بیوگرافی آیت الله غلامرضا صلواتی و همسر و فرزندان +علت فوت و درگذشت
بیوگرافی آیت الله غلامرضا صلواتی و همسر و فرزندان +علت فوت و درگذشت
آیت الله غلامرضا صلواتی روحانی شیعه و استاد حوزه علمیه می باشد. آیت الله غلامرضا صلواتی متولد اول فروردین ۱۳۰۷ در اراک می باشد که متاسفانه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ در سن ۸۴ سالگی درگذشت. پدرش مرحوم اصغر صلواتی (معروف به شیخ اصغر) متولد شهر کرمان بود. جده مادری آیت الله صلواتی از اولاد امامزاده حضرت صالح است که در روستای صالح از استان چهار محال دفن شده است. ادامه بیوگرافی آیت الله غلامرضا صلواتی و همسر و فرزندان یا عکس و سوابق می خوانید.
بیوگرافی
آیت الله غلامرضا صلواتی متولد اول فروردین ۱۳۰۷ در اراک می باشد. آیت الله صلواتی ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ دارفانی را وداع گفت. مراسم تشییع پیکر آیت الله غلامرضا صلواتی، شنبه یکم مهر ۱۴۰۲، ساعت ۱۵ از مسجد حضرت امام حسن عسکری (ع) به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س برگزار شد.
سوابق
آیتالله صلواتی در خانواده ای مذهبی و اهل علم در اراک متولد شد. او دوران تحصیل را در مکتب خانه آغاز کرد و سپس در سن یازده سالگی به بازار رفته و شاگردی تجارت خانه حاج مرتضی حشمتی را به عهده میگیرد. وی در سن چهارده سالگی به مدرسه علمیه مرحوم حاج محمد ابراهیم خوانساری اراک وارد شود و پس از طی پنج سال تحصیل در حوزه علمیه اراک، از محضر بزرگانی چون حاج شیخ قنبر رفیعی، حاج شیخ فضل اللّه نصیر الاسلامى، حاج سید محمدباقر شهیدى گلپایگانى، حاج شیخ محمد امامى خوانسارى و حاج آقا على میریحیایى بهره کافی ببرد و دروس ادبیات، منطق شرح لمعه، قوانین و مطول را در محضر آنان بیاموزد.
ورود به حوزه علمیه
وی در سن چهارده سالگی به مدرسه علمیه مرحوم حاج محمد ابراهیم خوانساری اراک وارد شود و پس از طی پنج سال تحصیل در حوزه علمیه اراک، از محضر بزرگانی چون حاج شیخ قنبر رفیعی، حاج شیخ فضل اللّه نصیر الاسلامى، حاج سید محمدباقر شهیدى گلپایگانى، حاج شیخ محمد امامى خوانسارى و حاج آقا على میریحیایى بهره کافی ببرد و دروس ادبیات، منطق شرح لمعه، قوانین و مطول را در محضر آنان بیاموزد.
در سال ۱۳۲۶ هجری شمسی به قم کوچ می کند و از محضر اساتیدی همچون آیت الله حاج شیخ مرتضى حائرى (مکاسب و کفایه)، آیت الله آمیرزا محمد مجاهدى تبریزى (رسائل)، آیت الله حاج شیخ عبدالجواد جبل عاملى اصفهانى (رسائل و کفایه) و آیت الله شیخ عبد الرزاق قائینی (رسائل) را فرا گرفت
تدریس در حوزه علمیه
تدریس و شاگرد پرورى از مهمترین امتیازات و توفیقات استاد صلواتی می باشد. او بیش از نیم قرن در حوزه علمیه سابقه تدریس دارد و شاگردان زبده و برجستهاى پرورش دهد.
تبعید
مرحوم صلواتی پس از امضای این نامه توسط رژیم پهلوی به استان سیستان و بلوچستان شهرستان زابل تبعید شد.
