از کجا گواهی اسقاط بگیریم؛ نحوه ثبت نام در سامانه صدور گواهی اسقاط خودرو nnhk.ir
از کجا گواهی اسقاط خودروهای فرسوده بگیریم؛ ورود به سامانه صدور گواهی اسقاط خودرو nnhk.ir
سامانه ثبت نام گواهی اسقاط خودرو
متقاضیان واردات خودرو نیازی نیست حتماً خودرو فرسوده داشته باشند یا خریداری کنند، فقط کافی است برای دریافت گواهی اسقاط خودرو با ورود به سامانه اسقاط خودروهای فرسوده به نشانی اینترنتی nnhk.ir مراجعه کرده، فرایند ثبت نام را انجام دهند و بعد از آن به مراکز شماره گذاری برای عوارض اسقاط خودرو معرفی خواهند شد.
به گفته دبیر ستاد نوسازی ستاد اسقاط خودروهای فرسوده: برای واردات خودرو نیازی نیست که افراد حقیقی یا حقوقی حتماً خودرو فرسوده داشته باشند یا خریداری کنند، فقط کافی است با ورود به سامانه اسقاط خودروهای فرسوده و تهیه گواهی اسقاط، فرایند ثبت نام را انجام دهند و بعد از آن به مراکز شماره گذاری برای عوارض اسقاط خودرو معرفی خواهند شد.
وی افزود: قیمت گواهی اسقاط بدون داشتن خودروی فرسوده بین ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان است و نیازی به داشتن یا تهیه خودروی فرسوده نیست.
قیمت گواهی اسقاط خودرو
در حال حاضر قیمت گواهی اسقاط بدون داشتن خودروی فرسوده بین ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان است
قیمتهایی که این روزها برای خرید و فروش خودروهای فرسوده در جریان است، کاذب بوده و نیازی هم به آن نیست.
به گزارش ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده : از روز یکشنبه مورخ ۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، امکان ثبت تقاضای گواهی اسقاط به صورت برخط، توسط تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت در حساب کاربری مخصوص به خودشان امکان پذیر خواهد بود.
ثبت تقاضای گواهی اسقاط برای تولیدکنندگان
با توجه به عملیاتی شدن زیرساخت های لازم در سامانه نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده (NNHK.IR) برای ثبت تقاضای گواهی اسقاط کلیه تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت، مقرر شد از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۰۵ از طریق پیشخوان عملیاتی حساب کاربری خود نسبت به ثبت تقاضای مربوط به تعداد گواهی مورد نیاز خود اقدام نمایند.
سامانه صدور گواهی اسقاط خودرو – nnhk.ir
لازم به ذکر است در هنگام ثبت تقاضا، تولیدکنندگان تنها به میزان تعداد گواهی مورد نیاز خود، متناسب با شاسی های خودروهای تولیدی در سامانه جامع تجارت (که به صورت برخط به سامانه NNHK.IR منتقل شده است)، قادر به ثبت تقاضای گواهی اسقاط (برای خودروهای تولیدی به میزان هر ۴ دستگاه محصول تولیدی یک عدد گواهی اسقاط) خواهند بود.
ضمنا با توجه به میزان عرضه صورت گرفته توسط مراکز اسقاط و بازیافت در سامانه نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، نحوه ارائه گواهی اسقاط به تولیدکنندگان تعیین خواهد شد، علی ایحال اولویت اصلی تولیدکنندگان مونتاژ کار خواهند بود و سایر تولیدکنندگان در صورت عدم عرضه کافی، پرداخت عوارض خود را به صورت ریالی انجام خواهند داد.
تولیدکنندگان می توانند با استفاده از راهنمای پیوست، نسبت به ثبت تقاضای خود در سامانه NNHK.IR اقدام نمایند.
سوالات متداول
۱- آیا اجباری برای عرضه گواهی اسقاط توسط مراکز اسقاط و بازیافت وجود خواهد داشت؟
خیر، حداقل تا زمان تصویب و ابلاغ آیین نامه ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو هیچ اجباری برای عرضه گواهی اسقاط وجود نخواهد داشت، ولی پس از ابلاغ قانون فوق مراکز اسقاط تنها ۷ روز مهلت عرضه گواهی اسقاط های تولید خود را در سامانه نوسازی ناوگان خواهند داشت و پس از آن گواهی های اسقاط آنها از صفحه حذف و غیر قابل معامله خواهند شد.
