ساعتچی

راه های جلوگیری از شوره زدن آجر نما

0

جلوگیری از ایجاد شوره آجر به عنوان پدیده ای آشنا و قابل کنترل، نیازمند تدابیر علمی با قابلیت انجام عملی می باشد. شوره زدن آجر نما اگرچه پدیده‌ ای طبیعی و بی خطر به نظر می‌ رسد؛ اما نیازمند بررسی بوده و باید به طور جدی به آن رسیدگی شود. چرا که تاثیر منفی بر سیمای بنا و ساختمان حداقل نتیجه حضور آن است. در صورت بی‌ توجهی طولانی مدت به این پدیده، شوره آجر می‌ تواند دلیل اصلی تجمع آلودگی‌ ها و زمینه ساز پوسیدگی آجرهای نما و بافت اصلی دیوار باشد. در اینجا قصد تشریح بهترین راه های جلوگیری از شوره زدن آجر نما را داریم که قطعا برای هر نوع دیوار آجری مفید واقع می شوند.

بهترین راه جلوگیری از شوره آجر چیست؟

بهترین راه جلوگیری از شوره آجر چیست؟

علت شوره زدن آجر

طبق بررسی‌ هایی که صورت گرفته، پس از آجر چینی بیشتر مواقع شوره آجر از جنس نمک می‌ باشد که پس از تبخیر رطوبت روی دیوار از آن به جا مانده است. شوره آجر ممکن است ناشی از مواد آجر باشد یا آنکه از بافت دیوار و ملات به کار رفته در آن ناشی شود. علت شوره زدن آجر نما و ظاهر شدن تدریجی آن نیز به رطوبت موجود در محیط مربوط می‌ شود. به همین علت، در محیط های بیرونی که در معرض عوامل محیطی و رطوبت‌ های ناشی از بارش قرار می‌ گیرند، بیشتر از هر مکان دیگر شاهد ایجاد شوره روی آجر هستیم. بنابراین شوره زدن آجر معمولا در فصل‌ های مرطوب سال اتفاق می‌افتد و در تابستان خبری از آن نیست.

روند شوره زدن آجر به این صورت است که با رسیدن آب و رطوبت به سطح آجرها و نفوذ آن در بافت دیوار که آجرها بخشی از آن هستند، نمک‌های موجود در بافت آجر یا دیوار در آن حل شده و به سمت سطح خارجی آجرها حرکت می‌ کنند. به مرور زمان که رطوبت خشک می‌شود، نمک‌ها برجا مانده و به این ترتیب شوره آجر خود را نشان می دهد. شوره آجر حالت پودری دارد و با کشیدن دست یا برس روی آن، به راحتی از بین می‌ رود. به هر حال شـوره زدن آجر پدیده‌ ای است که به محض نمناک شدن سطح آجر نماها، به راحتی اتفاق می‌ افتد؛ مگر آنکه تغییری اصولی در سطح آجرها ایجاد شده باشد که مانع از آن گردد.

علت شوره زدن آجر سفال

علت شوره زدن آجر سفال.

رفع شوره آجر نما

رفع شوره آجر نما پس از به وجود آمدن آن بیش از هر چیز دیگر ضرورت دارد. برای این کار بسته به نوع شوره دیوار از روش‌ های مختلف می‌ توان استفاده نمود. در شوره‌ های جزئی می‌ توان از روش‌ های پاک کردن دستی با استفاده از ابزارهایی که در منازل پیدا می‌ شوند، مانند برس کشیدن استفاده نمود. شوره‌ های قابل ملاحظه را نیز با استفاده از شیوه های شستشو و پاک کردن با استفاده از محلولها و مواد پاک کننده و در دسترس همچون سرکه برای شوره دیوار می توان اقدام نمود.

شاید بپرسید بهترین روش رفع شوره آجـر چیست؟ در پاسخ به این سوال می‌ توان گفت پاک کردن شوره دیوار با توجه به نوع آجـر و بافت دیوار شاید بهترین روش باشد. با این حال، روش‌ های ترکیبی که در آنها ابتدا اقدام به پاک کردن و تکاندن شوره از روی دیوار می‌ شود و سپس اقدام به شستشوی دیوار با بهترین پاک کننده ها می‌ گردد، مناسب برای پاک کردن صحیح شوره آجـر هستند. در هر حال، رفع شوره آجر نما تقریبا راحت می باشد؛ اما به معنای برطرف کردن شوره به طور دائم نیست.

رفع شوره آجر سفال

رفع شوره آجر سفال.

جلوگیری از شـوره زدن آجر نما

حال که می‌ دانیم شوره آجر نما پدیده‌ ای قطعی برای تمام دیوارهای آجری و آجر نما می باشد و به محض خیس شدن دیوار خود را نشان می‌ دهد، لازم است با روش‌ های جلوگیری از شوره زدن آجر نما هم آشنا باشید. به کارگیری این روش‌ ها به منظور حل دائم معضل شوره آجر نسبت به روش‌ های رفع شوره که پس از پیدایش آن به کار می‌ روند، ارجحیت دارند.

