بیوگرافی کاوه گوهرین شاعر و نویسنده و همسر و فرزندان +علت فوت کاوه گوهرین و آثار
بیوگرافی کاوه گوهرین شاعر و نویسنده و همسر و فرزندان +علت فوت کاوه گوهرین و آثار
کاوه گوهرین شاعر، نویسنده و پژوهشگر، متولد یکم مهر ۱۳۳۴ در اهواز بود که متاسفانه در ۶۸ سالگی جمعه ۱۰ شهریورماه درگذشت. خبر درگذشت کاوه گوهرین را علیرضا رئیسدانایی، مدیر انتشارات نگاه رسانه ای کرد و با تأیید این خبر به ایسنا گفت: آقای گوهرین روز (جمعه، ۱۰ شهریورماه) از دنیا رفت؛ از جزئیات و دلیل آن خبر ندارم اما چند سالی بود که بیماری دیابت داشت.
او یکی از شاعران معاصر و نویسندگان اهل قلم بود که به دلیل انتشار هایکوهای ایرانی، مجموعه اشعار خسرو گلسرخی و بی گزند از باد و باران معروف است. از کاوه گوهرین مقالات تحقیقی، نقدها و مصاحبههای بسیاری پیرامون ادبیات ایران در نشریات داخلی و خارجی منتشر شدهاست. ادامه بیوگرافی کاوه گوهرین شاعر و نویسنده را در این مقاله از مجله حرف تازه مشاهده نمایید.
بیوگرافی
کاوه گوهرین یکم مهر ۱۳۳۴ در اهواز چشم به جهان گشود او نویسنده، شاعر و پژوهشگر ادبیات اهل ایران بود.
کاوه گوهرین، در کنار تحقیق و پژوهش عضو «کانون نویسندگان ایران» بود و تلاش زیادی در تنظیم و تصویب اساسنامهٔ کانون نویسندگان به همراه مرحوم رضا براهنی، مرحوم هوشنگ گلشیری، فرج سرکوهی، منصور کوشان کرد.
از ایشان آثار و کتاب های زیادی از وی به یادگار مانده است. مرحوم یکی از نویسندگان و پژوهشگران ادبیات ایرانی بود که تلاش زیادی برای ماندگاری آثار خسرو گلسرخی کرد تا نوشته های این شاعر پراکنده و گم نشود.
خانواده و سوابق فعالیتهای ادبی
گوهرین از دوران نوجوانی می نوشت و می سرود. او علاقه خاصی به نوشتن و شعر داشت. مرحوم گوهرین در دهه ۵۰ با سیاوش کسرایی آشنا میشود و به توصیهٔ او، پس از اعدام خسرو گلسرخی در ۲۹ بهمن ۱۳۵۲، برای پیشگیری از پراکنده شدن آثار او اقدام به جمعآوری سرودهها و مقالات وی از میان اوراق مجلات و روزنامههای آن دوره میکند.
وی مجموعه اشعار گلسرخی را در قالب چند دفتر گردآوری کرد که از جمله آنها می توان به «ای سرزمین من» در سال ۱۳۷۳ ، «پرندهٔ خیس» به سال ۱۳۷۴ اشاره کرد. دو مجموعهٔ «ای سرزمین من» و «پرندهٔ خیس» به همراه اشعاری نویافته و تصاویری چاپ نشده از خسرو گلسرخی با عنوان «خستهتر از همیشه» در سال ۱۳۸۰ از سوی انتشارات آرویج منتشر شد.
آخرین تلاش مرحوم گوهرین در گردآوری و تدوین آثار گلسرخی، مجموعهای از اشعار اوست که انتشارات نگاه دو بار در سالهای ۹۱ و ۹۲ منتشر کرده وشعرهای جدیدی از خسرو را نیز در خود دارد که تا به امروز کاملترین مجموعه اشعار گلسرخی است.
