راه های کنترل اعتیاد به الکل
مشروبات الکلی نسبتبه دیگر مواد اعتیادآور، بیشتر مورد مصرف قرار میگیرند، چراکه مشروبات الکلی همیشه در دسترس هستند و لذت زیادی را به فرد القا میکنند. آن دسته از افرادی که تاکنون در دام اعتیاد به الکل گرفتار نشدهاند، فکر میکنند تنها با نخوردن مشروب، فرد معتاد میتواند ترک کند؛ اما متاسفانه درمان اعتیاد به الکل چندان ساده نیست و فرد معتاد باید از روشهای کاربردی کنترل اعتیاد به الکل استفاده کند. با توجه به فراگیر شدن اعتیاد به الکل در میان اکثر مردم جهان و حساسیت ترک آن، در این مطلب تصمیم داریم روشهایی کاربردی برای این منظور در اختیار شما قرار دهیم. همراه ما باشید!
اعتیاد به الکل و آشنایی با آن
پیش از آنکه با داروی ترک الکل یا روشهایی که در این زمینه وجود دارند آشنا شوید، بهتر است درمورد اعتیاد به الکل اطلاعاتی بهدست آورید. شاید با توجه به مشاهدات خود از فیلمهای نتفلیکس یا حتی کیدراما، فکر کنید که مصرف الکل آسیبی به شما وارد نمیکند؛ اما کاملاً در اشتباهید؛ الکل مادهای بسیار قدرتمند بوده و تاثیرات سو آن روی ذهن و جسم شما نادیدهگرفتنی نیست. آن دسته از افرادی که دچار افسردگی یا اضطراب هستند، توانایی ترک الکل را بهمرور زمان از دست میدهند. در طی زمان آنها پرخاشگرتر شده و دیگر قادر به مقابله با مشکلات زندگی خود نیستند.
اثرات اعتیاد به الکل باتوجه به وزن، سن، میزان مصرف، جنسیت و وضعیت سلامت جسمی متفاوت بوده و احتمال اینکه عوامل نامبرده اثرات ناشی از اعتیاد به الکل و عوارض آن را تشدید کنند، وجود دارد. شاید فکر کنید عوارض اعتیاد به الکل در اثر مصرف مداوم الکل نمایان میشود؛ اما باید بگوییم بروز این عوارض تنها به میزان مصرف الکل در هر نوبت بستگی خواهد داشت. با توجه به این توضیحات، میتوان گفت افرادی که بهصورت تفریحی الکل مصرف میکنند اما هر بار میزان مصرف بالایی دارند، امکان ابتلا به اعتیاد در آنها وجود دارد. درواقع باید گفت چنین افرادی نسبتبه کسانی که بهصورت مداوم اما هربار میزان کمی الکل مصرف میکنند، بیشتر در خطر ابتلا به اعتیاد قرار میگیرند.
راهکارهای کنترل اعتیاد به الکل
با توجه به اینکه اعتیاد به الکل عوارض جدی و آسیبزایی دارد، ترک آن میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد. برخی از عوارض ترک بهوسیلهٔ راهکارهای غیراستاندارد، درمان اعتیاد به الکل شامل آسیبهای جسمی مانند کما، نابینایی و حتی مرگ میشود. در کنار آسیبهای جسمی، عدم استفاده از مناسبترین داروی ترک الکل آسیبهای روحی زیادی هم به فرد وارد میکند که ازجمله آنها میتوان به زوال عقل، توهم و اختلال در سلامت حافظهٔ فرد اشاره کرد. این اختلالات در بهوجود آمدن ناهنجاریهای جامعه مانند فحشا، جراحت، درگیری و قتل بسیار تأثیرگذارند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید معمولاً اختلالات روحی و روانی و تمایل به نوشیدن، روند درمان ترک الکل را کند میکنند. تمایل فرد برای مصرف الکل حتی پس از ترک، احساسی است که در وجود فرد نهادینه شده و درمان ترک الکل را با مشکل مواجه خواهد کرد.
