آیا سامورایی ها هنوز هم وجود دارند؟
کارشناسان با بررسی ریشه کلمه “سامورایی” ، به این نتیجه رسیده اند که این کلمه به نوعی به معنای “یاری رساندن” است. سامورایی ها همان طور که احتمالا” می دانید جنگاورانی خردمند بودند که همواره به یک طایفه ویا ارباب خاصی وفاداری می کردند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در دوران اوج قدرت و نفوذ سامورایی ها در ژاپن، این جنگجویان تنها ۱۰ درصد از کل جمعیت ژاپن را تشکیل می داند. اما رفته رفته به دلیل اتفاقاتی که در ژاپن رخ داد، از تعداد و همین طور نفوذ آن ها کاسته شد. در ادامه به صورت کامل به بررسی این رخ داد ها می پردازیم.
دوران نزول سامورایی ها!
با سرنگون شدن امپراتوری توکوگاوا و روی کار آمدن امپراطوری میجی در اواسط قرن نوزده، رفته رفته جایگاه سامورایی ها و همین طور نفوذ آن ها کاهش یافت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اغلب سامورایی ها به امپراطوری میجی برای پیروزی کمک کردند، اما به دلیل بوجود آمدن بی اعتمادی بین سران امپراطوری و سامورایی ها، دو تغییر مهم در ژاپن بوجود آمد: اول اینکه سامورایی ها و هیچ شخص دیگری اجازه حمل سلاح را در کشور نداشت و همین طور به منظور ایجاد ارتش ملی، قانون سربازی اجباری به اجرا در آمد.
پس از بروز این تغییرات، طبیعتا” سامورایی ها ناراضی بودند، همین مورد باعث شد تا تعداد به نسب زیادی از آن ها با هم متحده شده و علیه حکومت مرکزی دست به شورش بزنند. باوجود تازه تاسیس بودن ارتش ملی، امپراطوری میجی با کمک کشور های غربی توانست تا سامورایی ها را سرکوب کرده و قدرت مطلق ژاپن را در دست گیرد.
با وجود نزول سامورایی ها و کاهش چشم گیر تعداد آن ها در ژاپن، همچنان اصول اخلاقی آن ها که “بوشیدو” نامیده می شود، توسط سربازان ژاپنی رعایت می شد و تبدیل به یک اصل اساسی در بین آن ها شده بود. همین مورد باعث شد تا ژاپن در اوایل قرن ۲۰ام به یک قدرت بزرگ در منطقه تبدیل شود. اگر قرار باشد تا بوشیدو را در هفت کلمه خلاصه کرد، آن کلمات قطعا”: وفاداری، عزت نفس، روراستی، ادب، نیکخواهی، دلیری و دستی اخلاق خواهند بود.
آیا سامورایی ها از بین رفتند؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر، سامورایی ها همچنان در تعداد بسیار کم (حتی انگشت شمار) در ژاپن وجود دارند، که غالبا” از نسل سامورایی های پیشین هستند. ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که پس از ممنوع شدن حمل سلاح و همین طور تشکیل ارتش، چه بلایی سر سامورایی ها آمد؟، در پاسخ به این سوال باید بگوییم که سامورایی ها پس از این اتفاق، ناچار به مشغول شدن به کارهای معمولی و استخدام در ارتش شدند. کارهایی که اغلب سامورایی ها انجام می داند، کشاورزی و دام داری بود.
با وجود بروز همه ی این اتفاق، همچنان در رشته های رزمی مختلفی نحوه تبدیل شده به سامورایی و همین طور کار با شمشیر های کاتانا، واکی زاشی و تانتو به علاقه مندان آموزش داده می شود. ممکن است سوال کنید که دقیقا” در چه رشته هایی این نوع آموزش ها داده می شود و آیا در ایران هم وجود دارد؟، در پاسخ باید بگوییم، که امروزه در رشته هایی از جمله: ایی آی دو، کندو و… اصول کار با شمشیر آموزش داده می شود، که در کشور ایران (تقریبا” در همه ی شهرها) باشگاه های مربوطه وجود دارند.
در ارتباط با بزرگ ترین استاد رشته “ایی آی دو” در ایران، حرفه ای تر از استاد مهدیزاده نخواهید یافت. چرا که ایشان بنیانگذار “ایی آی دو” و “کندو” در کشور ایران است و از سال ۱۳۵۷ به صورت حرفه ای آموزش سامورایی شدن را آغاز نموده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، ایشان دان ۸ درجه کیوشی ایی آی دو ژاپن را دارند.
کاتانا و لوازم رشته های رزمی!
اصلی ترین لوازم مورد نیاز برای شروع رشته هایی که در قسمت قبل به آن اشاره شد، شمشیر کاتانا ، بوکن و لباس سامورایی است. فروشگاه های معتبر و قابل اعتماد انگشت شماری در کشور ایران وجود دارند، که به صورت حرفه ای اینگونه لوازم را تامین کرده و در اختیار شما قرار دهند، که فروشگاه مینی بیاب هم از جمله آن ها است. به راحتی با مراجعه به سایت این فروشگاه، می توانید خرید خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام داده و با بالاترین کیفیت و همین طور بهترین قیمت تحویل بگیرید.
نظرات