همسر کاوه گوهرین
از زندگی خصوصی و شخصی و همسر مرحوم کاوه گوهرین خبری در دست نیست.
فرزندان کاوه گوهرین
همچنین از خانواده و فرزندانشان نیز تاکنون خبری منتشر نشده است.
وی در سال ۱۳۷۷ به عنوان عضو علی البدل در نخستین انتخابات کانون نویسندگان انتخاب شد. در همان سال کاوه گوهرین به عنوان بازرس کانون از سوی اعضا برگزیده شد. او به دلیل اختلاقاتی، درتاریخ ۲ خرداد ۱۳۸۱ طی اعتراضی کتبی از عضویت در کانون استعفا کرد.
مجموعهای از هایکوهای او
گوهرین، در سال ۲۰۰۰ میلادی، به دعوت «پارلمان جهانی نویسندگان» به بروکسل سفر کرد و در هلند، بلژیک و آلمان سخنرانیهایی پیرامون ادبیات معاصر ایران ایراد کرد. مجموعهای از هایکوهای او با عنوان «هایکوهای ایرانی» نخستین بار در تیراژی محدود در آمستردام منتشر شد. «در سرزمین وینسنت» شعری بلند است که در واقع خاطرات دوران اقامت در هلند و دیگر کشورهای اروپایی است و دیدار با نویسندگان و شاعران غربتنشین را روایت میکند. این منظومه نیز به سال ۱۳۸۰ از سوی دو ناشر «آرویج» و «گیو» منتشر شد.
سوابق روزنامهنگاری
از کاوهگوهرین مقالات تحقیقی، نقدها و مصاحبههای بسیاری پیرامون ادبیات ایران درنشریاتی همچون: فردای ایران /چیستا/گردون/ تکاپو/ معیار / آدینه/ دنیای سخن/ کلک/ بخارا/ مهرنامه / تجربه/ دریچهٔ گفتگو و روزنامههایی همچون: شرق/ آرمان /آریا/خرداد/صبح امروز/ انتخاب/ شهروند منتشر شدهاست.
همچنین وی آثار بسیاری نیز در نشریات خارج از کشور منتشر کرده که برای نمونه به نام تعدادی از این نشریات اشاره میشود: دفتر هنر/ فردوسی امروز/ پر/ بررسی کتاب / نیمروز لندن/پژواک ایران و…
کتاب ها و آثار کاوه گوهرین
از آثاری که به قلم یا به کوشش او منتشر شده میتوان به این کتابها اشاره کرد: «انتری که لوطیاش مرده بود» صادق چوبک، ویرایش و مقدمه، «ای سرزمین من» دفتر اول شعرهای خسرو گلسرخی، «گلستان سعدی»، «قصص الانبیا»، «لیلی و مجنون»، «گلنبشت آزادی، گزارش پارسی منشور کوروش هخامنشی»، «پرندهٔ خیس» دفتر دوم شعرهای گلسرخی، «پروانهٔ خوابآلود» مجموعه هایکو، ویرایش و مقدمه «تنگسیر» صادق چوبک، «خدای نامک» دفتر دوم از هایکوها، «خستهتر از همیشه» مجموعه اشعار گلسرخی، «داستان دوستان»، «در سرزمین وینسنت»، «دستی میان دشنه و دل، دفتر اول نوشتههای پراکنده گلسرخی»، »بیگزند از باد و باران، داستانها و حماسههای شاهنامه»، «کشکول، شیخ بهایی، گزارش پارسی»، «شرح سودی بر حافظ» (۴ جلد)، « قصههای بهرنگ، صمد بهرنگی»، «ماغ گوزن در جنگل خاموش، دفتر سوم هایکوها»، «من در کجای جهان ایستادهام، دفتر دوم نوشتههای گلسرخی»،« میعاد با خورشید، شرح غزلیات دیوان شمس»، «واژههایی از بهشت»، «زمرمههای شبانه»، «دریای ناپیدا» و «شاهنامه به نثر».
نظرات