ورم بعد از جراحی پروتز سینه
ورم بعد از جراحی پروتز سینه امری کاملا طبیعی است و معمولا برای بیشتر بانوان متقاضی این جراحی زیبایی، این تورم ایجاد می شود. زیرا هنگامی که هر بخش از بافت بدن، مورد تهاجم عمل جراحی قرار بگیرد، آن ناحیه دچار تورم می گردد. در قسمت سینه نیز، به علت تغییراتی که در بافت سینه ایجاد می شود، این تورم به شکلی طبیعی به وجود می آید و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. البته باید گفت که میزان این تورم برای تمامی داوطلبان به یک اندازه نبوده و با توجه به شرایط جسمی هر فرد، متفاوت خواهد بود. ورم بعد از جراحی پروتز سینه معمولا با گذشت مدت زمان کمی کاملا برطرف می شود، اما اگر با افزایش تورم در ناحیه جراحی مواجه شدید لازم است که به پیگیری های بیشتری در این رابطه بپردازید.
علل به وجود آمدن ورم بعد از عمل پروتز سینه چیست؟
در عمل پروتز سینه، پزشک جراح برای اینکه بتواند پروتز سیلیکونی یا هر نوع ایمپلنت دیگری را در سینه فرد جای دهد، برش هایی را در آن ناحیه ایجاد می کند. علاوه بر این برخی از تغییرات در عضلات و بافت سینه به وجود می آید تا فضایی کافی جهت قرار دادن پروتز در سینه فراهم شود. تمام این موارد و تغییرات ایجاد شده، از مهم ترین عوامل بروز ورم بعد از جراحی پروتز سینه به شمار می رود. انتخاب یک پزشک متخصص، متبحر و با سابقه می تواند موجب شود که میزان تغییرات بافت های سینه در روند عمل پروتز، محاسبه شده تر باشد. در نتیجه این عمل با ظرافت و دقت بیشتری انجام شده و میزان آسیب های بافتی در بخش قفسه سینه به حداقل میزان خود برسد. در صورتی که پزشک جراح از مهارت و تجربه کافی برخوردار نباشد، بروز عوارضی مانند تورم سینه پس از انجام پروتز، احتمال بیشتری خواهد داشت.
راههای کاهش ورم سینه بعد از جراحی پروتز شامل چه مواردی هستند؟
برای تسریع در روند بهبودی و کاهش ورم بعد از جراحی پروتز سینه راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها می پردازیم:
- استفاده از سوتین
پس از جراحی پروتز سینه، جهت کاهش تورم در دوران نقاهت، باید از سینه بندهای فشاری مخصوص جراحی استفاده نمایید. این سینه بندها با فشرده ساختن بخش پشتی سینه، آن ها را به خوبی در مقابل بدن نگه داشته و موجب احساس راحتی در فرد می شوند. علاوه بر این، فشرده سازی این ناحیه، کمک زیادی به دفع سموم مضر بدن و بهبود گردش خون می کند.
- خودداری از فعالیت بدنی شدید
فعالیت های شدید بدنی موجب التهاب و تورم ناحیه جراحی پروتز سینه می شود. بنابراین لازم است تا چند هفته پس از عمل، از انجام هر گونه تمرینات ورزشی یا بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کرده و جهت کاهش تورم، سطح بالاتنه خود را بالا نگه دارید.
- استفاده از مکمل های مناسب جهت درمان ورم
از دیگر راهکارهای کنترل ورم بعد از جراحی پروتز سینه، استفاده از برخی مکمل های مناسب است. این مکمل ها موجب بهبود اسکار ناشی از عمل و کاهش التهاب می شود. کاهش التهابات و سرعت روند بهبودی زخم، باعث می شود تا ورم سینه پس از پروتز کمتر شده و به تدریج رفع گردد. البته به دلیل بروز حساسیت های احتمالی، این مکمل ها نباید به طور خودسرانه و بدون مشورت پزشک مصرف شود.
- عدم استفاده از آب داغ در حمام
توصیه می شود افرادی که جراحی پروتز سینه انجام داده اند، از دوش گرفتن با آب داغ اجتناب کنند. زیرا آب داغ می تواند باعث افزایش التهابات در ناحیه جراحی و به دنبال آن بیشتر شدن تورم شود. همچنین لازم است از سونا و جکوزی تا بهبودی کامل استفاده نشود.
