ده راز موفقیت فروشندههای لوازم آشپزخانه
به بخشهای مختلف خانهتان نگاهی بیندازید: توی تمام این سالها اسباب و اثاثیه کدام قسمت را بیشتر از همه تغییر دادهاید؟ مبلهای سالن را؟ تخت اتاق خواب را؟ پردههای پذیرایی را؟ آینهی دستشویی را؟ بله، انگار هیچکدام تغییر خاصی نکردهاند، اما به نظر میرسد در همین مدت کوتاه، خیلی از بشقابها و قاشقها و لیوانها و سینیها و آبکشهایتان را نو کردهاید!
این دقیقا همان دلیلی است که باعث شده بازار لوازم آشپزخانه همیشه داغ باشد. اما راستش اینکه یک بازار، مشتریهای زیادی داشته باشد، به خودیِ خود تضمینکننده موفقیت شما نیست. اصلا خود شما چند نفر را سراغ دارید که با همین استدلال سراغ کاری رفتهاند و بعد از مدتی با کلی بدهی و قرض و ضرر برگشتهاند؟!
به همین خاطر قرار است در این نوشته از نکاتی حرف بزنیم که میتوانند به موفقیت شما در بازار پرسود فروش لوازم آشپزخانه کمک کند؛ نکات کاربردی و مهمی که بارها امتحان خود را در غرفههای باسلامی صنف لوازم آشپزخانه پس دادهاند.
۱. برای معرفی محصولتان به یک عکس اکتفا نکنید
چه بخواهید و چه نخواهید بیشترِ مشتریهای شما خانمهای خانهداری هستند که تا یک آبکش پلاستیکی را از هزار زاویه بررسی نکنند، دست و دلشان به خرید نمیرود! پس لطفا به جای گذاشتن یک عکس ساده، از بخشهای مختلف محصول عکسبرداری کنید و همه را در اختیار مشتریهایتان قرار بدهید.
۲. ارتباطتان را با مشتریها حفظ کنید
نمیدانم شما هم مثل من یادتان است یا نه، ولی آن قدیمترها که هنوز اینترنت درست پا نگرفته بود، بعضی از فروشندگان لوازم آشپزخانه با یک وانت قراضه و یک بلندگوی گوشخراش(!) کاری میکردند که از هزارتا استراتژی مارکتینگ موثرتر بود: آنها کوچه به کوچه و خانه به خانه به مشتریهای قدیمیشان سر میزدند!
فارغ از بخش بلندگوی گوشخراش(!) شما هم میتوانید با الهام از همین روش ساده، شماره مشتریهایتان را بگیرید و ارتباط خود را با آنها حفظ کنید. گفتن ندارد که خط قرمز این ارتباط ایجاد مزاحمت و احساس معذببودن برای مشتری است.
۳. خرید را تا حد ممکن ساده کنید
اگر در فروش آنلاین لوازم آشپزخانه از جملاتی مثل «قیمت = دایرکت» و «خرید در واتساپ» و … استفاده میکنید، خبری بدی برایتان داریم: شما دارید بیش از نیمی از مشتریهایتان را به خاطر پیچیده و پردنگوفنگبودن مراحل خرید از دست میدهید.
در خرید آنلاین همه چیز باید در سادهترین و شفافترین حالت خود باشد. به همین خاطر بهتر است به جای شبکههای اجتماعی، به وبسایتهایی مثل بازار باسلام فکر کنید که فرایند خرید را با امکاناتی مثل درگاه پرداخت اختصاصی و … تا حد ممکن برای مشتریهایتان ساده میکنند.
۴ . تنوع در طرح و رنگ یادتان نرود
در فروش لوازم آشپزخانه تنوع حرف اول را میزند. بنابراین سعی کنید تا حد ممکن طرحها و رنگهای مختلفی را از یک محصول خاص ارائه بدهید.
خیلی وقتها مشتریهای سختپسند شما بعد از یک روز بازارگردی طاقتفرسا، سرویس صبحانهخوری شما را پسندیدهاند و فقط با رنگ صورتیاش مشکل دارند! لطفا این مشتریهای خسته را دست خالی راهی خانه نکنید!
