ساعتچی

آشنایی کامل با نماشویی ساختمان

0

نماشویی ساختمان چه اهمیتی دارد؟ برای انجام نماشویی نیاز به چه ابزارهایی است؟ نماشویی ساختمان‌ها به چند روش انجام می‌شود؟ شستشوی نمای ساختمان به عنوان اولین بخشی که از یک ساختمان دیده می‌شود، تاثیر زیادی در دید مخاطبان نسبت به ساختمان دارد. برای شستشوی نما باید به نکاتی مانند سبک نما، مصالح به کار رفته در آن، ارتفاع و موارد دیگر از این دست توجه داشت. همه این نکات زمانی که شرکت‌های حرفه‌ای را برای نماشویی ساختمان خود انتخاب کنید، مد نظر قرار می‌گیرند. اگر قصد استفاده از خدمات این شرکت‌ها را دارید و به دنبال آشنایی کامل با نماشویی ساختمان هستید، با این مطلب از کارویس همراه باشید.

 نماشویی ساختمان

نماشویی ساختمان چه اهمیتی دارد؟

اولین پاسخ به این سوال که نماشویی ساختمان چه اهمیتی دارد و چرا باید نمای ساختمان‌ها را تمیز کرد، زیبایی نما است. برای همه ما پیش آمده که از مقابل یک ساختمان عبور کنیم و نما و ظاهر جذاب بیرونی آن توجه ما را جلب کند. نمای ساختمان اولین بخشی است که از یک سازه دیده می‌شود، بنابراین زیبایی و تمیزی آن تاثیر زیادی در دید مخاطبان نسبت به آن ساختمان دارد. البته زیبایی تنها یکی از دلایل ضرورت نماشویی ساختمان است. این کار علاوه بر ایجاد ظاهر زیبا، به سلامت نما هم کمک می‌کند. آلاینده‌های هوا، باران‌های اسیدی، گرد و خاک و طوفان در نمای ساختمان اثر گذاشته، باعث رسوب نما شده و به مرور موجب نابودی مصالح به کار رفته در نما می‌شوند اما با شستشوی به موقع نما می‌توان اثر این آلاینده‌های مخرب را کاهش داد و به طول عمر نما هم کمک کرد.

نماشویی ساختمان

روش‌های شستشوی نمای ساختمان

امروزه روش‌های زیادی برای نماشویی ساختمان وجود دارد. انتخاب بهترین روش انجام این کار به مسائل مختلفی مانند ارتفاع ساختمان، سبک و نوع مصالح به کار رفته در نما، فصلی که نماشویی در آن انجام می‌شود و بودجه و توان مالی کارفرما بستگی دارد. بعد از در نظر گرفتن تمام این مسائل و بررسی وضعیت ساختمان از جنبه‌های مختلف یکی از روش‌های شستشوی نمای ساختمان انتخاب شده و نماشویی طبق اصول آن انجام می‌شود. بیشتر مجموعه‌ها برایی انجام نماشویی ساختمان از سه روش استفاده می‌کنند که به شرح زیر هستند.

۱ . نماشویی با استفاده از داربست

نماشویی با استفاده از داربست اولین روش نماشویی ساختمان است که یکی از قدیمی‌ترین و ایمن‌ترین روش‌های انجام این کار نیز هست. مزیت استفاده از داربست علاوه بر ایمنی، بالا رفتن سرعت انجام کار نیروها است و این موضوع در بهبود کیفیت خدمات ارائه شده نیز موثر است. داربست یک سطح اتکای ثابت و محکم برای نیروها ایجاد می‌کند تا به راحتی در سطح نما جابجا شده و رفت و آمد داشته باشند. البته داربست در کنار تمام مزایا، معایبی هم دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به فرآیند زمان‌بر و هزینه‌بر نصب داربست‌ها اشاره کرد. امروزه از این روش تنها در ساختمان‌هایی استفاده می‌شود که از قبل داربست کشی شده باشند.

