استراتژی محتوا سایت چگونه تدوین می‌شود؟

0

حتماً تا به حال بار‌ها این جمله را در زندگی خود شنیده‌اید که برای رسیدن به موفقیت در هر کاری باید برنامه‌ریزی داشته باشید. به هر حال برنامه‌ریزی در کار‌ها، دقیقاً همان داشتن استراتژی برای رسیدن به هدف است؛ در واقع محتوا هم از این قاعده مستثنی نیست و شما باید قبل از سفارش تولید محتوای متنی یا انجام آن توسط خودتان، به فکر طراحی استراتژی محتوا سایت باشید.

در این حالت خیلی دقیق و با نقشه راه به سمت هدفتان حرکت کرده‌اید. به طور کلی اگر خیلی ساده بیان کنیم با استراتژی محتوا، می‌توانید محتوای جذاب و معنادار را به مخاطب هدفتان در زمان مناسب ارائه کنید. اگر شما هم به دنبال تدوین یک استراتژی محتوایی اصولی و کارآمد برای سایت خود هستید، تا انتهای این متن همراه ما شوید تا در این مورد مطالب مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.

 استراتژی محتوا سایت

مراحل طراحی استراتژی محتوا سایت

استراتژی محتوا ممکن است اصطلاحی ناملموس و غیرقابل‌تعریف به نظر برسد؛ اما در واقع دستورالعمل‌هایی دارد که به‌وضوح بر برنامه‌ریزی، ایجاد، ارائه و مدیریت محتوا متمرکز است. در ادامه مرحله‌به‌مرحله تدوین استراتژی محتوای سایت را با هم مرور می‌کنیم.

۱- اهداف خود از تولید محتوا را مشخص کنید

قبل از هر چیز برای جهت‌دهی به اقدامات بعدی خود در مسیر استراتژی محتوایی باید اهداف خود را از تولید محتوا تعیین کنید. در واقع این اهداف هستند که در نهایت میزان موفقیت برنامه‌های شما را مشخص می‌کنند. به طور کلی به دنبال هر نتیجه‌ای از تدوین استراتژی محتوا هستید؛ باید اهدافتان را هم حول همان محور بچینید.

در نهایت هنگامی که فهرستی از اهداف تهیه کردید، آن‌ها را از بیشترین تا کم‌اهمیت‌ترین رتبه‌بندی کنید؛ این موضوع می‌تواند به شما کمک کند، تصمیم بگیرید کدام بخش از استراتژی شما فوریت دارد و کدام بخش را می‌توانید در طول زمان انجام دهید.

۲- پرسونای مخاطبان خود را بشناسید

برای طراحی یک استراتژی موفق محتوا برای سایت، باید به‌وضوح مخاطبان هدف محتوای خود را مشخص کنید و یک پرسونا بسازید. این بخش مهمی از مرحله برنامه‌ریزی استراتژی محتواست. با شناخت مخاطبان هدف خود، می‌توانید محتوای مرتبط‌تر و ارزشمندتری تولید کرده و در هزینه‌های سفارش تولید محتوای متنی خود صرفه‌جویی کنید.

۳- محتوا‌های قدیمی سایت را بررسی کنید

برای تدوین استراتژی محتوا سایت، بهتر است ابتدا به سراغ محتوا‌هایی بروید که روی سایتتان دارید و آن‌ها را با محتوا‌های رقبای خود مقایسه کنید. در واقع با این کار، به نقاط قوت و ضعف محتوا‌ها پی خواهید برد. از طرفی مطالب بی‌ربط را یافته و کمبودهای نقشه سفر مشتری را پیدا خواهید کرد.

۴- اکنون نقشه سفر مشتری را ایجاد کنید

مشخص کنید که مشتریان شما چه رفتاری دارند، به کدام صفحات سر‌زده و چه اطلاعاتی را پیگیری می‌کنند، همچنین دنبال چه سؤالاتی هستند. در واقع تدوین نقشه سفر مشتری به شما کمک می‌کند تا بر اساس نیت کاربر، استراتژی محتوای سایت را دقیق‌تر و هدف‌مند ایجاد کنید.

استراتژی محتوا سایت

۵- تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید

اگر می‌خواهید تدوین استراتژی محتوا سایت خود را براساس اصول سئو انجام دهید، بهتر است تحقیق کلمات کلیدی را فراموش نکنید. با این کار می‌توانید عناوین و کلمات ارزشمند حوزه کاری‌تان را که در گوگل سرچ می‌شوند، پیدا کنید. از طرفی کلمات کلیدی مرتبط را در یک دسته‌بندی قرار داده و همه آن‌ها را در قالب یک محتوای کاربرپسند با هدف تعامل بیشتر و افزایش ترافیک، منتشر کنید.

۶- نوبت خلق ایده‌های محتوایی با تکنیک طوفان فکر رسیده است

در مرحله بعد، زمان آن رسیده است که ایده‌هایی برای سفارش تولید محتوای متنی بعدی خود ارائه دهید؛ از این رو تلاش کرده تا ایده‌های محتوایی محبوب و پرطرف‌دار را پیدا کنید. از تکنیک طوفان فکری کمک بگیرید و بدون هیچ ساختاری حول محور کلمات کلیدی که یافته‌اید، شروع به ایده‌پردازی کنید. بعد از آن، یک‌بار لیست ایده‌های محتوایی خود را بازبینی و اصلاح کنید.

