیامبر (ص) همراه بود، حتی هرگاه پیامبر از شهر خارج می شد و به کوه و بیابان می رفت او را نیز همراه خود می برد.

امام علی(ع) سرانجام در محراب مسجد کوفه در حال نماز به دست یکی از خوارج به نام ابن ملجم مرادی به شهادت رسید و مخفیانه در نجف به خاک سپرده شد. حرم ایشان از مکان‌های مقدس در فرهنگ شیعه بوده و زیارت آن مورد توجه است.

انشاء شماره دو درباره توصیف امام علی

علی بن ابی‌طالب(ع) امام علی و امیرالمؤمنین نخستین مردی بود که به پیامبراسلام(ص) ایمان آورد. از نظر شیعه، علی(ع) به فرمان خدا و تصریح پیامبر(ص)، جانشین بلافصل رسول خدا(ص) است. انشا حضرت علی را در ادامه بخوانید

فضائل زیادی برای امام علی(ع) برشمرده‌اند؛ پیامبر(ص) در یوم الدار او را به عنوان وصی و جانشین خود برگزید. او هنگامی که قریش قصد کشتن پیامبر(ص) را داشتند، در بستر پیامبر اسلام(ص) خوابید تا پیامبر(ص) بتواند مخفیانه به مدینه هجرت کند. پیامبر(ص) عقد اخوت خود را با وی بست. بنابر منابع شیعه و برخی منابع اهل سنت، حدود ۳۰۰ آیه از قرآن کریم، درباره فضایل وی است مانند آیه مباهله، آیه تطهیر، آیه ولایت و برخی دیگر از آیات که بر عصمت وی دلالت دارد.

بنا به نوشته تاریخ نویسان، در سیزدهم رجب سال ۳۰ عام الفیل، حادثه بس عجیبی رخ داد که هرگز در تاریخ بشریت سابقه نداشته و بعد از آن نیز تکرار نشده است و در این روز حضرت علی (ع) در خانه‌ خدا متولد شدند.

پدر آن حضرت ابوطالب فرزند عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف (عموی پیامبر(ص)) و مادرش هم فاطمه دختر اسد بن هاشم بود. بنابراین امام علی(ع) از هر دو طرف هاشمی نسب است.

القاب مشهور آن حضرت ” اسدالله، مرتضی، امیرالمؤمنین و اخو رسول‌الله” بوده و کنیه‌های ایشان نیز “ابوالحسن و ابوتراب” است.

به دنیا آمدن امیرمومنان علی علیه السلام در درون خانه خدا فضیلتی است که محدثان شیعه و دانشمندان علم انساب آن را در کتابهای خود نقل کرده‌اند و در میان دانشمندان اهل تسنن گروه زیادی به این حقیقت، تصریح و آن را یک فضیلت بی‌نظیر خوانده‌اند که به نمونه‌هایی از آن اشاره می‌شود؛

انشاء شماره سه درباره انشا ادبی درباره امام علی علیه السلام

مقدمه: تمام طول تاریخ بشریت و پدیدار شدن جهان مردی به بزرگی و شرافت حضرت علی بن ابیطالب دیده نشده است.

بدنه: حضرت علی(ع) فرزند ابوطالب ده سال پیش از بعثت متولد شد و پس از شش سال در اثر قحطی که در مکه اتفاق افتاد بنا به در خواست پیغمبر اکرم (ص) از خانه پدر به خانه پسر عموی خود یعنی پیامبر منتقل گردید و تحت سرپرستی و پرورش مستقیم آن حضرت درآمد. پس از چند سال که پیغمبر اکرم (ص) به موهبت نبوت نایل شد و برای نخستین بار در (غار حرا) وحی آسمانی به وی رسید وقتی که از غار رهسپار شهر و خانه خود شد , شرح حال را فرمود , علی (ع) به آن حضرت ایمان آورد و باز در مجلسی که پیغمبر اکرم (ص) خویشاوندان نزدیک خود را جمع و به دین خود دعوت نموده فرمود:

نخستین کسی که از شما دعوت مرا بپذیرد خلیفه و وصیه و وزیر من خواهد بود , تنها کسی که از جای خود بلند شد و ایمان آورد علی (ع) بود و پیغمبر اکرم (ص) ایمان او را پذیرفت و وعده های خود را درباره اش امضا نمود و از این روی علی (ع) نخستین کسی است در اسلام که ایمان آورد و نخستین کسی که هرگز غیر خدای یگانه را نپرستید

