ساعتچی

جراحی بینی خوب است یا بد؟

0

در حال حاضر جراحی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحی‌های زیبایی محسوب می‌شود. سالانه افرادی زیادی نسبت به انجام این عمل اقدام می‌کنند، بدون آنکه بدانند جراحی بینی خوب است یا بد. در این مقاله سعی ‌خواهیم کرد شما را با محاسن، معایب و نکات مهم عمل بینی آشنا سازیم. اگر این سوال در ذهن شما هم پیش آمده است، می‌توانید جوابتان را در این مقاله بیابید.

جراحی بینی

چگونه تشخیص دهم آیا برای من جراحی بینی خوب است یا بد؟

افرادی زیادی به دنبال پاسخ این سوال هستند که جراحی بینی خوب است یا بد؟ این سوال فاکتورهای زیادی را در برمی‌گیرد. اولین و مهم‌ترین آن این است که چرا تصمیم به عمل جراحی دارید؟ اگر از ظاهر خود راضی نیستید و به همین علت اعتماد به نفس‌تان پایینی دارید، می‌توانید برای برگشت اعتماد به نفس و داشتن چهره‌ای زیبا جراحی بینی را در دستور کار خود قرار دهید. عمل بینی مشخصا مناسب افرادی است که مشکلات تنفسی دارند و به سختی نفس می‌کشند. بعضی از افراد نه تنها در تنفس مشکل دارند بلکه می‌خواهند چهره‌شان دلنشین تر و زیباتر شود. نکته مهم این است که  افراد باید قبل از عمل جراحی نسبت به نوع جراحی خود اطلاعات کافی را کسب کنند. این کار باعث می‌شود که از عوارض دور بمانند و نهایت بهره را از محاسن داشته باشند.

اهداف جراحی بینی چیست؟

به طور خلاصه می‌توانیم بگوییم هدف جراحی بینی چیزی جز، ایجاد زیبایی به همراه سلامتی نیست.

فرض کنید فردی از شکل بینی خود ناراضی است و فکر می‌کند بینی او بزرگ، قوزدار یا نامتقارن است. این فرد می‌تواند با انجام جراحی زیبایی بینی، اندازه، شکل یا تقارن بینی خود را تغییر دهد.

به عنوان مثال، این فرد می‌تواند با کاهش عرض پل بینی، بینی خود را باریک‌تر کند. یا با برداشتن قوز بینی، بینی خود را صاف‌تر کند. یا با تغییر شکل نوک بینی، بینی خود را زیباتر کند.  اگر پولیپ داشته باشد، با این نوع عمل می‌توانند دوباره مثل سابق نفس بکشد و از تنفس هوا لذت ببرد.

مزایای جراحی بینی را بدانید؟

مزایای جراحی بینی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

افزایش اعتماد به نفس

عمل جراحی بینی اعتماد به نفس را به افراد برمی‌گرداند. اغلب افرادی که از شکل بینی خود ناراضی هستند، از شرکت در اجتماع امتناع می‌ورزند. شدت این فشار انقدر بالا است که بعضی از آن‌ها دچار افسردگی می‌شوند. عمل جراحی بینی موجب درمان افسردگی و افزایش اعتماد به نفس می‌شود.

درمان و برطرف کردن شکستگی ها و عیوب ظاهری

جراحی بینی میتواند تمامی عیوب‌های ظاهری بینی که اغلب ژنتیکی هستند را برطرف سازد. این موارد می تواند شامل انحراف بینی، بزرگ بودن بینی، پهن بودن بینی، برآمدگی زیاد بینی، سوراخ‌ها بزرگ و … می باشد. از طرفی دیگر ممکن است بر اثر حوادثی خاص بینی فرم خود را از دست داد و بشکند. در این مواقع نیز جراحی بینی به کمک افراد می‌آید و علاوه بر رفع شکستگی، به انحرافات را نیز برطرف می‌سازد.

درمان پولیپ بینی

گاهی اوقات عفونت‌ها و ترشحات پشت حلق موجب ایجاد غضروف‌هایی در مجرای تنفسی می‌شوند. این غضروف‌ها که به آن پولیپ نیز می‌گویند موجب بروز اختلال در سیستم تنفسی شده و دردسرهای فراوانی را برای بیمار به همراه دارند. بسیاری از افراد به همین جهت به پزشک مراجعه می‌کنند تا تحت جراحی بینی قرار گیرند و این عارضه را برطرف سازند.