روش‌ های جلوگیری از شـوره زدن آجر نما

در ادامه برخی از بهترین روش‌ های جلوگیری از شوره زدن آجـر نما که بیشترین نتیجه را میدهند مورد بررسی قرار می‌گیرند.

· استفاده از آب پاکیزه و بدون ناخالصی در ترکیبات ملات و دوغاب: ناخالصی‌های موجود در آب‌ها بیشتر از نوع نمک هستند که خود می‌توانند زمینه ساز بروز پدیده شوره زدن آجـر باشند. بنابراین، استفاده از آب شرب شهری که تصفیه شده و سالم می‌ باشد، در ساختمان سازی پیشنهاد می شود.

· کاهش میزان سولفات های قلیایی در ترکیبات ملات و دوغاب: از آنجایی که سهم سولفات‌های قلیایی که همواره در مصالح ساختمانی جای دارند در پیدایش شوره آجر قابل توجه می‌باشد، با حذف و یا به حداقل رساندن مقدار آنها دربافت ساختمان‌ها و دیوارها می‌توان این پدیده را کنترل نمود.

· استفاده به اندازه از آب: استفاده بیش از حد از آب در ترکیبات ملات و دوغاب می‌ تواند عامل شوره زدن دیوارها باشد.

· عایق‌ بندی دیوارها و جلوگیری از رسیدن رطوبت به آنها: در صنعت ساختمان عایق‌ بندی دیوارها در قسمت پایه ساختمان و قسمت‌های بیرونی با هدف جلوگیری از رسیدن رطوبت به آنها و در نتیجه جلوگیری از شوره زدن دیوار باید مورد توجه قرار گیرد.

· ایجاد سایبان های شیب دار برای دیوارهای بیرونی با استفاده از آردواز و ورقهای شیروانی و کنترل و هدایت آب باران به بهترین شکل ممکن.

· استفاده از پوشش های آبگریز نانو و رزین ضد شوره آجر نما: این محصول بهترین چاره برای هر نوع دیوار می باشد. به دلیل اهمیتی که این محصول در معماری های نوین پیدا کرده است، به صورت جداگانه در قسمت بعد به بیان آن می پردازیم.

نانو آجر نما و جلوگیری از شوره زدن آجر

نانو آجر نما و جلوگیری از شوره زدن آجر

از بین بردن شوره آجر نما با پوشش های آبگریز نانو

پوشش های آبگریز نانو محلول هایی هستند که در درزها و سطوح بیرونی دیوارهای آجری و سطوح مختلف اجرا میشوند تا از نفوذ آب به داخل دیوارها جلوگیری شده و از پیامدهای آن همچون شـوره آجر جلوگیری به عمل آید. جهت بهره مند شدن از مزایای پوشش های آبگریز نانو، راه اول این است که مواد نانو روی سطح مورد نظر اسپری شوند و یک لایه از آنها ایجاد گردد.

مهمترین خصوصیت این مواد، آبگریزی آنها است؛ یعنی آب را در خود راه نمی دهند. زیرا، ساختاری کاملا منحصر به فرد و از جنس مواد نانو دارند. این محصول معمولا بی رنگ و شفاف بوده و به راحتی اجرا می شود. پوشش های آبگریز نانو ضمن آنکه معضل شـوره آجر را به طور دائم خاتمه می دهند، نوعی پوشش محافظتی در برابر عوامل محیطی هستند. با وجود این لایه بر روی دیوارها، پاک کردن آنها نیز آسان تر می شود و شستشوی دیوار محدودیت خاصی ندارد. به علاوه، بر جنبه ظاهری ساختمانها نیز تاثیرات مثبت دارد و منجر به براقیت آنها می گردد. از طرفی، با جلوگیری کامل از پدیده شوره زدن دیوار، دیوارها در تمام طول سال سیمایی زیباتر خواهند داشت.

راه دیگر این است که از انواع نانو آجر نما در نماهای آجری و یا در بافت دیوارها استفاده گردد. با توجه به اینکه صنعت آجر با روی کار آمدن فناوری نانو پیشرفت های شگرف داشته و آجرهای نانو نیز وارد عرصه ساخت و ساز شده اند، استفاده از آنها در معماری و ساخت و ساز قطعا جزو بهترین راه حل های جلوگیری از شوره زدن دیوار است.

امیران نما از جمله مجموعه های موفق و پیشرو در زمینه تولید و تامین انواع نانو آجر نما و آجر نمای ساختمان است که خدمات ارزشمندی را برای مشتریان خود در نظر گرفته است./۲۴۸۷۹۵

نظرات