تاثیرات استرس و فشار عصبی در ابتلا به روماتیسم
روماتیسم یک بیماری مزمن است که با التهاب و درد مفاصل مشخص میشود. این بیماری، میلیونها نفر را در سرتاسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. عوامل مختلفی در ایجاد و پیشرفت روماتیسم نقش دارند. اما استرس ناشی از عوامل فیزیکی، عاطفی یا روانی هم علائم روماتیسم را تشدید میکند. درک رابطه پیچیده بین استرس و آرتریت برای افرادی که مبتلا به آرتریت هستند، بسیار مهم است؛ موضوعی که دکتر روماتولوژی آنلاین در دکترتو میتواند درباره آن به شما کمک کند.
روماتیسم، استرس و فشار عصبی
همه ما در زندگی خود استرس را تجربه کردهایم. این احساس زمانی رخ میدهد که میلیونها کار برای انجام دادن دارید؛ اما زمان شما کافی نیست، یا زمانی که زندگی، مشکلات غیرمنتظرهای را به سمت شما پرتاب میکند. استرس پاسخ طبیعی بدن به موقعیتهای سخت است و میتواند در علائم مختلف فیزیکی و احساسی ظاهر شود.
از سوی دیگر، روماتیسم وضعیتی است که مفاصل شما را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات میشود و اغلب توانایی ما برای حرکت آزاد را محدود میکند. روماتیسم میتواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی شما تاثیر منفی بگذارد.
روماتیسم یک بیماری چندوجهی است و بیش از ۱۰۰ نوع مختلف از آن وجود دارد. اما رایجترین آنها شامل استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک هستند. هر یک از این انواع دارای ویژگیها و درمانهای منحصربهفرد خود هستند.
روماتیسم میتواند به دلیل عوامل مختلفی ازجمله ژنتیک، سن و آسیبهای مفصلی در فرد ایجاد شود. چاقی و مشاغل خاصی که شامل حرکات مکرر مفاصل هستند نیز میتوانند در ایجاد بیماری نقش داشته باشند.
رابطه استرس و روماتیسم
این موقعیت را تصور کنید: یک فرد در زیر کوهی از ضربالاجلها قرار دارد، ناگهان تلفن زنگ میزند و سطح استرس او به سقف میچسبد. در این حالت، ناگهان درد روماتیسم فرد تشدید میشود و مفاصل او سفتتر میشوند. استرس میتواند باعث شعلهور شدن و تشدید علائم روماتیسم شود؛ بنابراین، وقتی زندگی آشفته است، مفاصل نیز ممکن است به هرج و مرج بپیوندند.
استرس مزمن، نوعی که هر روز با آن مواجه میشوید، نهتنها ناخوشایند است، بلکه اثرات طولانیمدتی بر وضعیت روماتیسم نیز دارد. این امر میتواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند، التهابها را افزایش دهد و حتی در توانایی بدن برای خود بهبودی، اختلال ایجاد کند. بنابراین، وقتی صحبت از استرس و روماتیسم به میان میآید، بسیار مهم است که یک روانشناس آنلاین در کنار خود داشته باشید.
تاثیر استرس بر علائم روماتیسم
استرس نمیتواند مستقیما به روماتیسم ختم شود؛ اما میتواند باعث افزایش درد و التهاب شود و درد بیشتر مفاصل را در پی داشته باشد. درواقع استرس مثل ریختن هیزم به آتش روماتیسم است. اگرچه استرس ممکن است بخشی از زندگی باشد، اما مدیریت موثر آن به کنترل سطح درد و علائم روماتیسم کمک میکند.
هنگامی که استرس بر بدن وارد میشود، مفاصل بدن سفت و متورم میشوند. بنابراین توانایی شما برای حرکت آزاد ممکن است به خطر بیفتد و کارهای روزمره را چالش برانگیزتر کند. ضمنا استرس میتواند بر سلامت روانی فرد نیز تاثیر بگذارد.
زندگی با درد مزمن و تحرک محدود میتواند ناامیدکننده باشد و استرس این احساسات را تشدید میکند. بنابراین مراقبت از سلامت روان با جستجوی حمایت از خانواده، تمرین تکنیکهای آرامشبخش یا کمی شوخطبعی برای کاهش بار زندگی ضروری است.