علی (ع) پیوسته ملازم پیغمبر (ص) بود تا آن حضرت از مکه به مدینه هجرت نمود و در شب هجرت نیز که کفار خانه آن حضرت را محاصره کرده بودند و تصمیم داشتند آخر شب به خانه ریخته و آن حضرت را در بستر خواب قطعه قطعه نمایند , علی (ع) در بستر پیغمبر اکرم (ص) خوابیده و آن حضرت از خانه بیرون آمده رهسپار مدینه گردید و پس از آن حضرت مطابق وصیتی که کرده بود , امانتهای مردم را به صاحبانش رد کرده , مادر خود و دختر پیغمبر را با دو زن دیگر برداشته به مدینه حرکت نمود.

در مدینه نیز ملازم پیغمبر اکرم (ص) بود و آن حضرت در هیچ خلوت و جلوتی علی را کنار نزد و یگانه دختر محبوب خود فاطمه را به وی تزویج نمود و در موقعی که میان اصحاب خود عقد اخوت می بست او را برادر خود قرار داد.
علی (ع) در روز رحلت پیامبر اکرم ۳۳ سال داشت آن حضرت در خلافت خود که تقریبا ۴ سال و ۹ ماه طول کشید سیرت پیامبر اکرم (ص) را داشت و به خلافت خود صورت نهضت و انقلاب داده به اصلاحات پرداخت و البته این اصلاحات به ضرر برخی از سودجویان تمام می شد و از این رود عده ای از صحابه که پیشاپیش آنها عایشه , طلحه , زبیر و معاویه بودند خون خلیفه سوم را دستاویز قرار داده سر به مخالفت برافراشتند و بنای شورش و آشوب گری گذاشتند.

علی(ع) در همه غزوات پیامبر اسلام(ص) به جز جنگ تبوک شرکت داشت. در غزوه تبوک پیامبر(ص) علی(ع) را به جانشینی خود در مدینه گماشت. امام علی(ع) در غزوه بدر، تعداد زیادی از مشرکان را به هلاکت رساند، در غزوه احد از جان پیامبر(ص) محافظت کرد، در غزوه خندق با کشتن عمر بن عبدود جنگ را خاتمه داد و در غزوه خیبر، با کندن درِ بزرگ قلعه خیبر، جنگ را به سرانجام رساند

انشا درباره حضرت علی (ع)

انشا شماره چهار درباره امام علی برای پایه ابتدایی

مقدمه

در بردباری و گذشت، علی از همه مردمان گوی سبقت را ربوده بود. جانم فدای علی ع

بدنه: ‌علی بن ابی طالب (۲۳ قبل از هجرت – ۴۰ق.)، امام اول شیعیان، صحابی، راوی، پسرعمو و داماد پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم)، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است.

پس از وحی خدا و برگزیده شدن حضرت محمد (ص) به پیامبری و سه سال دعوت مخفیانه، سرانجام پیک وحی فرا رسید و فرمان دعوت همگانی داده شد. در این میان تنها حضرت علی (ع) مجری طرح های پیامبر (ص) در دعوت الهی اش و تنها همراه و دلسوز آن حضرت در ضیافتی بود که وی برای آشنا کردن خویشاوندانش با اسلام و دعوتشان به دین خدا ترتیب داد.

او در جنگ جمل بر مروان دست پیدا کرد.با آنکه این شخص از دشمن‌ترین مخالفان علی (ع) بود، اما حضرت علی(ع) از وی درگذشت.
همچنین آن حضرت بر عبید الله بن زبیر که یکی از سرسخت‌ترین دشمنانش بود و به علی آشکارا ناسزا می‌گفت، دست یافت و او را اسیر کرد ولی وی را مورد عفو قرار داد و به او گفت: «برو!نمی خواهم تو را ببینم.»
و سخنی بیشتر از این بر زبانش نراند. سعید بن عاص نیز پس از واقعه جمل در مکه به دست علی (ع) گرفتار آمد ولی آن حضرت به او سخنی نگفت و از او کناره گرفت و هیچ کس از شرکت کنندگان در جنگ جمل و مردم بصره را مورد مجازات و قهر خود قرار نداد و منادی آن حضرت در شهر ندا می‌داد:
«هر کس که از میدان گریخته، تعقیب نمی‌شود.با مجروحان کاری نیست و هیچ اسیری کشته نخواهد شد و آن کس که سلاح خود را بر زمین گذارد امان خواهد یافت.»و دقیقا شیوه پیامبر (ص) را در فتح مکه در پیش گرفت.
در جنگ صفین ابتدا مردم شام، راه آب را بر او و یارانش بستند و ایشان را از دسترسی به آب بازداشتند.
اما زمانی که زمام جنگ به دست حضرت علی (ع) و یارانش افتاد، به وی گفتند: آیا آب را بر روی سپاه شام ببندیم، همان طور که خود آنها چنین کردند؟
آن حضرت پاسخ داد: خیر سوگند به خداوند«هرگز کردار آنها را در پیش نخواهم گرفت »و پیوسته به سپاهیانش سفارش می‌کرد کسانی را که از میدان کارزار می‌گریزند، تعقیب نکنند و مجروحی را به قتل نرسانند.