همچنین برای شروع، ایده‌ها را گروه‌بندی کرده و آن‌ها را بر اساس اهداف، موضوعات یا شخصیت‌های خود، سازماندهی کنید. سپس، هر ایده را با دقت بررسی کرده و جزئیات موردنیاز را اضافه کنید. در واقع این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا ایده‌های محتوایی با کارایی و بازخورد عالی را بیابید.

۷- تقویم محتوا را فراموش نکنید

با کمک یک تقویم محتوایی، در مسیر درستی قرار خواهید گرفت؛ در واقع با این کار می‌توانید فعالیت‌های تیم محتوایی را در مسیر اهداف بازاریابی سازمان خود قرار دهید. تقویم محتوا بهتر است شامل اطلاعاتی همچون عنوان محتوا، پرسونای مشتری، فرمت محتوا، نویسنده، ددلاین نوشتن محتوا، تاریخ انتشار، کلمات کلیدی و… باشد.

از طرفی از سرویس‌های آنلاین؛ مانند گوگل شیت برای تدوین تقویم محتوایی استفاده کنید تا آن را به‌راحتی بتوانید در دسترس اعضای تیم خود قرار دهید.

۸- اعتماد مخاطبان را به برندتان جلب کنید

به طور کلی افزایش آگاهی از برند و جلب‌اعتماد مخاطبان به آن، یکی از اهداف مهم هر کسب‌و‌کاری محسوب می‌شود. برای رسیدن به این هدف باید یک استراتژی محتوا سایت تدوین کنید که هم بر سئو تمرکز داشته باشد و هم تخصص برند شما را نشان دهد.

با این کار وب‌سایت شما در صفحات نتایج موتور‌های جستجو (SERP) در رتبه‌های برتر قرار می‌گیرد و ترافیک ارگانیک، دقیقاً به سمت محصولات یا خدمات شما هدایت می‌شود. همچنین ایجاد اعتماد در مخاطبان نسبت به برند شما روی وفاداری آن‌ها نسبت به خدمات و محصولاتتان تأثیر می‌گذارد.

در این مسیر از محتوای احساسی کمک گرفته و با برانگیخته‌کردن احساسات مخاطبان خود، باعث جذب آن‌ها شوید. در این حالت علاوه بر خرید بیشتر محصولاتتان توسط مشتریان، آن‌ها با اشتراک‌گذاری محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی، باعث افزایش آگاهی از تخصص و برندتان می‌شوند.

استراتژی محتوا سایت

۹- از قالب‌های مختلف محتوایی استفاده کنید

با توجه به تحلیل رقبا و نیت کاربر، تلاش کنید از قالب‌های مختلف محتوایی در طراحی استراتژی محتوا استفاده کنید. برای این منظور لازم است ابتدا پرسونای مشتریان خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال برخی از افراد طرف‌دار محتوا‌های متنی هستند و برخی دیگر، محتوا‌های بصری و صوتی را ترجیح می‌دهند.

مقاله، اینفوگرافیک، ویدئو، پادکست، کتاب الکترونیکی، مصاحبه و… از انواع قالب محتوایی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای تولید محتوا کمک بگیرید.

۱۰- به فکر به اشتراک گذاشتن محتوای خود باشید

در نهایت نمی‌توان گفت کار استراتژی محتوا سایت با تولید یک محتوای کاربرپسند و انتشار آن در وب‌سایتتان به پایان رسیده است. در واقع باید به دیده‌شدن آن نیز کمک کنید؛ از این‌رو، پست‌های خود را در شبکه‌های اجتماعی مختلف به اشتراک گذاشته و باعث دیده‌شدن هر چه بیشتر آن‌ها شوید.

سخن پایانی

با این حجم از محتوایی که روزانه در سایت‌های مختلف منتشر می‌شود و اغلب بی‌کیفیت و تبلیغاتی هستند، می‌توان این موضوع را دریافت که چقدر جای محتوای باکیفیت و کاربرپسند، در اینترنت خالی است؛ بنابراین بهتر است قبل از سفارش تولید محتوای متنی به فکر تدوین استراتژی محتوای سایت باشید تا توجه مخاطبان هدف خود را جلب کنید. با این کار علاوه بر اینکه ترافیک ارگانیک برای سایت خود ایجاد می‌کنید، نرخ تبدیل وب‌سایتتان را افزایش داده و زودتر به اهداف تجاری‌تان می‌رسید.

به این نکته توجه داشته باشید که در طراحی استراتژی محتوا، باید مفاهیمی همچون پرسونای مخاطب، نقشه سفر مشتری، بررسی کلمات کلیدی، تحلیل رقبا، تدوین تقویم محتوا و در نهایت نظارت و تقویت محتوای تولید شده را در نظر بگیرید. در متن بالا تلاش کردیم همه مراحلی را که برای ساخت استراتژی محتوا نیاز دارید، در اختیارتان قرار دهیم. نظر شما در این باره چیست؟/۵۰۷۵۴۳

نظرات