ساعتچی

بیوگرافی محمد اسماعیلی نوازنده تنبک و همسر و فرزندانش +‌علت فوت و درگذشت و آثار

2

و محمدعلی اسماعیلی متین معروف به محمد اسماعیلی نوازنده تنبک متولد ۴ شهریور ۱۳۱۳ در تهران بوده است. محمد اسماعیلی نوازنده تنبک یکی از نوازندگان قدیمی بوده که بیش از ۵ دهه در حیطه موسیقی ایران فعالیت کرد و مشهور شد. محمد اسماعیلی نوازنده تنبک متاسفانه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ در سن ۸۸ سالگی به علت بیماری درگذشت. تنبک نوازی وی زبانزد خام و عام بود

بیوگرافی محمد اسماعیلی نوازنده تنبک همسر و فرزندان +‌علت فوت و درگذشت و آثار

بیوگرافی محمد اسماعیلی نوازنده تنبک

محمدعلی اسماعیلی متین معروف به محمد اسماعیلی متولد ۴ شهریور ۱۳۱۳ در تهران نوازنده تنبک بود.
او در سال ۱۳۳۰ توسط دایی‌های خویش مرتضی و مصطفی گرگین زاده به حسین تهرانی معرفی شد. در سال ۱۳۳۷ در گروه‌های موسیقی وزارت فرهنگ و هنر مشغول به کار شد و در ارکسترهای موسیقی ملی و گروه تنبک شروع به همکاری کرد

او را از «آخرین بازماندگان نسل طلایی» اساتید موسیقی سنتی ایران می‌دانند.

زندگینامه محمد اسماعیلی نوازنده تنبک

سوابق

محمد اسماعیلی (۴ شهریور ۱۳۱۳) موسیقیدان و نوازنده تنبک اهل ایران بود.

مرحوم اسماعیلی یکی از بهترین نوازندگان تنبک در ایران می‌باشد، که سابقه همکاری با موسیقی دان های برجسته ایرانی را در کارنامه خود دارد.

همسر و فرزندان محمد اسماعیلی

ایشان در اوج جوانی ازدواج کرده و دارای همسر و فرزند بودند. مجید اسماعیلی فرزند محمد اسماعیلی و نوازنده بنامِ ساز ویلنسل و ساکن تهران است.

سال‌های فعالیت

او از سال ۱۳۳۰ توسط دایی‌های خویش مرتضی و مصطفی گرگین زاده وارد عرصه موسیقی شد.

در سال ۱۳۳۷ در گروه‌های موسیقی وزارت فرهنگ و هنر مشغول به کار شد و در ارکسترهای موسیقی ملی و گروه تنبک شروع به همکاری کرد و بعد از ۵ سال برای اجرای برنامه‌های موسیقی ملی و هر چه بیشتر شناساندن آن به کشورهای آفریقایی، آسیایی، اروپایی و آمریکایی مسافرت کرد و برنامه‌هایی اجرا نمود. از سال ۱۳۴۳ در هنرستان موسیقی ملی مشغول تدریس شد

درگذشت محمد اسماعیلی نوازنده تنبک

در سال ۱۳۴۵ سرپرستی گروه تنبک وزارت فرهنگ و هنر آن زمان را عهده‌دار شد. در سال ۱۳۴۳ به سمت هنرآموز تنبک در هنرستان موسیقی ملی به جانشینی استاد خود آموزش تنبک را عهده‌دار شد.

سبک نوازندگی

شیوه و سبک نوازندگی استاد اسماعیلی شیوه حسین تهرانی است. وی نواختن تنبک را نزد حسین تهرانی آموخت و دیری نگذشت که به جانشین او تبدیل شد و شیوه نوازندگی او را دنبال کرد. اسماعیلی یکی از ارکان مهم ارکستر موسیقی فرامرز پایور محسوب می‌شد که از همنوازی‌های او با آن ارکستر آثار ماندگاری چه در اجرای قطعات و چه در ترانه‌های موسیقی ایران به یادگار مانده است.

او از امکانات تمبک مانند چوب، گرفت‌های تنبک استفاده کامل می‌کند. محمد اسماعیلی سابقهٔ طولانی در تکنوازی و همراهی با ارکستر دارد. دونوازی‌های (سؤال و جواب) وی با سنتور فرامرز پایور از آن جمله است.

در دهه ۱۳۶۰ به سرپرستی فرامرز پایور (سنتور) و همراهی جلیل شهناز (تار)، علی اصغر بهاری (کمانچه) و محمد موسوی (نی)، گروه اساتید موسیقی ایران را تشکیل داد و با این گروه، مسافرت‌های متعددی به کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکا داشت. وی دارای مدرک درجه یک هنری، معادل دکترا است. وی حدود ۱۵ قطعه فانتزی روی ریتم‌های ایرانی تنظیم کرده که معروفترین آن‌ها قطعه‌ای به نام رونما می باشد.

علت فوت و درگذشت

محمد اسماعیلی در بعدازظهر روز یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ پس از تحمل یک‌دورهٔٔ یک‌ماهه بیماری، درگذشت.
او پس از یک ماه بیماری داری فانی را وداع گفت.

2 دیدگاه در “بیوگرافی محمد اسماعیلی نوازنده تنبک و همسر و فرزندانش +‌علت فوت و درگذشت و آثار

  1. م.ر گفت:

    افسوس باز دست اجل یکی دیگر از بر جسته آرین نوازندگان تنبک را ۲۲ مرداد از ما گرفت رحمت خدا بر روح بلند این عزیز سفر کرده.

  2. م.ر گفت:

    باز گشت همه به سوی اوست به جامعه هنری ایران به ویژه موسیقی سنتی تسلیت عرض میکنم و برای خانواده هنرمند محبوب نو در گذشته مرحوم محمد اسماعیلی نوازنده ساز تنبک و از چهره های پاک هنری رحمت می طلبم .بی شک فقدان این بزرگوار در جامعه هنری بیشتر احساس می شود.

نظرات