- حفظ عادات سالم
حفظ عادات سالم در مدت دوران نقاهت پس از این جراحی، می تواند به کاهش تورم کمک کند. یک رژیم غذایی سالم حاوی فیبر و پروتئین بسیار مفید بوده و مصرف آب نیز باید بسیار افزایش یابد. زیرا هیدراته بودن بدن، کمک زیادی به کاهش التهابات و دفع سموم مضر می کند. نمک نیز از عوامل بسیار موثر در ایجاد تورم است که توصیه می شود در دوران نقاهت آن را حذف و یا مصرف آن را کم کنید.
- استراحت کافی
بدن شما می تواند با میزان استراحت کافی، بر روی روند درمان و بهبودی تمرکز کند. در زمان خواب باید به پشت و در وضعیتی شیبدار دراز بکشید تا نیروی جاذبه موجب کشش و جابجایی سینه ها نشود. ورزش های سبک نظیر پیاده روی های کوتاه، موجب شستشوی مایعات اضافی بدن که عامل اصلی تورم هستند، می شود.
- استفاده از کمپرس سرد
توصیه می شود جهت کاهش درد و همچنین ورم بعد از جراحی پروتز سینه، یک کیسه حاوی آب سرد یا یخ را بر روی ناحیه جراحی شده قرار دهید. این کار را به مدت ۷۲ ساعت اول پس از عمل انجام داده و در هر ساعت یک بار در مدت زمان ۱۰ دقیقه یخ را بر روی این قسمت بگذارید. پس از گذشت ۷۲ ساعت این کار باید ۳ بار در طول روز و به مدت ۱۵ دقیقه انجام شود. بهتر است یک حوله یا پارچه ای خشک را میان کیسه یخ و پوست قرار دهید.
چه مدت زمانی طول می کشد تا ورم کاهش یابد؟
ورم بعد از جراحی پروتز سینه، در روزهای ابتدایی بعد از عمل بسیار شدیدتر است. به صورتی که این تورم در روز سوم بعد از جراحی به بیشترین حد ممکن خواهد رسید. سپس در مدت زمان ۲ الی ۳ هفته از میزان تورم به تدریج کاسته شده و در هفته ششم پس از عمل پروتز سینه، کاهش این ورم بسیار ملموس تر خواهد بود. به صورتی که فرد تقریبا می تواند نتیجه پروتز را کاملا واضح مشاهده نماید. به طور معمول نتیجه نهایی این جراحی پس از ۳ الی ۴ ماه و با از بین رفتن کامل تورم قابل مشاهده است.
چه زمانی به پزشک جهت رفع ورم سینه بعد از پروتز مراجعه کنیم؟
زمانی باید برای ورم بعد از جراحی پروتز سینه به پزشک مراجعه کنیم که تورم بسیار شدت یافته و از حالت طبیعی خارج شده است. در این موارد، به جای کاهش تورم از روز سوم به بعد پس از جراحی، شاهد افزایش هر روزه آن می شویم. همچنین لازم است در صورت بروز برخی علائم مانند تهوع و استفراغ، تغییر رنگ در بازو و پاها، سرگیجه شدید، کبودی وسیع در ناحیه سینه و … حتما به پزشک خود مراجعه کنید. زیرا هر گونه سهل انگاری و عدم پیگیری این علائم موجب بروز برخی خطرات جدی برای فرد خواهد شد.
نتیجه گیری
بسیاری از افرادی که عمل پروتز سینه انجام داده اند، با مشاهده تورم در ناحیه جراحی، دچار نگرانی و اضطراب می شوند. در حالی که ورم بعد از جراحی پروتز سینه، امری بسیاری عادی در جهت روند بهبود زخم است و برای بیشتر افراد ایجاد می شود. البته بانوان می توانند جهت کاهش بروز این عوارض جانبی ناخواسته، از راهکارهایی استفاده نمایند تا به بهبودی سریع تری برسند. چنانچه متوجه عدم بهبود تورم این ناحیه تا چند هفته پس از عمل شدید، باید فورا با پزشک جراح خود تماس گرفته و با او مشورت نمایید./۲۵۰۵۲۹
اطلاعات بیشتر در زمینه پروتز سینه : doctortarahomi.com
نظرات