معرفی انواع لوله فولادی برق + اتصالات سازه ای
برای ایجاد یک حفاظت فیزیکی از کابل های برق لازم است از یکسری لوله فولادی استفاده کنیم. این لولهها همانطور که از نام آنها مشخص است ساخته شده از متریال فولاد هستند و مقاومت و استحکام بالایی دارند. بنابراین بهترین قطعه برای پشتیبانی از کابلها میباشند. نوع طراحی و ساخت لوله های فولادی برق غالبا از ورق های استیل میباشد. بدان معنا که این ورقها به صورت درز جوش و در یک فرایند بخصوصی به شکل لوله در میآیند. بنابراین تفاوت زیادی با لوله های فولادی بدون درز دارند.
به این صورت که این لوله های برق هم ضخامت کنترل شده دارند و از همه مهمتر از وزن پایینی نیز برخوردار هستند. بنابراین اگر شما بخواهید آنها را در ارتفاعات بلند سازه نصب کنید یک شبکه پایپینگ بسیار ایمنی را خواهید داشت. در این مقاله ضمن معرفی انواع لوله فولادی برق در مورد اتصالات آنها که در سازه نصب میشوند صحبت میکنیم. البته شما میتوانید در سایت گروه صنعتی رفیع نیز با تنوع محصولات آشنا شوید.
لوله های فولادی برق به چند دسته طبقه بندی میشوند؟
با توجه به توضیحاتی که در ابتدای مقاله ذکر شد لوله های برق اگرچه از یک متریال بسیار مقاوم ساخته شده اند اما روند تولید آنها بر اساس نوع کاربری که دارند متفاوت است. در حال حاضر سه نوع لوله برق با ساختار فولادی وجود دارد که شامل لوله فولادی گالوانیزه گرم، لوله فولادی گالوانیزه سرد و لوله فولادی مشکی میباشد. همه اینها همانطور که گفته شد یک جنس هستند اما نوع پوششی که برای مقاومت ساختاری در برابر فرآیندهای شیمیایی دارند با یکدیگر تفاوت دارد.
لوله هایی که با استفاده زینک مذاب در یک دمای بالا پوشش دهی شدند مقاومت شیمیایی بسیار بالایی دارند. بعد از آن لوله های گالوانیزه سرد و سپس لوله های مشکی هستند که از لحاظ سطح مقاومت در مقابل زنگ زدگی و خوردگی پایینتر هستند. لوله های مشکی غالبا دارای یک پوشش رنگی اپوکسی میباشند. نمونه های گالوانیزه سرد نیز با مواد حاوی زینک در دمای پایین پوشش دهی شدند. اگر میخواهید یک شبکه لوله کشی در فضای مرطوب داشته باشید لوله هایی که با زینک مذاب مقاوم سازی شده اند بهترین گزینه هستند. این لولهها حتی میتوانند در بافت داخلی سازه به صورت دفن شده نیز به کار گرفته شوند. در زمان بسته بندی نیز برای آنکه آسیبی به لولهها وارد نشود از انواع درپوش های پلیمری روی آنها استفاده میشود. البته این محصول از لحاظ طراحی با درپوش پلاستیکی جعبه تقسیم تفاوت دارد.
منظور از اتصالات سازه ای برای لوله فولادی برق چیست؟
انواع لوله فولادی برق برای آنکه در شبکه قابل نصب و استفاده باشند احتیاج به اتصالات سازه ای مختلف دارند. همه ما با قطعات اتصال دهنده بین لوله ای آشنایی داریم و میدانیم که در نمونه های زانویی، سه راهیها، بوشنها همچنین اتصالات متقاطع طبقه بندی میشوند. اما نمونه ای که فوق العاده اهمیت دارد قطعات نگهدارنده در ارتفاعات بلند سازه میباشد. در واقع این لولهها باید با یک قطعه جداگانه به سازه متصل شوند. از جمله آنها بست چنگالی، بست اسپیت، بست پایه دار لوله میباشد. البته برای استفاده آنها نیاز به قطعات مکمل دیگر نیز داریم که مهمترین آنها شامل سی چنلها و بدنبال آن مفتول های رزوه ای میباشد.
بست چنگالی لوله برق
بست چنگالی لوله برق جزو قطعات پرکاربرد برای پایدار نگه داشتن لولهها میباشد. البته نمونه خاصی از این قطعات برای اتصال کابل های برق استفاده میشود. اما طراحی دیگر این محصول مختص لوله های فولادی است. بست های چنگالی به جهت پایه های چنگکی که دارند حتما باید همراه با سی چنلها استفاده شوند.
شما میتوانید سی چنلها را به شکل افقی یا عمودی با استفاده از پیچ های مخصوص نظیر انکربولتها به دیوار اتصال دهید. بنابراین یک سیستم ساپورت و نگهدارنده قوی را خواهید داشت. بعد از آن بست های چنگکی در داخل ریل قرار میگیرند و شما میتوانید لولهها را درون آنها اتصال دهید.
بست اسپیت لوله فولادی
بست های اسپیت لوله فولادی یکی دیگر از لوازم اتصال دهنده برای لوله های برق هستند. نحوه استفاده از بست های اسپیت به این شکل است که با تعیین ارتفاع از سقف سازه، راد گالوانیزه در قسمت بالای بست پیچ میشود. سپس این رادها به سی چنلها متصل شده و یک سیستم آویز را بوجود میآورند. تا حدودی میتوان گفت که بست های اسپیت لوله فولادی برق یک سیستم نگهدارنده ی معلق را بوجود میآورند. هر کدام از بست های چنگالی و بست های اسپیت براساس شرایط پروژه انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرند. پس باید شناخت کافی از این قطعات داشته باشیم.
فروش متنوع ترین لوله های برق در گروه صنعتی رفیع
گروه صنعتی رفیع انواع لوله برق از جمله لوله های فولادی، لوله pvc، لوله فلکسیبل را در سایزبندی های کامل به فروش میرساند. در کنار اینها اتصالات این قطعات نیز کاملا آماده سازی شده اند تا مشتریان محدودیتی برای تهیه لوازم جانبی نداشته باشند.
برای دریافت اطلاعات تکمیلی میتوانید به وبسایت ما به آدرس https://rafiepipe.com مراجعه فرمائید. از طرفی برای کسب مشاوره با شماره تلفن ۰۲۱۳۳۱۱۴۱۵۷ تماس حاصل نموده تا کارشناسان ما جزئیات دقیق تری به شما ارائه دهند. /۵۷۱۰۰۷
نظرات