نکتهای که هیچگاه نباید آن را فراموش کنید، این است که کنترل اعتیاد به الکل بهصورت خودسر بسیار خطرناک بوده و امکان اینکه شما را با آسیبهایی مانند تشنج مواجه کند وجود دارد. با این اوصاف برای ترک الکل، باید از مشاورهٔ روانشناسی آنلاین درخواست مشاوره کرده و از راههای اصولی، درمان و ترک اعتیاد خود را پیش ببرید. اولین قدم برای درمان اعتیاد به الکل، اراده و انگیزهٔ فرد برای درمان است. اگر شما بهعنوان نزدیکان یا اعضای خانوادهٔ فرد معتاد این مطلب را مطالعه میکنید، باید بدانید که در موفقیت فرد معتاد برای درمان، شما نقش بسیار تأثیرگذاری دارید. شما میتوانید با افزایش انگیزهٔ فرد برای بهبودی، او را به درمان ترغیب کنید.
البته که ترک و کنترل اعتیادهای کهنه به سادگی امکانپذیر نیست و در این راه باید از تخصصیترین راههای کنترل ترک اعتیاد به الکل استفاده کرده و به کلینکهای درمانی مراجعه کنید. ضمن اینکه باید در کنار این مسائل، در جلسات مشاورهٔ روانشناسی آنلاین هم شرکت کرد تا وابستگیهای روانی اعتیاد به الکل در طی زمان کمرنگتر گردد. بهطور کلی میتوان گفت سه گام مهم در کنترل اعتیاد به الکل و درمان آن وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
-
مداخله
-
ترک و کنترل اعتیاد به الکل با روشهای اصولی و سم زدایی بهصورت تدریجی
-
توانبخشی فردی و جلوگیری از مصرف دوبارهٔ الـکل و بازگشت مجدد به اعتیادش
این مسئله را فراموش نکنید که تمامی بیماران معتاد الکل، در کنار اعتیاد به نوشیدن، امکان اینکه از بیماریهایی روحی و روانی مانند اضطراب و افسردگی یا بیماریهای جسمی مانند دردهای کبد دستوپنجه نرم کنند وجود دارد. با توجه به این مسئله، قبل از شروع روند ترک، باید با مشورت از سایت ازپزشک، ابتدا به درمان بیماریهای زمینهای و سپس به ترک اعتیاد پرداخت.
ترک الکل چند روز طول می کشد؟
به نقل از سایت ازپزشک، سمزدایی بدن تقریباً بین ۷ تا ۱۰ روز بهطول میانجامد. باید این حال نمیتوان گفت که تمامی بیماران علائمی یکسان پس از ترک از خود نشان میدهند؛ برای برخی از افراد ممکن است فرایند ترک چند روز و برای برخی دیگر چندین ماه ادامهدار شود. دقیقاً بعد از ترک الکل، علائم آن خودشان را نشان میدهند. درست پس از متابولیز کردن اتانول توسط کبد و فرستادن آن به دیگر اعضای بدن، علائم ترک بروز پیدا میکنند.
بهطور کلی میتوان گفت که برنامههای سمزدایی بدن از الکل، از چند روز تا یک هفته بهطول میانجامد، با این حال علائم ترک بیشتر از هفت روز در بدن ماندگار هستند. این درحالی است که تمایل به مصرف الکل و مشکلات مربوط به خواب، حتی تا ماهها در فرد دیده میشوند. این مسئله را فراموش نکنید که سندروم ترک الکل علائم متغیری داشته و این علائم بعد از آخرین نوشیدن حدود ۶ تا ۲۴ ساعت در بدن فرد نمود پیدا کرده و شدت آن هم متغیر است. این علائم با تغییر در رفتار و خلقوخوی فرد و همچنین ناراحتیهای فیزیکی همراه خواهد بود و نباید به هیچکدام از آنها بیتوجه باشید.
نتیجهگیری
در این مطلب سعی داشتیم به شما بگوییم که ترک الکل چند روز طول می کشد و شما را با راههای کنترل ترک اعـتیاد به الکل آشنا سازیم. امیدواریم که هیچگاه شما و عزیزانتان در دام هیچ نوع اعتیادی نیافتاده و با چنین مسائلی دستوپنجه نرم نکنید!/۴۹۹۹۵۸
نظرات