نماشویی ساختمان

۲ . نماشویی با استفاده از راپل و طناب

یکی دیگر از روش‌های نماشویی ساختمان، استفاده از راپل و طناب است. این روش یکی از بهترین روش‌هایی است که امروزه برای شستشوی نمای ساختمان‌ها استفاده می‌شود. راپل مسائلی مانند نصب زمان‌بر داربست و هزینه بالای اجرای آن را ندارد. از طرفی راپل‌ها فضایی اشغال نمی‌کنند، در نتیجه حمل و نقل آن‌ها ساده بوده و استفاده از آن‌ها برای نماشویی هیچ دردسری ندارد. در نماشویی با راپل ابتدا کارگران به طناب‌های ایمن و مخصوص مجهز می‌شوند تا حضور آن‌ها در سطح نمای ساختمان ایمن باشد. یک بخش از طناب‌ها به گیره‌هایی که دور بدن کارگر قرار دارد وصل می‌شود و بخش دیگر به لنگری که در بالای ساختمان قرار می‌گیرد، متصل شده و کارگران با استفاده از آن در سطح نما آویزان می‌شوند. رفت و آمد در طول نمای ساختمان به شیوه صخره‌نوردی با کمک نیروی دست و پا انجام می‌شود. این روش نیاز به نیروهای ماهر و آموزش دیده دارد و برای تمام ساختمان‌ها قابل استفاده است.

۳ . ‌ نماشویی با استفاده از کلایمر

استفاده از کلایمر یکی دیگر از روش‌های نماشویی ساختمان است. در این روش نیاز به ابزاری مخصوص به نام کلایمر یا بالابر است. کلایمر نسبت به داربست و طناب یا راپل از ایمنی بیشتری برخوردار است. فرایند شستشوی نمای ساختمان با استفاده از کلایمر سریعتر و ایمن‌تر انجام می‌شود. به علاوه با استفاده از این ابزار دسترسی به نقاط مختلف نمای ساختمان نیز ساده‌تر می‌شود. هرچند کلایمر روشی موثرتر برای شستشوی تمیز نمای ساختمان است اما یک ایراد بزرگ هم دارد و آن هزینه بالای استفاده از این روش نسبت به دیگر روش‌های نماشویی است. هزینه بالای استفاده از کلایمر موجب می‌شود که کمتر کسی به سراغ این روش برود. این ابزار معمولاً در برج‌های مسکونی و ساختمان‌های تجاری مرتفع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ابزارهای نماشویی ساختمان

در هر کدام از روش‌های نماشویی ساختمان از ابزارهای مختلفی استفاده می‌شود. برای مثال در روش شستشو با کلایمر به دلیل ایمنی بیشتر این وسیله ابزارهایی مانند واترجت هم در فرایند شستشو استفاده می‌شوند. این در حالی است که در نماشویی با استفاده از راپل امکان حمل ابزارهای سنگین برای کارگران وجود ندارد، در نتیجه این کار با مواد شوینده در دسترس کم حجم انجام می‌شود.

علاوه بر در نظر گرفتن روش شستشو، در انتخاب ابزارهای نماشویی ساختمان به مسائلی مانند میزان آلودگی نما، ارتفاع ساختمان و فصل که نماشویی در آن انجام می‌گردد هم توجه می‌شود. به طور کل برای نماشویی تمام ساختمان‌ها منبع آب یکی از ابزارهای ضروری است. به علاوه در نماشویی ساختمان از انواع شوینده‌های شیمیایی هم استفاده می‌شود. این شوینده‌ها به خصوص برای پاک کردن دوده و گرد و خاک کاربرد زیادی دارند. تنوع شوینده‌های ساختمانی بسیار زیاد است و انتخاب آنها به سبک نما بستگی دارد. برای مثال از شوینده‌های اسیدی در نماهای سنگی یا آجری از شوینده‌های قلیایی در نماهای آهکی یا مرمری استفاده می‌شود.

نماشویی ساختمان

هزینه نماشـویی ساختمان

هزینه نماشـویی ساختمان مانند هر کار دیگری دغدغه مشتریان است و اگر قصد انجام این کار را دارید باید با عوامل موثر در آن آشنایی داشته باشید. از جمله عوامل موثر در هزینه نماشـویی متراژ و ارتفاع ساختمان است. سبک نما و مصالحی که در آن به کار رفته است هم در تعیین هزینه انجام این کار موثر است. ابزارهای انتخابی برای شستشوی نما و روشی که برای انجام این کار استفاده می‌شود، دیگر عامل موثر در تعیین هزینه نماشویی است. تعداد کارگران، مدت زمان انجام این کار و بسیاری موارد دیگر هم در تعیین هزینه‌ها موثر هستند. البته از همه مهم‌ترین عوامل هزینه نماشویی ساختمان شرکتی است که نماشـویی ساختمان توسط آن انجام می‌شود. تعرفه هر مجموعه با توجه به کیفیت کار متفاوت است، طبیعتا مجموعه‌های حرفه‌ای‌تر هزینه‌ بیشتری دریافت می‌کنند اما کارویس یکی از مجموعه‌هایی است که با وجود ارائه بهترین کیفیت خدمات، مناسب‌ترین هزینه را از مشتریان خود دریافت می‌کند./۲۲۳۸۶۴

نظرات