۵ . متمرکز باشید
اگر اهل فروش در شبکههای اجتماعی باشید، احتمالا تا حالا کلمه نیچ (niche) را شنیدهاید. منظور از نیچ، بخشی کوچکی از یک بازار بزرگ است. به عنوان مثال کسی که از بین کل لوازم آشپزخانه، فقط روی لوازم چوبی تمرکز میکند، یک حوزه نیچ را برای فعالیت خود انتخاب کرده است.
انتخاب یک حوزه نیچ به شما کمک میکند تا در برابر رقیبهای بزرگ در حوزه لوازم آشپزخانه همچان مشتریهای ویژه خودتان را داشته باشید. به علاوه باعث میشود مشتریهایتان شما را به عنوان یک متخصص و کاربلد در حوزه خودتان بشناسند.
۶ . حواستان به رقبا باشد
بله، در زندگی شخصی بهتر است آدم خودش را با هیچکس مقایسه نکند، اما متاسفانه در بازار از این خبرها نیست و اگر حواستان به رقبایتان نباشد خیلی از زود از گردونه خارج میشوید.
به رقبای موفقتان در حوزه فروش لوازم خانه و آشپزخانه نگاه کنید و از آنها الگو بگیرید: استراتژیهای فروش آنها در لوازم آشپزخانه چیست؟ محصولاتشان را چطور معرفی کردهاند؟ با مخاطبینشان با چه لحن و کلماتی حرف میزنند؟ قیمتگذاریهایشان چهطور است؟ عکسهایی که از محصولاتشان میگذارند چه شکلی است؟ تخفیف میدهند یا نمیدهند؟ فروش اقساطی دارند یا نقدی؟
۷ . اصول اولیه سئو را رعایت کنید
اگرچه سئو (یا بهینهسازی برای موتورهای جستجو) یک کار تخصصی و زمانبر است اما رعایتکردن اصول اولیه آن خیلی سخت نیست. در واقع اجرای نکات ساده وکاربردی سئویی به شما کمک میکند در موتورهای جستجو بهتر دیده شوید و در نتیجه فروش بیشتری داشته باشید.
نوشتن نام کامل لوازم آشپزخانه، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط در بخش توضیحات، ارائه توضیحات کامل و کاربردی درباره محصول، استفاده از متن جایگزین برای عکسها (Alt text) و … بخشی از اصول اولیه سئو هستند که باید در نگارش توضیحات محصولاتتان رعایت کنید.
۸ . نظر مشتریها را نشان بدهید
مشتریهای آنلاین لوازم آشپزخانه دوست دارند قبل از خرید، تجربه مشتریهای قبلی را ببینند تا کمی خیالشان بابت اعتماد به شما راحت شود! بازنشر مواردی مثل نظرات مشتریهای قبلی، آنباکسینگهایی که آنها از محصولات شما تهیه کردهاند، امتیازهایی که به محصولات شما دادهاند و … میتواند به جلب اعتماد مشتریهای تازهوارد کمک زیادی کند. راستی خوب است بدانید که فروشگاههایی مثل باسلام کلی ابزار رایگان و ساده برای بازنشر نظرات مشتری در اختیار غرفهداران میگذارد.
۹ . چرخ را از نو اختراع نکنید!
هیچکس قرار نیست جلوی شما را برای تأسیس فروشگاه آنلاین اختصاصیتان بگیرد، اما لطفا قبل از هر تصمیمی یک دقیقه فکر کنید: بهتر نیست به جای صرف این همه زحمت و اختراع دوبارهی چرخ، سراغ وبسایتهای واسط که قبلا امتحان خودشان را پس دادهاند، بروید؟
خوبی بازارهایی مثل باسلام این است که کلی آدم متخصص و حرفهای به شکل شبانهروزی دارند روی سرعت و امنیت و امکانات آن کار میکنند و بار سنگین رسیدگی به این امور را از دوش شما برمیدارند.
۱۰ . به نیازها و خواستههای مشتریهایتان توجه کنید
کسبوکاری که حواسش به نیازها و خواستههای مشتریانش نباشد و در عوالم و خیالات خودش سیر کند، خیلی زودتر از چیزی که فکرش را بکنید زمین میخورد.
نمونه بارزش دوران کرونا بود: چه کسبوکارهایی که به خاطر در نظرگرفتن همین نکته ساده سودهای آنچنانی به دست آوردند و چه بیزینسهایی که به خاطر پشتکردن به همین مسأله برای همیشه نابود شدند./۱۹۸۱۶۳
نظرات