انشا شماره پنج درباره امام علی کودکانه

بدنه: علی را نه به نام که با رفتار و کردارش می شناسیم. مردی که برای یتیم و فقیر و گرسنه شبانه شام می رساند و هم سفره بیمار و جزامی و در راه مانده می شد. او را در مرام و اخلاق می شناسیم که با قاتل هم مدارا کرد و از فرزندانش خواست که قصاص قاتلش هم فقط با یک ضربه شمشیر باشد و نه بیشتر، علی را در جنگ های اسلام شناختیم که غنایم را در میان فقرا پخش کرد و خودش با ۷۰ زخم کاری چیزی برنداشت و دست خالی به خانه رفت.

او مردی است که همه فکر می کردند نماز نمی خواند و نمی شناختندش، شبی که در بستر شهادت افتاد، مردم دانستند که مرد شبهای تنهایی و فقر علی بوده است. علی در میان غیر مسلمانان هم محبوب است و همواره پیروان ادیان دیگر از ایشان به بزرگی و مردانگی یاد می کنند.

پیامبر اسلام در ماجرای غدیر خم رسالتشان را کامل فرمودند و گفتند: هرکس من مولا و سرورش هستم، بعد از من علی مولا و سرور اوست و این ماجرای تاریخی نشان می دهد که خداوند ایشان را هم مرتبه پیامبر بزرگ اسلام دانسته است. شعر زیبای شهریار استاد مسلم غزل در دوران معاصر چنان ایشان را کامل و واضح توصیف فرموده است که انگار قرن ها کسی نتوانسته بود چنین حق مطلب را ادا فرماید.

او مردی بزرگ بود که فرزند شهیدش ماجرای نهضت جهانی عاشورا را برای همیشه در تاریخ جهان رقم زد و پس از گذشت ۱۴۰۰ سال هنوز چنین رویدادی رخ نداده و قیامش در صدر جهان ایستاده است.

نتیجه گیری:

علی (ع) مردی از دوران بزرگ تاریخ است که می تواند یک الگوی کامل برای زیستن و مردم داری و کشور داری باشد. هرکس که از فرمایشات و رفتارهای ایشان در زندگی بهره ببرد، هر آینه رستگار خواهد شد.

انشا درباره حماسه ۹ دی + ۱۲ انشا در مورد حماسه ۹ دی و روز بصیرت برای مدرسه

شعر کودکانه درباره حضرت علی

اشهد ان علیا ولی الله

بیدار شو از خواب نازنین که صبح شده باز
اشهد ان علیا ولی الله

خروس می خونه دوباره کوچولوی ناز
اشهد ان علیا ولی الله

ببین مؤذن دوباره اذان می گه باز
اشهد ان علیا ولی الله

گوش کن می گن شیعه ها توی کل دنیا
اشهد ان علیا ولی الله

قشنگ ترین شعرو سرود توی دنیا
اشهد ان علیا ولی الله

شاعر: ساجده طالبی

انشاء با موضوع زندگینامه حضرت علی برای مدرسه با مقدمه و نتیجه

مقدمه: مردی بزرگ و مسلمان راستین که در تمام قطور و سطور تاریخ چون او نخواهید یافت. مردی که در پاکی و اخلاق و حکومت و مردم داری بی نظیر بود. مردی که بر سر نماز از ترس خدا می لرزید و هیچ کس ندید که علی در تمام عمرش چه کشید و چه گفت ..فقط چاهی بود و چاهی…

بدنه:

علی را چون طنین رعد کوهستان دوست می دارم. مردی قاطع و پر از ایمان که تمام جهان مبهوت اوست. مردی که تمام اعراب را چون ذره ای در پیش رو داشت و ترسی از هیچ کس نداشت. او سکاندار حکومتی عادل و فرمانروایی بزرگ بود که هیچ وقت مردم از او ظلم و بدی ندیدند. مردم دردمند را دوست داشت و با بیماران و درماندگان هم سفره بود. مردی که هیچ گاه از چراغ بیت‌المال برای خانه‌اش نوری نگرفت و همیشه در حوالی ستم دیدگان بود.