آیت الله غلامرضا صلواتی و همسر و فرزندان
ایشان در اوج جوانی ازدواج کرده و صاحب چند اولاد بود. فرزندشان، حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدحسین صلواتی در نقل خاطره ای میگوید:
«مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی گفته بودند که «من و آقای صلواتی یک روز در درس با هم فرق داشتیم؛ آقای صلواتی یک روز زودتر از من به درس آیتالله بروجردی رفتند و من در صحن حرم از ایشان پرسیدم: درس چطور بود؟ و ایشان در پاسخ گفتند: خیلی عالی بود. من نیز از روز بعد به درس آیتالله بروجردی رفتم»
همراهی آیت الله صلواتی در تمام مراحل تحصیل، تدریس و تدرّس با دوست و یار دیرینه اش حضرت آیت الله محمد تقی ستوده بر همگان روشن و آشکار بود. ایشان در مدت تحصیل خود با فضلای جوانی چون حضرات آقایان حسین شب زنده دار، سید عبد الرسول شریعتمدار جهرمی، سید علی سیستانی، مرتضی مطهری، ذکاوت شیرازی، سید جواد علم الهدی، انصاری همدانی، شیخ یحیی انواری، سید مهدی صحفی، حسین مظاهری، محمد جواد باهنر، سید جواد مدرسی یزدی، سید مهدی یثربی کاشانی، شیخ جلال طاهر شمس، سید محمد باقر ابطحی و سید محمد حسن مرتضوی لنگرودی هم حجره، هم نشین و هم بحث بود و ضمن جدیت در یادگیری علوم فقه و اصول و دیگر معارف الهی انجام مباحثه هر درس را بر خود فرض می دانست.
استاد صلواتی علاوه بر تحصیل در ایام درسی برای تحصیل در ایام تعطیل خود نیز برنامه ریزی نموده و با سفر به شهرهای سردسیر خوانسار و همدان شرائط را برای علم آموزی و تدریس در ایام تابستان فراهم می ساخت.
علت فوت آیت الله غلامرضا صلواتی
آیتالله غلامرضا صلواتی از اساتید قدیمی دروس خارج حوزه علمیه قم بعد از مدتی بیماری و بستری شدن در بیمارستان امروز جمعه ۳۱ شهریورماه دارفانی را وداع گفت.
پیام تسلیت
آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در پیامی ارتحال آیت الله صلواتی از اساتید پیشکسوت حوزه علمیه قم را تسلیت گفت که متن آن به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
خبر ارتحال استاد معظم و شخصیت علمی و اخلاقی حوزه علمیه قم حضرت آیت الله آقای حاج شیخ غلامرضا صلواتی قدس الله نفسه الزکیه برای حوزههای علمیه ناگوار و تألم انگیز است، این فقیه فرزانه و دانشمند پارسا، پس از طی مراحل تحصیل محضر استادان برجسته حوزه و مدارج تهذیب و تزکیه نفس و سلوک معنوی با نهایت صبوری و مجاهدت، بیش از نیم قرن در مسند تدریس به تربیت شاگردان فراوان و برجسته در حوزه بزرگ قم پرداخت و الگوی پاک زیستی و پارسایی و فروتنی و نماد سنتهای اخلاقی سلف صالح حوزههای علمیه بود و نقش ایشان در ارشاد و هدایت مردم شریف و طلاب و فضلای حوزه و نیز حضور ارزشمند
وی در نهضت و انقلاب اسلامی و همراهی با امام راحل اعلی الله مقامه و رهبری معظم انقلاب اسلامی مد ظله ستودنی است. درگذشت این استاد ممتاز حوزه قم را به حضرت، ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و رهبری معظم انقلاب اسلامی و مراجع عظام تقلید دامت برکاتهم و حوزه علمیه قم و سایر حوزههای علمیه و شاگردان و علاقمندان و بیت معظم له و آقازادگان ارجمند ایشان تسلیت و تعزیت عرض نموده، رفعت مقام و روح و رضوان الهی را برای آن فقید سعید از محضر ربوبی جل و علی مسألت و سلامت و عزت و شکیبایی و پاداش الهی را برای بازماندگان محترم خواستارم.
رجاء واثق است مردم شریف قم وعموم طلاب و فضلا و اساتید حوزه نهایت مشارکت در تکریم و بزرگداشت ایشان به عمل آورند و با شرکت در تشییع و مراسم ختم مقام والای ایشان را گرامی دارند.
سلام . نمیدانم زندگینامه را خلاصه کردید یا …..!!؟؟ اشان بیش از ده سال بطور مرتب در درس اصول فقه ایت الله العظمی سید محمد صادق روحانی به همراه ایت الله ستوده شرکت کردند و حتی چند سالی هم در درس فقه اقای روحانی .