۲- آیا اجباری برای خرید گواهی اسقاط توسط تولیدکنندگان خودرو وجود خواهد داشت؟
بله کلیه تولیدکنندگان وسائط نقلیه خودرو موظف هستند تا نسبت به پرداخت عوارض مربوط به ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو اقدام نمایند، با اولویت گواهی اسقاط و در صورت نبود گواهی اسقاط با پرداخت معادل ریالی آن (۱٫۵ درصد قیمت محصولات تولیدی خود)
۳- در صورتی که مراکز نسبت به عرضه گواهی های خود اقدام نکنند، تولیدکنندگان به چه صورتی می توانند نسبت به دریافت مجوز شماره گذاری خود اقدام کنند؟
در صورتی که در طی مدت زمان اعلام شده توسط ستاد، مراکز اسقاط و بازیافت نسبت به عرضه گواهی های اسقاط خود اقدام ننمایند، ستاد قانونا مجاز به صدور مجوز شماره گذاری خودروهای تولیدی با پرداخت عوارض ریالی خواهد بود.
۴- قیمت گواهی اسقاط به چه صورتی تعیین خواهد شد؟
پس از تصویب آیین نامه ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو قیمت گواهی های اسقاط با انواع کاربری توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان وزارت صمت تعیین خواهد شد، و برای عرضه گواهی اسقاط تا قبل از تصویب آیین نامه مذکور ستاد دخالتی در تعیین قیمت نداشته و این قیمت با هماهنگی انجمن صنفی مراکز اسقاط و بازیافت و به صورت بازه قیمتی (سقف و کف قیمت) تعیین خواهد شد.
در خصوص قیمت گذاری مراکز اسقاط و بازیافت به عنوان تولیدکنندگان گواهی اسقاط، باید توجه داشته باشند که افزایش نامتعارف قیمت گواهی اسقاط که منجر به بالارفتن خارج از محدوده قیمت خودرو و نارضایتی مصرف کنندگان محترم نهایی گردد، منجر به دخالت سازمان های حمایتی از جمله سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان شده و فروش گواهی اسقاط را تا زمان مشخص شدن قیمت مصوب به تعویق خواهد انداخت.
۵- نحوه تسویه مالی بین تقاضاکننده و عرضه کننده به چه صورتی خواهد بود؟
پس از تقاضای گواهی های عرضه شده مرکز اسقاط، اطلاعات تماس تقاضا کننده / تقاضاکنندگان برای مرکز نمایش داده خواهد شد، و طرفین به مدت ۳ روز کاری مهلت خواهند داشت تا اقدامات لازم در راستای انعقاد و ثبت قرارداد فی مابین (به هیچ عنوان سامانه نوسازی ناوگان دخالت در نحوه معامله و اسناد مالی طرفین نخواهد داشت) را معمول داشته و در سامانه تایید نهایی انتقال را ثبت نمایند.
۶- در سامانه به چه صورتی تایید قطعی پس از تسویه مالی صورت خواهد گرفت؟
ابتدا مرکز اسقاط گواهی اسقاط های مربوطه را مطابق با راهنما انتخاب و تایید می نماید، این گواهی ها در باکس مخزن عرضه قرار خواهد گرفت، پس از ثبت تقاضا توسط تولیدکنندگان اطلاعات تماس مربوط به تقاضا کننده به مرکز اسقاط نمایش داده خواهد شد.
در صورت توافق (حداکثر ۳ روز مهلت) مرکز اسقاط نسبت به تایید نهایی و انتقال قطعی گواهی اسقاط ها در مخزن عرضه اقدام نموده و گواهی ها برای همیشه به ذینفع نهایی منتقل می گردد.
در صورت عدم توقف و پس از گذشت ۳ روز کاری، نام تقاضا کننده حذف و گواهی های اسقاط در مخزن عرضه باقی خواهند ماند تا در سایر تقاضا ها به فروش برسند
نحوه انتقال
مراکز می توانند همزمان با عرضه تعدادی از گواهی های خود، بخش دیگری از گواهی های خود را برای فروش به سایر مشتریان استفاده نمایند.
مراکزی که در سایر قراردادها تعهدی به تولیدکننده خاصی دارند، می بایستی حتما و بدوا نسبت به رفع آن تعهد اقدام نموده و سپس در عرضه شرکت نمایند.
نظرات