نان و خوراکش ساده بود و دلش دلسوز مردم. او قران را چون کف دستش می شناخت و بر اثر مطالعه قران بود که نهج‌البلاغه را نوشت. کتابی که هنوز جایگاه و موقعیت خودش را حفظ کرده و مردم هنوز به ان عمل می کنند. علی انسانی وارسته و شایسته بود که برای جلوگیری از خون و خونریزی ۲۵ سال در خانه ماند و سکوت اختیار کرد.

او می دانست که اگر با حاکمان درگیر شود اصل دین و اسلام به خطر افتاده و خون مردم بی گناه ریخته می شود. او جنگش با عمر ابن عبدود هم از روی نفس نبود و در لحظه آخر هم خشمش را فرو خورد و به خدا پناه برد. علی همدم تنهایی‌اش شب بود و چاه، شعر معروف شهریار در این زمینه به خوبی گویای این مطلب است.

نتیجه گیری

او اولین مرد مسلمان بود ولی ما نتوانستیم شیوه عدل او را در جامعه اجرا و پیاده کنیم.کمی مانند او زندگی کنیم و درد مردم را درک کنیم.

انشا شماره ۷ در مورد امام علی به زبان ساده

انشا حضرت علی : یکی از دلایلی که امام علی (ع) را دوست دارم این باشد که ایشان هیچگاه حق را ناحق نکرده و به خاطر دوستی و قوم وخویشی، از امانت حکومت استفاده ی شخصی ننموده اند .نمونه اش داستان برادرشان که نابینا بود و پول بیشتری از بیت المال درخواست کرد و امام این کار را نکردند و ندادند .نقل است که آهنی را که به شکل سکه بود کمی داغ کرده به برادر دادند و زمانی که برادر اعتراض می کند “چرا به جای پول و سکه ،آهن داغ به من می دهی ؟” می گویند ” برادرم تو تحمل اندکی گرما را نداری .من چگونه تحمل عذاب الهی را داشته باشم ؟ من امانت دار ثروت مردم هستم و حق ندارم از این امکانات استفاده شخصی و خویشاوندی ببرم .”
من علی(ع) را دوست دارم چون وقتی به دیگران کمک می کند کسی نمی فهمد و برای خود تبلیغ نمی کند .تازه، پس از شهادتشان فقرای کوفه می فهمند که نان آورشان، امام علی بوده است و حالا که به شهادت رسیده و براساس غیبت بیش از حد، ایشان را می شناسند و گر نه تا امام در حیات هستند، اصلأ به نیازمندان، خود را معرفی نمی کنند و تبلیغی به سود خود نمی نمایند .کاری که متاسفانه بسیار رواج دارد و مرسوم است .

من علی (ع) را دوست دارم وبرایش احترام قایل هستم ،چون ایشان خود را برای خدا و خلق خدا وقف کرده و هیچ انتظاری از دیگران ندارند . نمونه اش در دو مورد از نماز هایشان ؛ یک بار در جنگ تیری در پایشان فرو رفته و امام از درد به خود می پیچند، هیچ کس را اجازه ی نزدیک شدن نمی دهند. امام حسن از پزشکان می خواهند تا زمان نماز صبر کنند و چون امام به نماز می ایستند ؛چنان از خود به خدا مشغول می شوند که کار جراحی را متوجه نمی شوند و پس از اتمام نماز می فهمند که پزشک تیر را بیرون آورده و زخم را بسته اند .

حضرت علی (ع) بهترین الگو برای پدران مسلمان و شیعه هستند و به خاطر همین این روز را به نام روز پدر نام گذاری کرده اند.
انشا در مورد امام علی برای کلاس هفتم و هشتم

دیوار کعبه شکافته شد و آغوشش را برای بانو فاطمه بنت اسد همسر ابوطالب باز کرد، این بانوی مومنه وارد کعبه شد و پس از مدتی همراه با مولود کعبه از کعبه خارج شد که او را علی نامیدند.

نظرات