به یاد داشته باشید، استرس و روماتیسم ممکن است دست به دست هم بدهند. اما این بدان معنا نیست که باید اجازه دهید تا زندگی شما را کنترل کنند. با مدیریت موثر استرس، میتوانید به کاهش برخی از بارهای وارده بر مفاصل خود کمک کنید و کیفیت زندگی خود را با کمک یک روانشناس آنلاین بهبود بخشید.
روانشناس آنلاین، کاهش استرس و روماتیسم
گاهی اوقات، استرس ممکن است به مراحل طاقتفرسا برسد. اینجا است که حمایت روانی و درمان وارد عمل میشود. در صورت نیاز، برای جستجوی کمک حرفهای تردید نکنید.
صحبت با یک درمانگر یا مشاور میتواند فضای امنی را برای ابراز احساسات، یادگیری راهبردهای مقابله و به دست آوردن دیدگاهی در مورد مدیریت استرس و زندگی با روماتیسم فراهم کند. این کار مانند داشتن یک تشویقکننده شخصی در کنار خود است.
برقراری ارتباط با دیگرانی که با چالشهای مشابهی روبهرو هستند هم میتواند فوقالعاده نیرومند باشد. پیوستن به یک گروه حمایتی برای بیماران مبتلا به روماتیسم به شما امکان میدهد تا تجربیات خود را به اشتراک بگذارید. روانشناس آنلاین یک گزینه بسیار عالی، در دسترس و مقرون به صرفه برای رسیدگی به مشکلات ناشی از استرس خواهد بود.
دکتر روماتولوژی آنلاین
پزشکان روماتولوژی نقش مهمی در زمینه تشخیص و درمان بیماریهای مفاصل، ماهیچهها و استخوانها دارند. با پیشرفت تکنولوژی و ظهور پزشکی از راه دور، بیماران اکنون این گزینه را دارند تا بهصورت آنلاین با پزشک روماتولوژی مشورت کنند. این رویکرد نوآورانه مزایای متعددی مانند راحتی، دسترسی و بهبود نتایج را به بیمار ارائه میکند.
یکی از مزایای اصلی مشاوره با دکتر روماتولوژی، راحتی است. بیماران میتوانند از خانههای خود قرار ملاقات تنظیم کنند و نیازی به طی مسافتهای طولانی و تحمل زمان انتظار در کلینیکهای شلوغ ندارند. این امر بهویژه برای افراد دارای مشکلات حرکتی یا کسانی مناسب است که در مناطق دورافتاده زندگی میکنند. علاوه بر این، مشاوره آنلاین باعث صرفهجویی در زمان میشود.
ضمنا کلینیکهای سنتی ممکن است لیستهای انتظار طولانی برای پزشکان روماتولوژی داشته باشند. اما مشاوره آنلاین یا مشاوره تلفنی با دکتر روماتولوژی سیستم کارآمدتری است که بیماران را قادر میسازد تا بهسرعت به مراقبتهای تخصصی دسترسی پیدا کنند.
این رویکرد به بیماران اجازه میدهد تا با روماتولوژیستهای مشهور از سراسر کشور، بدون توجه به محل زندگی خود مشورت کنند. مشاوره با دکتر روماتولوژی آنلاین به شما امکان دسترسی از راه دور به نظرات پزشکان متخصص را میدهد که در اکثر مواقع به نتایج درمانی بهتر منجر میشود.
جمعبندی
بررسی مطالعات مختلف و یافتههای تحقیقاتی نشان میدهد که استرس میتواند علائم و پیشرفت روماتیسم مفصلی و سایر اشکال روماتیسم را تشدید کند. پاسخ فیزیولوژیکی به استرس، مانند ترشح هورمونهای استرس و فعال شدن سیستم ایمنی، میتواند منجر به افزایش التهاب و درد مفاصل شود. پس با استفاده از خدمات دکتر روماتولوژی آنلاین و روانشناس آنلاین در پلتفرم دکترتو، روماتیسم و استرس خود را به کنترل درآورید./۲۴۳۰۹۲
منابع
- https://www.arthritis.org/health-wellness/healthy-living/emotional-well-being/stress-management/how-stress-affects-arthritis
- https://bluemoonseniorcounseling.com/can-mental-stress-cause-rheumatoid-arthritis/#:~:text=When%20you%20experience%20a%20stressful,cause%20rheumatoid%20arthritis%20flare%2Dups.
- https://www.webmd.com/arthritis/features/reduce-stress-ease-pain
نظرات