جراحی بینی

جراحی بینی چه معایب و عوارضی دارد؟

عوارض جراحی بینی اغلب وابسته به میزان مهارت و تخصص جراح است. اگر عمل به طور کامل و با موفقیت انجام شود، عوارض خاصی متوجه بیمار نخواهد شد. عوارض جراحی بینی در اغلب موارد بیماران را مجبور می‌کند که به تنفس دهانی روی آورده و توانایی تنفس از مجرای بینی را از آنها می‌گیرد.

یکی از این عوارض کوچک شدن بیش از حد سوراخ بینی است. این مورد هنگامی رخ می‌دهد که شخص بینی مناسبی دارد اما بر حسب سلیقه تصمیم به انجام عمل بینی می‌گیرد. در حالت دیگر پزشک دچار سهل‌انگاری شده و تناسبات صورت رو در نظر نمی‌گیرد.

عفونت های پس از عمل بسیار آزاردهنده هستند. این عفونت‌ها ممکن است به ابزار‌های استریل نشده جراحی اتفاق بیفتند یا اینکه بدن نسبت به عمل واکنش مثبتی نداشته باشد. این عفونت‌ها به بافت صدمه می‌زنند و می‌توانند بافت‌ها و اعصاب را تخریب کنند.

گاهی اوقات پزشک به اشتباه  برش هایی عمیق در خلاف جهت پوست ایجاد می‌کند که زخم‌های حاصل از آن ممکن است هرگز ازبین نرود.

در آخر ترسناک ترین عارضه‌ی هرنوع جراحی استفاده از مواد بی‌هوشی نامناسب و در مقدار بالا است که موجب کما رفتن بیمار شده و در بدترین حالت مرگ را برایشان به ارمغان می‌آورد. پس در نتیجه حتما از میزان تسلط پزشکان در حین عمل اطلاعات کافی داشته باشید.

خطرات و ریسک‌های جراحی بینی چیست؟

در این بخش شما را با ریسک‌های جراحی بینی آشنا خواهیم کرد. این موارد به شرح زیر است:

خونریزی بینی

خون‌ریزی بینی اصلی ترین ریسک در جـراحی بینی محسوب می‌شود. این اتفاق ناراحتی‌ و نگرانی‌های بسیاری در بیمار ایجاد ‌می‌کند. به همین علت در جلسات مشاوره پیش از عمل،  پزشک متخصص به مراجعه کننده توصیه و گوشزد می‌کند که حداقل ۲ هفته مانده به جراحی بینی از مصرف تمامی داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، دیکلوفناک، بروفن و… خودداری کند.

تقارن نداشتن بینی پس از عمل:

معمولا افراد برای از بین بردن نامتقارن بودن صورتشان دست به عمل جراحی بینی می‌زنند. حال اگر جراح بینی از علم کافی برخوردار نباشد، نه تنها این مشکل را برطرف نمی‌کند بلکه عدم تقارن را افزایش می‌دهد.

ایجاد اختلالات تنفسی:

یکی دیگر از ریسک‌ های جراحـی بینی، ایجاد اختلال در مکانیسم تنفسی است. این مشکل در نتیجه تغییرات اشتباه در مسیر تنفسی بیمار ایجاد می‌شود و در زندگی روتین فرد بسیار تاثیرگذار است.

جراحی بینی

بی حس شدن بینی یا نقاط اطراف آن:

از ریسک‌های مهم جراحـی بینی بی حسی دائمی یا موقتی در بینی است. اغلب موارد بی‌حسی های بینی و اطراف آن پس از چند روز رفع می‌شوند؛ اما در برخی موارد این بی‌حسی تا پایان عمر ادامه خواهد داشت. علت بی‌حسی ها آسیب‌دیدن یا از بین رفتن عصب های حسی در واقع در این ناحیه است.

برجای ماندن علامت بخیه:

برجای ماندن اسکار یا زخم‌ها یکی از آزار دهنده ترین ریسک‌های پس از عمل بینی است. در اکثر موارد جای بخیه‌ها از بین می‌رند اما گاهی اوقات آسیب  وارد شده بر پوست ترمیم نمی‌شود و تا سالیان سال باقی می‌ماند. در این حالت بیمار باید به درمان موضعی جای زخم بپردازد و آن را لیزر کند.

امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید./۲۴۸۴۰۵

drrastkari.com

نظرات