هر کیست سینه ای خطرناک نیست!
شاید به تازگی تغییراتی را در بافت سینه و ظاهر آن احساس کرده باشید و ترس سراسر وجودتان را فرا گرفته باشد اما باید این نکته را به شما خاطر نشان شویم که هر کیست سینه ای خطرناک نیست و احتمال ابتلا به سرطان پستان را در شما افزایش نمیدهد.
در صورتی که احساس کردید در بافت سینه شما توده یا کیستی ایجاد شده است قبل از هر چیزی برای تشخیص دقیق تر باید به پزشک متخصص زنان مراجعه فرمایید تا با بررسی کامل سینه، به شما بگویید که آیا توده ایجاد شده خوش خیم است یا بد خیم؟
شایان ذکر است اکثر توده هایی که در پستان ایجاد میشود از نوع کیست های خوش خیم بوده و سلامت افراد را به خطر نمیاندازد.
در ادامه با ما همراه باشید تا علائم هشدار دهنده کیست های بدخیم و نشانه هایی که کیست های خوش خیم پستان با خود به همراه دارد را به شما معرفی کنیم:
کیست سینه چیست؟
کیست های سینه که با نام علمی Breast Cysts شناخته میشود کیست های حاوی مایع هستند که در اثر برخی تغییرات هورمونی و یا سایر عوامل ممکن است در یکی یا هر دو پستان ایجاد شود. آنها یکی از مهم ترین دلایل ایجاده توده های پستان بوده که معمولا غیر سرطانی و خوش خیم هستند و نیاز به درمان خاص یا پیچیده ای ندارند مگر اینکه تبدیل به کیست های پیچیده تر، بزرگ تر و دردناک تری شوند.
“اگر دچار کیست سینه شدهاید و این امر موجب نگرانی و استرس زیاد شما شده است؛ توصیه میشود در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه فرمایید تا با انجام آزمایش های مناسب بهترین شیوه درمانی را برای شما آغاز کند.”
کیست سینه چه علائمی دارد؟
همانطور که در متن فوق به آن اشاره کردیم انواع مختلف کیست ها ممکن است یکی یا هر دو پستان را تحت تاثیر قرار دهد و علائمی را برای فرد مبتلا ایجاد کند. علائم و نشانه های این عارضه عبارتند از:
- ایجاد توده یا برجستگی های گرد یا بیضوی شکل که با فشار انگشت قادر به حرکت در بافت پستان باشد.
- احساس درد، تورم یا تحریک پذیری سینه خصوصا در نواحی که توده در آن شکل گرفته است.
- ترشحات غیر خونی از نوک سینه که میتواند به رنگ زرد، قهوه ای، شفاف یا کدر دیده شود.
- افزایش سایز کیست پستان و بیشتر شدن تحریک پذیری آن قبل از دوران قاعدگی
- کاهش اندازه کیست سینه و رفع علائم بعد از پریود زنان
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع ترشحات خونی و غیرخونی از نوک سینه زنان می توانید مقاله مربوط به آن را به آدرس زیر در وبسایت دکتر مهسا توکل مطالعه کنید.
https://dr-tavakol.com/ترشحات -سینه/
کدام کیست سینه خوش خیم و کدام بد خیم است؟
همانطور که اشاره کردیم کیست های سینه معمولا خوش خیم و غیر سرطانی اند اما در برخی موارد ممکن است به کیست های پیچیده تر ، بزرگ تر و دردناک تری تبدیل شوند که این موضوع میتواند یک زنگ خطری برای سلامت فرد باشد و میبایست در اسرع وقت به پزشک متخصص زنان مراجعه شود.
به طور کلی کیست های سینه شامل انواع مختلفی میشوند که این موارد عبارتند از:
-
میکروسیت ها (Microcysts)
همانطور که از نام این نوع از کیست های سینه مشخص است، بسیار کوچک هستند و تنها بعد از انجام آزمایش هایی مانند سونوگرافی یا ماموگرافی میتوان آنها را تشخیص داد.
-
ماکروسیت ها (Macro cysts)
ماکروسیت ها قطری بین ۲٫۵ تا ۵ سانتی متر دارند و به قدری بزرگ هستند که به راحتی در بافت پستان احساس میشوند. این نوع از کیست های سینه به دلیل اندازه بزرگشان به بافت های اطراف سینه فشار وارد میکنند و در نهایت درد یا تورم را در سینه به همراه دارد.
-
کیسته های کمپلکس (Complexed) یا کیست های کمپلیکه
این نوع از کیست های سینه اغلب دیواره ضخیمی دارند و به شکل یک توده در پستان قابل لمس هستند. کیست های کمپلکس همیشه خطرناک نیستند اما خب بی خطر هم نیستند و باید در صورت ابتلا به این نوع کیست ها از آنها نمونه برداری شود و فرد به سرعت تحت درمان قرار گیرد تا از ابتلا به بیماری جدی تری مانند سرطان پستان جلوگیری کند. البته بهتر است این نکته را به یاد داشته باشید، این نوع از کیست ها نیاز به سونوگرافی و پیگیری مجدد دارد.
آیا کیست های سینه بدخیم و خطرناک هستند؟
طبق تحقیقات انجام شده در اکثر مواقع کیست های سینه خوش خیم هستند و تنها ۲۰ درصد از آنها ممکن است بدخیم و خطرناک باشند.
همانطور که اشاره کردیم کیست های خوش خیم علائمی مانند درد و ناراحتی در بافت سینه را به همراه دارند و میتوانند در بافت سینه جا به جا شوند. اما در برخی موارد که فرد به کیست های تهاجمی و بد خیم سینه مبتلا میشود، این عارضه میتواند در بافت سینه گسترش یابد و عوارض جدی تری را برای او به دنبال داشته باشد. این نوع از کیست های بدخیم پستان به دو نوع مختلف دسته بندی میشوند از جمله:
-
سرطان سینه داکتال:
ابتلا به سرطان داکتال یکی از شایع ترین انواع سرطان سینه است که با ایجاد تومور در مجاری شیر رخ میدهد و دیواره ها را هدف قرار میدهد و در نهایت به تمام بافت سینه حمله میکند.
-
سرطان سینه لوبولار:
ابتلا به سرطان لوبولار به ندرت رخ میدهد و در آن سلول های سرطانی، غدد شیری را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت به تمام بافت بدن منتقل میشود.
معرفی بهترین پزشک برای درمان کیست سینه در تهران
وقتی پای سلامتی شما در میان است میتوانید با خیالی آسوده برای درمان انواع کیست های پستان به دکتر مهسا توکل (dr-tavakol.com) مراجعه کنید. دکتر مهسا توکل متخصص جراحی و فوق تخصص (فلوشیپ) جراحی پستان و زیبایی، با مهارت و زبر دستی بالا و همینطور با ستفاده از بهترین تجهیزات پزشکی توانسته رضایت بساری از بیماران را به خود جلب کند. برای مشاوره و نوبت گیری میتوانید با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل کنید.
نظرات